![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy zaręczyny, wspólne mieszkanie, jaki staż?
baby montana - witaj
![]() ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
no przestałam nadążać za wizażem, praca 70 godzin w tygodniu jest trochę męcząca, ale im bliżej końca sezonu tym lepiej (i tym mniej się przejmuję
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
wiem wiem
![]()
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
u nas też nietypowo
poznaliśmy się w 2009 roku podczas pracy za granicą i okazało się że mieszkamy w Polsce blisko siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moim zdaniem każdy związek jest inny ale doradzałabym każdej parze zamieszkanie razem przed ślubem żeby zobaczyc jak to jest być ze sobą przez cały czas bo nic się wtedy nie ukryje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Na to nie ma reguły kiedy zamieszkanie razem, zaręczyny a może nawet ślub
![]() Zależy to od uczucia do drugiej osoby i zamiarów wobec niej ![]() Ja znam ludzi, którzy byli ze sobą długo-prawie 10 lat (jak dla mnie to kawał czasu), w końcu po jakiś 7-8 latach zamieszkali ze sobą na próbę i mieszkali 3 miesiące, niestety nie mogli się ze sobą porozumieć, za mało dążyli do kompromisów... Wyprowadzili się potem z powrotem do swoich domów rodzinnych i się rozstali... Minęło trochę czasu i znów dali sobie szansę, na dzień dzisiejszy jeszcze nie mieszkają razem, ale są ze sobą szczęśliwi. Więc po ich przykładzie twierdzę,że czas pozwala na przemyślenia i dorośnięcie do dojrzałych decyzji ![]() My z Tż byliśmy razem 1,5 roku i wtedy się zaręczyliśmy (hehe pamiętam to jak by to było dziś...pierścionek o 3 rozmiary za duży, ale to było urocze)... W sumie gdzieś 1,5 miesiąca po zaręczynach zamieszkałam z Tż u jego Rodziców i do tej pory tak sobie razem mieszkamy, a razem jesteśmy już prawie 4 latka ![]() A ślub mamy zaplanowany w sierpniu przyszłego roku ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Zgadzam się z Tobą weronikad2, przed ślubem warto zamieszkać ze sobą w celu sprawdzenia czy damy radę żyć i mieszkać ze sobą razem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
weronika śliczna historia
![]() ![]() ![]() Ślub planujemy za rok, w listopadzie albo grudniu. Poza sezonem bardziej ekonomicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Witam. Ja z moim tż jesteśmy 2 lata i 9 miesięcy razem, mnie się wydaje długo i chciałabym już żeby się "określił" w stosunku co do mnie. Poznaliśmy się na forum w necie i tak jakoś jesteśmy ze sobą do tej pory. Ja mam 29 a on 33, więc myślę że to czas najwyższy na jakieś zaręczyny i ślub. Jeżeli chodzi o kolejność to: zaręczyny*mieszkanie razem*ślub*dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Myślę że każdemu pasuje co innego. My po 3 latach zwiazku zamieszkalismy razem. 4 lata później on się oswiadczył. Za rok bierzemy slub.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja swojego TŻta poznałam na studiach. Dwa - trzy miesiące później zostaliśmy parą, po pół roku "nasze" zaręczyny i jakieś nieduże plany względem ślubu. Trzy lata później oficjalne zaręczyny, zapoznanie naszych rodziców i już konkretne decyzje. Sam ślub odbędzie się w czerwcu. I dopiero "po" zamieszkamy razem. Dziecko? Owszem, ale najpierw wykończenie mieszkania. Nie planuje wychowywać dziecka na walizkach, chyba że los zdecyduje inaczej
![]() Ja mam 24 a TŻ 28 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluje zaręczyn i zaskoczenia dla mnei to chyba było najważniejsze bo jakoś nie za bardzo podoba mi się takie pozowanie przy rodzicach i określanie się że oświadczę Ci się tego i tego.... Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
U nas wspólne mieszkanie po niecałym 1.5 roku związku, zaręczyny: niecałe 2 lata związku. Ślub prawdopodobnie za 2 lata (czyli będziemy wtedy 3.5 roku).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
u nas mieszkanie razem 7lat- poznaliśmy się w lutym a w maju już razem mieszkaliśmy. Ślub był w tym roku w czerwcu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
u nas trochę czasu minęło, zanim zostaliśmy parą, mieszkamy razem od 3m-cy, przedtem tylko od czasu do czasu pomieszkiwaliśmy. Jakieś 2 lata związku będą.Na biżuterię się nie zanosi :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
u nas zaręczyny po 3 latach i prawie 10 miesiącach, pomieszkujemy teraz u siebie, ślub planujemy za 1 rok i 9 miesięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy ze sobą nieco ponad 2 lata, znamy się ponad 3. Zamieszkaliśmy ze sobą bardzo szybko, bo... po 3 tygodniach związku
![]() ![]() ![]() Zaręczyn nie było, kiedyś pewnie będą (rozmowy były, TŻ podobno niegotowy, więc czekam cierpliwie ![]() Ja mam 22, On 23 lata. P.S Dodam, że mieszkamy ze sobą, w dodatku jesteśmy w jednej grupie na studiach w związku z czym spędzamy ze sobą 24h/dobę... Skoro jeszcze ze sobą wytrzymujemy to musi być TO ![]()
