![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: czy boicie się zdrady ?
Zaufanie, bycie pewnym partnera nie musi oznaczać klapek na oczach i wyłączenia myślenia. Ufam, ale gdy widzę, że coś się dzieje, jakieś dziwne sytuacje, zachowania, to sprawdzam, wnikam. Zaufanie może być 100% jeżeli wszystko jest OK, a nie gdy facet nagle zaczyna zostawać codziennie w pracy po godzinach i wychodzić do drugiego pokoju, gdy ktoś do niego dzwoni (a wcześniej tego nie robił). Ja pod pewnymi względami jestem na chwilę obecną pewna mojego partnera, ale gdyby się coś zmieniło to i ta pewność mogłaby zmaleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Nie , nie boję się zdrady.... jak nastąpi to pogonię fajfusa i już
![]() Tego kwiatu pół światu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
po drugiej stronie szafy
|
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
jak napisałaś o dzieleniu się, to myślałam, że jest co najmniej... hmmm... wodzirejem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Nie no, tutaj jest mit panny na każdej pauzie ![]() Nawet na forach wątki zakładane w celu wzajemnego wspierania się w permanentnej tęsknocie, są pełne takich haseł - no nic tylko się pochlastać, albo od razu wykopać stęsknionego chłopa za drzwi, jak tylko się pojawi ![]() Bo przecież nieważne, że zdradzić może każdy, 10m od domu, te konkretne zawody są zdradotwórcze i koniec, kropka ![]() Generalnie zauważyłam, że jak się za długo siedzi w negatywnych emocjach, to zaczynają się udzielać - temu trzeba uważać z wizażem na przykład, człowiek się naczyta o świnstwach jakie ludzie potrafią sobie robić i może stracić optymizm...
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
to prawda
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Ufam mu, ale jakaś tam minimalna obawa jest. Czemu? Bo go kocham i mi zależy, a gdyby mnie zdradził to zwiazek by sie skonczyl, a tego wolalabym uniknąć. Poza tym ja wychodze z zalozenia, że PEWNYM to nie można być nawet samego siebie w 100%(a co dopiero drugiej osoby). Zawsze może czlowiekowi cos sie porobić z glową.
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Ludzie nie zastanowią się, jak niby kierowca ciężarówki ma nagle nią wyhamować na środku drogi i zgarnąć jakąś panią świadczącą usługi przy drodze. Znajomy mi mówił, że to właśnie osobówki się chętnie zatrzymują, kierowca ciężarówki jedzie dalej, bo ma do zrobienia trasę, już nie mówiąc o nawet braku możliwości zatrzymania się od tak sobie. To pewnie właśnie ci kierowcy osobowych robią potem tym kierowcom z ciężarówek złą opinię, żeby mieć alibi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo to akurat spore świństwo - można przywlec jakieś paskudne choróbsko.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Pewność moim zdaniem nie istnieje. Sądzę, że pewności nie mam nawet jeśli chodzi o mnie samą, a co dopiero świadczyć o drugim, nawet bliskim człowieku.
Męża wybierałam świadomie i rozsądnie. Spełnia wszystkie kryteria opisane przez Madanę, jednak czy to , że jest mądrym człowiekiem dziś oznacza, że za 10 lat będzie tym samym? Wierzę i ufam, że mamy wspólną wizję przyszłości , priorytety, jesteśmy ze sobą szczęśliwi na każdej płaszczyźnie. Jednak widzę co jakiś czas, jak ludzie , tak zwani porządni, z mocnym kręgosłupem moralnym wikłają się w przeróżne akcje, w tym zdrady. Więc wolę dbać o to co mam i mieć nadzieję, że nas to ominie. Aha i nie boję się zdrady. Gdyby tak było nie podjęłabym się tworzenia związku, małżeństwa. Gdybym z góry zakładała taki scenariusz. A jeśli nawet coś takiego się przydarzy to sobie poradzę. Nie pilnuję, jestem zazdrosna w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Długa smycz lepiej trzyma, jeśli w ogóle człowiekowi jest jakakolwiek potrzebna. Moim zdaniem ( i zdaniem Tż) nasz związek jest naszym wyborem, decyzją a nie przypadkiem. Jesteśmy ze sobą bo chcemy a nie musimy. I dopóki oboje będziemy dalej chcieć ze sobą przebywać, kochać się, dzielić wszystko,budować a nie burzyć, dopóty nie będzie powodów do szukania szczęścia poza związkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Jasne, że nie ma reguły i ja sama (patrząc na statystyki i w wyniku własnych, niekoniecznie trzeźwych obserwacji) wiem, że w pewnych zawodach jest jednak więcej okazji do zdrady i co za tym idzie samych zdrad, nie ma się co czarować. Czasami nawet nie chodzi o sam zawód, ale o status jaki ze sobą niesie, atmosfera panująca w pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Idąc dalej stereotypami, w końcu każdy prezes sypia z sekretarką, a każdy wyjazd integracyjny zamienia się wieczorem w wielkie seks - party ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Generalnie nie myślę o tym na codzień . Wiem,że mój tż mi ufa i wie że niczego nie zmaluje przeciwko nam , i to działa w drugą stronę ![]() Owszem na początku były lekkie zawirowania , bo ja się bałam ,ale z czasem stwierdziłam ,że wiem kogo mam przy sobie i teraz jakoś nie odczuwam tego strachu . Najgorsze co można zrobić i wiem to po sobie to wiecznie się nakręcać, wiecznie o tym myśleć . Ale prawda jest taka że jeśli facet będzie chciał zdradzić to i tak to zrobi ,ale to już jego sumienie ![]() Edytowane przez b2061242e79199a19ea25d448e737c2153b1403a_5fee6602bf23e Czas edycji: 2012-01-12 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- [1=b2061242e79199a19ea25d4 48e737c2153b1403a_5fee660 2bf23e;31568584] Najgorsze co można zrobić i wiem to po sobie to wiecznie się nakręcać, wiecznie o tym myśleć . Ale prawda jest taka że jeśli facet będzie chciał zdradzić to i tak to zrobi ,ale to już jego sumienie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Buc
|
Cytat:
myślę, że jednak geneza zdrady jest bardziej złozona, niż brak pewnych bodźców w związku. i tak jak czytam wątek, to jawi się on mocno optymistycznie. Nie umiałabym zaufać w 100% ( co nie jest równoznaczne z lękiem przed zdradą ) i waląc się w pierś powiedzieć on mnie nigdy nie zdradzi. Można kogoś znać, można z kimś być ale nigdy się nie będzie tym kimś. I nigdy nie pozna się w 100% myśli tej drugiej osoby. A bez tego nie ma dla mnie mowy o 100% zaufaniu i bezgranicznej wierze w dobro drugiej osoby.
