|
|
#61 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Akcja Samorealizacja!
Cytat:
Ok, gra?
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Tosia Samosia Może na pierwszej stronie zapiszesz każdą dziewczynę z jej postanowieniami, żeby wszystko było w jednym miejscu.
A jeśli chodzi o kary i nagrody to hmm... może... Oj, nie wiem Może inne dziewczyny mają na to jakiś fajny pomysł?
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale nadal czekam na inne listy, do końca miesiąca, żeby je tam władować
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Kurcze, ciężko wymyślić jakąś wirtualną karę, no chyba że zrobimy się masochistki i same będziemy je sobie wymierzać w realu, a potem tutaj się z tego spowiadać
![]() Ja się póki co pilnie uczę żeby z poniedziałkowego koła 5 dostać
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Moja lista
1. 6 dni w tygodniu ćwiczyć brzuszki 50 dziennie po pewnym czasie(ok pół miesiąca) przejść do 100 dziennie 2. Robić 6 dni w tygodniu brzuszki na piłce, cztery rodzaje po 20 powtórzeń 3. 6 razy w tygodniu 30 powtórzeń ćwiczeń na plecy. 4. Przynajmniej 3 razy w tygodniu kręcic hula hop po godzinie dziennie 5. Unikać słodyczy co oznacza samej nie kupować ale jak ktoś częstuje to brać ![]() Na razie tyle
|
|
|
|
|
#66 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja szczerze myślałam, że jak ktoś nie wykona przynajmniej połowy ze swojej listy, to nie powienien być dopuszczony do następnego miesiąca... ale nie wiem, czy to nie za drastyczne? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie mam, mam dopiero od 1 lutego.
Mi to pasuje, będę miała motywację Jak tylko będę mieć chwilę oddechu między zaliczeniami i wyleczę całkowicie moje drożdża (
|
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
No, to pora na moje.
![]() 1. 1.Kontynuować naukę języków . Hiszpański i angielski dobrowolnie, a więc miesięcznie must be min. 600 słówek z angielskiego i 300 z hiszpańskiego. Do niemieckiego muszę się zmuszać, a więc jak miesięcznie będzie 250 nowych – będę szczęśliwa. 2. 2. Robić bransoletki z muliny. 3. 3.Skupić się na nauce, powyciągać trójki na czwórki, czwórki – na piątki. 4. 4.Ograniczyć siedzenie na komputerze do godziny dziennie. 5. 5.Zacząć wierzyć w siebie i w swoje możliwości. Pozbyć się nieśmiałości i destrukcyjnych myśli. Jak? Pojęcia nie mam, stawiam na autosugestię… 6. 6. Zadbać o kondycję. 7. Czytać - dwie książki miesięcznie (minimum) . Pisałam na szybkiego, wybaczcie chaotyczność.
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zadbać o kondycję jest zbyt ogólnikowo, zacząć wierzyć w siebie też, jak powiesz o rezultatach? Ciężko no
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
Okej, okej, masz właściwie rację!
Hm, więc uznajmy, że punkt o pozbyciu się nieśmiałości wykreślamy i zamiast niego dodajemy kontynuację dbania o włosy, rozpoczęcie dbania o cerę i skórę, zużywając pełne półki różnorodnych kosmetyków. A co na temat dbania o kondycję.. Jeszcze nie mam określonego planu ćwiczeń..
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
wykluczenie z wątku? to troche straszne i dla mnie mało motywujące
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie wiem... ale miałam na myśli, nie wykluczenie z wątku, że cześć, nie możesz tutaj pisać, bo każdy może, ale że oficjalnie nie ma listy na początku wątku, przez jeden jedyny miesiąc... zresztą to nie wiem co innego można wprowadzić
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, mogę dołączyć?
![]() choć nie obiecuje, że znajdę czas na wątek, bo mam młyn na uczelni taki, że szkoda gadać...
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() moglabym dolaczyc?? ![]() moje postanowienia: 1. dbac o wlosy 2. koniec z nieprzemyslanymi zakupami 3. akcja "denko" 4. cwiczenia - przynajmniej 2 razy w tygodniu po pol h 5. zdrowiej sie odzywiac 6. ie odkladac wszystkiego na ostatnia chwile (nauka )7. szlifowac angielski (docelowo zajac sie jeszcze jakims/imis innym/innymi )
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O ile znajdziesz jednak ten czas Bo trzeba zrobić do końca stycznia listę postanowień na miesiąc luty i jakby nie było się tego trzymać ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Pomożecie mi jeszcze wymyśleć te nagrody i kary... jak nie chciecie rozmawiać o karach, to może pomysł na nagrody?
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
moze zrobmy tak ze kazda napisze dla siebie kare i nagrode a pod koniec miesiaca rozliczamy się i wykonujemy.
