![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: strój do ślubu na przekór tradycji
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też spodziewałam się jakiś rewelacji całej czarnej sukni, może damskiego smokingu ![]() Sama miałam całkiem gładką suknię z gładkiego, matowego materiału bez ramiączek o kroju rybki (swoją drogą nie łatwo taką znaleźć!) Zamiast welonu woalkę +zielone buty i bukiet, zero naszyjników i bransoletek tylko dłuuugie kolczyki. Mąż miał mieć zielone skarpetki (we wczesnych planach trampki) ale nie udało nam się na czas kupić. Co do odkrytych butów w kościele. Jeśli ma się długa suknię to i tak tych odkrytych palców 'Bóg' nie widzi bo są zakryte suknią. Rozumiem 'awanturę' o ramiona bo wtedy idzie to w parze z głębszym dekoltem ale o stopy się tak pulpać? Idąc dalej takim myśleniem 99% PMek nie ma prawa do kościoła zakładać bieli na ślub, bo zaledwie 1, 2% z nich to dziewice. Dziewczyny nie ma o co się sprzeczać i tyle |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
kobieta za ladą
|
co do kwiatów mojego brata ciotecznego zona miała bukiet z niebieskich margaretek oraz taki sam wianuszek we włosach --województwo swiętokrzyskie
margaretki w kujawsko pomorskim gdzie teraz mieszkam są kwiatami pogrzebowymi tak samo jak gerbery ![]() ![]() ja do ślubu kościelnego jako swawolna panna młoda w pazdzerniku szłam z odkrytymi ramionami oraz w sukni wieczorowej(koszty ![]() ![]() plus welon do pasa co jedna z ciotek tż skomentowała ze w moim wieku nie przystoi welon ![]() achhhhh jakbym miała powtórzyć UBRAŁABYM SIE TAK SAMO ![]()
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
też słyszałam że nie powinnam mieć welonu biorąc ślub w wieku 26 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
kobieta za ladą
|
ee 26 to młodzież ja miałam 33 więc wiecie po 2 stronie tęczy praktycznie
![]()
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
kobieta za ladą
|
nie no ja sie z tego nabijam, bo co mi ciotka której na oczy z 1 widziłam ,a ona mnie wygłasza, swoje mądrości
![]() dodam panna lat 60 niezamężna newer ewer ![]()
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
jak czytam niektóre wypowiedzi to mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.