![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: nienawidzę świąt
Oh, dobrze wiedzieć, że jest taki wątek. Również nie znoszę świąt - przyczyną jest tęsknota za tym, czego nie mam, no i niestety też zazdrość... Sam klimat bardzo lubię, nawet tę komerchę. Tylko co z tego, skoro ten klimat i atmosfera są nie dla mnie
![]() Sent from my RM-846_eu_poland_364 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
A ja lubię wszystko co ze świętami związane.
Jedzenie wcale nie musi być na wypasie, bo nie o to tu chodzi(a jeśli ktoś chce koniecznie wystawić to może równie dobrze zamówić sobie catering- bez bałaganu i bez zmęczenia). Prezenty- hmm tu trochę komercji wchodzi w grę, ale każda okazja do sprawiania bliskim radości jest dobra. Choinka i lampeczki nie są konieczne, ale fajnie, że kiedy jest zimno i ciemno, w okolicach świąt robi się tak przytulnie na ulicach. A tak najbardziej w świętach podoba mi się, że ludzie zbliżają się do siebie, zagadują jakoś częściej nieznajomi, uśmiechają się i takie tam sprawy. I tu będzie wrzawa- opłatek jest świetną okazją, by pogodzić się po prostu. Normalnie byś nie podszedł do człowieka żeby powiedzieć przepraszam, a tu przychodzą święta i masz okazję tak zwyczajnie wejść w dobre relacje z drugą osobą. Pomijam oczywiście wszystkie sytuacje kiedy to jesteśmy twardzi i my sami nie chcemy się godzić i wybaczać. W sumie to smutne, że tak wiele osób nie lubi świąt, zwłaszcza, że jakieś 80% deklaruje, że są katolikami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
W tym roku będzie cięzko. Końcówka terminalnej choroby jednego z rodziców (nie ma pewności, czy do świąt dotrwa), facet, który "odszedł w siną dal" okazał się bezdusznym potworem- generalnie wszystko się pomieszało i poplątało jak w brazylijskiej telenoweli. Brakuje jedynie nieznanego do tej pory i cudem odnalezionego rodzeństwa. Liżę rany i ostatnie, na co mam chęć to rodzinna wigilia. A jednak ze względu na szacunek dla Rodziców, będę musiała jakoś to przetrwać. Ale poza wigilią-nie ma bata. Żadna siła, żadna burza mnie z domu nie wyciągnie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
A dla mnie po latach nienawiści w końcu przyszedł czas gdy w końcu zobojetnialy mi święta kompletnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Moja matka nienawidzi swiąt, bo jej sie kojarzą z awanturami i wiecznie pijanym jej ojcem. Ale nie mieszkamy z nimi, nie musi ich zapraszać jak nie chce. I się zastanawiam czy dla mnie nie moze zrobić wyjątku i nie marudzić, skoro wie, że mi zależy? Chociaż raz żebym nie musiała słuchać, że jedzenie kupi w sklepie a zamiast choinki powiesi jedną bombkę na gałazce?
Czy ja wymagam za dużo? Może tak jest, uwielbiam święta i ciężko mi zrozumieć perspetkywę osób, które ich nienawidzą, mimo że powód ich nienawiści dawno zniknął. Niech mi ktoś powie, bo może faktycznie powinnam się odwalić, mimo że pozostali domownicy też lubią święta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() Ja lubię święta na moich zasadach ![]() ![]() Jak się dorobię stołu to może u siebie zrobię kiedyś wigilię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2014-12-10 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Na szczescie od 2 lat mieszkam daleko od domu rodzinnego i nie musze spedzac tam swiat, jesli nie chce. Zawsze draznila mnie ta przesadzona atmosfera i ciotki calujace sie przy lamaniu oplatka. Szczegolnie skladania zyczen nie cierpie. Moze lezy to w tym, ze jestem osoba bardzo malo wylewna, a moze w tym, ze wiekszosci rodziny nie za bardzo trawie... Jest kilka osob, ktorym skladam szczere zyczenia "wszystkiego najlepszego", po co sie produkowac, i tak te osoby wiedza, ze zycze im jak najlepiej.
No i te ohydne potrawy wigilijne... Mam dosc specyficzny gust, nie lubie barszczu ani pierogow, kutia to jakis kosmos. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie lubie swiat. Smutny czas..
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
No właśnie nie będzie, przyjdę do rodziców, nie musza nigdzie nawet isc, ugotuję, posprzątam, zjemy, pójdę. Żadnych modlitw nie bedzie, z oplatka tez chetnie zrezygnuje, nie lubie
![]() ![]() i kutia to jest kosmos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po przeczytaniu nasuwa się wniosek - ci, którzy nie lubią ludzi, z którymi muszą święta spędzać, nie lubią świąt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wredny kotecek
|
Ja lubię Boże Narodzenie (chociaż aura mnie dobija, nieustannie LEJE deszcz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- *gdzie normalnie zajmuje mi góra 10min ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.