27.05.2016 Żona ![]() ![]() Edytowane przez Jovisse Czas edycji: 2012-12-02 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
U nas zaręczyny były w sierpniu, po 1,5 roku związku. Zamieszkaliśmy razem miesiąc po zaręczynach (oficjalnie, wcześniej przez rok TZ u mnie pomieszkiwał
![]() ![]()
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe fajnie, nie dość ze my jesteśmy w jednym wieku to nasi Tżci też :P do tego my bedziemy ślubować w sierpniu i to bedzie po 2 latach i 8 miesiącach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Hejka, jakiś czas temu pisałam w innym wątku o swoich problemach z chłopakiem, a konkretnie o braku jego zainteresowania mną jako kobietą (rzadki seks, brak zwracania uwagi na ładne ubranie itd.) Porozmawialiśmy i się poprawiło trochę, jednak nasza wczorajsza rozmowa sprawiła, że zwątpiłam we wszystko...od jakiegoś czasu planowaliśmy zamieszkać razem, wyszło to bardziej z mojej inicjatywy, ale on też twierdził, że chce i był zadowolony. Dodam, że jesteśmy parą ponad 2 lata i mamy 26, 28 lat. Wczoraj zapytałam go o ogólne plany na przyszłość i wyszło na to, że on na razie w ogóle nie myśli np. o zaręczynach, nie mówiąc o czymś więcej. Jak powiedziałam, że ja bym chciała założyć rodzinę mniej więcej za 2 lata to był wielce zdziwiony. Myślałam,że po 2 latach związku można już porozmawiać na takie tematy a tu takie rozczarowanie :/ argumentuje to zdaniem, że "w tych czasach na zakładanie rodziny mogą sobie pozwolić nieliczni", że potrzeba pieniędzy itd. Jednocześnie oczywiście twierdzi, że mnie kocha i to ja robię niepotrzebne problemy. Mam teraz duży mętlik w głowie, bo myślałam, że jestem tą jedyną a wychodzi na to, że jednak niekoniecznie. Moja przyjaciółka twierdzi, że to dlatego, że ja jestem jego pierwszą poważną dziewczyną (w łóżku też), a facet musi przeżyć jakiś zawód miłosny, żeby umiał dojrzeć i docenić kobietę, a tak to z pierwszą dziewczyną myśli, że może sobie chodzić 10 lat bez żadnych konkretnych planów. Nie wiem co mam myśleć teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy ze sobą 3,5 roku. Mieszkamy razem od 3 lat. Miesiąc temu zdecydowaliśmy się na ślub (bez zaręczyn po prostu podjęliśmy wspólną decyzję). Ślub będzie za 3 miesiące (tylko cywilny więc dało radę szybko zorganizować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Najpiękniejszą regułą związków jest to, że nie ma żadnych reguł
![]() ![]() U nas założenie było takie, że zaręczyny, ślub, wspólne zamieszkanie, dziecko. Żadne z nas nie chciało mieszkać razem przed ślubem, bo nie uznajemy życia na próbę. Bez urazy dla nikogo - rozumiem jak pary chcą razem mieszkać przed ślubem - my nie chcieliśmy. Chcieliśmy od razu na głęboką wodę ![]() W efekcie było tak: Mąż oświadczył mi się po 3 latach związku, tydzień później okazało się, że jestem w ciąży ![]() ![]() Dzisiaj mamy 15-miesięczną córcię, w drodze jest nasze drugie dziecko, za 1,5 minie dwa lata od naszych zaręczyn, a w marcu 2 lata od ślubu. Jesteśmy szczęśliwi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wniosek: mieszkanie przed ślubem nie, ale seks przed ślubem to tak Seks przed ślubem, to też próba, jakby nie było |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Mój związek trwa prawie 8 lat, a dopiero od 9 miesięcy mieszkamy razem, wciąż się docieramy. Mamy po 23lata, o zaręczynach coś kiedyś rozmawialiśmy ale ucichło... ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie np. ani mieszkanie razem przed ślubem, ani seks nie miały nic wspólnego z "próbami" ![]()
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Ja znałam z widzenia mojego TŻ juz w gimnazjum, uważałam go za strasznego gnojka. Potem się okazało, że będziemy chodzić do jednej klasy do liceum (moje zdanie o nim nic a nic się nie zmieniło). Po czym zaczął się czas 18stek i na jednej imprezie tak nam się razem tańczyło i bawiło, że tak już zostało, chociaz na początku cięzko to znosiłam i nie chciałam się wdawać w żadne bliższe relacje. I z tej jednej głupiej imprezy wyszedł związek który trwa już ponad 6 lat, zamieszkalismy ze sobą po 1,5 roku. Mielismy parę przebojów na swojej drodze, ja swego czasu bardzo chciałam ślubu a on się do tego nie garnął i tak wyszło, że się roztsaliśmy, ja się wyprowadziłam, bo miałam dość, gdyż nie prowadziło to do niczego. Po pewnym czasie na nowo zaczęliśmy wszystko budować, po 2 miesiącach były oświadczyny - 24.12.2012 a teraz jestesmy w trakcie przygotowania ślubu na sierpień
![]() Także nigdy nie wiadomo jak się losy potoczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
My znamy się 3.5 roku, ja 24 lata, on 25. Na początku nie znosiłam mojego A., ale okazało się, ze kto się czubi ten się lubi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.