![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bransoletki z muliny
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Hej!
Ja też robię trochę takie bransoletki. Jestem na poziomie raczej podstawowym, ale czaję o co w tym chodzi ![]() Jednak mam pewien kłopot! PROSZĘ WAS O POMOC! ![]() Zaczęłam robić bransoletkę jako prezent. Z napisem. Bez węzłów zwrotnych, taką najprostszą. Rozpisałam sobie 3 pierwsze litery na karte i miałam taką ściągawkę. Gdy już zrobiłam te 3 litery, chciałam przepisac kolejne, żeby dokończyć. I... weszłam na tą stronę i akurat ten wzorek nie chce się wyświetli ![]() ![]() ![]() Pisałam do autorki strony ale nie odpisuje. A bardzo zależy mi na tym, bo wiem, że ten prezent był trafiony w 10... Korzystałam z tej strony: www.bransoletki.mzocho.pl Jest to moja ulubiona strona ![]() Nie wyświetla mi się jednak to: http://bransoletki.mzocho.pl/porady....al_wzor=litery SPróbujcie, może u Was to się otworzy? Niby nie ma problemu bo moge wejść na inną stronę o bransoletkach. Ale tam są inne wzorki... Bo ten co ja robiłam składa się z 7 kawałków muliny np. czerwonej i 7 kawałków np. żółtej. W jednym szeregu ma być 13 słupełków. I wychodzi to w ten sposób, że jedna literka jest czerwona na żółtym tle i następna odwrotnie (żółta na czerwonym). A na innych stronach jest tło jednolite i literki wszystkie w jednakowym kolorze. Bardzo mi zależy zeby to skonczyc. Może macie taki rozrys alfabetu i mogłybyście go tu wkleić lub wysłać mi ? Albo nawet rozrysowac, byc moze dla niektórych to banalne. Myślę, że mi też może coś by wyszło, ale nie chcę ryzykować, bo potem jak nie wyjdzie trzeba będzie rozplątywać a to zajmuje duuuuużo czasu, którego ostatnio praktycznie nie mam. mam nadzieję że ktoś mi pomoże... ![]() Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie ten link, który podałaś otwiera się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Taaak?
Tzn. mi się strona jako strona też wyświetla ale ta instrukcja nie... Te obrazki nie... Jesli mogłabyś zapisać ten obrazek i wkleić...byłabym wdzięczna! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Niestety, u mnie też się żadne obrazki nie wyświetlają..
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
u mnie też obrazki się nie wyświetlają..
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
No nie...
Tak bardzo mi zależy, żeby to dokończyć ![]() Nikt nie umie mi pomóc? Ale dziękuję za dobre chęci... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj nie było na stronie, ale dzisiaj się już pojawiło i są te wzory, które chcesz
![]() Znalazłam literki jeszcze tutaj: http://www.ensi.prv.pl/ w dziale "Zrób to sam", może kiedyś się przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Co do mulinowych kolczyków, to moja siostra kiedyś cos kombinowała w tamtą stronę, ale cóż, lenistwo wygrało
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=2808886 jakby trochę nad tym popracować, efekty mogłyby być niezłe.
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
ale niestety u mnie się wciąż nie otwiera;((
Byłabym wdzięczna za wklejenie tego tutaj przez Was! Prosze Was... Albo mi wyslijcie cytruska@buziaczek.pl Będę baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wdzięczna!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Antarktydo, chciałam Ci zapisać te zdjęcia, ale znowu ich nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie te obrazki się już raczej nie pojawią, bo strona jest w likwidacji.
