30,40 plus od A do Z cz.2 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 09:35   #61
Tigerr
Zadomowienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2

Beti , ja tego wspaniałego zawsze za dużo pakuję na twarz ..

Mydełko Sesa , brzmi trudnie....

A co do nadmiernej ilości ciuchów ...
To jest tak , że łażę po tych secondhandach i potem żal odłożyć takie piękne rzeczy ... Mam też taki niedosyt z dzieciństwa .Moi rodzice hmmmmm nie byli zbyt rozrzutni.... i dzieci miały niewiele ubrań... Nawet jako nastolatka , nigdy nie otrzymywałam tego co bym chciała .. . tylko to, co kupiła mama ...
A mam kupowała rzeczy przede wszystkim w dobrym gatunku i praktyczne ....

Właśnie popełniłam zamówienie na BU ... Zrobiłam zapasy , coby nie zamawiać co chwila .....Po dwa hydrolaty, olejki myjące i peelingi...

A wczoraj w poszukiwaniu tuszu idealnego zamówiłam miniaturkę tuszu chanel inimitable intense (?) podobno wydłużający ...zobaczymy
To prawdziwa miniatura , bo ma 1,2 ml
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 11:54   #62
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
U mnie wiatr, pedzacy chmury i wychodzace spood nich słonce. 4 stopnie. wczoraj robilam wymiane garderoby na wiosenno-letnia, wiec juz nie ma odwrotu . przy okazji mogłam sie znowu naocznie przekonac, ze nie powinnam nic kupowac do starosci...
u mnie to samo jesli o garderobe chodzi bo pogodowo to slonko na przemian z chmurkami i troszke zimniej niz wczoraj
ale tak zapowiadali wiec sie nie czepiam

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujcie tę maskę do włosów anti-age z organiQue!!
Włosy po niej cudne !!!!!

Olej wspaniały już mnie nie podrażnia ....ale wkurza mnie , bo się nie wchłania Wczoraj mi się polało trochę za dużo , to fakt , ale po dwóch godz. musiałam go zetrzeć z twarzy w całości ....

[/COLOR]Marcelinko , napisz mi , kochana, jakiego Ty teraz używasz oleju do wlosów i gdzie go kupujesz , bo zapomniałam .....Sesa ?
widzialam te maske ale sie nie skusilam a mowisz ze taka wspaniala??? hmmm no dobra .....

wspanialy nie musi sie wchlaniac, wazne by robil swoje, nadmiar mozesz zetrzec chusteczka po jakims czasie

a co do olejow do wlosow ( sorry ze sie wtracam Marceli ) to sprobuj oleju lopianowego, kosztuje grosze jest wydajny i nie smierdzi az tak bardzo

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
...Nos powinna sobie odciąć, co chwile coś się na nim dzieje, używam na niego wyłącznie Ziaji na trądzik. Zapach mnie zabija tego oleju, wchłania się szybko, ale ja daję minimalnie, lekki masaż i już...Niczego nie muszę wycierać....Nigdy nie wąchałam jakis smarów silnikowych, ale ten "aromat" wspaniałego z tym mi się kojarzy, niestety.......

Ja skromniutka, jeden płaszczyk z cienkiej + dwa prochowce, z czego jeden czarny...
A z ciuchami wiosenno-letnimi u mnie słabo, niestety... I najgorsze, ze nie mam pomysłu, co chcę, więc dopóki nie doznam objawienia, po sklepach nie chodzę....
kiedyś na wzmocnienie olejku amla do ciemnych włosów. Ładnie po nim włosy pachniały, poza tym bez nadzwyczajnych efektów, tzn. wzmocnienia nie zaobserwowałam, albo było chwilowe.. Teraz mam mydełko SESA wzmacniające, bo mi wyłaziły nadmiernie. Trochę chyba pomogło, jest dość trudne w obsłudze, ale czego się nie robi dla włosów
nos zawsze narazony na wysyp roznych pryszczy, u mnie tez sie objawily w pelnej krasie

amla fajna a sa i szampony i odzywki i olejki
sesa nie jest wcale trudna mam olejek i wcieram super dziala na porost

Cytat:
Beti , ja tego wspaniałego zawsze za dużo pakuję na twarz ....
Mydełko Sesa , brzmi trudnie....

