Daylette - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 11:26   #61
nataliii1425
Rozeznanie

Dot.: Daylette

a ja przy kolejnej wizycie poprosze z powrotem o Yaz ..

edit:
jestem na 20stej tabletce dziś, brzuch mnie ściska okrutnie w podbrzuszu i jakiś lekki okres i pare skrzepów ;/ co to ma być ?! nie chce ich już.. nie trzymają mi chyba cyklu. czas zapisać się na wizytę ugh

Edytowane przez nataliii1425
Czas edycji: 2012-02-10 o 14:15
nataliii1425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 19:11   #62
moiko
Zakorzenienie

ja po 9 tabletce mam plamienia... ale dobrze sie czuje. Mam nadzieje ze nie potrwaja dlugo
moiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 01:37   #63
theKrawaciara
Przyczajenie

ja dostałam receptę na Daylette, to moje pierwsze tabletki i też sie stresuję, ale za jakiś tydzień zacznę je brać i podzielę się opinią

Jedno opakowanie mam za 37.20, ale widzę, że są tańsze, więc będę szukać
za co do dostępności - musiałam czekać kilka dni, aż przyjadą z hurtowni, bo nawet pani w aptece nie słyszała wcześniej o tych tabletkach, ale widzę, że są nowe, uspokoiło mnie to.
Stary 2012-02-11, 15:18   #64
nataliii1425
Rozeznanie

ja mam takie pytanie, jeżeli mam lekkie krwawienie przy 21szej tabletce, wydaje mi sie że nie trzymają cyklu, to czy ochrona jest zapewniona? i jestem na pewno zabezpieczona? bo juz się boję ;/
Stary 2012-02-11, 16:55   #65
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataliii1425 Pokaż wiadomość
ja mam takie pytanie, jeżeli mam lekkie krwawienie przy 21szej tabletce, wydaje mi sie że nie trzymają cyklu, to czy ochrona jest zapewniona? i jestem na pewno zabezpieczona? bo juz się boję ;/
Tak. Nawet jeśli tabletki nie trzymają cyklu antykoncepcja jest zachowana. Mimo to lepiej zmienić
Stary 2012-02-11, 17:12   #66
nataliii1425
Rozeznanie

ufff dzięki za odpowiedź, trochę mi ulżyło tak, tak ide w poniedziałek się umówić do ginekologa bo to prawdziwa udręka ;/
Stary 2012-02-11, 20:49   #67
Bananova1410
Przyczajenie

Po 18 tabletce plamienie wrociło,za to cera się lekko poprawiła ;(
Poprzednio brałam Midiane,nie maiłam zadnych zastrzeżen,ale lekarz mi zmienił,eraz żałuję i chcę wrocić do starych.Mam już w sumie dość,to mój 8 rodzaj tabletek w ciągu roku...

31.08.2013
Alicja 01.07.2015
Bananova1410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:00   #68
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananova1410 Pokaż wiadomość
Po 18 tabletce plamienie wrociło,za to cera się lekko poprawiła ;(
Poprzednio brałam Midiane,nie maiłam zadnych zastrzeżen,ale lekarz mi zmienił,eraz żałuję i chcę wrocić do starych.Mam już w sumie dość,to mój 8 rodzaj tabletek w ciągu roku...
Dlaczego nie zmienisz lekarza? Odstaw na kilka miesięcy, idź do innego, niech Ci zrobi badania krwi, profil hormonalny i po sprawie Skoro Midiana pasowała, to dlaczego dał Ci Daylette?
Stary 2012-02-11, 21:32   #69
Bananova1410
Przyczajenie

Tu jest troche inna sytuacja,bo tabletki główwnie biorę pod kątem oczyszczania sie cysty na gruczole Bartholina,ale podczas następnej wizyty poproszę o Midiane spowrotem

