|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zachowanie faceta po rance ...
powiem z własnego doświadczenia, że jeśli facetowi rzeczywiście zależy, to sam będzie starał się podtrzymać kontakt i szybko odezwie się po randce
tak było z moim byłym (jedynym do tej pory chłopakiem dał znać o swoim istnieniu dopiero ponad rok później, gdy rozstał się ze swoją dziewczyną (z którą zaczął chodzić niedługo po naszym spotkaniu )nie żałuję, że wtedy po randce sama się do niego odezwałam, przynajmniej potem nie żałowałam że "co by było gdybym może ja się odezwała, bo może on czeka na odzew" ![]() to tylko moje doświadczenia, życzę Ci wszystkiego najlepszego
Edytowane przez gabi1989 Czas edycji: 2012-03-24 o 10:01 |
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak facet powie Ci wprost, "wiesz podobasz mi się (coś tam coś tam wymyśli), to też NIC nie będziesz robić? wszak pokaże zamiary i myśli ![]() No jasne, że zdarzyło mi się nie pisać te 2-3 dni (specjalnie ale ciiii ) Ja jestem za równouprawnieniem w nawiązywaniu i rozwijaniu znajomości Poza tym nie owijam w bawełnę i preferuję takie kobiety co też nie owijają Naprawdę szczere rozmowy potrafią zaoszczędzić WIELE czasu i nerwówki Kobieta też musi mieć INICJATYWĘ, nie wyobrażam sobie być z kobietą która jej nie ma (co jak co niektórzy faceci TEŻ lubią jak kobieta okazuje zainteresowanie)---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() Mogę napisać Ci, że są niektórzy faceci, którzy po prostu są nieśmiali, nie chcą się narzucać, boją się, nie chcą "spalić", nie chcą się spieszyć... (oczywiście są to powody z tyłka wyjęte nie to, że ścieme walą lecz to, iż wmawiają sobie jakieś chore iluzje )Co z nimi? też ich wrzucamy do wspólnego worka łącznie z tymi poniżej? czyli takimi: są też tacy co okazują brak zainteresowania - ciszą. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2012-03-24 o 10:05 |
||
|
|
|
|
#63 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niby mówił,że mu się podobam jako kobieta i ogólnie jako człowiek no,ale tak to już mam,że do póki nie jestem czegoś/kogoś pewna na 100 % to trzymam dystans , a w głębi się zadręczam pytaniami i domysłami . Za bardzo wszystko analizuję To też jest konkretny facet , ale myślę , że gdybym to ja ciągle do niego pisała np ( pierwsze rozmowy ) , to nie byłby zainteresowany . Rozmawialiśmy bardzo dużo,ale zawsze miał niedosyt informacji o mnie , pisał wielokrotnie ,że lubi w kobietach , to że są pełne przeciwności , tajemniczość i lubi kobietę 'rozgryzać' . Cały czas mam w głowie , to że jak będę ciągle pisać to będę już taka 'rozgryziona' i powie mi PAPA ![]() No,ale wiem sama się niepotrzebnie nakręcam ![]() Gdzie jest granica pomiędzy wykazywaniem zainteresowania a narzucaniem się ?
|
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Za bardzo wszystko analizujesz. Kobieto, facet TEŻ człowiek!
||
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
Ja wiem
ogólnie w życiu jestem spontaniczna , za bardzo się niczym nie przejmuję ale jeśli chodzi o faceta , który mi się podoba to jest masakra . Muszę nad tym popracować , bo osiwieję
|
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
wszystko zależy od preferencji, ja bym na miejscu autorki nie napisała i tyle
![]() nie chciałabym się spotykać z facetem, do którego w tej sytuacji ja pisałam proponując kolejne spotkanie i tyle. Podkreślam egocentrycznie - ja ![]() fajnie, że autorka jest zadowolona - jak pisałam - kciuki, żeby wszystko ułożyło się tak jak sobie tego życzy
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
jezu ale mam teraz banana na twarzy!
super )))no i myślę, że obecnie podejdziesz do tej znajomości z większym dystansem więc napisanie do niego wyszło Ci tylko na dobre.również czekam na relację i trzymam kciuki!