A co do nadmiernej ilości ciuchów ...
... Mam też taki niedosyt z dzieciństwa .Moi rodzice hmmmmm nie byli zbyt rozrzutni.... i dzieci miały niewiele ubrań... Nawet jako nastolatka , nigdy nie otrzymywałam tego co bym chciała .. . tylko to, co kupiła mama ...
A mam kupowała rzeczy przede wszystkim w dobrym gatunku i praktyczne ....
nasze mamy maja podobne charaktery

sprobuj sesy, nie boj sie olejkow to jak z kosmetykami z BU raz zaczniesz i nie mozesz sie opanowac ...chcesz wiecej i wiecej

kiedys przyjade do Cie i zrobimy rajd po ciuchach, nie wiem ja albo nie umiem szukac albo zle trafiam ......

sloneczko moje kochane
ide kawe na taras wypic
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 12:00   #63
LAPIEL
Zakorzenienie

Tigerr
A wczoraj w poszukiwaniu tuszu idealnego zamówiłam miniaturkę tuszu chanel inimitable intense (?) podobno wydłużający ...zobaczymy
To prawdziwa miniatura , bo ma 1,2 ml
..............

mam ten tusz , fajny ale raczej na co dzień ...się mega wydłużenia nie spodziewaj raczej ....taki naturalny look daje ....mi pasi bardzo
jest lepszy niż ten nowy Armaniego , który niedawno kupiłam
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 12:34   #64
marcelinka12
Rozeznanie

Tigg ja teraz uzywam Henary a kupuje na helfy.pl
marcelinka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 14:56   #65
Catherine1980
Rozeznanie

Szymek dziękuje za komplementy, akurat całusny chłopak jest więc może wszystkie ciocie wycałować

Wy tu o zakupach a ja ostro przyciskam teraz pasa. Rano kupiłam lidlowy sweterek zeby się odzwyczaić od markowych, w końcu kryzys dopadł.

Ale szczerze powiem ze jak za taką tandete płaci się 35 zł to wolę rzadziej kupować a porządne
Catherine1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 15:16   #66
LAPIEL
Zakorzenienie

Cati , ja też wolę mieć mało a porządne , dobre gatunkowo i markowe ciuchy , buty ....
pozatym nie znosze na zakupy chodzić ....

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-03-19 o 15:31
Stary 2012-03-19, 15:34   #67
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LAPIEL Pokaż wiadomość

mam ten tusz , fajny ale raczej na co dzień ...się mega wydłużenia nie spodziewaj raczej ....taki naturalny look daje ....mi pasi bardzo
jest lepszy niż ten nowy Armaniego , który niedawno kupiłam

Ja bym właśnie chciała naturalny look ...niech mi tylko wydłuży ...
bo innymi tuszami to maluję , maluję , omacham się tą szczoteczką aż mi poskleja rzęsy i takie ciężkie się robią .....

Cytat:
Napisane przez marcelinka12 Pokaż wiadomość
Tigg ja teraz uzywam Henary a kupuje na helfy.pl
Aaaaaaaaa Henary .....
Dzięki

Abiś , ja napisałam , że Sesa brzmi trudnie , bo Beti napisała , że używa MYDŁA....
A olejków wszelakich staję się maniaczką

Abiś zapraszam do mnie na zakupki secondhandowe ......
Nie zawsze trafiają się cuda , ale ostatnio też kupiłam torbę na laptopa ( i nie tylko , bo ma dodatkowe kieszonki) Samsonite - nową za 26 zł

Czy ja Wam już mówiłam , że kocham MERCUREGO ?
Z brązerem (ombre douce MAP) i rozświetlaczem (pale tan - Kryolan) daje dokładnie taki efekt jak sobie życzę .....

Sprzedałam: Benefita They're Real i Lancome Virtuose...
Tak więc ....pierwsze koty za płoty

