|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrocław ;-) cz. 3
Agatko, a u Ciebie gdzie można się załapać na malowanie ?
![]()
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Haha słuchajcie m.in. po mojej skardze do MPK i Gazety PL na 703 zmieniają rozkład jazdy :P
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...linii_703.html Ciekawe kiedy mi łaskawie odpowiedzą na skargę...
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Mam pytanko, czy któras z Was widziała gdzies taka kamizelke jak w zalaczniku?? z góry dziekuje i podrawiam
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taką z New Yorker-a. Kolekcja 2 lata wstecz.
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w ten sposób raczyłam się 8minut abs i buns
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
joaa, ja kupiłam za 89zł, ale to było w grudniu 2010
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
Czy któraś z was zdawała prawo jazdy we Wrocławiu? Mam zagwozdkę, bo pochodzę z mniejszego miasta (100 tys. mieszkańców) gdzie nie ma takiego ruchu, a we Wroclawiu studiuję. Prawo jazdy chciałabym zrobić, ale w ogóle nie znam Wrocławia i nie wiem czy nie łatwiej będzie mi zdać w moim rodzinnym mieście... Tu jest duży ruch, korki, nie znam ulic itp.
Ale znowu gdybym chciała zdawać tam, musiałabym się uwinąć z kursem i egzaminem w wakacje, no i teraz kompletnie nie wiem co robić
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Należę do osób które się strasznie stresują takimi rzeczami i to było główną przyczyną moich problemów ze zdaniem (nie jedyną ). We Wrocławiu na pewno jest trudniej przez to, że na wiele rzeczy jednocześnie trzeba uważać, ale jak tu się będziesz uczyć jeździć to zdasz na pewno
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
powiem tak.
ja zdałam we wro. i instruktorzy mówią, że jak zdamy we wro to damy sobie później radę wszędzie. mamy korki, skrzyżowania ze światłami, pseudo "ronda" i tramwaje. nie wiem co rozumiesz pod hasłem znajomości ulic. ja idąc na kurs też nie znałam ulic z ze strefy egzaminacyjnej bo to niemoje okolice, ale instruktor mi mowił skręć w prawo czy tam lewo i dałam radę. najwyżej pytałam czasem a jak się nazywa ta ul;ica. co do Sieradza, małe miasteczko, jedno rondo i chyba nie mają tramwajów. więc łatwiej. fakt. ale koleżanka np zdała w Sieradzu, do Wrocławia dojeżdża a przed samym Wrocławiem zamienia się z chłopakiem bo boi się tramwajów. no trochę bez sensu w takim razie jej prawko. więc ja mimo wszystko radzę Wrocław.
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli trafi Ci się dobry Instruktor (mogę Ci polecić mojego, ja zdałam w lutym prawko i teraz czekam na odbiór ) to nauczy Cię jeździć po całym Wrocławiu, a nie tylko po strefie. Co znacznie ułatwia późniejszą jazdę już bez eLki na dachu ![]() Cytat:
Gdybym miała do wyboru czy zdać w małym mieście a Wrocławiu, wybrałabym Wrocław. Lepiej Cię to przygotuje na przyszłą jazdę, jeżeli się stresujesz. |
||
|
|
|
#72 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
takiego jak w Sieradzu nigdzie indziej jeszcze nie widziałam. choć na pewno gdzieś są, ale widać nie często![]() tramwajów nie ma, dzięki czemu zdaje się łatwiej, ale późniejszej jazdy po mieście z tramwajami to nie utrudnia, żadna filozofia że tramwaj zawsze trzeba przepuścić (plus ten jeden wyjątek) ![]() zdałam w Sieradzu i jeżdżę po Wroclawiu - to zależy od charakteru osoby czy się przesiada przed miastem czy nie, nie od miejsca zdawania
|
|
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ludzi, którzy nie potrafią zdać we Wro i uciekają do sieradzy, opoli i innych sroli to uważam, że w ogole nie powinni mieć prawka. Nie zdajesz za 10razem = nie umiesz jeździć= nie rób zagrożenia na drodze. Później wyjeżdza się na Wro i widzi takie sieroty blokujące skrzyżowania... Ja jestem bezczelnego zdania, że nie każdy musi mieć prawo jazdy. |
|
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zdawałam 5 razy tylko a nie 10 ![]() Ale zgadzam sie z tym, że nie każdy musi mieć prawo jazdy, są osoby z którymi nie wsiadłabym do auta |
|
|
|
|