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ludzie podobają się sobie, jak poczuli to COŚ, jak jest chemia, jak się fajnie gada i w ogóle ten fajny stan... czułaś go prawda? Fajny wiem o tym. To zauważ, że nie jest ważne czy człowiek się odkryje czy jak to napisałaś "będziesz tajemnicza i niedostępna". Kobiety generalnie jak i faceci chcieliby wszystko mieć OD RAZU, raz dwa. Tylko właśnie pojawiają się ograniczenia w postaci niedomówień, stereotypów.. tym "co on/ona sobie o mnie pomyśli", "o matko wyjdę na idiotę/kę" I Ci, którzy poczują ten przyjemny stan.. to nawet idąc do łóżka na 3 czy tam 5 spotkaniu (przykładowe cyfry) i nawet jak stereotypowo zaczną związek "od dupy strony" TO I TAK BĘDĄ razem bo czują RAZEM TO COŚ!!! Jest wiele par co wystawiają kawę na ławę.. nie czują się ograniczeni, wszystko wychodzi naturalnie, nie krępują się, nie wstydzą.. znam wiele takich par i mają się dobrze. Ty piszesz o facetach, którzy jak "zdobędą" to powiedzą PAPA... to są chu** nie faceci pamiętaj ![]() Narzucanie się - jeśli ja kobiecie mówię NIE, a ona dalej mi "truje tyłek" to jest to narzucanie się... natomiast wyjście z propozycją spotkania (zapytanie) NIE JEST NARZUCANIEM SIĘ ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Wyluzuj po prostu bądź sobą, naturalna i NIE KRĘPUJ się... rób swoje i to na co masz ochotę. |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Potem to przychodzi naturalnie - że obydwie strony się umawiają. Na początku jednak warto, aby nie było tak, że tylko jedna strona wykazuje inicjatywę i wyciąga drugą na spotkania. Ona zrobiła ruch, a nawet dwa. Po tym spotkaniu, które może się odbędzie, on powinien wykazać inicjatywę i generalnie pokazać, że mu również zależy na utrzymaniu kontaktu. Jeżeli znowu ucichnie, zabraknie mu czasu, to cóż - uważam, że na takiego faceta na warto tracić życia, bo ciągle to ona będzie musiała coś tam, a on właściwie nic. Jak do tej pory facet pokazał tyle, że potrafi dużo gadać, obiecywać - między słowami, a jak do czego przyszło, to prawie, że urwał kontakt.
|
|
|
|
|
#71 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Postaram się ![]() Zdam relacje jak tylko wrócę ze spotkania
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiście, że facet też potrzebuje poczuć, że kobieta się nim interesuje, więc wcale się nie dziwię, ze może jej dać ze 2 dni na odpisanie i jeśli ona wyjdzie z inicjatywą to poczuje się super
Ogólnie, myślę że kobieta powinna troszkę też pokazać, że chce się spotkać, żeby nie wyglądało że zadziera nosa i żeby pokazać, że też się stara. Jednakże trzeba uważać, bo sa faceci, którzy właśnie uciekają jak dziewczyna za mocno się angażuje i stara i na pierwszy rzut oka widać, że na niego leci. Bo fajnie jest gonić króliczka niż od razu złapać go
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Zaproś go teraz sama na piwo czy kawę
![]() Facet może jest zdezorientowany, może właśnie Cię sprawdza... Jakby nie było możesz przejąć inicjatywę, bo tylko wtedy się przekonasz na czym stoisz
|
|
|
#75 |
|
BAN stały
|
Wróciłam właśnie z randki
![]() Było super,całowaliśmy się ![]() Ledwo weszłam do domu,dostałam smsa czy dotarłam i podziękowania za miłe spotkanie ![]() Cieszę się ja głupia , opłacało się schować dumę do torebki i napisać Ciekawe co będzie teraz . Mam nadzieję,że zaproponuje kolejne spotkanie ... |
|
|
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy nie lepiej żałować,że coś zrobiłaś,niż żałować,że nic nie zrobiłaś? ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda na to, że zaproponuje, byłoby dziwne gdyby teraz nastąpiła znowu cisza
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
Nie pytałam
Coś tam przebąkiwał,że mam napisać jak będę chciała się spotkać ... Nie chcę znowu ja proponować , boję się ,że w końcu odmówi albo powie , że nie ma czasu ... Chociaż mam nadzieję,że sam coś zaproponuje jednak . Póki co nie angażuję się za bardzo , bo nie chcę cierpieć znowu Nie wiem też czy on się z kimś spotyka jeszcze , czy spotykamy się ze sobą 'na wyłączność' głupio było mi o to pytać , a sam nic nie mówił ![]() Ale było miło
Edytowane przez niereformowalna Czas edycji: 2012-03-24 o 23:08 |
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba było od razu się umówić zamiast teraz zastanawiać się kto i kiedy zaproponuje..to by ułatwiło sprawę
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja wiem , pocałunek był na drugiej randce już ale jakoś nigdy nie odliczałam ilości randek kiedy wypada a kiedy nie , a z rozmową o 'wyłączności' mam problem czasami siebie nie rozumiem , zawsze muszę sobie komplikować życie uczuciowe |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sorki, naprawdę nie chcę psuć miłego nastroju po randce moim kra kra kra, ale... Dla mnie zainteresowany trwałą znajomością facet mówi (do wyboru), że się odezwie/od razu pyta kiedy spotkacie się następnym razem/dziękuje za miłe spotkanie i sam dzwoni w krótkim czasie czy masz czas się z nim zobaczyć. On tak jakby spotyka się z Tobą od niechcenia, wysilać mu się i angażować raczej nie chce, woli, żebyś odwalała całą robotę za niego. Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2012-03-24 o 23:23 |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z resztą, ja to lubię taką zdrową równowagę (jeśli chodzi o związki i o randkowanie, które być może doprowadzi do związku otóż on codziennie odzywał się pierwszy, ale o spotkania dbałam ja. Porozmawialiśmy, wprowadziliśmy zdrową równowagę (tak jak pisałam) i jest ok.
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
nieśmiały a całować się na 2 randce potrafi? no nie wiem
![]() mnie tu śmierdzi takim niemiłym typem, co to, być może naczytawszy się jakichś durnych poradników na temat uwodzenia, z premedytacją kobietę po spotkaniach olewa i dąży do tego, aby sama się prosiła o spotkania z nim. to mile łechce ego i sprowadza dziewczynę do pozycji pożądanej, czyli niższej. na spotkaniach czaruje, kontakt fizyczny ma i pewnie będzie miał coraz większy, owija sobie kobitkę wokół palca i patrzy jak ona się wije, przywiązuje i łasi. no ale mam nadzieję, że się mylę. |
|
|
|
|
#85 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
po jakim czasie u Was nadchodził moment rozmowy o 'wyłączności' ?
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Ty nie zauważałaś, a jemu to przeszkadzało?
|
|
|
|
|
#87 |
|
BAN stały
|
Nieśmiały to on na pewno nie jest ...
Jest pewny siebie . |
|
|
|
|
#88 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba źle ujęłam to, o co mi chodziło Już tłumaczę: miałam na myśli to, że być może on nie chce się już narzucać (bo pisał ciągle przecież - kontakt wirtualny) i teraz myśli "a może ona tę znajomość traktuje na luzie, może nie myśli o mnie choć trochę na poważnie?" i chce to sprawdzić? I dlatego mówi "jak będziesz chciała się spotkać to daj znać", bo czeka na jej inicjatywę.
|
||
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaje jeszcze fakt wiarygodności tego, co mówią tobie ludzie przez internet, mnie jakoś się szczęśliwie udało uniknąć kłamców
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

)

no,ale tak to już mam,że do póki nie jestem czegoś/kogoś pewna na 100 % to trzymam dystans , a w głębi się zadręczam pytaniami i domysłami . Za bardzo wszystko analizuję 
ale jeśli chodzi o faceta , który mi się podoba to jest masakra . Muszę nad tym popracować , bo osiwieję 

nie fajna historia