Idę , bo żurek kipi !!!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 16:01   #68
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
sesa nie jest wcale trudna mam olejek i wcieram super dziala na porost
Mydło jest trudne, bo najpierw trzymać z godzinę, a potem trudno się zmywa i nawet tona szamponu, a potem odżywki niespecjalnie pomaga...Trzeba mieć cytrynę do ostatniego płukania, wtedy jest ok., chociaż włosy pozostają nieco sztywne, ale to mi akurat nie przeszkadza. Tylko mycie włosów mydłem przypomina mi baaaardzo dla niektórych historyczne czasy różnych braków w sklepach. I to, że czasami ten łeb trzeba bylo myć jakimś mydlanym badziewiem i potem płukać woda z octem, bo odzywek też brakowałoTyle kombatanctwa Jeszcze tylko jedno mydlane skojarzenie - ze studencką pracą w nieistniejącej już Pollenie we Wrocławiu. Szare mydło, które pakowałam do kartonów znienawidzilam na wieki Dobrze, że od mycia mnie to nie odrzuciło
Cytat:
Idę , bo żurek kipi !!!!!!
Lubię żurek Chociaż ostatnio mam fazę mięsną.
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:16   #69
Tigerr
Zadomowienie

Żurek skończony Nawet wyszedł smaczny , bo go dopieściłam i grzybkami i chrzanikiem i cebulką i czosnkiem i cytrynką ...

Beti , do spłukiwania mydła to na koniec stosuj właśnie płukankę octową ... Podobno bez tego ani rusz ....
Można zrobić taką zwykłą samemu : ocet +woda , albo są fajne gotowe w Lawendowej Farmie ......
http://www.lawendowafarma.pl/index.php?cat_id=113

A wiecie , ze ja do Lawendowej Farmy to mam 30 km ?
Stary 2012-03-19, 16:25   #70
kostolo
Raczkowanie

Witam Was z popołudniową kawką.
Ale dawno mnie nie bylo, dobrze że Was znalazłam
Dziewczyny zakonczyłam moje kolejne studia w sobotę jadę na rozdanie dyplomów. Tak jęczalam i marudzilam że mam już dosyć a wczoraj wpadlam na pomysł co by na doktoranckie iść tylko juz trochę stara jestem zanim ten doktorat zrobię to masakra ale kusi mnie strasznie.
Zachęcona Waszymi opisami zamówilam sobie clinique high imact mascara i jest calkiem fajny, nie skleja i nie osypuje się.
Muszę teraz jakis dobry podklad wyszukać bo jak się zaczęly filtry 50 to wszystko mi spływa z twarzy.
kostolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:38   #71
Michell72
Zakorzenienie

Hej..Tig co to Map?Mercury???brązer????? ????Do włosow jak dla mnie naj Seboradin mam je długie,miękkie i nawilzone ot moja lepsza strona ..jaPadam..jestem nie ludzko zmęczona ,ale kupilam Dolce Gabbana płaszczyki,na sklepy,bez,popiel..piekne tylko metki tak wychymrali ze niech ich licho wezmie,nie mogą podrobami handlowac,mowia ze orginały tia..i ja na sklepie tez nie moge wystawiac ale..metka wycieta wiec nie powinni sie czepiac..oczywiscie sobie nie omieszkałam zostawicteraz bede sie uczyc obsługi nowego tel pół dotykowy szik..kupił mi mąż znów..co on sie mi nadogadza bidok...a ja zawsze marudze i szukam prostego a ładnegonokię C202,desingowo- bardzo ładna -biało zlota..lecę manualnie poćwiczycKama jadłam mufinę do kawy i myslałam o Tobie

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Beti chodz na sznycla, wczoraj wenę twórcza na woka przelewałam
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:51   #72
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Z surówką jakąś poproszę. A co
Nokie są przyjazne w użytkowaniu i dość łatwe , a ta Twoja bardzo przyjemnie wygląda

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2012-03-19 o 18:02
Stary 2012-03-19, 19:49   #73
Michell72
Zakorzenienie

ładna ale tyle sobie podotykałam,mąz ustawia ,corka juz czeka w kolejce do przetestowania więc sobie poczekamnastoletnia ma wkurzyła mnie dzis,kupiłam od Lapi chanela,myśląc ma te 17 za pare dni to jej fundnę troche luksusu w te dojrzewające lata..a ta phi chanel jest do dupymysla łam ze padnę..nigdy nie kupowałam jej drogich podkładow,ode mnie podbiearała pewnie od czasu do czasu ale zeby sie tak wypiąć????jak sobie pomyslę ile bym dała by kiedys mnie ,mama kupiła luksusowy kosmetyk..to po prostu nie dorzeczne jak młodziez teraz ma stosunek do wszystkiego..moja wina?rozpieszczona...?nie wiem,całe zycie ucze szacunku do pieniędzy,z nieba nie lecą..ale...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

kto chce nokię?jezu ja ułomna jestem..chyba..k...a mać..mnie ten dotykowy jak szukam kontaktu do szału doprowadza ,za duzo adhd??????????
Stary 2012-03-19, 20:51   #74
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Abiś , ja napisałam , że Sesa brzmi trudnie , bo Beti napisała , że używa MYDŁA....
A olejków wszelakich staję się maniaczką

