![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy można powiedzieć o dziecku,że jest brzydkie?
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Hmmm...a co za różnica?
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
jest nie fair obmawiać kogokolwiek(osoby trzecie), mi sie zdarzyło ALE dorosłych. NIgdy dziecko. To nie w porzadku dla mnie, mowic o dzieciach - to takie małe istotki, niczemu nie winne... to tylko MOJE odczucia.. nie wiem dlaczego mieszasz dwie sprawy : obmawianie dorosłych i dzieci? watek jest o dzieciach... Edytowane przez ranka123 Czas edycji: 2012-03-06 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o dzieciach - zależy . jak są rozwydrzone i histeryzują to tak, zdarza mi się często coś powiedzieć. Ale,że brzydkie...na pewno nie ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() Rok temu 6- letni dzieciak sąsiadów nad żabom się znęcał. Nie był dla mnie niewinną istotką i nie omieszkalam tego skomentować |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Generalnie, to noworodki mi się rzadko podobają (nie tylko zaraz po porodzie), ale wprost bym tego ich rodzinie ani znajomym nie powiedziała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
![]()
Odpowiadając na pytanie w tytule - można, tylko po co?
Nie informuje mijanych na ulicy ludzi, że są grubi, starzy, brzydcy, koślawi, źle uczesani albo mają niedomyte buty. Nie moja sprawa. Tak samo nie informuję obcych ludzi że mają nieładne dzieci, po prostu nie komentuję i tyle. Mnie się moja córeczka też nie wydała przepiękna po narodzinach - była taka trochę żółtawa, małe oczka, kilka pryszczy, wyglądała jak mały chińczyk, na pewno nie była podobna do nikogo z rodziny (mimo zachwytów babć "o jaka ona podobna do <tu wstaw kogo chcesz>), ale jednocześnie czułam, że jest najukochańszą dla mnie istotą na świecie, i nie ważne było czy ładna czy brzydka i jaka będzie w przyszłości, ważne, że moja. A podrosła na na prawdę ładną dziewczynkę, chociaż obiektywna pewnie nie jestem w tej ocenie ![]()
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Moja córka jest ślicznym dzieckiem (obiektywnie). Ma urodę słodkiej laleczki, jest drobna, szczupła, no nie będę dokładnie opisywać. Po cc nie była opuchnięta, sina ani nic podobnego. Widziałam ładne dzieci, ładniejsze od mojego i brzydsze oraz całkiem brzydkie. Przy nie-ładnych opinię zawsze zostawiam dla siebie, nigdy nie powiedziałabym czegoś takiego rodzinie dziecka. Za to pochwalę to co obiektywnie można powiedzieć np. ładnie się uśmiecha, fajnie patrzy, spokojne jest, silne, zdrowe, pięknie wtulone w mamę czy co tam akurat pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie wypada prawic tego typu komentarzy na temat fizyczności dziecka.
Jak to się mówi każdej matce własne dziecko miłe więc usłyszeć/przeczytać komentarz dotyczący brzydoty własnego dziecka to olbrzymia przykrość dla rodziców. Kwestia dobrego smaku-myślę. Moje dziecko uznałam za piękne w chwili gdy je zobaczyłam. ![]()
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2012-03-07 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Nigdy bym nie skomentowała fizyczności dziecka w obecności osób, którym ten komentarz sprawiłby przykrość.
Natomiast jak zobaczyłam mojego syna zaraz po urodzeniu to zapytałam czy to aby na pewno moje...? Ale pępowina jeszcze cała, więc nie mogłam się wyprzeć ![]()
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Można powiedzieć, ale broń Boże nie rodzicom!
Mój Filipek urodzony przez cesarkę miał idealną główkę okrąglutką za to brataniczka wyglądała jak obcy - taka podłużna głowa. Teraz już oboje są ładniutcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Niekiedy nie wypada tez.... pochwalić urody dziecka
W pewnych okolicznościach *oczywiscie ![]() Nie wyobrazam sobie np w wiekszej grupie zachwycać sie na głos tylko jednym dzieckiem.Nawet jakby miało urodę synka Cindy Crawford ![]() * większe ochy i achy nad jednym dzieckiem sa dozwolone przy 1-szej wizycie po urodzeniu ,nawet jak sa inne dzieciaki Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2012-03-08 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Nie wypada
![]() ![]() Moja córeczka po urodzeniu była dla mnie najpiękniejsza pod słońcem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ale czy koniecznie trzeba komentować czyjąś urodę?
A nie można powiedzieć - jaka mądra, grzeczna, rezolutna, miła itd. Bo nie rozumiem po co kłamać gdy ktoś jest brzydki, nie lepiej ominąć ten temat?
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Sądzę, że zawsze można znaleźć coś fajnego w drugim człowieku. Nawet jezeli ma 3 godziny
![]() Moja córeczka urodziła się ŚLICZNA!!! Sądziłąm, że jak będzie po porodzie siłami natury, to wyjdzie obślizgły, sinawy mały Joda. ![]() ![]() I gdyby ktoś kiedykowliek powiedziałby, że jest inacej to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.