31.08.2013
Alicja 01.07.2015
Bananova1410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 22:45   #70
Karolinka18222
Rozeznanie

też mam te tabletki a wcześniej brałam yaz. ogólnie po tabletkach jakoś źle się nie czuje ale zostały mi 4 białe tabletki a w piątek miałam lekkie krwawienie, myślałam że po prostu to plamienie ale dzisiaj to już prawie jak okres jest ;/ i się trochę boję o skuteczność. w yazie tak nie miałam tzn jednego miesiąca nie miałam w ogóle nic, zero krwi a w drugim to znowu rady sobie nie dawałam, w 3 znowu tylko plamienia....

nie wiem jak będzie z tymi tabletkami, w poniedziałek ide na wizytę

Karolinka18222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 23:00   #71
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinka18222 Pokaż wiadomość
też mam te tabletki a wcześniej brałam yaz. ogólnie po tabletkach jakoś źle się nie czuje ale zostały mi 4 białe tabletki a w piątek miałam lekkie krwawienie, myślałam że po prostu to plamienie ale dzisiaj to już prawie jak okres jest ;/ i się trochę boję o skuteczność. w yazie tak nie miałam tzn jednego miesiąca nie miałam w ogóle nic, zero krwi a w drugim to znowu rady sobie nie dawałam, w 3 znowu tylko plamienia....

nie wiem jak będzie z tymi tabletkami, w poniedziałek ide na wizytę
Yaz to to samo, co Daylette, mają tez sam skład, tylko cena i producent inni Tak jak pisałam, nawet jeśli nie trzymają cyklu, to antykoncepcja jest zachowana.
Stary 2012-02-11, 23:09   #72
Karolinka18222
Rozeznanie

ja wiem że to samo ;] i cena oczywiście że inna bo za yaz w kwiatach polskich w łodzi płaciłam 39 zł a za te 25 wiec różnica jest. i mam nadzieje że wszystko wróci do normy i nie będę musiała zmieniać tabletek ;]

Stary 2012-02-12, 12:31   #73
ansaliah
Przyczajenie

Witam, właśnie zaczęłam brać pierwsze tabletki Daylette. Mają mi pomóc zmniejszyć ból podczas okresu. Nigdy wcześniej nie brałam tabletek o działaniu antykoncepcyjnym. Niedawno mój chłopak zaczął temat współżycia i chciałabym wiedzieć, kiedy można je zacząć?
ansaliah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 12:34   #74
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ansaliah Pokaż wiadomość
Witam, właśnie zaczęłam brać pierwsze tabletki Daylette. Mają mi pomóc zmniejszyć ból podczas okresu. Nigdy wcześniej nie brałam tabletek o działaniu antykoncepcyjnym. Niedawno mój chłopak zaczął temat współżycia i chciałabym wiedzieć, kiedy można je zacząć?
Pierwszą tabletkę bierzesz pierwszego dnia okresu. Od tego momentu jesteś bezpieczna
Stary 2012-02-13, 17:41   #75
Lidka2603
Raczkowanie