Abiś zapraszam do mnie na zakupki secondhandowe ......
Nie zawsze trafiają się cuda , ale ostatnio też kupiłam torbę na laptopa ( i nie tylko , bo ma dodatkowe kieszonki) Samsonite - nową za 26 zł

Czy ja Wam już mówiłam , że kocham MERCUREGO ?
Z brązerem (ombre douce MAP) i rozświetlaczem (pale tan - Kryolan) daje dokładnie taki efekt jak sobie życzę .....

Sprzedałam: Benefita They're Real i Lancome Virtuose...
Tak więc ....pierwsze koty za płoty
mydla tysz fajne, jak juz zajrzalas na LF to rzuc okiem na skrzypiace i pokrzywe to do mycia wlosow a do ciala kleopatra albo owsiany bobas

no tak jak samsonite Ci sie trafil za 26 zeta to nic dziwnego ...w takim razie oczekuj mnie latem

za sprzedaz jak rozumiem all brawoooooooooooooo

Cytat:
Mydło jest trudne, bo najpierw trzymać z godzinę, a potem trudno się zmywa i nawet tona szamponu, a potem odżywki niespecjalnie pomaga...Trzeba mieć cytrynę do ostatniego płukania, wtedy jest ok., chociaż włosy pozostają nieco sztywne, ale to mi akurat nie przeszkadza. Tylko mycie włosów mydłem przypomina mi baaaardzo dla niektórych historyczne czasy różnych braków w sklepach. I to, że czasami ten łeb trzeba bylo myć jakimś mydlanym badziewiem i potem płukać woda z octem, bo odzywek też brakowało
juz Tig napisala o fajnych plukankach z LF
co znacznie ulatwia sprawe
mnie sie szare mydlo z kryzysem rowniez kojarzy, na szczescie nie pakowalam niczego w pollenie za to co ja sie w zyciu okien namylam to moje

Cytat:
Żurek skończony Nawet wyszedł smaczny
Beti , do spłukiwania mydła to na koniec stosuj właśnie płukankę octową ... Podobno bez tego ani rusz ....
Można zrobić taką zwykłą samemu : ocet +woda , albo są fajne gotowe w Lawendowej Farmie ......
http://www.lawendowafarma.pl/index.php?cat_id=113

A wiecie , ze ja do Lawendowej Farmy to mam 30 km ?
sie tam przejedz kiedys i nam opowiesz co i jak ....
strasznie jestem ciekawa pani Ewy i jej fascynacji mydlami i mazidlami
bloga ma super

Cytat:
Napisane przez kostolo Pokaż wiadomość
Witam Was z popołudniową kawką.
Ale dawno mnie nie bylo, dobrze że Was znalazłam
Dziewczyny zakonczyłam moje kolejne studia w sobotę jadę na rozdanie dyplomów. Tak jęczalam i marudzilam że mam już dosyć a wczoraj wpadlam na pomysł co by na doktoranckie iść tylko juz trochę stara jestem zanim ten doktorat zrobię to masakra ale kusi mnie strasznie.
Zachęcona Waszymi opisami zamówilam sobie clinique high imact mascara i jest calkiem fajny, nie skleja i nie osypuje się.
Muszę teraz jakis dobry podklad wyszukać bo jak się zaczęly filtry 50 to wszystko mi spływa z twarzy.
gratulacje !!!
idz na studia i nie marudz...na nauke nigdy nie jest za pozno
zobacz podklady clinique bo ostatnio poprobowalam aniblemish i calkiem ladnie kryja ale bez efektu maski

