![]() |
#61 | |
BAN stały
|
Dot.: Mężczyzna z "przeszłości" zniszczyłmoje życie
Cytat:
Mówił, że jestem dojrzała jak na swój wiek i inteligentna.. Mówił, że widzi we mnie potencjał... Myślę, że mój były chłopak nie zaakceptował mojej "przeszłości", bo jest bardzo konserwatywny w stosunku do kobiet. Wiem, że on mi tego nigdy nie wybaczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niekoniecznie wkurzył się, bo ona go wykorzystywała (świadomie, bądź nie). Myślę, że raczej mogło być tak jak napisałam wyżej. Stąd - po postach autorki - wnoszę, że to nie byl sponsoring i prostytucja, tylko fascynacja. Na dodatek kimś, kto fascynować mógł tylko powierzchownie, bo w głębi to kawał ch* (jeśli uciekał się do gróźb itd.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Przecież autorka wyjaśniła, że nie dostawała jakichś spektakularnych prezentów oprócz obecności tego faceta. Do tego była osobą nieśmiałą, zamkniętą w sobie.
Dalsze dociekanie, co, jak i dlaczego, sugeruje, że ona kłamie i tak naprawdę sprzedawała się za pieniądze ![]()
![]() |
#64 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-03-05 o 19:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to posiadam empatię i rozumiem, że dziewczyna mogła się zauroczyć starszym facetem, z którym mogła pogadać inaczej niż z rówieśnikami. Który wiedział jak ją rozbudzić, uwieść i wykorzystać jej niewinność. I wcale nie musiał przy tym machać panicznie portfelem.
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dokładnie, ale wiesz - empatia, to nie to samo co filozofia. ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-03-05 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby się już kompletnie skompromitować i dorównać do Twojego poziomu dodam, że z historii filozofii miałam 5 w indeksie. ![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- A po co Ty nagle wyskakujesz z zarzutem pt. nie znasz się (czy też "nie interesujesz") na tym i na tamtym i na owantym, to ja już z Tobą nie będę dyskutowała, bo się nie opłaca - "szkoda czasu". No i co? ![]() ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-03-05 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem filozoficznie (raczej psychologicznie
![]() Na sferze materialnej i drobnomieszczańsko-obyczajowej w stylu po co, dlaczego i za ile, to skupiają się raczej kumoszki niż filozofki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Może i były takie, ale nie to było ich zamiarem, a jeśli zabrzmiały oskarżycielsko, to były dla prokuratora, lub kogoś po prawie. Filozofia - nauka, która jest podłożem nauk społecznych, edukacyjnych, humanistycznych. Dowartościowałaś się już? ![]() ![]() Dystansu więcej do siebie. Nic nie było do was. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez shansa Czas edycji: 2012-03-05 o 20:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez solideja Czas edycji: 2012-03-05 o 20:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak brzmią. Uczepiłam się jednego z wielu motywów zadając pytania dla uspojenia własnej ciekawości. Nie naditerpretuj, nie napisałam, że ofiara sama sobie winna, wypij spokojnie herbatkę. ![]() A te oklaski i miłość w oczach niżej, to towarzystwo wzajemnej adoracji zapewne, ech. Edytowane przez shansa Czas edycji: 2012-03-05 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie to to samo jakbyś się zastanawiała dlaczego mąż przywalił żonie bo przecież musiała go zdenerwować... Trochę przyzwoitości. Rozumiem, że to jest forum, mało danych mamy na temat autorki, nie musimy jej wierzyć, że sprawa wygląda tak jak ją przedstawiła ale akurat shansa dociekanie takiech rzeczy jest co najmniej niesmaczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- buhaha, taa ... baaardzo. Nie. Po prostu od zawsze te przyklaskiwania wydają mi się śmieszne, i nawet kiedy sama przyznaję rację, nie stosuję tego, mam prawo uważać, że to jest śmieszne, tak samo jak ty uważasz, że moje pytania są niesmaczne. Moj punkt widzenia, to moj punkt widzenia i mam do niego prawo, jak ty masz do swojego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo rzadko się udzielam, nawet nie kojarzę wypowiedzi Doris z innych wątków, ale w tym wątku mogę adorować to co pisze, bo pisze mądrze. Po prostu czasami mam wrażenie, że niektóre wizażanki wszystkie rozumy pozjadały i mają się za conajmniej za psycholożki, chociaż nie - psycholog przynajmniej z założenia udziela dobrej rady, a nie filozofuje. A herbatke dopiłam, dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ty szukasz przyczyny w przemocy i to juz jest dla mnie coś złego. Bo przemoc zazwyczaj nie ma przyczyny. Nawet jak ma to i tak ta przyczyna nie jest żadnym powodem do przemocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez shansa Czas edycji: 2012-03-05 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Boże dziewczyno ale nie w takich przypadkach!! Jak zawalisz egzamin na studiach to szukaj winy w sobie, ale nie jak cię ktoś prześladuje i ci grozi!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przemoc to skutek. Mnie zastanawiało co było motywem jego przemocy. Ale nic nie usprawiedliwa przemocy, bo to przestępstwo i to wiem! ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Zawsze staram się zrozumieć czyjeś zachowanie wobec mnie. Takie wychowanie. Nikt nie jest idealny. Dlatego mało sie skarżę. Weź te wykrzykniki. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
A Doris fakt, mądrze pisze i wydaje się sympatyczna nwet w "przytykach". Nie zjadłam rozumu, a z psychologią, filolozofią mam trochę wspólnego - nie, nie jestem domorosła, ani nie jestem najlepsza i mało jeszcze wiem. Proszę ![]() Edytowane przez shansa Czas edycji: 2012-03-05 o 21:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.