|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2
Beti , ja tego wspaniałego zawsze za dużo pakuję na twarz ..
Mydełko Sesa , brzmi trudnie.... ![]() A co do nadmiernej ilości ciuchów ... ![]() To jest tak , że łażę po tych secondhandach i potem żal odłożyć takie piękne rzeczy ... Mam też taki niedosyt z dzieciństwa .Moi rodzice hmmmmm nie byli zbyt rozrzutni.... i dzieci miały niewiele ubrań... Nawet jako nastolatka , nigdy nie otrzymywałam tego co bym chciała .. . tylko to, co kupiła mama ... A mam kupowała rzeczy przede wszystkim w dobrym gatunku i praktyczne .... Właśnie popełniłam zamówienie na BU ... Zrobiłam zapasy , coby nie zamawiać co chwila .....Po dwa hydrolaty, olejki myjące i peelingi... A wczoraj w poszukiwaniu tuszu idealnego zamówiłam miniaturkę tuszu chanel inimitable intense (?) podobno wydłużający ...zobaczymy To prawdziwa miniatura , bo ma 1,2 ml
|
|
|
|
#62 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak zapowiadali wiec sie nie czepiam Cytat:
wspanialy nie musi sie wchlaniac, wazne by robil swoje, nadmiar mozesz zetrzec chusteczka po jakims czasie a co do olejow do wlosow ( sorry ze sie wtracam Marceli ) to sprobuj oleju lopianowego, kosztuje grosze jest wydajny i nie smierdzi az tak bardzo ![]() Cytat:
amla fajna a sa i szampony i odzywki i olejki sesa nie jest wcale trudna mam olejek i wcieram super dziala na porost Cytat:
![]() sprobuj sesy, nie boj sie olejkow to jak z kosmetykami z BU raz zaczniesz i nie mozesz sie opanowac ...chcesz wiecej i wiecej kiedys przyjade do Cie i zrobimy rajd po ciuchach, nie wiem ja albo nie umiem szukac albo zle trafiam ...... sloneczko moje kochane ide kawe na taras wypic |
||||
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Tigerr
A wczoraj w poszukiwaniu tuszu idealnego zamówiłam miniaturkę tuszu chanel inimitable intense (?) podobno wydłużający ...zobaczymy To prawdziwa miniatura , bo ma 1,2 ml ![]() .............. mam ten tusz jest lepszy niż ten nowy Armaniego , który niedawno kupiłam |
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Tigg ja teraz uzywam Henary a kupuje na helfy.pl
|
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Szymek dziękuje za komplementy, akurat całusny chłopak jest więc może wszystkie ciocie wycałować
![]() Wy tu o zakupach a ja ostro przyciskam teraz pasa. Rano kupiłam lidlowy sweterek zeby się odzwyczaić od markowych, w końcu kryzys dopadł.Ale szczerze powiem ze jak za taką tandete płaci się 35 zł to wolę rzadziej kupować a porządne |
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Cati , ja też wolę mieć mało a porządne , dobre gatunkowo i markowe ciuchy , buty ....
pozatym nie znosze na zakupy chodzić .... Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2012-03-19 o 15:31 |
|
|
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym właśnie chciała naturalny look ...niech mi tylko wydłuży ... bo innymi tuszami to maluję , maluję , omacham się tą szczoteczką aż mi poskleja rzęsy i takie ciężkie się robią ..... ![]() Aaaaaaaaa Henary ..... Dzięki Abiś , ja napisałam , że Sesa brzmi trudnie , bo Beti napisała , że używa MYDŁA.... A olejków wszelakich staję się maniaczką ![]() Abiś zapraszam do mnie na zakupki secondhandowe ...... ![]() Nie zawsze trafiają się cuda , ale ostatnio też kupiłam torbę na laptopa ( i nie tylko , bo ma dodatkowe kieszonki) Samsonite - nową za 26 zł Czy ja Wam już mówiłam , że kocham MERCUREGO ? ![]() ![]() Z brązerem (ombre douce MAP) i rozświetlaczem (pale tan - Kryolan) daje dokładnie taki efekt jak sobie życzę ..... Sprzedałam: Benefita They're Real i Lancome Virtuose... ![]() Tak więc ....pierwsze koty za płoty ![]() Idę , bo żurek kipi !!!!!! |
|
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Mydło jest trudne, bo najpierw trzymać z godzinę, a potem trudno się zmywa i nawet tona szamponu, a potem odżywki niespecjalnie pomaga...Trzeba mieć cytrynę do ostatniego płukania, wtedy jest ok., chociaż włosy pozostają nieco sztywne, ale to mi akurat nie przeszkadza. Tylko mycie włosów mydłem przypomina mi baaaardzo dla niektórych historyczne czasy różnych braków w sklepach. I to, że czasami ten łeb trzeba bylo myć jakimś mydlanym badziewiem i potem płukać woda z octem, bo odzywek też brakowało
Tyle kombatanctwa Jeszcze tylko jedno mydlane skojarzenie - ze studencką pracą w nieistniejącej już Pollenie we Wrocławiu. Szare mydło, które pakowałam do kartonów znienawidzilam na wieki Lubię żurek |
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Żurek skończony
Nawet wyszedł smaczny , bo go dopieściłam i grzybkami i chrzanikiem i cebulką i czosnkiem i cytrynką ...![]() Beti , do spłukiwania mydła to na koniec stosuj właśnie płukankę octową ... Podobno bez tego ani rusz .... Można zrobić taką zwykłą samemu : ocet +woda , albo są fajne gotowe w Lawendowej Farmie ...... http://www.lawendowafarma.pl/index.php?cat_id=113 A wiecie , ze ja do Lawendowej Farmy to mam 30 km ? |
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was z popołudniową kawką.