#75 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
także to 10 razy to wcale nie wielka liczba![]() teraz pytanie: skąd wiemy że "sieroty blokujące skrzyżowania" zdawały prawko w innych miastach bo we Wrocławiu nie dały rady? nie mów hop póki nie przeskoczysz. w tamte wakacje jechałam z bratem kumpla, byliśmy na Grunwaldzie. kolesiowi (29 lat) nie chciało się czekać na czerwonym, to przejechał sobie prosto przez rondo przez perony a gdy wyjechał wpakował się w sznurek jadących w poprzek samochodów - hałas jaki wywołały klaksony nie do opisania, osunęłam się na siedzeniu i modliłam żeby tylko jakiś tir w nas nie wjechał. facet mieszka we Wro od urodzenia i tam zdał prawko za 1 razem. także znów - nie mów hop
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
Temat prawie idealny dla mnie... Tyle że ja chciałam spytać, czy może mi któraś polecić jakąś szkołę jazdy? Wprawdzie szukam na jazdy doszkalające, bo prawko mam, ale wieki nieużywane i chcę sobie przypomnieć. Będę wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Avatar widzę zmieniony Ja polecam Szkołę jazdy GAWLIK - P. Krzysztofa. Zdawalność 99% za pierwszym podejściem i ogólnie bardzo dobry instruktor
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę polecieć mojego ostatniego instruktora, zabrał mnie ze strefy egzaminacyjnej w miasto. i powiedział, że jak dam sobie radę na mieście to egzamin zdam. a strefę to my już znamy na pamięć.
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsi są tacy instruktorzy, którzy pchają Cie na miasto, a nie tylko strefy
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
ale taka prawda.
bo jeździsz cały czas po strefie i wiesz, acha tutaj muszę przepuścić auto, tutaj mam jednokierunkową, tutaj mogę skręcić. a jedziesz w miasto i musisz uważać cały czas bo jesteś w nowym miejscu i nie wiesz co Cię czeka.
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Strach ma wielkie oczy tylko
|
#82 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdałam za 1 razem. Jeżdzę autem po Wro codziennie (az do znudzenia ) (wydaje mi sie, ze juz go tu polecalam i ktos inny też. Czyzbysmy znow razem robily reklame Morelle?:P ) |
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi! Na chwilę obecną wybrałam Wrocław, zresztą byłam bardziej skłonna robić prawko właśnie tu (z takich względów jakie wymieniłyście - po prostu boję się że nie będę umiała zachować się na drodze gdy będzie duży ruch, korki, tramwaje itp., bo u mnie w mieście rodzinnym tego nie ma), a wasze odpowiedzi utwierdziły mnie w tym przekonaniu
|
|
|
|
|
#85 |
|
na przekór do celu
|
właśnie zapomniałam, że we Wro jeździ się po strefach... beznadziejne według mnie, bo można się wszystkiego na pamięć nauczyć -.-
co wtedy za różnica czy jeździło się po np. Opolu czy po strefie ![]() strefa obejmuje np. ulicę Borowską? bo gdy tam mieszkałam nie było dnia żebym nie widziała sznureczka eLek
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co poradzić jak chcemy dobrze Krzysztof Juszkiewicz Mam nadzieje, że princess ten sam haha by było śmiesznie ![]() Ten mi buty woził w bagażniku bo ja szpilki non stop :P
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
A on był taki starszy (ok. 50) i palił? bo kurcze ja nie pamietam nazwiska (skleroza nabyta...)
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem zdania, że lepiej robić prawko we Wrocławiu.
Strefę znałam na pamięć, ale po niestrefowych częściach miasta też jeździłam i dawałam sobie radę. I na początku strefa była dla mnie zupełnie nieznana, bo nigdy przed kursem w tych rejonach nie byłam. I w sumie po egzaminie nigdy tam nie wróciłam. ![]() Mam pytanie z innej beczki - gdzie kupujecie tusze do drukarek? Chodzi mi o zamienniki, a nie oryginalne HPki.
|
#89 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
najlepiej jakby coś takiego było w okolicach Grunwaldu/Biskupina, ewentualnie w stronę rynku
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
z tymi zamiennikami to tylko allegro przychodzi mi na mysl...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

ja kupowałam kiedyś taki jeden 10kg za 99zł, mam też stepper z tesco i jest git