Mam pytanie, może głupie ale po przeczytaniu ulotki trochę zwątpiłam.
Zaczęłam dziś daylette i z przyzwyczajenia po Yazie zaczęłam od tabletki od pierwszej z górnym prawym rogu, dopiero po chwili zorientowałam się że pierwsza tabletka jest oznaczona jako ta po lewej stronie. Zajrzałam oczywiście w ulotkę i tam pisze, że wszystkie tabletki białe zawierają3mg d... i 0,02 mg et..... Jednocześnie pisze w ulotce, że ze względu na różny skład trzeba zacząć od tabletki z nr 1? Czy więc to że zaczęłam z drugiej strony ma znaczenie, a może ten zapis o kolejności raczej dotyczy tego, że najpierw białe a potem zielone? Wolałabym ten rządek brać juz w takiej kolejności jak zaczęłam, bo jak zacznę kombinować to się w końcu pomylę...Help
Lidka2603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:52   #76
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka2603 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, może głupie ale po przeczytaniu ulotki trochę zwątpiłam.
Zaczęłam dziś daylette i z przyzwyczajenia po Yazie zaczęłam od tabletki od pierwszej z górnym prawym rogu, dopiero po chwili zorientowałam się że pierwsza tabletka jest oznaczona jako ta po lewej stronie. Zajrzałam oczywiście w ulotkę i tam pisze, że wszystkie tabletki białe zawierają3mg d... i 0,02 mg et..... Jednocześnie pisze w ulotce, że ze względu na różny skład trzeba zacząć od tabletki z nr 1? Czy więc to że zaczęłam z drugiej strony ma znaczenie, a może ten zapis o kolejności raczej dotyczy tego, że najpierw białe a potem zielone? Wolałabym ten rządek brać juz w takiej kolejności jak zaczęłam, bo jak zacznę kombinować to się w końcu pomylę...Help
Wybacz, ale nie widziałam nigdy opakowania Daylette. W każdym razie branie powinno się zaczynać od tych, których jest więcej (tak jak w przypadku yazu).
Stary 2012-02-13, 17:57   #77
Lidka2603
Raczkowanie

Tak, wiem...więcej jest białych ...chodzi mi raczej o to, czy ma znaczenie od której białej zacząć....bo ja zaczęłam nie z tej strony blistra co trzeba(czyli nie zgodnie z numeracją na blistrze)...
Stary 2012-02-13, 18:06   #78
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka2603 Pokaż wiadomość
Tak, wiem...więcej jest białych ...chodzi mi raczej o to, czy ma znaczenie od której białej zacząć....bo ja zaczęłam nie z tej strony blistra co trzeba(czyli nie zgodnie z numeracją na blistrze)...
Nie, nie ma to znaczenia byle nie pomylić jednych z drugimi.
Stary 2012-02-13, 18:10   #79
Lidka2603
Raczkowanie

Dzięki tak też myślałam,ale wolałam się upewnić
Stary 2012-02-13, 18:47   #80
salma27
Przyczajenie

Hej
Dzis byłam u ginekolog swojej i właśnie mi zaproponowała Daylette.Ok 4 lat temu używałam 2 lata yasmin i były ok..po pierwszym opakowaniu tylko mialam wysypke na czole ale pózniej już same plusy W AVENIE Daylette kosztują 27 zł także spora różnica bo gdzie sie nie zapytałam to ponad 35 zł.Ja zawsze po 2 opakowania biorę więc się opłaca Pozdrawiam
salma27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 10:12   #81
Anastazja612
Przyczajenie

Biore juz drugie opakowanie i coraz bardziej utwierdzam sie w mysli, ze te tabletki to najwiekszy syf swiata. Mam bardzo obfite CODZIENNE brazowe plamienia, libido spadlo do zera, ciagle zapalenie pochwy, ktore uniemozliwia uprawianie seksu poprzez bol. Cudowna antykoncepcja! Nie ma co! :/
Anastazja612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:58   #82
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Napisane przez Karolinka18222 Pokaż wiadomość
ja wiem że to samo ;] i cena oczywiście że inna bo za yaz w kwiatach polskich w łodzi płaciłam 39 zł a za te 25 wiec różnica jest. i mam nadzieje że wszystko wróci do normy i nie będę musiała zmieniać tabletek ;]
Gdzie w Łodzi kupiłaś za 25 zł Daylette? Bo ja płaciłam prawie 34 zł.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 14:38   #83
nataliii1425
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anastazja612 Pokaż wiadomość
Biore juz drugie opakowanie i coraz bardziej utwierdzam sie w mysli, ze te tabletki to najwiekszy syf swiata. Mam bardzo obfite CODZIENNE brazowe plamienia, libido spadlo do zera, ciagle zapalenie pochwy, ktore uniemozliwia uprawianie seksu poprzez bol. Cudowna antykoncepcja! Nie ma co! :/
to mnie pocieszyłaś! ja kończe właśnie 1sze opk a mam jeszcze całe drugie które też musze skończyc. plamienia są niedozniesienia, codziennie i cały czas plus dodatkowo okropny ból podbrzusza ;/z libido nie mam problemów na szczęście. juz sie boję okresu a od jutra zielone tabletki .. ciekawe jak bedzie wygladać kolejna paczka ;| dobrze ze umowilam sie juz do ginekologa ale dopiero na 15 marca.. nie chce juz Daylette ;/
Stary 2012-02-14, 23:36   #84
Karolinka18222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwonamysza Pokaż wiadomość
Gdzie w Łodzi kupiłaś za 25 zł Daylette? Bo ja płaciłam prawie 34 zł.
Apteka Kwiaty Polskie