Ale dawno mnie nie bylo, dobrze że Was znalazłam Dziewczyny zakonczyłam moje kolejne studia w sobotę jadę na rozdanie dyplomów. Tak jęczalam i marudzilam że mam już dosyć a wczoraj wpadlam na pomysł co by na doktoranckie iść tylko juz trochę stara jestem zanim ten doktorat zrobię to masakra ale kusi mnie strasznie. Zachęcona Waszymi opisami zamówilam sobie clinique high imact mascara i jest calkiem fajny, nie skleja i nie osypuje się. Muszę teraz jakis dobry podklad wyszukać bo jak się zaczęly filtry 50 to wszystko mi spływa z twarzy. |
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Hej..Tig co to Map?Mercury???brązer????? ????Do włosow jak dla mnie naj Seboradin mam je długie,miękkie i nawilzone ot moja lepsza strona ..ja
Padam..jestem nie ludzko zmęczona ,ale kupilam Dolce Gabbana płaszczyki,na sklepy,bez,popiel..piekne tylko metki tak wychymrali ze niech ich licho wezmie,nie mogą podrobami handlowac,mowia ze orginały tia..i ja na sklepie tez nie moge wystawiac ale..metka wycieta wiec nie powinni sie czepiac..oczywiscie sobie nie omieszkałam zostawic teraz bede sie uczyc obsługi nowego tel pół dotykowy szik..kupił mi mąż znów..co on sie mi nadogadza bidok...a ja zawsze marudze i szukam prostego a ładnego nokię C202,desingowo- bardzo ładna -biało zlota..lecę manualnie poćwiczyc Kama jadłam mufinę do kawy i myslałam o Tobie![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Beti chodz na sznycla, wczoraj wenę twórcza na woka przelewałam
|
|
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
Z surówką jakąś poproszę. A co
Nokie są przyjazne w użytkowaniu i dość łatwe , a ta Twoja bardzo przyjemnie wygląda
Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2012-03-19 o 18:02 |
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
ładna ale tyle sobie podotykałam,
mąz ustawia ,corka juz czeka w kolejce do przetestowania więc sobie poczekam nastoletnia ma wkurzyła mnie dzis,kupiłam od Lapi chanela,myśląc ma te 17 za pare dni to jej fundnę troche luksusu w te dojrzewające lata..a ta![]() mysla łam ze padnę..nigdy nie kupowałam jej drogich podkładow,ode mnie podbiearała pewnie od czasu do czasu ale zeby sie tak wypiąć????jak sobie pomyslę ile bym dała by kiedys mnie ,mama kupiła luksusowy kosmetyk..to po prostu nie dorzeczne jak młodziez teraz ma stosunek do wszystkiego..moja wina?rozpieszczona...?nie wiem,całe zycie ucze szacunku do pieniędzy,z nieba nie lecą..ale...![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- kto chce nokię?jezu ja ułomna jestem..chyba..k...a mać..mnie ten dotykowy jak szukam kontaktu do szału doprowadza ,za duzo adhd?????????? |
|
|
|
#74 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to do mycia wlosow a do ciala kleopatra albo owsiany bobasno tak jak samsonite Ci sie trafil za 26 zeta to nic dziwnego ...w takim razie oczekuj mnie latem ![]() za sprzedaz jak rozumiem all brawoooooooooooooo ![]() Cytat:
co znacznie ulatwia sprawe mnie sie szare mydlo z kryzysem rowniez kojarzy, na szczescie nie pakowalam niczego w pollenie za to co ja sie w zyciu okien namylam to moje ![]() Cytat:
strasznie jestem ciekawa pani Ewy i jej fascynacji mydlami i mazidlami bloga ma super Cytat:
gratulacje !!!idz na studia i nie marudz...na nauke nigdy nie jest za pozno zobacz podklady clinique bo ostatnio poprobowalam aniblemish i calkiem ladnie kryja ale bez efektu maski Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#75 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miszka , MAP to firma francuska , która produkuje profesjonalne kosmetyki . MAP to skrót od Make-up Atelier Paris. Mają doskonałe podkłady, cienie - różne rodzaje .... - kupuję na rozbiórkach u agabil1... W Polsce dystrybutorem jest firma Folaroni : http://folaroni.com/sklep/ A Mercury , to z limitowanej edycji jesiennej EL http://allegro.pl/estee-lauder-illum...180834877.html W sprzedaży był b. krótko , teraz na allegro jak już się pojawi , to osiąga takie chore ceny .. Mnie się cudem udało kupić go za 80 zł ... i jestem b. zadowolona ![]() Miszka , jak metka wycięta to nie mają prawa się czepić .... Tak sprowadza z Chin mnóstwo rzeczy siostra mojego TŻ... Lepiej wyciąć metki , niż ryzykować wielotysięczne ($) kary .... A Nokia piękna , trochę cierpliwości i nauczysz się ...Niech R. najpierw "rozkmini" i potem Cię nauczy ![]() Ja sobie też nie wyobrażałam dotykowego , a teraz jestem zachwycona ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja umiem Tig tylko palec mam za szybki,..hi hi jadę nim a tu wszystko lata i jak wceluję to z reguły nie to..szik..
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- jej jaka cena tego brązera..popatrze na ebayu.Gdzie kupilas?na allegro???.a metki w ubraniach,mogą byc wyrąbane,jak dla mnie-nie musi pisac wielkimi literami dolce gabbana,wazne ze jest skrojony one milion dolars i ma fajny materiał no i cenę..prawdziwa klasa kobiety to nie wielka aplikacja chanel na piersiach-to raczej obciach ..łypię okiem na ta nokię no ładna jest ale i tak jej nie lubię..![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Beti jak to ładnie brzmi..bycie kobietą świadomą
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
No doberek
słoneczko świeci ....gdzie jesteście ? kawe zrobiłam .....
|
|
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
Dołączam z kawą
Tż robił w weekend smalec.Jaki dobry , więc spora część wylądowała w zamrażalniku...
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
ostatni raz smalec jadłam u Tig,mój był wniebowzięty..Własnie miałam wziąść przepis!!!!!!!!!!!!Betis daj przepis na smalcowe rozkosze..Kawa..oj tak..
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Słonina, wędzonka (1 do 2),cebula, jabłka. Ew.ziola do przyprawienia, ja nie lubię
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
o matko Beti alez kusisz
faktycznie na kawe na tarasie za zimno ale za to z Wami sobie wypije .... |
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
Ja juz kolejną piję...
No, sorry, nie odważyłabym się smalcu poczta wysyłać , mimo że szybko czasami listy przychodzą Dawno temu, w czasach kryzysu - znowu kombatanctwo! - mój ś.p. dziadek wsadził do paczki OWOCE. Jabłka m.in. Z własnego sadu/ogródka. Paczka szła z drugiego konca Polski znacznie dłużej niz teraz, wierzcie mi |
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Smalec .....