Cytat:
Hej..Tig co to Map?Mercury???brązer????? ????Do włosow jak dla mnie naj Seboradin mam je długie,miękkie i nawilzone ot moja lepsza strona ........Padam..jestem nie ludzko zmęczona ,ale kupilam Dolce Gabbana płaszczyki,na sklepy,bez,popiel..piekne tylko metki tak wychymrali ze niech ich licho wezmie,nie mogą podrobami handlowac,mowia ze orginały tia..i ja na sklepie tez nie moge wystawiac ale..metka wycieta wiec nie powinni sie czepiac..oczywiscie sobie nie omieszkałam zostawicteraz bede sie uczyc obsługi nowego tel pół dotykowy szik..kupił mi mąż znów..co on sie mi nadogadza bidok...a ja zawsze marudze i szukam prostego a ładnego....nokię C202,desingowo- bardzo ładna -biało zlota..lecę manualnie poćwiczycKama jadłam mufinę do kawy i myslałam o Tobie

Miszus a wyslesz mi zdjecie plaszczyka?? przydalby mi sie jakis na wiosne
tylko nie napisze glosno rozmiaru hehee

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
ładna ale tyle sobie podotykałam,mąz ustawia ,corka juz czeka w kolejce do przetestowania więc sobie poczekamnastoletnia ma wkurzyła mnie dzis,kupiłam od Lapi chanela,myśląc ma te 17 za pare dni to jej fundnę troche luksusu w te dojrzewające lata..a ta phi chanel jest do dupymysla łam ze padnę..nigdy nie kupowałam jej drogich podkładow,ode mnie podbiearała pewnie od czasu do czasu ale zeby sie tak wypiąć????jak sobie pomyslę ile bym dała by kiedys mnie ,mama kupiła luksusowy kosmetyk..to po prostu nie dorzeczne jak młodziez teraz ma stosunek do wszystkiego..moja wina?rozpieszczona...?nie wiem,całe zycie ucze szacunku do pieniędzy,z nieba nie lecą..ale...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

kto chce nokię?jezu ja ułomna jestem..chyba..k...a mać..mnie ten dotykowy jak szukam kontaktu do szału doprowadza ,za duzo adhd??????????
Stary 2012-03-19, 21:16   #75
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Hej..Tig co to Map?Mercury???brązer????? ????Do włosow jak dla mnie naj Seboradin mam je długie,miękkie i nawilzone ot moja lepsza strona ..jaPadam..jestem nie ludzko zmęczona ,ale kupilam Dolce Gabbana płaszczyki,na sklepy,bez,popiel..piekne tylko metki tak wychymrali ze niech ich licho wezmie,nie mogą podrobami handlowac,mowia ze orginały tia..i ja na sklepie tez nie moge wystawiac ale..metka wycieta wiec nie powinni sie czepiac..oczywiscie sobie nie omieszkałam zostawicteraz bede sie uczyc obsługi nowego tel pół dotykowy szik..kupił mi mąż znów..co on sie mi nadogadza bidok...a ja zawsze marudze i szukam prostego a ładnegonokię C202,desingowo- bardzo ładna -biało zlota..lecę manualnie poćwiczyc

Miszka , MAP to firma francuska , która produkuje profesjonalne kosmetyki . MAP to skrót od Make-up Atelier Paris.
Mają doskonałe podkłady, cienie - różne rodzaje .... - kupuję na rozbiórkach u agabil1...
W Polsce dystrybutorem jest firma Folaroni :

http://folaroni.com/sklep/

A Mercury , to z limitowanej edycji jesiennej EL
http://allegro.pl/estee-lauder-illum...180834877.html
W sprzedaży był b. krótko , teraz na allegro jak już się pojawi , to osiąga takie chore ceny ..
Mnie się cudem udało kupić go za 80 zł ... i jestem b. zadowolona

Miszka , jak metka wycięta to nie mają prawa się czepić ....
Tak sprowadza z Chin mnóstwo rzeczy siostra mojego TŻ... Lepiej wyciąć metki , niż ryzykować wielotysięczne ($) kary ....

A Nokia piękna , trochę cierpliwości i nauczysz się ...Niech R. najpierw "rozkmini" i potem Cię nauczy
Ja sobie też nie wyobrażałam dotykowego , a teraz jestem zachwycona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 22:48   #76
Michell72
Zakorzenienie

ale ja umiem Tig tylko palec mam za szybki,..hi hi jadę nim a tu wszystko lata i jak wceluję to z reguły nie to..szik..

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

jej jaka cena tego brązera..popatrze na ebayu.Gdzie kupilas?na allegro???.a metki w ubraniach,mogą byc wyrąbane,jak dla mnie-nie musi pisac wielkimi literamidolce gabbana,wazne ze jest skrojony one milion dolars i ma fajny materiał no i cenę..prawdziwa klasa kobiety to nie wielka aplikacja chanel na piersiach-to raczej obciach..łypię okiem na ta nokię no ładna jest ale i tak jej nie lubię..

