![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta 1200 kcal, najlepsza, najzdrowsza. Ktoś dołączy?
ja trochę sałatki świątecznej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Ja na dzisiaj mam
śniadanie- jajecznica z cebulą z teflonu+kanapka z pomidorem 2 śniadanie-banan obiad-łosoś z kapustą kiszoną Co do mojego menu to wiem,ze brakuje w nim kasz,ryżu itp.ale ja zwyczajnie nie mogę tego jeść-ryż,kasza "rośnie" mi w ustach,ziemniaków nie cierpie.Jedyne co to chlebek pełnoziarnisty,graham itp.ni i ten makaron o którym pisałam.
podwieczorek-jabłko i mandarynka kolacja-płatki musli z mlekiem Jakoś dzisiaj źle się czuje od rana.Mój synuś w nocy gorączkował,mam nadzieję że to nie będzie grypa ![]() ![]()
"Uśmiecham się co rano.Jestem dobrą dziewczyną,tylko ludzie mnie wku * wiają.Bóg mnie stworzył,diabeł-opętał.Na zawsze więc pozostanę grzeszna i święta" "Nie dość,że nie mam się w co ubrać,to jeszcze szafa pęka mi w szwach!"
Edytowane przez tequila_sunrise25 Czas edycji: 2011-12-29 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Cześć Piękne!
![]() riddle92 każdy robi to na co ma ochotę. Popatrz na jadłospisy dziewczyn, jest w nich to co powinno. Poza tym nie rozumiem czemu za wszelką ceną chcesz postawić na swoim... Resztę pozostawiam bez komentarza. Odrazu napiszę, że nic do Ciebie nie mam nie chcę żadnych waśni, kłotni ![]() ![]() A jak idzie Wam moje towarzyszki? ![]() Ja dziś zjadłam gołąbki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
ja na obiad sałatka z kurczakiem i frytki
![]() ok 16 jadę na zakupy i zrobiłam już sałatkę z jajka, pomidora, cebulki, serka feta, oliwek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#65 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
co do kasz i tego typu rzeczy, to wiadomo, nie lubisz, to nie jesz, ważne, żeby dieta była dla nas czymś przyjemnym. ja na przykład nie cierpiałam kefiru, ale teraz jakoś mi bardziej podpasował. swoją drogą ziemniaków też nie znoszę, nie że nie lubię ich smaku, po prostu mam wstręt. u mnie w rodzinie były zawsze na obiad ziemniaki, jakieś mięso i surówka, jedliśmy to prawie codziennie (oprócz tego jeszcze tłuste zupy, bigosy i tego typu rzeczy) dopóki się nie nauczyłam gotować, to moja rodzina prawie nie jadła makaronu i ryżu. mój tata do tej pory nie lubi, ale jak przyjdzie z pracy i zobaczy, że nic innego nie ma oprócz ryżu np z warzywami i z piersią z kurczaka, to zje. czasami mam ochotę na ziemniaka, ale to bardziej na smażonego. Cytat:
![]() ![]() ![]() byłam dzisiaj z mamą na zakupach. znowu! dla siebie nic nie kupiłam, tylko pomagałam mamie, ale ponosiłam trochę zakupów, pochodziłam po sklepach i troszkę kalorii spalone. widziałam w piekarni takiego dłuuuuugiego pączka. wyglądał tak smakowicie ![]() ![]() byłyśmy z mamą jeszcze w hurtowni, mam chciała wziąć wodę, ale akurat jakiś facet zastawił tam dojście z paletami i nie dało rady, ale ten koleś podawał nam te wody. okazał się przystojnym pracownikiem i młodym (mniej więcej w moim wieku) oczywiście spaliłam buraka ![]() kręciłam dzisiaj też hula hop, tym z wypustkami, które kupiłam przed świętami. wcześniej strasznie bolało, ale teraz jest już ok. i mogę nawet na cienkiej koszulce kręcić ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() sałatka ![]() daaaaaawno nie jadłam w Mc, ale zawsze jem tam Big Maca, jakoś najbradziej mi smakuje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Zafarbowałam moje jasno-blond włsoy na Garnier Naturals Color Blond nr.7(zblizony do naturalnego-bo chciałam odpocząć od farbowania na ok.3 m-ce) i co zrobiłam? Myślałam,że mnie szlak jasny trafi!
