|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
desia Szczerze mówiąc tak choć jeszcze wczoraj jak mi coś nie podpasowało to łzy w oczach były. Maciek wczoraj chciał mi na złość zrobić to jak siedziałam i jadłam kanapkę to ten stanął nade mną na łóżku i zwyczajnie mi w nią kopnął. Nie zachowuje się tak na co dzień to chyba był pokaz zazdrości o siostrę.
Bardzo dużo mąż mi pomaga. W domu sprząta i małym się zajmuję jak ja nie mogę. A wieczorami to mnie tak przytula i całuję, że już nie pamiętam kiedy taki bardzo czuły był. Chyba widzi, że mi tego potrzeba bo naprawdę mi to dodaje sił. Nie wiem pewnie jak by taki nie był to bym siedziała i ryczała a tak jestem naprawdę szczęśliwa.
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Ja jakoś nie moge sie przekonać do tych chust i wiele jest osób które obawiają się noszenia takiego malucha w czymś takim.. Nigdy nie wiadomo czy odpowiednio się to zawiąże, szczególnie jak nigdy sie nie miało z tym do czynienia. Wiem że niektóre dziewczyny chodza na kursy chustowania, ale nie odważyłabym proponować takiego rozwiązania innym osobom, bo można tym zrobić krzywdę dzidzi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napisalas zeby nie nosic na rekach, a niby dlaczego noszenie w chuscie jest lepsze niz na rekach? Ja jakos do chusty nie potrafie sie przekonac chociaz wiem ze dobrze zawiazana nie powinna byc niebezpieczna dla dziecka,ale balabym sie ze zle zawiaze i dziecko mi wypadnie ![]() A sorry ,ale ton Twojego postu i to cale : " Do desi odnosnie tego " jest jakis taki upokarzajacy, wiec prosze nie traktuj mnie z gory bo nie wiem jakim prawem ![]() Ivonka masz bardzo silna osobowosc i nie wyobrazasz sobie ze mozesz kiedys nie miec racji, za kazdym razem jak ktos wyrazi inna opinie niz masz Ty to starasz sie go zmieszac z blotem, czasami wystarczy troche tolerancji, naprawde.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-03-14 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
To i ja się melduję na nowym wątku!
![]() Jolka - szacun za założenie go ![]() należy Ci się naleśnik, leczo i co tam sobie zażyczysz! ![]()
#65 |
Zadomowienie
|
Konia zgadzam się odnośnie tego snu u dziecka.
Ja maleńką też odkładam do łóżeczka jak śpi ale nie raz zauważyłam, że obudziła się po to żebym ją do cyca przytuliła albo na chwilę pobyła obok np, poleży ze mną na łóżku. Jak już zaśnie mocnym snem to kładę ją w łóżeczku i śpi. Już zaczynam jej śpiewać kołysanki i zasypianie póki co nie jest jakimś problemem ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Jolka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Jolka, gratulejszyn.
Zameldowana ![]()
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() należy należy tylko skąd ja mam to wytrzasnąć ![]() nie mam składników do lecza, a naleśniki nie wyszły ![]() kebaba czy pizze musiałabym zamówić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z desią sie zgadzam odnośnie tolerancji! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękować ![]() Znając życie nie urodzę w tym wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Jolka gratulacje za nowy wątek =)
melduje się i idę dalej spać właśnie zostałam skopana przez synka i boli oj boli strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
ale wiesz ja jednak wolałabym urodzić jeszcze w 10tej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() Oj śpioszku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
zgadzam sie z Konia, uwazam ze czyste włosy, czyste ubranie, zachowana higiena to podstawa
![]() ![]() Zamierzam wolny czas ,poświęcać na regeneracje po porodzie i jesli tylko synuś pozwoli spac wtedy kiedy on bedzie spał ![]() Zaopatrzylam sie tak jak juz pisalam w legginsy, opaski do wlosów co by w domu jako tako wygladac a wiec sie i lepiej czuc. Chusty tez nie bede uzywac, nie przemawia do mnie, balabym sie tak jak Lenka pisze ze źle zawiąże i nieszczescie gotowe, poza tym przez 9 miesiecy mam obciazony kręgoslup, wiec po porodzie chce mu dam troche odpoczac. Ja mysle ze urodze w tej czesci o ze bedzie to wlasnie strzał w 10 ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-14 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Tak zapomniałam jeszcze napisać, że z jakieś 2 godziny temu nawiedziła nas położna
![]() Nie miała zbytnio co sprawdzać i mi doradzać bo jak sama zauważyła bardzo dobrze daję sobie radę. Mała jest lekko żółta i w razie jak by miało się nasilić to do pediatry ale wracając ze szpitala Basia była bardziej żółta więc wg mnie zaczyna się to cofać. Nie kupiłam tego fioletu na pępek mam coś odkażającego na to i osuszającego więc używam to i jakoś nie zauważyła czegoś niepokojącego. Moja rana ładnie się goi i jutro powinnam do szpitala na zdjęcie szwów ale na wsi mam położną i kazała przyjechać w piątek to sama mi zdejmie i w razie czego założy opatrunek z lekiem jeśli zajdzie potrzeba. No i dała nr żebym dzwoniła jak coś to przyjedzie bo nie ma sensu mnie więcej nawiedzać ![]() Emigrabyłam na starym wątku i czytałam jak Ci ciężko. Przykro, że maleńka ma kolki może da radę to jakoś załagodzić.
