![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: a jednak zwolniony metabolizm
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Proszę o radę:
Śn 5:30: 3 chlebki typu wasa pełnoziarniste z twarogiem president ze szczypiorkiem, 3 plasterki wędliny drobiowej, pomidor i ogórek, kawa + mleko 1,5% II śn 9:00: kanapka j.w. Obiad około 12: leczo z kurczakiem + 2 chlebki wasa Nie wiem, jak teraz. Jestem w pracy i... o 15 muszę coś zjeść. Jabłko??? Na kolację o godzinie 18:30 planuję to co na obiad tylko, że z 3 łyżkami brązowego ryżu. Czy tak może być?? Powiem, że mam wzdęcia mega ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze na Waszym miejscu koniecznie sprawdzałabym skład mięsa i nabiału pod kątem białka i tłuszczu. Koniecznie wybierajcie te, które mają więcej białka.
Ostatnio zdziwiłam się, że parówki albo mięso mielone mają więcej g. tłuszczu niż białka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Solciuchna dlatego, ja kupuję mięso mielone z zawartością mniej niż 12% tłuszczu. Czy mój jadłospis jest w miarę ok?
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj tak : I śniadanie : jajecznica z 3 jajek ze szczypiorkiem, cebulką, pomidorem, do tego kawa + mleko 0,5% II śniadanie : kanapki na pełnoziarnistym chlebie z chudą wędliną + warzywa Obiad : leczo z kurczakiem jest ok ![]() Przekąska : kanapka + owoce Kolacja : może być leczo z kurczakiem (ale tutaj bez ryżu, ryż na noc Ci niepotrzebny), albo serek wiejski z pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem, albo mozarella. Jedz tak, żeby się najadać, nie jedz za małych porcji. Nie dopuszczaj do uczucia głodu. Głód wysyła organizmowi sygnał, że trzeba przestawić się na magazynowanie, co również spowalnia metabolizm. Możesz jeść więcej niż 5 posiłków, 5 to jest minimum, idealnie byłoby 6-7 ![]() Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-04-16 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na II śniadanie napisałaś kanapki - 1 czy 2 ??? Wow i za mało jem??? Szok. Ale powiem szczerze, jak mam tyle wpierdzielać, to mi się ta dieta podoba ![]() Czy ten 1bądź 2dodatkowe posiłki, to mają być znowu kanapki??? Bo posiłki chciałam rozłożyć na: 5:30, 8:30, 11:30, 14, 17 i 19:30 bo chodzę 21:30 spać. No i za mało wody dzisiaj. Musze nadrobić Tylko teraz nie wiem, jak ten jeden dodatkowy posiłek skomponować
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2012-04-16 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Odpowiem po kolei :
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
mozna by było zmienic nazwe tego wątku na" PODKRĘCAMY METABOLIZM" bo juz widze tu kilka chetnych uzytkowniczek
![]() moj jadlospis troche w biegu ale mysle ze chyba nie najgorzej: śniadanie: serek wiejski + pomarancza II sniadanie: Kanapka z salata, szynka, ogorkiem przekąska: jabłko. Obiad: kurczak, makaron pelnoziarnisty, sałatka z kapusty pekinskiej i papryki Kolacja: serek wiejski z ogorkiem, kakao. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Toksyczna156 ja bym bardzo chciała podkręcić swój metabolizm i trochę zrzucić kg, ale nie drastycznie, tylko skutecznie
![]() ![]() Dziś to nawet nie wpisze swoejgo menu bo mi aż wstyd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuję za rady. Dzisiejszy dzień: I śn: 2 kromki chleba orkiszowego z sałatą, ogórkiem odrobiną masła roślinnego i plasterkami szynki II śn: jak wyżej+pół jabłka III śn: jak wyżej+pół jabłka Obiad: Leczo z kurakiem Podwieczorek: sałatka z wędzonym kurczakiem: rukola, i różne sałaty, pomidorki koktajlowe 3 garści słonecznika Kolacja: sałata z wieprzowiną podsmażana, trochę szynki, ogórek Bardzo źle???
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jak mam np. 3 sniadania:P albo lunch i brunch, tak to ujmę, to zamiast kanapki zjeść ze 2-3 jabłka i ok. A reszt spoko, tylko świnka na kuraka. Ok. Mnie się coś wydaje, że wcale póki co nie jest mi lekko od jedzenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Póki co trzeba rozruszać Twój metabolizm, a chwilę to trwa, jak rozruszasz, to zaczniesz chudnąć. Na jaką dietę byś teraz nie przeszła - możesz tylko pogorszyć sprawę. Przejdziesz na jakąś głodówkę która odchudza 3 kg w tydzień, zejdzie Ci sama woda, metabolizm jeszcze bardziej się spowolni, a na weselu zjesz wszystko co straciłaś na wadze. Chyba nie muszę mówić, jak to się ma do Twojego zdrowia?
Trochę za późno się za wzięłaś za odchudzanie przed weselem ![]() A skoro nie jadłaś do tej pory tyle pieczywa to zamiast jednego brunchu z kanapkami zjedz sałatkę. Sałatek możesz jeść bezmiar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Solciuchna odpowiem tu i tam, bo może się na tamtym wątku ktoś dopowie
![]() Wzięłam się dopiero za tą dietę, bo byłam 3 miesiące,znowu na białkowej, niestety spadło ze mnie może 1,5kg ![]() Do zrzucenia mam jeszcze, nie piszę przy niedowadze, ale tłuszczyku mam sporo na biodrach i pupie, to moja zmora. Sukienkę mam zawiązywaną, więc może nie będzie aż tak źle ![]() Ile to może trwać zanim organizm zacznie chudnąć? Czytałam na innym wątku, że nawet 3 miesiące?
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Mhmm, Solciuchna, pyszne te Twoje babeczki jarzynowe!
ja dziś pierwszy dzień @, czyli wczorajszy to była jadka na całeeego, nie oszukujmy się, zjadłam kanapki z nutellą, głupi okres :c a dziś ledwo żyje.. Solciuchna, a co u Ciebie? cały czas wszystkim pomagasz, a jak Ty sobie radzisz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 171 cm i ważę 62-64kg (zależy jaki etap cyklu)
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() Polecam program wiem co jem, jest tam wiele cennych informacji co można jeść , a czego lepiej unikać ![]() http://vod.onet.pl/wiem-co-jem,6095,serial.html Miłego chudnięcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O planowych odstępstwach od diety : http://super-sylwetka.pl/jak-schudna...rawie-wszystko Tylko ja się nie odchudzam na kg, a na poziom tkanki tłuszczowej. Obecnie wynosi on 17,7% ![]() A do jakiej wagi dążysz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli mam jutro odstępstwo, bo panieński ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
A, no to chyba spoko, jak 58
![]() Co do mierzenia % składu masy ciała, to ja mam taką specjalną wagę ![]() http://www.mydeal.pl/waga_7w1_z_anal...kraj-7310.html Aha, jeszcze jedna bardzo istotna sprawa dla wszystkich zaczynających inaczej się odżywiać : na początku może sprawiać Ci problem przestawienie się na 5 posiłków dziennie (mi sprawiało), po każdym posiłku czułam się syta na wiele godzin. I kiedy nadchodziła pora następnego posiłku, ja nadal czułam się najedzona poprzednim, i wydawało mi się, że strasznie przejadam się. To z powodu zwolnionego metabolizmu. Musi Ci zacząć on pracować szybciej, przestawić się na inne odstępy czasowe między posiłkami, wtedy to uczucie minie. Więc nie stresuj się, bo na razie może Ci się wydawać "jak ja mogę jeść aż tyle dziennie?!", ale to minie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Solciuchna wydaję mi się, że przy moim wzroście to nie jest jakieś przegięcie taka waga.
A jeśli mogę spytać o Ciebie? Ile ważysz i ile masz wzrostu??? Co do jadania posiłków - jem z zegarkiem w ręku. Wczoraj jadłam pod budową na schodach, bo się zorientowałam, że mijają 3 h od ostatniego. A mój kolega z pracy, tyle dzisiaj zjadłaś??? (bo miałam spory pojemnik z sałatą + mięsko). ![]() No ja też mam z pomiarem tłuszczu, ale nie wierzę temu. Bo jednak te wagi nie mogą dokładnie zmierzyć, dopiero specalnym przyrządem. Ale sprawdzę dzisiaj i zobaczymy, co powie ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem, zauważyłam, że moja waga jest bardzo precyzyjna, pewnie to od wagi zależy
![]() A ja ważę tak około 47-48 kg przy 163,5 cm wzrostu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jej, to Ty chudziutka jesteś. Ty się odchudzasz od jakieś wyższej wagi, czy jesz dla zdrowotności? ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie ważyłam tyle, żebym chociaż zbliżyła się do nadwagi, ale kiedyś owszem, miałam okres, kiedy mi się przytyło
![]() ![]() ![]() A potem bardzo wkręciłam się w sport, ćwiczenia, jakimś moim nałogiem to się stało, i tak doszłam do obecnej wagi, ale nie, żebym jakoś starała się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Solciuchna O to pozazdrościć jednak tego, że Ci się chciało. Wiem, że ten leń to niestety wiele potrafi zawalić.
No powiem tak, miałam dużą nadwagę ważyłam prawie 90kg i zeszłam do tych 62-64, więc nieźle. Ale sama się teraz zastanawiam, jak to zrobiłam - aaa dieta białkowa, która zapewne już na mnie nie działa. I teraz działa wręcz odwrotnie. Kiedyś biegałam a właściwie truchtałam i tak mi się to podobało, ważyłam wtedy około 70kg. Teraz nie mam czasu - wstaję o 5 rano do pracy wracam po 18. A bieganie uznaję tylko na poranek, bo bardzo dobrze mnie nakręca, wieczorem jakieś ćwiczonka -A6W, stepper. No niestety, ale ten leń, to masakra. Właśnie jestem po obiadku pyszny był ![]() ![]()
10.08.2008 28.04.2012 Córcia 21.04.2018 <3 Edytowane przez dziuba85 Czas edycji: 2012-04-19 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Nie no, kurde, to można zdurnieć jak każdy przyjdzie i palnie coś z
![]() ![]() Insulina jest kluczowa jeśli chodzi o odchudzanie. A my tu wpierw chcemy przyspieszyć metabolizm. Żeby przyspieszyć metabolizm przepis jest, potem będą kolejne etapy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuj na parę dni i sama zobaczysz. Po paru dniach uczucie głodu jest czymś zupełnie innym. Ja jem normalne posiłki , gdzies 1500 - 2000 kcal. I ponieważ jesteśmy tylko ludźmi, czasem zdarza mi się zjeść z jakiejś okazji coś bardzo niezdrowego, i .... odchorowuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.