![]() ![]() ![]() ![]()
"Uśmiecham się co rano.Jestem dobrą dziewczyną,tylko ludzie mnie wku * wiają.Bóg mnie stworzył,diabeł-opętał.Na zawsze więc pozostanę grzeszna i święta" "Nie dość,że nie mam się w co ubrać,to jeszcze szafa pęka mi w szwach!"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A i myć tyle razy ile potrzebują, ale nawilżać jak tylko często się da ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- arsenalfan26014 A no pofolgowałam, ale jak pisałam wcześniej zaczęłam naukę ![]() Kurcze zakupy fajna sprawa, ale wrócić z pustymi rękoma to już chyba nie bardzo no nie? Gratulację za oparciu się pączuszkowi ![]() ![]() Przystojny pan mówisz?! ![]() ![]() ![]() ![]() Kurczę a to hula hop warte ceny i zachodu? Bo się właśnie zastanawiam nad kupnem i nie wiem czy ma to dla mnie sens, bo ja niesystematyczna jestem :P
WALCZĘ! Akcja Bikini 2013 Włosy ![]() Edytowane przez SmileGirl Czas edycji: 2011-12-29 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
smilegirl dzięki za rady
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez tequila_sunrise25 Czas edycji: 2011-12-29 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
hej laski
![]() u mnie dzisiaj tak: przed śniadaniem, kubek wody z sokiem z pół cytryny 8.45-jajecznica z dwóch jajek, 2 małe pieczarki, pół cebuli, łyżeczka oliwy, pół bułki pełnoziarnistej 11.45-250ml kefiru, cienka kromka chleba razowego z 1/3 trójkącika hochland, schabem gotowanym, plasterkiem pomidora. mandarynka 14.45-miseczka zupy-krem z wczoraj, 3 łyżki makaronu pełnoziarnistego, kawałek ryby 17.45-kromka chleba razowego, sałata, schab gotowany, plaster pomidora, serek wiejski light ok.3 litrów herbaty zielonej i litr wody 30 brzuszków 20 pompek damskich trochę kręcenia hula hop |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
Witajcie
![]() Jako że mi również bardzo pomógł i wspominam z utęsknieniem wątek, który został przytoczony w pierwszym poście, postanowiłam się do Was dołączyć ![]() Przyznam się, że jeszcze nie wracam do diety i nie jestem pewna, czy będę tak skrupulatnie jak kiedyś liczyć ilość kcal każdego posiłku, ale gdy zacznę, chciałabym móc liczyć na Wasze wsparcie ![]() Póki co będę Was podczytywać ![]() P.S. A faktycznie trzymacie się 1200 kcal? Widzę, że piszecie co jecie, ale nie liczycie na forum bilansu kalorycznego... ![]() Z ciekawości pytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
@sunflower - ja nie licze, jak już pisałam wcześniej, dołączyłam się do tego wątku, bo był akurat najświeższy kiedy tu zajrzałam
![]() Ciężko mi ta dieta idzie, już się nie mogę doczekać aż wróce do siebie, bo u rodziców to na ciągłe pokusy jestem wystawiona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mało tego - spisuję wszystko co jem. Ale jak mi się dyscyplina poprawiła.. ![]() Trzy razy pomyślę zamin zaśmiecę kajecik jakimś świństwem czekoladowym , albo innym okropieństwem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Zastanawiałam się nad spalaniem kalorii.. Maszyny do ćwiczeń podają jakąś informację na temat spalonych kalorii - mi dziś stepper pokazał 471 kCal po godzinnej jeździe.. Ciekawam ile w tym prawdy..? Myślicie, że można przez godzinę spalić prawie 500 kCal? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki
![]() jednak zjadłam wczoraj tego kurczakburgera ![]() ![]() Kupiłam hantelki po 2kg, od pon zaczynam ćwiczyć z Jillian Michaels + stepper. Narazie jest chęć i motywacja, zobaczymy jak będzie w styczniu ![]()
![]() |
#76 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli chodzi o 1200kcal, to ja patrzę tak na oko. jak jest napisane na opakowaniach ile ma kcal, to przeglądam, mniej więcej liczę. ale mam zamiar liczyć bardziej skrupulatnie. jednak zostawiłam na stancji wagę kuchenną i nie bardzo mam jak. wiem, że szybko mi się to znudzi, ale spróbuje. Cytat:
![]() sałatka z kfc ok, ale ja takim rzeczom nie ufam ![]() od jutra...a dlaczego nie od dzisiaj? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ten sok pomarańczowy, to mam nadzieję, że samodzielnie wyciśnięty, bo te z kartoników to sam cukier, woda i jakieś barwniki ![]() ![]() ale jestem na siebie zła! ![]() wczoraj zjadłam jeszcze wieczorem jogobellę suszone jabłko i pół kromki chleba słonecznikowego. nie było to podjadanie, bo akurat minęły 3h, nie było to też bezpośrednio przed snem, bo potem jeszcze 2 h film oglądałam, ale to nie zmienia faktu, że jakoś źle się czuję z tym. miałam po tym jogurcie straszną zgagę. kara boska chyba jakaś to była. dzisiaj też. jadłam zdrowo, ale wydaje po przejrzeniu kcal to wyszło ok.400 ![]() będę musiała obcinać cały dzień śniadanie: kromka chleba słonecznikowego (207kcal) pół ze schabem gotowanym i pomidorem, pół cienko posmarowane pasztetem i z pomidorem, serek wiejski light (105kcal) wyszło sporo błonnika, węglowodanów i białka ![]() a jak tam u was? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na śniadanko kefir z płatkami, otrębami i żurawiną + kiwi. II śniadanie: sałatka ulubiona ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.Ale mnie gardło boli od rana