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Beti jak to ładnie brzmi..bycie kobietą świadomą
Stary 2012-03-20, 08:16   #77
LAPIEL
Zakorzenienie

No doberek

słoneczko świeci ....gdzie jesteście ?

kawe zrobiłam .....
Stary 2012-03-20, 08:24   #78
201608151053
Konto usunięte

Dołączam z kawą Niestety, trochę jeszcze za chłodno na poranny napój na tarasie...
Tż robił w weekend smalec.Jaki dobry Przed nadmierną konsumpcją powstrzymuje mnie wizja pozatykanych żyłek i tętniczek, więc spora część wylądowała w zamrażalniku...
Stary 2012-03-20, 09:08   #79
Michell72
Zakorzenienie

ostatni raz smalec jadłam u Tig,mój był wniebowzięty..Własnie miałam wziąść przepis!!!!!!!!!!!!Betis daj przepis na smalcowe rozkosze..Kawa..oj tak..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 09:11   #80
201608151053
Konto usunięte

Słonina, wędzonka (1 do 2),cebula, jabłka. Ew.ziola do przyprawienia, ja nie lubięZmielić mięcho, wrzucić do garnka, niech się topi, dodać cebulę pokrojoną i drobno pokrojone jabłko. Pycha. Z chlebem gruboziarnistym albo śródziemnomorskim
Stary 2012-03-20, 09:16   #81
Absit
Zadomowienie

o matko Beti alez kusisz

faktycznie na kawe na tarasie za zimno ale za to z Wami sobie wypije ....
Stary 2012-03-20, 09:22   #82
201608151053
Konto usunięte

Ja juz kolejną piję...
No, sorry, nie odważyłabym się smalcu poczta wysyłać , mimo że szybko czasami listy przychodzą Dawno temu, w czasach kryzysu - znowu kombatanctwo! - mój ś.p. dziadek wsadził do paczki OWOCE. Jabłka m.in. Z własnego sadu/ogródka. Paczka szła z drugiego konca Polski znacznie dłużej niz teraz, wierzcie mi Rany, jak ją otworzyliśmy! Tragedia! Muszki prawie nas pożarły A dziadek beztrosko stwierdził, ze nie chciał, żeby się tyle jabłek zmarnowało
Stary 2012-03-20, 10:38   #83
Tigerr
Zadomowienie

Smalec .....

Wersja z jabłkiem - pycha - na wiosnę właśnie też robię z jabłkiem ...

A wersja zimowa u mnie jest z duża ilością czosnku...

Miszka , miałam wtedy przygotowany słoik żeby Wam dać i zapomniałam

Właściwie to robię go tylko dla mojego TŻ , ale mam jego kolacje z głowy dzięki temu ...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wczoraj skończyłam czytać Coco i nie polecam ....
Książka smutna , dość chaotycznie napisana ...
Cieszę się , że już ja skończyłam ...
Nie wiedziałam do tej pory nic o życiu Coco Chanel...

Poczytałam troszkę o niej w necie , o jej życiu , światopoglądzie ...I jeszcze bardziej się zasmuciłam ....
W książce nie było tak wyraźnie zaznaczone , że była zaciętą antysemitką i homofobką oraz , że w czasie wojny kolaborowała z Niemcami
Postać zdecydowanie tragiczna od momentu urodzenia do śmierci ... Całe życie samotna i sama ......

Zdecydowanie lepiej się czułam , gdy wiedziałam o niej tylko , że była prekursorką w modzie i Wielką projektantką.... że "stworzyła" małą czarną i powiedziała , że "Nie ma kobiet brzydkich , są tylko niezadbane" - z czym zresztą zgadzam się w 100%...