mam nadzieję że nadal są w tej cenie a w dbam o zdrowie to chyba z 35 zł

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

ja byłam u gina w sprawie mojego okresu który wystąpił wcześniej i pani stwierdziła żeby rozpocząć drugie opakowanie i zobaczyć czy będzie to samo. jak tak to wracam do yazu. sama powiedziała że tak to jest z odpowiednikami, że najlepszy jest oryginał. a widzę że po daylette przytyłam, więcej niż po yazie i mam straszną ochotę na słodkie

Stary 2012-02-15, 08:08   #85
truskaweczka1989
Przyczajenie

Witam, ja właśnie też kupiłam Daylette. Za swoje opakowania zapłaciłam ponad 37 zł. czyli trochę dużo, bo czytam, że niektóre z nas płacą koło 20. Wiecie może gdzie można je dostać taniej w Warszawie?
truskaweczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 09:26   #86
lila2603
Przyczajenie

Ja biorę od tygodnia. W sumie to czuję się normalnie, więc zobaczmy co będzie dalej. Trudno powiedziec cokolwiek po takim krótkim czasie
lila2603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:01   #87
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda1980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które zmieniały środek hormonalny złożony na Dylette - powiedzcie kiedy zaczełyście brać? Bo z tego co zrozumialam na ultoce to jest napisane, że można odrazu po skonczeniu ostatniej aktywnej tabletki innego srodka, albo najpozniej dzien po przerwie w przyjmowaniu tabletek. TZN, że jeżeli ostatnią aktywną tabletkę wzięłam w poniedziałek, to jak wzielam Daylette w środę to jest ok?

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Ja wczoraj zaplacilam za nie 37 tez i nie wiem skad takie ceny ze mogą być po 20zł.....
Moja gin powiedziała że należy je zacząć brać od razu po ostatniej tabletce aktywnej poprzedniego środka. Czyli nie robisz przerwy. Jeśli jednak zrobisz przerwę to musisz przez miesiąc się dodatkowo zabezpieczać
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:17   #88
asiula1306
Zakorzenienie

ja też zmieniałam z Midiany i właśnie zaznaczyła że nie powinnam robić przerwy (bylo za późno bo wizytę miałam 6 dnia przerwy ). A jeśli już zaczęłam przerwę to mam ją skrócić do minimum ale i tak zabezpieczać się przez miesiąc
Stary 2012-02-16, 13:54   #89
asiula1306
Zakorzenienie

bóle głowy. Miałam dobre wyniki krwi a mimo to głowa bolała mnie na tyle że musiałam prawie codziennie łykać proszki
Stary 2012-02-16, 15:27   #90
asiula1306
Zakorzenienie

Midiana właśnie powoduje ciężkie bóle głowy u wielu kobiet. Ja w sumie nie chciałam jakoś bardzo zmieniać, po prostu wspomniałam lekarce że mam taki problem a ona na to że nie może być tak żebym codziennie brała leki przeciwbólowe i zmieniła mi na Daylette. Ale to są takie same tabletki jak Yaz, który brałam na początku, tylko że Daylette to generyk więc różni się jedynie ceną. Zobaczymy jak będzie za pół roku bo na Yaz po takim czasie wystąpiły u mnie plamienia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości