![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz II
Witam ponownie w nowym wątku
![]()
#62 |
Rozeznanie
|
ja rownież Witam w drugiej czesci
![]() ![]()
#63 |
Zakorzenienie
|
Coś nam tu wizaż szwankuje...
A ja chciałam napisać, że kupiłam rajstopki ciążowe! I pani była miła, na szczęście. Jutro je wypróbuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
kurcze od dwóch godz próbuje sie wbić na wizaz, ale cos blokuje serwer, dobrze , ze juz dziala
![]() mamy juz telewizorek ![]() zmeczona jestem, kaszel mam, chrypke.. ide do łóżka sie wygrzac ![]() dobranoc mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Hehe, bede jedyna w tym dniu na wizażu, u mnie dopeiro 23:40
![]() Narzekacie trochę na TŻ, mój prześciga się w wymyslaniu dla mnie nowych przezwisk. Przedtem był Żyguś, teraz jest Złomek, że niby się sypie... Od 3 dni czuję się dobrze, tzn w miarę dobrze, przeszły mi mdłości, no ale już chyba najwyższy czas ![]()
#67 | |||
Zakorzenienie
|
To i ja się melduję
![]() Czytam sobie spokojnie wątek, jadę w sam dół, a tu szok, bo widzę w ostatnio dodanych wątek nasz nowy ![]() Idę Was teraz nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój TŻ się przeraził, jak mu to pokazałam Cytat:
![]() Ja mam szkołę jutro, z czego mam zaliczenie ![]() ![]() Zjadłam dzisiaj 2 lody ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku.
Cytat:
Cytat:
Jak chciałam kupić coś luźniejszego w pasie, to pani z C&A spojrzała na mnie i skierowała na dział młodzieżowy. Mam 34 lata i staram się unikać ubrań młodzieżowych, ale kupiłam tam kilka długich, bawełnianych bluzek, więc w sumie rada ekspedienki była dobra. Biodrówki na razie są dobre, więc po spodnie mogę się wybrać za kilka dni. W sklepach od razu robi mi się słabo, więc wcale się do tych zakupów nie palę. U mnie chyba w 11 tc TSH spadło do ok. 1,6, a w 14 skoczyło na 3,80. fT4 to 13,87, a wg mojego gina niepokojące byłoby takie TSH bez danych o fT4, albo fT4 poniżej 10. Zadzwoniłam do swojego endo, ale ponieważ przyjmuje tylko raz w tygodniu, to rozmawiałam z kierowniczką przychodni (też ginekolog - endokrynolog). Powiedziała, że mam zwiększyć dawkę euthyroxu z 50 na 75 i za kilka dni stawić się u swojego lekarza, ale oni mają wyczerpane limity, więc powinnam być w porządku i zapłacić za wizytę. Dodam, że to było w styczniu i chodzę tam na NFZ. Miałam zaledwie 3 wizyty i dwa pobrania krwi, a już mi podpadli. W każdym razie spróbuję się zarejestrować do UCK nawet, jeśli miałabym się tam dostać w 2015, to przecież leczyć będę się pewnie do końca życia. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-01-14 o 02:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() Też spać nie mogę ![]() Do 6,15 wierciłam się łóżku, aż w końcu skapitulowałam. Wzięłam prysznic, posmarowałam się oliwką, zjadłam pomarańcze - na które miałam smaki od wczorajszego wieczora, ale już leżałam w łóżku i nie chciało mi się wstawać. A teraz wizaż. Chociaż widzę, że dużo do nadrabiania nie mam, bo rzeczywiście stronka wczoraj szwankowała. Byłam wczoraj na poczcie odebrać spodnie ciążowe, które kupiłam na allegro. Po pierwsze to na pocztę musiałam lecieć dwa razy ![]() ![]() Na szczęście zdążyłam wrócić - byłam 3 minuty przed zamknięciem. Spodnie, które kupiłam są ok. Bez szału. Na pewno nie są takie fajne jak te z HM, ale kosztowały jakieś 50 zł i będą akurat do szargania. Jakiś spacer do lasu itd. Chociaż bardzo podobają mi się spodnie z HM to boję się ich kupić. Nie wiem jak przytyję. Mam niestety obawy, że oprócz brzucha pójdzie mi duużo w tyłek i uda, więc waham się nad rozmiarem i z zakupami się wstrzymam. Dziewczynki bierze lub brała któraś Femibion Natal 2? Warto? Poleciła mi go oczywiście gin i do końca 12 tc bierze się Natal 1, który kosztuje jakieś 35 a wczoraj dojrzałam, że Natal 2 kosztuje 55 zł - starczy na miesiąc. Zasugerowałam Tż, że mogę zapytać gin o jakieś dobre tabletki na czas ciąży, ale tańsze to dostałam opieprz, że on na zdrowiu moim i dziecka nie będzie oszczędzał. Więc i tak je kupię, ale pobuszuję w necie, żeby było taniej ![]() Na wizażu na razie cisza, więc pewnie poczytam książkę, a za jakieś 2 godziny pójdę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Nie spałam całą noc
![]() Co w tym najgorsze zaraz do szkoły |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a od wczoraj wlasnie te na II trymestr ![]() zaplacilam wtedy 65 za nie na 1 miesiąc. Teraz ile kosztują to niewiem. I tez niemoge sie o nich wypowiedziec bo dopiero wzielam 1 tabletke i 1 kapsułke(bo sie bierze taki zestawik) co do spania tez nie moge. Tz wstaje przed 6 a ja juz nie zasypiam. Ale to dlatego ze na brzuchu nie spie bo juz mi niewygodnie i czuje z emnie gniecie i uciska wiec mus spac na boku. A ja na boku nie lubie!!!!!!!! i co ja mam zrobic??????? ![]() a tak w ogole to witam ![]() dzis leniuchuje do 10 w lozku ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
![]() ja też wyprawiłam małża do pracy po 7 a teraz siedzę z kawą przed tv ![]() a później lecę kupić coś dla dzieciaków bo dzisiaj jedziemy do niemowlaczka a jutro do półtoraroczniaka ![]() co do tycia to mi już poszło w tyłek i uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej lubię zasypiać na brzuchu lekko odwrócona na prawy bok, ale za niedługo nie dam rady tak leżeć. Zresztą gdzieś czytałam, że kobiety w ciąży nie powinny spać na plecach - dziecko może się udusić, ani na prawym boku bo to wywołuje skurcze macicy, brzuch z wiadomych względów odpada. Wskazany jest lewy bok z ugiętą w kolanie brawo nogą... Kolejne ułatwienie w błogosławionym stanie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
od rana mam dobry humor
![]() mam nadzieję że Wy też ![]() Jedziemy dziś na taką małą imprezkę do kuzyna (i jego rodziny) mojego tż ![]() ![]() ![]() ![]() taka lampka http://www.img.chh.pl/large_size/44e...b9da4f9f85.jpg ~~mnie na razie ubyło 2kg - ogólnie mam zakaz przytycia powyżej 7kg (przez moją wagę ![]()
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-01-14 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak mi brzuch urośnie to planuję kupić http://allegro.pl/kojec-poduszka-dla...038164688.html Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Witajcie. Nie było mnie tylko 2 dni, a tu już nowy wątek
![]() Nie nadrobię was cholery jedne, pędzicie jak szalone, ale zajrzę do klubu. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
a aj wczoraj wogole nie moglam wlaczyc wizazu ;/
az sie zloscilam hehe o 12 jade do Tż mam nadzieje ze kupimy cos fajnego dla bobaska niedlugo bede jadla frytaski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
hehe ależ walka
![]() ja za to walczę z kanapeczkami ![]() ![]() mnie jakoś ostatnio nie ciągnie do chipsów - aż się sama sobie dziwię ![]()
#82 |
Zakorzenienie
|
hehe no tak
![]() mój nie kupuje, wie że nie mogę więc mam luz ![]()
#83 |
Zakorzenienie
|
Kojarzyło mi się, że te poduszki to taki bajer, ale 140 zł to dość sporo...
Obecnie czytam jakieś starsze wydania Mjak mama -kupiłam na dworcu PKP po 2,5zł za gazetę ![]() W którejś z gazet pisali, że śpiąc na boku, zamiast takiej poduszki można użyć kilka jaśków - jeden między nogi, drugi płaski pod brzuch, a trzeci najwygodniejszy pod głowę. Można użyć też koca zwiniętego w rulon - trzeba go najpierw przełożyć pod głowę, potem wzdłuż linii pleców, między nogami i z przodu pod brzuszkiem. Czyli w sumie ten koc najbardziej imituje poduszkę. Ale na ile to się sprawdza to nie wiem. Póki co jestem na etapie czytania dobrych rad ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
byłam na malych zakupach w biedronie
![]() ![]()
#85 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() To i ja się melduje w nowym wątku. Nadrobie dopiero jutro ,bo troche plany nam się przesunęły. Ogólnie to jestem wściekła. Bo kupiliśmy pralke i lodówke(tak jak pisałam wcześniej). Wczoraj nam je przywieźli i wiecie co? Pralka przyszła z wystawy sklepowej bez żadnego zabezpieczenia-nawet bez folii. I oczywiście cała porysowana ![]() To się Wam pożaliłam. Pozdrawiam i do jutra ![]()
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś tu będzie o tym http://prawa-konsumenta.wieszjak.pl/...ot-towaru.html
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj niestety nic nie mozemy zrobic.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No maskra, człowiek kupuje nowy sprzęt a dostaje z wystawy, który był już wcześniej ileś tam razy macany , otwierany, testowany i nie wiem co jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Widzę że nie tylko ja miałam wczoraj problem z wejściem na wizaż
![]() Jak nigdy pospałam dziś do 10 ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki i do wieczora (pewnie tyle zapiszecie, że Was znów nie nadrobię...) |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |||
Zakorzenienie
|
A ja śpię jak suseł
![]() ![]() Cytat:
![]() nieźle to sobie wytłumaczyłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.