![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przeziębienie w czasie ciąży
O, cytrynka z cynamonem i miodkiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Katar minął!! wooohoooo!!! Ale pozostał kaszel, jak to na koniec przeziębienia... a ten syrop z cebuli wywołuje u mnie odruch wymiotny ;/ Czy ten syrop, o którym pisałyście wcześniej jest bezpieczny też w pierwszym trymestrze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
lepszy pomysl na który wpadłam rano to taki : 1 cytryna bardzo dokladnie obrana, jedna pomarancz, miod, cynamon, jak ktos lubi moze byc tez jabłko, wszystko pociac w kostke jak na salatke, miod wymieszac z cynamonem i wlac do salatki, wymieszac i smacznego
![]() ogolnie wszystkie owocki mozna sobie podlac miodem:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super wiadomość! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
O matko, jakie to musi być dobre! ![]() ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2011-12-30 o 17:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabyć brać nawet całe opakowanie dziennie, organizm przyswoi tyle, ile sam potrzebuje, resztę wydala. Jesli więc potrzebował na przykład 1 mg wit.C to reszta idzie z siuśkami. Dopiero w chwili łapania infekcji wzrasta zapotrzebowanie. Lepiej, zapobiegając infekcji, dołączyć do diety jeden, dwa ząbki czosnku, który działa bakteriobójczo i po pierwsze pomoże uniknąc infekcji lub pomoże szybciej ją zwalczyć.
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
miałam przez 3 dni niemiłosierny ból gardła - taka suchość jakby i bolało nawet przy przełykaniu śliny. Wycisnęłam sok z cytryny, lekko rozcieńczyłam wodą i od razu poczułam ulgę. Kilka razy zrobiłam sobie taki "koktajl" i po bólu.
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Jak się przeziębiłam miesiąc temu, to wyleczyłam się w niecałe 7 dni. Pomogła mi herbata z miodem i cytryną, ewentualnie z sokiem malinowym i cytryną. Do tego podwójny koc i ciepły dresik, na wygrzanie się. Żadnych leków nie brałam, bo po co, skoro gorączki nie miałam. Jedynie co, jak miałam nieco wyższą temperaturę, to Mąż mi robił zimne okłady na czoło. Od tego czasu wątpię w działanie ton leków i nie rozumiem ludzi, którzy przy byle katarze, biegają do apteki po siatkę specyfików. Poza tym mam wrażenie, że w Polsce ludzie trochę są przeczuleni na punkcie zdrowia i na byle co od razu antybiotyki i inne syfy. Tam, gdzie mieszkam, lekarz na większość schorzeń przepisze paracetamol i witaminę C
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
To co domowe i tradycyjne często jest najlepszym rozwiązaniem. Jak się wraca do pracy trochę trudniej o dbałość jeśli chodzi o żywienie czy suplementację. Sprawdza się syrop Prenalen - naturalny z cytryną, malina, czosnkiem i porzeczką - niezły mix, ale smakowo jest ok wbrew pozorom.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Też brałam ten prenatal grip care no i oczywiście kurowałam się babcinymi sposobami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
|
Czasami zdarza się taki okres w życiu człowieka kiedy nie wie w co ma ręce włożyć. Obecnie praca zawodowa - zmianowy tryb pracy dzień, noc nie umożliwia zbytniego wypoczynku, mama w szpitalu i opieka nad nią, do tego rehabilitacja kręgosłupa - uwierz że to wszystko nakłada się na to, że człowiek zapomina o podstawowych czynnościach życiowych jak duża ilość picia chociażby nie wspominając o zbilansowanych posiłkach. Oczywiście wszystko mija, ale taki mój tryb życia trwa 10 miesiąc i wtedy na tyle na ile zostaje zdrowy rozsądek to człowiek zabiera się za suplementację i wspomożenie w tabletach czy w syropie. Stąd dość dobra moja znajomość chociażby Prenalenu ( który akurat podpijam siostrze która karmi).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.