![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() akurat w najbliższej rodzinie mam przykład romansu z życzliwym sąsiadem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Ja nie boję się zdrady, bo doskonale się przekonałam na własnej skórze czym to jest, jak bardzo boli i do czego prowadzi.
Zazwyczaj boję się tylko tego, co nieznane. A skoro zdrada nie jest mi niestety obca nie wzbudza we mnie strachu, jedynie ból i inne skrajne uczucia. Poza tym żyję w przekonaniu, że prędzej czy później, z tym, czy z innym partnerem niestety doświadczę zdrady. Nie wierzę w wierność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez boulinka Czas edycji: 2012-01-25 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Nie boję się zdrady,bo staram się wchodzić w związki z mężczyznami, którzy dobrze rokują, charakteryzują się uczciwością, honorem i odpowiedzialnością, na wstępie skreślam wszystkich kobieciarzy, krętaczy i lekkoduchów. Jak już odpowiednią osobę wpuszczam do swojego życia, to daję kredyt zaufania i ufam, dopóki nie wystąpią przesłanki wzbudzające moje wątpliwości. Na chwilę obecną jestem pewna mojego partnera, ufam w jego uczciwość i miłość do mnie, jeszcze mnie zawiódł i wierzę, że tak pozostanie. On wie, że stawką jest nasz związek i gdyby mnie zdradził, to mnie bezpowrotnie utraci. Nigdy nie wybaczyłabym mu zdrady, zresztą on także by mi jej nie wybaczył.
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Shadii;31561308]To znaczy chodziło mi o to, że facet nie daje powodów do zdrady, a ja i tak się boję, czuję, że może tak być, pomimo zapewnień, nie wiem, jak to wytłumaczyć
![]() ![]() Shadii czuje się identycznie tak jak Ty.... niby nie mam powodów, często zapewnia mnie o swojej wierności i miłości ( wiem że tak jest, czuje to że mnie kocha, ale nie potrafie mu do końca zaufac... ) byc może uraz z poprzedniego związku daje sie we znaki i przez to niszczy szanse na bycie szczęsliwa.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
A ja się boję i to bardzo. Nie potrafię zaufać w 100% bo niestety kilka razy zdarzyło się, że zawiodłam się przez ukrywanie różnych rzeczy przede mną i kłamstwa.
Nigdy nie bałam się, że partner zdradzi mnie w fizycznym sensie, tylko przez emocjonalne zaangażowanie. Mam nadzieję, że kiedyś w końcu zaufam ponownie i nie będę miała już powodów do obaw. Ale na to potrzeba trochę czasu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
[QUOTE=rnm;31566345]a niby dlaczego nie starsze pokolenie?
![]() poza tym nie każdego mężczyznę cieszą takie miejsca. znam takich, którzy nawet klubów ze stripteasem nie lubią (i nie jest to suche gadanie). To oczywiste, ze nie kazdego ciesza takie miejsca ![]() Jak to dlaczego nie starsze, watpie, ze moj dziadek...no nie wyobrazam go sobie w burdelu, moze tak pominmy szczegoly ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ufam mojemu facetowi, ale nie ufam innym kobietom - dlatego np. nie pozwalam mu wychodzić samemu do klubu. Kurczę, skoro mu ufam, to co mnie obchodzą inne baby? Nawet jeśliby były napalone jak Arab na kurs pilotażu i rozebrane skakały wokół niego... to mój facet NIC z tym nie zrobi. Co najwyżej obróci się na pięcie i sobie pójdzie... I w to wierzę, i dlatego mu ufam. I dlatego zdrady się nie boję... Stwierdzenie, że nie ufam innym kobietom to jest dopuszczenie, że jednak się nie odwróci i nie odejdzie... w takim razie gdzie tu jest zaufanie do partnera?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie boję się o to, że TŻ mnie zdradzi z jakąś napaloną na niego laskę, bo wiem, że facet woli mnie ![]() Czyli np. nie podawać swojego numeru telefonu dziewczynie, która ewidentnie ma ochotę na jakiś romans/flirt itd.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.