![]() Wersja z jabłkiem - pycha - na wiosnę właśnie też robię z jabłkiem ... A wersja zimowa u mnie jest z duża ilością czosnku... Miszka , miałam wtedy przygotowany słoik żeby Wam dać i zapomniałam Właściwie to robię go tylko dla mojego TŻ , ale mam jego kolacje z głowy dzięki temu ... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wczoraj skończyłam czytać Coco i nie polecam .... Książka smutna , dość chaotycznie napisana ... Cieszę się , że już ja skończyłam ... Nie wiedziałam do tej pory nic o życiu Coco Chanel... Poczytałam troszkę o niej w necie , o jej życiu , światopoglądzie ...I jeszcze bardziej się zasmuciłam .... W książce nie było tak wyraźnie zaznaczone , że była zaciętą antysemitką i homofobką oraz , że w czasie wojny kolaborowała z Niemcami ![]() Postać zdecydowanie tragiczna od momentu urodzenia do śmierci ... Całe życie samotna i sama ...... ![]() Zdecydowanie lepiej się czułam , gdy wiedziałam o niej tylko , że była prekursorką w modzie i Wielką projektantką.... że "stworzyła" małą czarną i powiedziała , że "Nie ma kobiet brzydkich , są tylko niezadbane" - z czym zresztą zgadzam się w 100%... Edytowane przez Tigerr Czas edycji: 2012-03-20 o 10:39 |
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Beti Ty mi pisz jak czlowiek-człowiekowi..jabluszka tyle i tyle ,cebulki tyle i tyle i co w kolejnosci i ile..jak juz mam smazyc i mieszac i stac
przy tym a z jabluszkiem moze byc mniam..na tym forum trudno sie odchudzac w brzuchu mi zaburczało..juz jem ten chleb ze smalcem w myslach
|
|
|
|
#85 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dłuższe posty niż Tigi zaczynam pisać ![]()
Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2012-03-20 o 11:18 |
||
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Cóz, nobody`s perfect, Coco tez nie
Przeciez nie musisz jej lubic, jak najlepszej przyjaciółki, wystarczą zakiety i powiedzonka A rozliczanie ludzi po smierci jest rownie bezsensowne, jak wybielanie ich pamieci, bo i tak niczego sie nie zmieni...Lapi, Miszka, znacie to...? Dla wielbicielek odplamiaczy ![]() http://www.synesis.pl/pielegnacja-tw...kladnikow.html |
|
|
|
#87 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moim zdaniem byla biedna zagubiona kobieta...mocno nieszczesliwa... ale nie ona jedyna popatrzcie na zycie Edith Piaf, Barbary Hutton, Christiny Onassis...ani pieniadze ani slawa szczescia nie daja ..... najzdrowsze jedzenie .... w myslach ![]() Cytat:
moze dlatego ze Audrey Tatou lubie tez wole ja pamietac za mala czarna i super zakiety niz za zyciorys ale to jakby inna historia co za dzien, drzwi sie u mnie nie zamykaja...goscie sie w drzwiach mijaja
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa
Lapi, Miszka, znacie to...? Dla wielbicielek odplamiaczy ![]() http://www.synesis.pl/pielegnacja-tw...kladnikow.html ................... a nie ![]() cena fajna i pojemność taka ,że można na kilka osób podzielić ....słonko już powoli będzie dawało czadu....hmmm no nie wiem....a tak propo ( jak mawia mój syn ....kończę serum żelowe rozjaśniające Dr Brandta i ....marny efekt ... nie ma opcji ,żebym się skusiła na kolejne opakowanie , które w cenie regularnej kosztuje ok 400 zł.....przypuszczalnie trzeba by było kilka opakowań zużyć jedno po drugim ,żeby jakiś widoczny efekt był ....no to ja podziękuję ...niemiłosiernie mnie ten żel wkurza i cieszę się ,że się kończy ....nie warto było nawet połowę ceny za niego zapłacić ...no niby wiemy ,że oprócz cosmelanu nic nie rozjaśnia plam ale człowiek się skusi jak promocja i potem oczekuje cudu
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2012-03-20 o 15:03 |
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przynajmniej nie mam problemu, ktorego konkretne rezultaty widac od razu - typu plamy/rozjasnianie, wiec zwracam uwage głownie na pielegnacje i przyjemnosc stosowania Jedyny wyjatek - zabiegi na okolice pod oczami - po zadnym nie widziałam rezultatow Zmarszczki sie wygładziły, jak wypełnilam doline łęz kwasem...ale za to powstało wrazenie lekkiego podpuchniecia pod oczami...cos za cos...Aktualnie dalej ciagne witamine c, tylko to klejenie mnie nadal wkurza... |
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Kamiś tylko krem w tej mniejszej pojemności synesis jest niedostępny aż do jesieni
.... a 250 ml to chyba zaraz i na całe ciało ![]() pod oczka ponoć La Mer jest super , miałaś może ???? ja tych kremów nie znam ....czasami mam chęć zamówić próbke ale jak widzę ceny tych próbek na allegro to mi się odechciewa ... co masz z vit. c teraz ???? też musze coś kupić ....okropny żel się kończy to teraz czas na fajny kremik albo serum nie żelowe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Tyle kombatanctwa
mąz ustawia ,corka juz czeka w kolejce do przetestowania więc sobie poczekam
nastoletnia ma wkurzyła mnie dzis,kupiłam od Lapi chanela,myśląc ma te 17 za pare dni to jej fundnę troche luksusu w te dojrzewające lata..a ta

....słonko już powoli będzie dawało czadu....hmmm no nie wiem....