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ivonka, czy możesz polecic jakieś chusty bo widzę, że wiele wiesz w tym temacie? W ogóle w kwestii organizacyjnej, stałam się dużo lepiej zorganizowana niż przed porodem! Wstaję rano na karmienie, odkładam malutką, jem śniadanko, kąpię się i ubieram. Tż w tym czasie odsypia, bo w ciagu nocy to on wstaje-jak na razie, bo ma urlop-przewija i podaje mi mała na karmienie. Co będzie potem, zobaczymy, ale mamy już w miarę ustalony rytm karmien i to pomaga zorganizować dzień... A mam pytanie do mam karmiących piersią. Jak długo wasze maluszki jedzą mleczko za każdym karmieniem, tak srednio? Zastanawiałam się, czy jak dzidziuś ssie np tylko 15 min to zdązy zjeść też to mleko fazy 2 czy ono się wydziela dopiero od upływu jakiegoś określonego momentu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Po czym cene zobaczylam ![]() Nie no wiadomo,ze jak to takie dobre,to musi kosztowac,ale jednak spodziewalam sie czegos za 1/3 tej kwoty.Heh,optymistka ![]() A ma ktos godnego polecenia robota,w przystepnej cenie? Na polskie zl,do 1000? Cytat:
Super,ze nie macie z tym problemu,to jednak bardzo ulatwia sprawe karmienia. Cytat:
![]() Potem staralam sie dawac jej ciekawe zabawki do lozeczka,czy na macie jak byla.I z czasem padala zmeczona zabawa,juz nie usypiana na rekach ![]() Cytat:
Moge juz w przyszlym tygodniu w sumie ![]()
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyjdzie czas i na to , ale nie to jest najwazniejsze ![]() Jak fajnie , ja z Toba, Ty ze mna i tak sie razem zgadzamy ![]()
#82 |
Rozeznanie
|
Zgłaszam się po wizycie w poradni patologii ciąży
![]() melduję: KTG rewelacja, wyskoczyły śmieszne skurczyki na 20-30 procent i jeden na 70. Szyjka skrócona o 40% Usg, już 3 z kolej, pokazuje 10 dni do przodu ![]() Mała waży już 2700 ![]() Próby wątrobowe w normie, jednak dalej swędzi (a ja głupia drpaię, przy cukrzycy się to goić nie chce i mam ropne, pękające strupy na stawach, plecach) i ekipa z UJ zaprasza mnie na obserwację w piątek - także wróżka cottonpumuszka wywróżyła jedynie poród osoby na A i swoją własną odsiadkę w klinice. planowo idę w piątek na 10 rano, powrót w poniedziałek (raczej) Prześladuje mnie ostatnio liczba 184, może więc planowo urodzę 18 kwietnia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
pięknie, pięknie, pięknie....
zjadłabym konia z kopytami dzisiaj... w ciągu ostatnich 3 godzin pochłonęłam pełen talerz rosołu z makaronem, 3 kromki z bryndzą i pomidorem, szklankę galaretki z owocami i bitą śmietaną i zaraz zabieram się za robienie domowych frytek ![]() ![]() w ogóle coś jest nie tak... może przez to że odstawiam duphaston... od kilku dni mam wysypany cały dekolt i plecy pryszczami ![]() ![]() lece robić fryteczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Maciek to napewno tak jak mowisz pokazuje co potrafi i sprawdza reakcje! Skoro mowisz ze normalnie sie tak nie zachowuje to napewno mu to przejdzie! Ja wlasnie tego sie tez boje bo w teorii jest to proste i wiemy ze trzeba starszemu dziecku posiwecac duzo czasu itd, ale zeby to ogarnac w praktyce to chyba nie jest to taka prosta sprawa!
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 18 kwietnia to ładna data ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No a nie wydaje mi sie ze Emigra ma w chwili obecnej mozliwosc...
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Jolka brawa za założenie wątku...w razie co będziemy Ci pomagać
![]() Pumka super, że wszystko ok...a córcia już ładnie wazy ![]() Co do chust i nosidełek to ja jestem jak najbardziej za: na początek coś takiego http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...196004969.html a potem http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...196005177.html no ale zobaczymy jak z finansami będzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cos tak normalnie czuje ze moze sie dziac wtedy ![]()
![]() |
#90 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez sie tego obawiam. Wiki moja jest grzeczna i madra,ma juz prawie 9 lat,wiec tlumacze sobie,ze wszystko zrozumie itd.No ALE byla te 9 lat jedynaczka i nie wiem do konca jakie mysli moga jej przyjsc do glowy,jak pojawi sie braciszek.Ach te dylematy ![]() I ja poznanska pyra!Zapisujecie do klubu? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.