|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
![]() u mnie też świeci niby słońce ale zimnoooo bardzo.gdzie ta wiosna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no masakra z tym jak już tak długo poszcze ![]() Co do smyrania bobaska w brzuchu to ja nie wiem co to mi tam sie rusza, na razie myśle że to nie maluch tylko flaczki ![]() Nie jestem szczypiorkiem chudym więc u mnie za wcześnie żeby czuć dzidzie raczej. Może za dwa, trzy tygodnie będzie to już bobasek smyrał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Troche niestety drogie, ale ja sie zastanawiam nad Bugaboo Cameleon... Rodzinka juz zapowiedziala, ze zafunduje wozek i niewazne sa koszta, wiec czemu nie skorzystac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry dziewczynki
![]() u mnie slonecznie ale zimno, nad ranem bylo -5 ![]() wczoraj na spokojnie sniadanko z rodzinka , przyszedl brat z zona i coreczka i babcia moja byla ![]() ![]() dzis bylam w kosciele z mama i w polowie oczywiscie musialam wyjsc bo znowu mi sie slabo zrobilo..dusznow tym kosciele jak nie wiem ![]() dzis odpoczywam a popoludniu na jakis spacerek sie przejdziemy bo co tu robic w te swieta..jak dla ,mnie moglo by ich nie byc ![]() odnosnie smyranka w brzuchu tez od jakis paru dni cos czuje dziwnego, i napewno to nie sa jelita ani nic tego typu ![]() choc niewiem czy to nie za wczesnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na samą myśl o wybieraniu mi słabo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mam nadzieję, że święta mijają Wam dobrze ![]() ![]() Wpadłam tylko na chwilkę, aby pochwalić się, że zaczynamy dzisiaj 20t ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Proponuję zabawę w sprawdzanie płci dziecka. Pewnie korzystałyście już z kalendarza chińskiego. Ten jest nieco inny. Zamieszczam potrzebne dane:
wiek, miesiące w których dochodzi do zapłodnienia, płeć + to dziewczynka a - to chłopiec. Sposób obliczania: 1. Jeżeli się zaszło przed urodzinami to odejmuje się 2 lata, a jeżeli po urodzinach to odejmujesz 1 rok 2. Nie patrz czy skończyłaś czy zaczęłaś lata, tylko pomyśl ile masz świeczek na torcie np. w 2009 na torcie zapalisz 25 świeczek i zaszłaś przed tymi urodzinami to odejmujesz 2 lata czyli patrzysz na 23 lata i dany miesiąc, jeżeli zaszłaś po tych urodzinach to odejmujesz 1 rok - czyli patrzysz na 24 lata i dany miesiąc 3. W roku przestępnym płeć wychodzi na odwrót - jak np. w listopadzie wychodzi syn, a jest rok przestępny to będzie córka. Ciekawe w ilu przypadkach się pokryje ![]() 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 18 - + - + + + + + + + + + 19 + - + - - + - - - - + + 20 - + - + + + + + + - + + 21 + - - - - - - - - - - - 22 - + + - + - - + - - - - 23 + + - + + - + - + + + + 24 + - + + - + + - - - - - 25 - + + - + - + + + + + + 26 + - + - - + - + - - - - 27 - + - + - - + + + - + + 28 + - + - - - + + + + - - 29 - + - + + + + + + - - - 30 + - + - - - - - - + - - 31 + - + - - - - - - - + + 32 + - + - - - - - - - + + 33 - + - + + - - + - - - + 34 + - + - - - - - - - - + 35 + + - + - - - + - - - +
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
tak
#72 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33430904]śmiesznie bo wszedzie w tych kalendarzach wychodzi mi dziewczynka a to chyba chłopczyk.zobaczymy w środe czy sie sprawdziło i czy odpadł kutasek
![]() No ciekawa jestem co się okaże ![]() ![]()
#74 |
Zakorzenienie
|
mi wychodzi corka
![]() mam codziennie potworne bole glowy,dzis wogole nie wstalam z lozka. Jeszcze w dodatku mam 38,1 temp. wzielam paracetamol w syropie i czekam... |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą
![]() Konczitko dziękuje ![]() Dziś teściowa też była zaskoczona,że już mam taki pokaźny brzuch ![]() bo jej córka36l.(też w ciąży 15tc) ma malutki i wkurzyła mnie tą swoją reakcją!Ale ja mam rodzinkę! ![]() I wiecie co?czasem mam chęć spakować walizki i wyjechać,tak żeby mnie nikt nie szukał!!!i ostatnio mam ją często... ![]()
#77 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
melduję się w nowej części ![]() u mnie święta minęły spokojnie. oczywiście nie ominęło mnie głaskania brzuszka. nie wiem jak Was ale mnie strasznie irytuje jak ktoś pcha się z łapami do obmacywania mnie. przy rodzinie jakoś ugryzłam się w język i łaskawie pozwoliłam ale znajomym to chyba do tyłka nakopie jak zauważę wyciągnięte ręce w stronę mojego brzucha... nie wiem skąd u ludzi taka śmiałość... a może tylko mi to przeszkadza... |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki już prawie poświątecznie!