Edytowane przez Tigerr
Czas edycji: 2012-03-20 o 10:39
Stary 2012-03-20, 11:02   #84
Michell72
Zakorzenienie

Beti Ty mi pisz jak czlowiek-człowiekowi..jabluszka tyle i tyle ,cebulki tyle i tyle i co w kolejnosci i ile..jak juz mam smazyc i mieszac i stacprzy tyma z jabluszkiem moze byc mniam..na tym forum trudno sie odchudzacw brzuchu mi zaburczało..juz jem ten chleb ze smalcem w myslach
Stary 2012-03-20, 11:19   #85
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Beti Ty mi pisz jak czlowiek-człowiekowi..jabluszka tyle i tyle ,cebulki tyle i tyle i co w kolejnosci i ile..jak juz mam smazyc i mieszac i stacprzy tyma z jabluszkiem moze byc mniam..na tym forum trudno sie odchudzacw brzuchu mi zaburczało..juz jem ten chleb ze smalcem w myslach
Bo to na oko wszystko jest robione, Miszka. Słoniny było jakieś 60-70 deko, do tego 1,20 kilo wedzonki, moze ciut więcej. Można pokroić w kostkę, można zmielić, my mieliśmy. Poszlo do garnka duzego, bo jakoś duzo tego mięcha było. Cztery spore jabłka, szare renety, dość paskudne z wyglądu i wyjątkowo drogie. 4 głowki cebuli. Może być tez czosnek. Ile to sie robi, nie powiem, ma się rozpuścić i tyle...Myślę, ze ok.godziny stało i się topiło, a cebula i jabłka dośc szybko poszły, po jakiś 20 minutach? Weź tylko pod uwagę, ze ponieważ tego było dużo i topiło się w garze, nie ma skwarek, to mięso z wedzonki jest takie...hm, ugotowane, ale świetnie smakuje Mniejszą ilość robisz na patelni i wtedy sie chyba skwarki robią czy jak? Bo one wyższa temperature potrzebują, a ten gar na dwójce sobie stał i wytapiał (elektryczną kuchenkę mam...)
Cytat:
Wczoraj skończyłam czytać Coco i nie polecam ....Książka smutna , dość chaotycznie napisana ...

Poczytałam troszkę o niej w necie , o jej życiu , światopoglądzie ...I jeszcze bardziej się zasmuciłam ....
W książce nie było tak wyraźnie zaznaczone , że była zaciętą antysemitką i homofobką oraz , że w czasie wojny kolaborowała z Niemcami
Postać zdecydowanie tragiczna od momentu urodzenia do śmierci ... Całe życie samotna i sama ......
To lepiej nie oglądaj tego koszmarnego filmu z Audrey Tatou, bo na pewno Chanel znielubisz. Jako kobietę, oczywiście Z tego, co gdzieś czytałam, to Francuzi najchętniej usunęliby z jej życiorysu ten niemiecki kolaborancki epizod i w niewielu książkach jest o tym mowa. A przecież ona przez pare lat po wojnie nie mogla w zwiżaku z tym wrocic do kraju..

Dłuższe posty niż Tigi zaczynam pisać

Edytowane przez 201608151053
Czas edycji: 2012-03-20 o 11:18
Stary 2012-03-20, 14:19   #86
Kamlisa
Zakorzenienie

Cóz, nobody`s perfect, Coco tez nie Przeciez nie musisz jej lubic, jak najlepszej przyjaciółki, wystarczą zakiety i powiedzonka A rozliczanie ludzi po smierci jest rownie bezsensowne, jak wybielanie ich pamieci, bo i tak niczego sie nie zmieni...
Lapi, Miszka, znacie to...? Dla wielbicielek odplamiaczy
http://www.synesis.pl/pielegnacja-tw...kladnikow.html
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:33   #87
Absit
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj skończyłam czytać Coco i nie polecam ....
Książka smutna , dość chaotycznie napisana ...

Zdecydowanie lepiej się czułam , gdy wiedziałam o niej tylko , że była prekursorką w modzie i Wielką projektantką.... że "stworzyła" małą czarną i powiedziała , że "Nie ma kobiet brzydkich , są tylko niezadbane" - z czym zresztą zgadzam się w 100%...
nie znamy wszystkich okolicznosci a tak jak napisala Kama o zmarlych trudno powiedziec tylko dobrze czy tylko zle ...
moim zdaniem byla biedna zagubiona kobieta...mocno nieszczesliwa...
ale nie ona jedyna popatrzcie na zycie Edith Piaf, Barbary Hutton, Christiny Onassis...ani pieniadze ani slawa szczescia nie daja .....

