rozmowa z TŻ - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 21:30   #61
201801022117
Konto usunięte

Dot.: rozmowa z TŻ

Cytat:
Napisane przez aprilmoon9 Pokaż wiadomość
przeciez ja sie rozwijam w tej sferze A ON NIE. i nie zwalam na niego zadnej winy. jest mi źle z tego powodu, że on jest zawsze zaspokojony a ja jak mi sie ufarci. a on sie NIE STARA, tylko JA. I CIĄGLE MOWIE MU CZEGO CHCE. I TEGO NIE DOSTAJE.
Ile masz lat? Strasznie dziecinne są Twoje posty. Może poprostu nie dojrzałaś do seksu. Piszesz też trochę, jakbyś chciała się tutaj odgryzć facetowi. Skoro Ci z nim zle w łóżku, to Twoja decyzja, czy chcesz to ciągnąć, czy nie.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 21:37   #62
Black Cashmere
Zadomowienie

Cytat:
przeciez ja sie rozwijam w tej sferze A ON NIE. i nie zwalam na niego zadnej winy. jest mi źle z tego powodu, że on jest zawsze zaspokojony a ja jak mi sie ufarci. a on sie NIE STARA, tylko JA. I CIĄGLE MOWIE MU CZEGO BRAK. I nie ma poprawy.
Takie mamy "szczęście", że nad kobietą trzeba się więcej napracowac, a faceci mają z górki w tym temacie najczęściej.

Jak się rozwijasz w tej sferze? Różnie kobiety to interpretują...
Kto wychodzi z inicjatywą?
W jaki sposób mówisz mu, że coś nie tak? Agresywnie, w kłótniach? Podczas seksu? Do facetów mało dociera w czasie seksu, naprawdę
A pokazujesz mu co lubisz, jak lubisz?

Rower 10,5/1000 km
8min ABS 1/100
Pośladki+Uda 1/100
Black Cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 21:47   #63
aprilmoon9
Raczkowanie

Cytat:
Jak się rozwijasz w tej sferze? Różnie kobiety to interpretują...
Kto wychodzi z inicjatywą?
W jaki sposób mówisz mu, że coś nie tak? Agresywnie, w kłótniach? Podczas seksu? Do facetów mało dociera w czasie seksu, naprawdę
A pokazujesz mu co lubisz, jak lubisz?
z inicjatywa to roznie.
mowie mu normalnie na spokojnie ze nie podoba mi sie cos tam, a on to bierze za klotnie. nie w czasie seksu ani po nim, tylko pare godz poźniej.
pokazuje, np. sama kieruje jego reka, ale on potrafi powiedziec pare dni potem ze ja "nie lubie czegoś tam".. ( a przeciez sama go kieruje reka zeby cos tam robil)
aprilmoon9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 21:56   #64
maryanna3
Zakorzenienie

jeżeli to jest prawda co piszesz to facet jest zwykłym egoistycznym d* i nic go nie zmieni bo już taki ma charakter, a wtedy nic tylko uciekać w podskokach bo sam seks jest ważny a z czasem przełoży się to na inne kwestie, jeszcze jesteście krótko razem więc na sporo rzeczy podświadomie możesz przymykać oko+on może się trochę hamować ze swoim charakterkiem
ale kiedyś wypłynie wszystko na wierzch

z tym, że Twoje podejście(ojej odejdzie do inne i mnie z nią zdradzi) wskazuje że żadnych kroków nie podejmiesz bo nieważne jaki miś jest ważne żeby w ogóle był
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 22:07   #65
aprilmoon9
Raczkowanie

Cytat:
z tym, że Twoje podejście(ojej odejdzie do inne i mnie z nią zdradzi) wskazuje że żadnych kroków nie podejmiesz bo nieważne jaki miś jest ważne żeby w ogóle był

mam niska samoocene i sadze ze nie stac mnie na kogos lepszego
aprilmoon9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 22:11   #66
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
to albo pracuj nad sobą bo ten facet tylko ciągnie Cie w dół, albo siedź z misiem i nie marudź
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 22:11   #67
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
to się trzeba zastanowić czy nie warto poszukać jakiejś pomocy ale u specjalisty a nie dupka
z tym facetem skoro to wygląda jak wygląda samooceny w górę nie wywindujesz
nie niszcz sobie życia tylko pomyśl nad tym czy warto się męczyć
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 22:16   #68
Candy_lips
Zakorzenienie

Oj tam, oj tam, TŻ powiedział Ci szczerze, a Ty obrażasz się, że Ty podczas orgazmu wyglądasz jakby coś Ciebie bolało. Podczas orgazmu można mieć różne miny i nie ma w tym nic złego . Ty masz po prostu taką i już.
Ja np trzęsę się podczas orgazmu, choć może nie aż tak bardzo pewnie robię różne miny, a raz nawet płakałam albo dre się z rozkoszy. Mam popełnić harakiri?

hmm doczytałam, problem jest głębszy, jak piszą dziewczyny Twój chłopak to egoista ...

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-12-12 o 22:22
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 22:24   #69
Black Cashmere
Zadomowienie

Cytat:
z inicjatywa to roznie.
mowie mu normalnie na spokojnie ze nie podoba mi sie cos tam, a on to bierze za klotnie. nie w czasie seksu ani po nim, tylko pare godz poźniej.
pokazuje, np. sama kieruje jego reka, ale on potrafi powiedziec pare dni potem ze ja "nie lubie czegoś tam".. ( a przeciez sama go kieruje reka zeby cos tam robil)
A nigdy nie zainteresowało go to, że nie dochodzisz sekundę po tym jak dotknie Cię penisem/palcem/językiem? I że coś się nie zgadza, w 'obliczeniach', skoro on ma orgazm zawsze, a Ty prawie nigdy? Nie zmartwiło go to?
Widocznie ma takie podejście, że trzeba mu dziękowac, że jego penis stoi na wysokości zadania i dac mu orgazm.

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość

Bylejakosc w cenie jak widac.

Cytat:
Powiem Ci tyle, obracam się w męskim towarzystwie i widzę, że faceci to daliby sobie rękę uciąc za kobietę, która jest chętna w łóżku do działania, chce dla faceta jak najlepiej i przy okazji nie jest tępą rurką i można z nią pogadac na więcej niż 3 tematy
Źle to wróży, jeśli przy nim nie czujesz się piękniejsza, nie masz wyższej samooceny, bo powinnaś się czuc jak seksbomba, gdyby to był TEN facet

A i z doświadczenia powiem, że nawet jak będziesz się starac, to i tak go nie utrzymasz przy sobie, jeśli ma takie podejście do Ciebie i do seksu.

Rower 10,5/1000 km
8min ABS 1/100
Pośladki+Uda 1/100
Black Cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 14:27   #70
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GagaFace Pokaż wiadomość
klempaa.. Już myślałam że jestem jakimś dzikusem.
Sama jak dochodzę to czuję jak mi nogi odmawiają posłuszeństwa. I trzęsę się niesamowicie. Zwłaszcza od pasa w dół.
Pamiętam nawet jak po raz pierwszy moj Tż nie skumał o co chodzi.
I to jego urocze pytanie - "Kochanie zimno Ci ? ".

Autorko nie pozostaje Ci nic innego jak rozmowa ze swoim Tż.
Wizażanki na forum niewiele mogą w tej sprawie pomóc.

no ja mam te same "objawy" orgazmu Nogi mi się tak trzęsą, jakby zaraz mi miały wylecieć z zawiasów . Mój Tżt na początku, gdy pierwszy raz to się zdarzyło był wielce wystraszony i ze zmartwioną miną pytał, czy to z bólu i czy ma być delikatniejszy
Teraz już wie, że to znak tego, że jestem w siódmym niebie i jeszcze wzmacnia starania

Co do problemu autorki to największym problemem jest podejście typu: seks jest tylko dla facetów i przede wszystkim brak rozmów z partnerem. Nie wiem, dlaczego Autorko boisz się powiedzieć swojemu partnerowi o swoich potrzebach? Nie osiągniesz orgazmu bez nauczenia faceta, co lubisz, a nauczysz go tylko mówiąc mu o tym.
My z tżtem bardzo dużo rozmawiamy. Mówimy co lubimy, a czego kategorycznie ma ta druga osoba nie robić, bo po prostu nam się to nie podoba. Trochę zdrowego egoizmu się w łóżku przydaje. Każdy jest inny, lubi co innego i o swoich potrzebach trzeba mówić.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 17:26   #71
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
jak ja bede egoistka to zacznie mnie zdradzac bo go nie zaspokajam ;/ i tego sie boje ;/ bo nawet kochajacy facet pojdzie do innej jezeli w zwiazku czegos mu brak ;/
Cytat:
Skoro tak myślisz tzn. że twój facet nie robi nic byś tak się nie czuła Gdyby cię naprawdę kochał, czułabyś się przy nim piękna(nawet jeśli nie jesteś) wyjątkowa i szczęśliwa

Co mamy ci napisać skoro rozmawiałaś z nim nie raz a on zamiast się starać coś zmienić wymyśla głupie usprawiedliwienia
To twoje życie ale pamiętaj - tego kwiatu jest pół światu - i choć ci się wydaje, że lepszego mieć nie będziesz, że nikomu innemu się nie spodobasz, to JESTEŚ W WIELKIM BŁĘDZIE!

Mój pierwszy mąż wpędził(utwierdził)w moim kompleksie(małe piersi) + żeby mnie"zachęcić"do seksu potrafił powiedzieć:"ciesz się, że jeszcze mnie podniecasz"(ja:170 wzr.54kg.+ niebrzydka+ długie gęste włosy- oczywiście wtedy ) Czułam się przy nim brzydka za chuda, głupia itd. Na szczęście spotkałam kogoś dla kogo byłam cudem, zjawiskiem i nawet wartą pogadania czyli nie głupią a moje piersi były dla niego czymś najpiękniejszym i dzięki temu ja też tak zaczęłam myśleć
Właśnie z takim facetem powinnaś się zestarzeć - wnioski wyciągnij sama i

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2011-12-14 o 17:28
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-15, 00:23   #72
Navika
Raczkowanie

Mam dziwne wrażenie, że jednak nie potrafisz rozmawiać ze swoim TŻ-tem i stąd cały problem. Już samo założenie tego wątku o tym świadczy. Bo gdyby mój TŻ powiedział mi coś, co mnie niepokoi i nie wiem, jak to zinterpretować to pogadałabym o tym z nim, a nie zakładała wątek na forum.
Poza tym wydaje mi się, że wychodzisz z błędnego założenia, że ktoś, kto ma doświadczenie, powinien wiedzieć, co czujesz, co myślisz i czego chcesz, nawet jeżeli Ty sama tego nie wiesz. A tymczasem chłopak mógł mieć przed Tobą 10 kobiet, a i tak nie musi wiedzieć, jak Ci sprawić przyjemność, bo może Ty po prostu jesteś inna niż tamte 10 kobiet, masz inne potrzeby, inne reakcje. Z każdym partnerem uczy się seksu od nowa, bo każdy jest inny, po prostu. I "staranie się" w seksie wcale nie oznacza czytania setek poradników "Jak się robi loda" (przepraszam za to określenie), ale właśnie przełamanie swoich oporów, żeby powiedzieć, czego się potrzebuje. Jeżeli nie wiesz, czego potrzebujesz, to moża najpierw sama poeksperymentuj? Jeśli TŻ nie umie odczytywać Twoich gestów (a i tak się zdarza), to przełam się i mów mu podczas seksu, wystarczyłoby czasem wydusić jakieś "tak, dobrze mi, nie przestawaj" albo "nie, nie teraz, nie tutaj". Może on jest egoistą, a może po prostu naprawdę nie wie, nie odczytuje Twoich gestów, nie potrafi.
W Twoich postach daje się wyczuć jakąś złośliwość wobec Twojego partnera i dziecinne usprawiedliwianie: "To nie ja nie umiem mówić o swoich potrzebach, to jego wina, że nie czyta mi w myślach".
I jeszcze jedna rzecz - nie wiem, ile macie lat, ale jesteście ze sobą naprawdę bardzo krótko. Współżyjecie 3 miesiące. Nie może być od razu idealnie. Zwłaszcza, że Ty dopiero wkraczasz w tę sferę, musicie się nauczyć siebie nawzajem, ale nie da się tego osiągnąć wzajemnie siebie oskarżając. Masz prawo nie wiedzieć, czego chcesz i masz prawo się do tego przyznać.
Być może moje wrażenie jest mylne, ale po przeczytaniu tego wszystkiego takie właśnie odniosłam. I jeśli jest coś, co Cię niepokoi (jakaś sytuacja, której opisu kompletnie nie zrozumiałam), to powinnaś powiedzieć o tym TŻ-towi, że zachował się nie fair i że poczułaś się z tym źle, a nie zaciskać zęby i milczeć.
Navika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości