![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poparzenia kwasami - PIERWSZA POMOC
2tygodnie temu poparzyłam sobie fragment czoła od salicylu. przez kilka dni niczym nie samarowałam ale widzę że powoli się goi to zaczełam witaminą A. Po tygodniu stosowania marny efekt, ten tydzien smarowałam pantenolem pianką efekt troszke lepszy ale nadal sapore zaczerwienienie. Dzisiaj kupiłam alantan plus w kremie, pomoże na poparzenia? Ile czasu skora sie regeneruje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Weźcie mnie palnijcie w ten pusty czerep
![]() ![]()
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2013-07-16 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
ja się o wiele gorzej załatwiłem (piszę z konta siostry). Pomyliłem kremy trądzikowe na dzień i użyłem differinu. Niestety zorientowałem się po fakcie kiedy wyszedłem na chwilke przed dom i złapało mnie słońce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam już całą brodę w strupach gigantach, nos i zaczerwieniony policzek. Kupiłam sobie Retimax 1500 i smaruję od wczoraj paszczę. Tylko wziąć i się palnąć w łeb za te 3 warstwy peelingu.
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kiedys na LaboratoriumUrody byl fajny watek o wspomaganiu gojeńia skory wewnetrznie. Wspomniano o dziennych dawkach wit.c 1g (ewentualny nadmiar czlowiek wysika), cynku (koniecznie - lykam zincas 4 tabletki dziennie w takich awaryjnych sytuacjach, w tym 2 na noc bo gdzies wyczytalam ze wowczas zapotrzebowanie jest wieksze), bromelainie (lykam na czczo w formie 2 kapsulek z ananasa Naturkaps na odchudzanie
![]() Wyprobowalam to na podraznienia po Atredermie (konkretne - skorupka), ale tez, przyznam, zajadam to wszystko jak mi wyskoczy jakis wielki pryszcz i go zniszcze, a chce wygladac z powrotem jak czlowiek w krotkim czasie. Juz po 3-4 dniach widze dramatyczne przyspieszenie gojenia. Bardzo Wam polecam bo na pewno nie zaszkodzi. Zewnetrznie na wspomaganie gojenia uzywam lanoliny (masc do smarowania sutkow z rossmana ![]() Polecam i wychodzcie na prosta ![]() Edytowane przez mintle Czas edycji: 2013-07-21 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Muszę powiedzieć, że na oparzenia najlepszy jest jednak argosulfan. Już dwa dni po peelingu i smarowaniu twarzy 3x dziennie i na całą noc maścią spalona skóra zeszła i miejsca, gdzie była brązowa skorupa są tylko lekko zaróżowione. Warto załatwić sobie receptę na argosulfan.
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
To ja Keket, która się poparzyła kwasem. Muszę powiedzieć, że twarz ładnie mi się wygoiła i nie mam żadnych blizn ani przebarwień, więc w razie "W" radzę się udać po receptę na Argosulfan do rodzinnego. Świetnie leczy oparzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, też mam dziwną sytuację.
Już 2 razy robiłam peeling kwasem mlekowym 15%, trzymałam ok 1 godz., wszystko było okej, piekło tylko odrobinę etc. Została mi reszta kwasiku, więc stwierdziłam, że położe go sobie tylko miejscowo na kilka zaczerwień. Gdy po 10 minutach zobaczyłam się w lustrze cały policzek miałam czerwony! Zmyłam kwas i poszłam spać. Teraz, rano, w miejscu, gdzie kładłam kwas mam brązowego strupka, w nocy lał mi się z niego płyn surowiczny. W ile on miejwięcej zejdzie? Czy może zostawić bliznę? Mogę go smarować maścią z wit. A ( bo gdzieś czytałam, że poparzeń nie powinno się samrować niczym tłustym...)? Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Efekty uboczne po kwasie.
Witam. Tydzień temu zrobiłem sobie pierwszy peeling kwasem mlekowym 15% i jabłkowym 10% (pomieszane). Szczypało trochę, ale pozostawiłem mieszankę na skórze na jakieś 15 min po czym wszystko zmyłem.
Tego samego dnia skóra twarzy się bardzo zaczerwieniła i stała się taka chropowata w dotyku. Od następnego dnia zaczęła powoli schodzić, ale tak delikatnie. Koło 3-4 dnia poschodziła w dużym stopniu i od tego czasu twarz jest gładka w dotyku. Jednak zaczerwienienie zostało (zmniejszyło się trochę) ale wciąż jest widoczne. Tydzień czasu to już dużo ![]() To normalne, że ona przez jakiś czas taka będzie czy coś jest nie tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Dot.: Efekty uboczne po kwasie.
Przygotowałaś cerę? a konkretnie jakie miałaś stężenie bo mi to wygląda na regularne poparzenie sobie twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Kuźnia inspiracji
|
Załatwiłam się i ja tonikiem kwasowym (5% kwasu mlekowego), a właściwie to słońce mnie przyjarało na jednej części twarzy
![]() Jak długo może trwać takie zaczerwienienie skóry? Póki co kładłam maseczkę z siemienia lnianego, zaraz lecę po alantan. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Podnosiłaś pH roztworu?
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
chyba najlepszy jednak Avene Cicalfate
![]()
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Ja ostatnio miałam tak poparzone, że musiałam pantenolem zrobić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam wątek z przerażeniem.
Jestem kosmetyczką i... sytuacje, które opisujecie .... Trzeba mieć odpowiednią wiedzę, aby rozpocząć przygodę z kwasami. Nie obraźcie się, nie chcę nikogo obrażać, ale nie mogę pojąć jak można sobie samemu nałożyć np. kwas w stężeniu 80% (takie stężenia kładzie się tylko w klinikach medycy estetycznej, w kosmetologii nie stosujemy takich stężeń), jak np. można jakikolwiek kwas (oprócz laktobionu) położyć na godzinę, a nawet i tego klientce nie położyłabym na tyle czasu. Co ważne: PO KWASACH NIE WOLNO (!!!) PRZEZ 24H NAKŁADAĆ MAKIJAŻU! ŻADNEGO!!! PRZEZ MIN. TYDZIEŃ PO JAKIMKOLWIEK KWASIE NALEŻY STOSOWAĆ NA DZIEŃ KREM Z WYSOKIM FAKTOREM. CZĘSTO 30 SPF MOŻE BYĆ ZA NISKIE! KAŻDY KWAS NALEŻY ZNEUTRALIZOWAĆ ODPOWIEDNIM PREPARATEM O ODPOWIEDNIM PH.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.