![]() Śniadanie-jajko i 2 kromki grahama z pomidorem i ogórkiem
2 śniadanie-mleko z miodem obiad-tortilla z mięsem z fileta,ogórkiem,pomidorem ,kapustą pekińska,cebulą i sos (domowej roboty-jogurt nat.koperek i czosnek,przyprawy) Jak macie sklep Aldi to polecam jogurt nat.1.5% konsystencją przypomina gęstą śmietane-daje go do wszystkich zup. podwieczorek-??? kolacja-sałatka z tuńczykiem,groszkiem,cebu lą,ogórkiem
Edytowane przez tequila_sunrise25 Czas edycji: 2011-12-30 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dlaczego od jutra? a bo tak mi sie napisalo :P dzisiaj, czyli wczoraj jeszcze grzecznie zjadlam jogurcik z otrębami (cholernie mi to 'danie' posmakowalo ![]() ![]() ![]() Tak sobie myśle, czy kiełbasa na gorąco (gotowana) przejdzie jako składnik diety? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do kiełbasy to nie wiem, ale sprawdź kaloryczność różny, na pewno jest jakaś do przyjęcia. PROSZĘ O BATY wspominałam, że każde odstępstwo od mojej diety spowoduje jej przerwanie, ale mam nadzieję, że tak się nie stanie. strasznie głupio mi to pisać, ale zjadłam 4 kawałki ciasta ![]() moja mama upiekła keks i babkę. i taki zapach się unosił w domu... po pierwszym kawałku czułam się już napchana, ale oczywiście nie przestałam jeść, co więcej, zjadłam jeszcze 2 jogurty jogobella owocowe ![]() -poprawi się metabolizm, bo od 2 dni nie byłam w łazience, -może wreszcie będzie tak, że jedne odstępstwo nie złamie mnie tak, że odpuszczę dietę, tylko wezmę to za chwilowy problem i już, -teraz wiem, że na prawdę mam mniejszy żołądek i przestanę jeść jak już będę najedzona, -nie podjadłam tego ciasta, była to moja pora obiadowa, teraz będzie już tylko podwieczorek leciutki i kolacja, -zrobiłam więcej pompek niż zwykle-80, może to nie jest jakiś super wynik, ale ja jestem zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
![]()
No to ode mnie masz lanie
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() trzymaj się planu, każdemu się zdarzają potknięcia ![]() ![]() ![]() ![]() teraz jakąś kolację zrobię np jajecznicę bo mam ochotę.
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Cześć Piękne!
U mnie dziś czuję po kościach, że zbliża się @. Mam ochotę na słodkie, kwaśne, zjadlabym wszystko co ktoś podłożyłby mi pod nos ![]() ![]() ![]() A jak plany na sylwester? Ja w tym roku spędzam go w domu, a Wy? ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mogła bym się do was dołączyć. Dzisiaj postanowiłam wejść na wagę i przytyłam 3 kg po świętach i tak wg sie ostatnio zapuściłam. Od 01.01 zaczynam Ćwiczyć w sumie nie chodzi mi o wagę tylko o wymodelowanie mojej sylwetki bo nie jest dobrze ![]() W moim przypadku jak zaczynam tyć to robi mi się taka oponka do opoła pasa i mi się to wylewa jak założę spodnie masakraaaaa ![]() Dlatego muszę schudnąć te 3 kg i wymodelować moją sylwetkę >>> Moje Noworoczne postanowienie ![]() Mam nadzieje ze będziecie mnie wspierać ![]()
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też mam tą oponkę i boki mi się trochę wylewają... ![]()
Focus T25! Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz. Edytowane przez Puchatek0807 Czas edycji: 2011-12-30 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Witaj Tysiiia,fajne że się przyłączyłaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez tequila_sunrise25 Czas edycji: 2011-12-30 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
tequila_sunrise25 zalej roboka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Jak sobie chlapniesz to bedzie mniej boleć
![]() ![]() Na kolacje zjadłam tą gotowaną kiełbase i pomidory. Nie udało mi się ustalić ile to to ma tłuszczu, kalorii itp (zwłaszcza, że to kiełbasa domowej roboty, więc tabelki opisujące sklepowe kiełbasy do niej średnio przystają), ale mięsko i tłuszcze też potrzebne więc raz na jakiś czas nie zaszkodzi, nawet jeśli jest średnio dietetyczne. Ogólnie jestem z siebie bardzo zadowolona bo przez ostatnie dni, nawet jeśli nie udaje mi się trzymać diety to nie podjadam między posiłkami (jak przestałam to robić to dopiero zauważyłam, że miałam z tym problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.