Oczywiście objadłam się jak świnka i bardzo mi z tym dobrze, bo takie jedzonko nie jest na codzień ![]() ![]() Jak wychodziliśmy z kościoła z moim świeżym chrześniakiem to śnieg się rozpadał w niedzielę Poza tym święta były miłe, spędzone z rodzinką i szkoda, że jutro znowu do pracy trzeba iść |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez dzis potworny bol glowy mialam.caly dzien w lóżku lezalam,ale juz nie moglam wytrzymac i poszlam na spacer,troche zmoklam ale bol przeszedl.i dzidzius tez jakis malo aktywny dzis... ![]()
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Mi z tego chińskiego wychodzi dziewczynka 3 na 3,usg to potwierdza wstępnie
![]() ![]() I już po świętach. Troche sobie pochodziłam,mam nadzieje,że nie zaszkodzi to dzidzi,bo powinnam wypoczywać. Objadłam sie też,szczególnie bigosem mojej mamy ![]() ![]() Osobiście nie lubię świąt,szczególnie dlatego,że większość ludzi uważa,że jak święta to trzeba się napić ![]() Ja nie wiem skąd taka tradycja:myśli: |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie święta git, oczywiście mój chłop wczoraj abstynencje miał od alkoholu to dzisiaj u moich rodziców nadrobił. Ojciec mój też sie zleksza wstawił ![]() ![]() Co do tego kalendarza to jutro obcykam bo dzisiaj nie dochodzi do mnie co mam dodać do czego :P Zmęczenie bierze góre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja oczywiście już na nogach ... widać że po świętach bo położyłam się wcześniej i nie byłam już tak padnięta to pora pobudki punktualnie 3:18 ... ![]() Co do głaskania brzuszka to chętna jest moja siostra ... ale mi to akurat w jej wykonaniu nie przeszkadza ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co za jędza .... przecież każda ciąża inna i każdy brzuszek inaczej rośnie .. nie przejmuj się nią .. masz piękny brzuszek i piękne dzieciątko nosisz pod sercem ... cóż ... mimo lat niektórym ubywa rozsądku ... ![]()
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Cześć kobietki po świętach i w nowym wątku
![]() U nas święta minęły fajnie z rodzinką, a wczoraj spędziliśmy trochę czasu tylko we dwoje, a właściwie w trójkę ![]() Zmykam na śniadanko, do później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Co do głaskania brzuszka to w święta moja bratowa tylko pogłaskała brzuszek,ale wcale mi to nie przeszkadzało ![]() Teraz myślę co by tu na śniadanko wciągnać ,bo jakoś nie mam pomysłu ![]() A zaraz wrzuce mój brzuszek na meil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Dodałam zdjęcie brzuszka na meil
![]() Dowiedziałam się w święta,że moja bratowa jest w ciąży ![]() Mają już dużą córkę,ale w grudniu w 5 tyg dziecko było martwe i tak szybko udało im się znowu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.