Np że jak mi się uda to w nagrode kupuje sobie lakier do paznokci a jak nie to ograniczam przez tydzien wchodzenie do neta na 1h dziennie. i kazda ustali sobie co dla niej jest kara a co nagroda co wy na to?bo taka odgórna kara mnie zniecheca, taki reżim bo przeciez każdemu może się noga omsknąc
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro mi się zrobiło, bo faktycznie, chciałabym, żeby to było dalekie odo reżimu ![]() Pasuje mi taka forma jaką proponujesz, tyle, że każda musiałaby mi to podać, a ja dopisałabym to do tych list na górze, wtedy było by to jasne! Tak czy nie? |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
aaa jak nic nie zrobił no to rozumiem, myslalam ze jak sie nie wypełni załozenia to już
![]() zreszta jak nic sie nie zrobiło to głupioby było do wątku wracac![]() jak dziewczyny myslicie, same sobie wymyślamy kary i nagrody czy sa inne propozycje ?
|
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki można się przyłączyć?
![]() Moje postanowienia na luty 2012 (mam nadzieję, że chociaż 1/3 wyjdzie )1. Czytać pół godziny dziennie. 2. Obejrzeć jeden film tygodniowo 3. Codziennie oglądać 15 min wiadomości po angielsku 4. Zadbać o włosy i buzię ( raz w tygodniu parówka i maseczka; na włosy WAX) 5. ograniczyć słodycze, taaak. 6. IŚĆ DO DENTYSTY. 7. więcej ruchu! 8. mniej się przejmować i brać życie takim jakim jest ![]() jak coś się przypomni to edit
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tosia Samosia pierwsza strona wygląda super! Jakbyś mogła, to dodaj do mojej listy ZDROWO SIĘ ODŻYWIAĆ. Z góry dzięki
Mów mi Ania Edytowane przez carmelle124 Czas edycji: 2012-01-29 o 13:11 |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to wymyslać kary i nagrody
ja dla siebie już mam Jeśli mi się uda w całości to kupie lakier Orly Pure porcelain. Jeśli uda mi się w większości to kupuje inny lakier z niższej półki. Jeśli zawale (czyli zrobię mniej niż polowe)to nie maluje paznokci przez tydzień. Może wyda wam się to błahe ale od 3 lat mam zawsze pomalowane paznokcie i to byłaby dla mnie mega kara
|
|
|
|
|
#83 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko ma wyjść i tak się myśli! Słuchaj, codo tej listy, to tak umieszczamy je na początku, w pierwszym poście i zależy mi żeby były konkretne, także - więcej ruchu, doprecyzuj czasowo lub zadaniowo, 8 jest trudny do zdefiniowania, reszta bardzo mi się podoba, szczególnie te newsy po angielsku A i dopisz karę i nagrodę dla siebie! Cytat:
Wielkie Dzięki ![]() Cytat:
RESZTA: dopisujemy kary i nagrody!
|
|||
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Tosia dzięki
jestem dumna z mopjego pomysłu |
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Ewulucja - ale masz śliczne włosy... miałam ładne dopóki połowa nie wiedzieć czemu mi wypadła...poczytam sobie twoje rady. A no i mam prośbe - nie masz takiego posta o stopach? Baardzo by mi się przydał, jeśli nie, a aktualizujesz ten blog, to to by była moja prośba na miesiąc luty
|
|
|
|
|
#86 |
|
Konto usunięte
|
Wydaje mi się, że na mnie też najlepiej podziałają zakazy zakupowe, a że ostatnio mnóstwo kasy wywalam na kosmetyki do włosów, więc jak nie zdam semestru ze średnią co najmniej 4.3, nie pójdę w lutym chociaż 3 razy na basen i wrócę chociaż na chwilę do nałogu codziennego prostowania włosów to NIE MAM PRAWA KUPIĆ SOBIE AMLI DO WŁOSÓW, na którą mam wielką ochotę. Oj zaboli, zaboli, tym bardziej, że w lutym mam urodziny, więc kasy do wydawania na kosmetyki będzie sporo
Jeżeli zrealizuję postanowienia tylko w części, będę leniwa albo złamię zakaz to nic nie kupuję- reżim musi być
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Tosiu jeszcze nie mam ale w lutym spróbuje o tym cos napisać, wtawię tu link jak juz bedzie;D
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
Można się przyłączyć?
![]() Moja lista postanowień na luty: 1)poświęcać więcej czasu na naukę 2)zadbać o dobrą kondycję włosów- stosować maski,oleje, itd. 3)przeczytać minimum 2 książki miesięcznie 4)zdrowo się odżywiać- ograniczyć słodycze, jeść ryby przynajmniej 3 razy w tygodniu, jeść dużo warzyw i owoców 5)ćwiczyć, przynajmniej 20 minut dziennie 6)przestać myśleć 'co by było gdyby...' 7)codziennie poświęcić ok. 40 min. na doskonalenie angielskiego ![]() 8)chodzić spać nie później niż o północy 9)WIĘCEJ SIĘ UŚMIECHAĆ
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rzeczywiście, masz genialne włosy! |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

wolałaby raczej sformułowanie "określ się konkretniej"albo coś w tym stylu
Ok, gra?

Może inne dziewczyny mają na to jakiś fajny pomysł?

)