|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozrzutny mąż
Cytat:
A z czego zyje, jak przechula po tygodniu wyplatke? Z Twoich, mniemam? Czy pozycza od mamy? ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 'Dlatego ja bym odebrała mu te radość z prezentów udając,ze mi się nie podobaja lub tłumacząc,ze to żaden prezent bo musimy do 1-go żyć za moje
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, skad on wiedzial o perfumach za 5oo zl
Ze Autorka by je zechciala |
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 18:21 |
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Odchodzi sie, kiedy czyjes zachowanie niszczy zwiazek a rozmowy nie pomagaja .. Miejmy nadzieje,ze w tym przypadku bedzie inaczej
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze swoje bardziej wyeksponować
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 18:20 |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspomnialam tez,ze rozczulajace jest to,ze on ja tak rozpieszcza w 1-szym poscie. Niestety, przesadza z tym i to bardzo. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszac to chcialam znalezc jakis mini pozytyw tego wszystkiego. Choc pewnie nim nie jest.. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj tata tez sie tak zachowywal. W pewnym momencie bylo to naprawde utrapieniem, kiedy mama musiala utrzymywac rodzine ze swojej mniejszej pensji. Powiem, co pomoglo u nas:
1) Zlikwidowanie wszelkich kart kredytowych, z platniczych zostawienie tylko jednej 2) Zrzucenie na niego oplaty wszystkich rachunkow 3) Umowa miedzy rodzicami, ze wydatki na mnie i mojego brata ida po polowie (np moja wizyta u ortodonty - polowa kwoty od taty, polowa od mamy) 4) Wziecie kredytu na dzialke, a oplacanie przewazajacej wiekszosci wydatkow budowlanych z biezacych zarobkow. Moze nie przestal calkowicie, bo mama jest czasami 'uszczesliwiana' kompletem bielizny czy bizuteria, ale jest o wiele lepiej. Prawdopodobnie pochodzi to z tego, ze nie mial w domu rodzinnym swoich pieniedzy, rodzice wydzielali na wszystko.
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie upre jeszcze raz,ze to jest po prostu dziecinnosc,nieodpowiedzi alnosc. Moze zawsze Autorka ratowala z opresjii.. Aha, moze ponowie.. - Kiedy maz wszystko straci, jak potem sie utrzymuje do wyplaty? Z Twoich zasobow, Autorko? |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 18:20 |
|
|
|
|
#75 | |
|
.
|
Cytat:
czytaj ze zrozumieniem. podalam kilka rad, co mozna zrobic. a ostateczne rozstanie byloby w przypadku gdybym musiala facetowi wydzielac kase (jak malemu dziecku), a on zaczlaby sie bawic w jakies pozyczki. nigdzie nie napisalam, zeby od razu od niego odeszla.
|
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no tak od kilku miesięcy... ale wczoraj to było już przegięcie totalne, stąd ten wątek. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym zrobila taki myk, ze idac z nim na zakupy nie wzielabym pieniedzy - majac swiadomosc, ze juz on nic nie ma na koncie. przy kasie powiedzialabym 'o kochanie, sluchaj, zapomnialam karty zaplac prosze. jak to nic nie masz na koncie? Przeciez dopiero 4/5/6/7my stycznia' itd. Pare razy taka sytuacja i sadze, ze by sie opamietal, albo rzeczywiscie niech on placi za rachunki ze swojego konta + czynsz + stale zlecenie na konto oszczednosciowe, z ktorego nie mozna wyjmowac pieniedzy czesciej niz raz na miesiac np.
Rany, wspolczuje Ci faceta...zwlaszcza, ze nic do niego nie trafia. to niebezpieczne. mam nadzieje, ze milosc go nie zaslepi i nie wpakuje was w jakies dlugi. |
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
a ja uważam, że Twój mąż musi iść na terapię, bo jest zakupoholikiem. To jest coraz częstsze schorzenie psychiczne współczesnego świata. Poczytaj sobie w internecie. Sama zakazami nic nie wskórasz, to tak jak z alkoholizmem,narkomanią. Potrzebne jest leczene.
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wspomniałam o jednym- ostatnio dostał dodatkowe pieniądze, taką podwójną wypłatę, ale zamiast odłożyć na dom, to wydał..wiadomo na co. |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu wczesniej porzadnie nie zareagowalas, jak tylko zauwazylas te jego ekscesy? |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Powiedz mu, że tak na prawde połowę prezentów kupiłas sobie sama, wbrew własnej woli. Bo co z tego, że on Ci kupi pierścionek za 200 zł, jak tydzień później Ty mu musisz te 200 zł dać na paliwo?
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A po drugie- to jak miałam to od razu zrobić? Przychodzi do domu z nowymi kolczykami a ja na niego od razu z mordą? No nie bardzo.Jesteśmy po rozmowie i oto co ustaliliśmy: 1. Żadnych prezentów aż do walentynek, a wtedy też max do 100 zł 2. Robimy na jego koncie zaraz po wypłacie zlecenie stałe na przelew na nasze wspólne konto- reszta ma mu starczyć na paliwo i drobne wydatki. 3. Na wszelki wypadek trzymam jego kartę u siebie ![]() Przyznał mi rację, że te wczorajsze perfumy były głupie z jego strony ale że chciał mi zrobić przyjemność itp itd No i sam zaproponował, że rzuci palenie- jakby nie patrzeć paczka dziennie to ponad 300 zł na miesiąc. Zobaczymy, co z tego wyniknie
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężka sprawa. Z jednej strony on chce dobrze. Stara się.
Ale nie widzi, że to potem Ciebie bardziej przytłacza, bo niby Wy macie problem, ale Ty go masz realnie na głowie, bo jesteś realistką. Mój ojciec miał czasami takie zachowania. W dużo mniejszym stopniu. Obdarowywał moją mamę bielizną , perfumami. Uwielbiał robić zakupy nam - dzieciom. Jego wyjście do miasta wiązało się z nowa kurteczką, bucikami, torebką rarytasów, książeczką Gorzej, kiedy realizował chęć obdarowywania, kiedy były poważniejsze wydatki. Wiem, że mama wtedy była równie zmartwiona co zadowolona. Doceniała gest, ale czasami to była niedźwiedzia przysługa. Arrabiata - pogadaj z nim, powiedz, że jego chwilowa radość odbiera Ci potem spokój związany z bezstresowym gospodarowaniem pieniędzmi. Jak nie pomoże, to Ty go obdaruj... kuponem na wizytę u psychologa.
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie bardzo? To najpierw cieszysz się i dziękujesz, a potem marudzisz? Jeśli przychodzi z nowymi kolczykami, to powinnaś powiedzieć "nie, dziękuję, zwróć to". To nie są prezenty, to są przej*bane pieniądze na budowanie domu. To nie jest obdarowywanie, ale marnowanie pieniędzy. Nie powinnaś ani nawet lekkim grymasem dać mu do zrozumienia, że coś Ci się podoba. A stałe zlecenie można zrobić już od razu, co polecam. Nie "po wypłacie".
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

czytaj ze zrozumieniem. podalam kilka rad, co mozna zrobic. a ostateczne rozstanie byloby w przypadku gdybym musiala facetowi wydzielac kase (jak malemu dziecku), a on zaczlaby sie bawic w jakies pozyczki. nigdzie nie napisalam, zeby od razu od niego odeszla.

No nie bardzo.