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum i zbytnio nie wiem czy był juz wątek, który teraz zapoczątkowałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bransoletki z muliny,bransoletki przyjaźni
marino111 - o jakie dokładnei chodzi ci bransoletki z koralikami ;] ? Jak ma wygladac ? Ja znalazlam takie , byc moze bylas na tych stronach ale nie wiem
![]() http://www.pimex.pl/ensi/ensi52opis.html http://www.pimex.pl/ensi/ensi57opis.html Ja sie nauczylam pare innych wzorkow na tej stronie ( dla mnei na niej najjasniej opisane ) http://www.pimex.pl/ensi/ramki.html A teraz moje pytanie Czy moze ktos mi wyjasnic w koncu jak odczytywac te wzory na stronach tzn w ktroa strone supelek , jaki i kiedy ...Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
wizażowy robalek
|
Witam wszystkich
![]() Muliniarą jestem od niedawna. Zaraziła mnie tym moja koleżanka - podpatrzyłam ją w szkole, jak robiła bransoletkę. No i ja zaczęłam na dobre. Uwielbiam je robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Mys!a - Dziękuje ci
![]() Ale masz problemy z robieniem wezełków czy tylko z odczytywaniem ;> Poprostu jak załużmy są wezełki w prawo i lewo i to tak je musisz nawlekać.. Jak sądze to ty robisz węzęłki tylko w prawo ;P Poprostu spróbuj przełożyć sznureczek w drugą strohnke (lub dziórke) niż zwykle xD Mogłam to troszeczke źle wyjaśnić, ale jak już to postaram ci się dać obrazek jak to idze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie:
jeszcze nigdy nie próbowałam nawet supełka zrobić z muliny dlatego mam pytanie: czy można zacząć się uczyć nie na mulinie a na czymś innym? Bo ona bardzo tania nie jest... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
TAk, na przykład składając 6 nitek razem trochę więcej pracy ale efekt podobny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Można użyć też włóczki, jeśli masz w domu, ale bransoletka robi się taka "kłaczata". Podam może jeszcze strony ze schematami może się komuś przydadzą
![]() ![]() Edytowane przez 1234567890 Czas edycji: 2008-08-28 o 20:00 Powód: dodoanie linków |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
A może trochę odświeżymy temat i pokażemy nasze bransoletki? No to ja zacznę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
kurcze...chciałabym coś takiego zrobić, ale nigdy nie robiłam i nie umiem ;/ w ogóle nic z tych rysunków nie rozumiem ;p
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
qurcze... uwielbiam 4 wzor, a zapomniałam jak go sie wyplata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Jeśli dobrze zrozumiałam chodzi Ci o ten : http://www.naramkypratelstvi.cz/index2.html .
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich! Od ponad dwóch lat nie zajmowałam się robieniem bransoletek z muliny, ale mam ochotę do tego wrócić. Znałam kiedyś bardzo fajną stronkę, na której wzór bransoletek rozrysowany był tylko na jednym rysunku, z zaznaczeniem rodzaju supełków. Niestety nie mogę teraz nigdzie znaleźć tej strony. Czeska strona podana przez 1234567890 też jest ciekawa, ale chciałabym znaleźć coś więcej. Czy zna ktoś może adres jakiejś strony z dużą ilością wzorów, gdzie na głównym rysunku pokazane są połączenia pomiędzy supełkami? Przepraszam, jeśli to, co napisałam jest niejasne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
1234567890 raczej o ten
![]() swoja droga fajna strona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
ma ktoś moze schemat misia lub jakies innego fajnego zwierzątka?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
jedyne co znalazlam to to
http://www.naramkypratelstvi.cz/index2.html Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
bransoletki z napisami: Nici na PLASTIKU z butelki
Witam
![]() Chcialam Was zapytac czy wiecie moze jak sie nazywaja, gdzie mozna znalezc instrukcje albo ogolnie jak sie robi takie ladne bransoletki z napisami... Wiem tylko, ze na pewno wycina sie pasek z butelki po, np wodzie mineralnej i jakos tam sie go obwiazuje nicmi... a pod spodem mamy muline i to sie tak obkreca, ze powstaja napisy... nie mam pojecia jak to wytlumaczyc ![]() Prosze o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.