Cytat:
w brzuchu mi zaburczało..juz jem ten chleb ze smalcem w myslach
najzdrowsze jedzenie .... w myslach

Cytat:
To lepiej nie oglądaj tego koszmarnego filmu z Audrey Tatou, bo na pewno Chanel znielubisz. Jako kobietę, oczywiście Z tego, co gdzieś czytałam, to Francuzi najchętniej usunęliby z jej życiorysu ten niemiecki kolaborancki epizod i w niewielu książkach jest o tym mowa. A przecież ona przez pare lat po wojnie nie mogla w zwiżaku z tym wrocic do kraju..

Dłuższe posty niż Tigi zaczynam pisać
dla mnie film nie byl koszmarny, smutny owszem ale nie taki zly
moze dlatego ze Audrey Tatou lubie

tez wole ja pamietac za mala czarna i super zakiety niz za zyciorys ale to jakby inna historia

co za dzien, drzwi sie u mnie nie zamykaja...goscie sie w drzwiach mijaja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 14:48   #88
LAPIEL
Zakorzenienie

Kamlisa
Lapi, Miszka, znacie to...? Dla wielbicielek odplamiaczy
http://www.synesis.pl/pielegnacja-tw...kladnikow.html
...................

a nie , nie znam tej firmy wcale .....zdaje się nasza polska marka naturalna nie
cena fajna i pojemność taka ,że można na kilka osób podzielić tylko czy nie za późno na kwaski ....słonko już powoli będzie dawało czadu....hmmm no nie wiem....

a tak propo ( jak mawia mój syn....kończę serum żelowe rozjaśniające Dr Brandta i ....marny efekt ... nie ma opcji ,żebym się skusiła na kolejne opakowanie , które w cenie regularnej kosztuje ok 400 zł.....przypuszczalnie trzeba by było kilka opakowań zużyć jedno po drugim ,żeby jakiś widoczny efekt był ....no to ja podziękuję ...niemiłosiernie mnie ten żel wkurza i cieszę się ,że się kończy ....nie warto było nawet połowę ceny za niego zapłacić ...

no niby wiemy ,że oprócz cosmelanu nic nie rozjaśnia plam ale człowiek się skusi jak promocja i potem oczekuje cudu

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-03-20 o 15:03
Stary 2012-03-20, 15:32   #89
Kamlisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LAPIEL Pokaż wiadomość
cena fajna i pojemność taka ,że można na kilka osób podzielić tylko czy nie za późno na kwaski ....słonko już powoli będzie dawało czadu....hmmm no nie wiem....

a tak propo ( jak mawia mój syn....kończę serum żelowe rozjaśniające Dr Brandta i ....marny efekt ... nie ma opcji ,żebym się skusiła na kolejne opakowanie , które w cenie regularnej kosztuje ok 400 zł.....przypuszczalnie trzeba by było kilka opakowań zużyć jedno po drugim ,żeby jakiś widoczny efekt był ....no to ja podziękuję ...niemiłosiernie mnie ten żel wkurza i cieszę się ,że się kończy ....nie warto było nawet połowę ceny za niego zapłacić ...

no niby wiemy ,że oprócz cosmelanu nic nie rozjaśnia plam ale człowiek się skusi jak promocja i potem oczekuje cudu
Synesis to przyzwoita polska firma, choc do tanich nie nalezy...Krem wystepuje tez w mniejszej pojemnosci, choc oplacalny cenowo jest bardziej ten duzy...
Ja przynajmniej nie mam problemu, ktorego konkretne rezultaty widac od razu - typu plamy/rozjasnianie, wiec zwracam uwage głownie na pielegnacje i przyjemnosc stosowania Jedyny wyjatek - zabiegi na okolice pod oczami - po zadnym nie widziałam rezultatow Zmarszczki sie wygładziły, jak wypełnilam doline łęz kwasem...ale za to powstało wrazenie lekkiego podpuchniecia pod oczami...cos za cos...
Aktualnie dalej ciagne witamine c, tylko to klejenie mnie nadal wkurza...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 17:34   #90
LAPIEL
Zakorzenienie

Kamiś tylko krem w tej mniejszej pojemności synesis jest niedostępny aż do jesieni .... a 250 ml to chyba zaraz i na całe ciało

pod oczka ponoć La Mer jest super , miałaś może ???? ja tych kremów nie znam ....czasami mam chęć zamówić próbke ale jak widzę ceny tych próbek na allegro to mi się odechciewa ...

co masz z vit. c teraz ???? też musze coś kupić ....okropny żel się kończy to teraz czas na fajny kremik albo serum nie żelowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości