![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: nie jesteś trendy...
W zasadzie mogłabym poprzeć Dorixx, bo mnie też męczy już trochę i denerwuje ta kampania przeciw opalaniu, zwłaszcza w wątkach nie do tego w zamyśle przeznaczonych. Jednak może robi też trochę dobrego- parę dziewczyn przyznało, że dopiero tutaj dowiedziało się w ogóle o filtrach! Dla mnie to kompletnie nie do pojęcia, sama mam wbite do głowy od dzieciństwa, że leżenie plackiem na plaży/kąpiele w wodzie = filtr na ciało, choć nie jestem tu zbyt ortodoksyjna, nie stosuję ich na każde wyjścia czy krótsze posiedzenia, a i na solarium zdarzało mi się zajrzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Jestem szczupła i wysoka i mam płaski brzuch ( i co z tego? ), biust mam mały (a chciałabym większy), opalam się raz w roku- latem i używam filtrów (30 mi wystarcza).Jestem przeciwniczką solarium, ponieważ chodziłam na nie kiedyś (ok. 1 wizyta co 2 tygodnie na 15 max 20 minut)i nabawiłam się całej masy pieprzyków oraz problemów z cerą
![]() Kuzynka mojego ex jest młodsza ode mnie o 2 lata czesto chodzi na solarium (chyba sie uzależniła) to tzw. skwarka, a cere ma KOSZMARNĄ pełno pryszczy i zmarszek, uwierzcie mi, że okropnie to wygląda. W ciągu roku używam balsamów brązujących bo jednak nie lubie być blada, a mojej twarzy poprostu żal wystawiac mi w solarium (biorę tutaj moje wczesniejsze doświadczenia), poza tym uważam, że latem daje mojej skórze tyle dawki słońca ile potrzebuje jej w ciągu roku. Jak widac jestem tylko na wpół TRENDY ![]() ![]() Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Raróg
|
To ja zapuszczę brzuch (nie wiem, jak mi się to uda), powiększę sobie piersi (ała!) i zacznę chodzić na solarium. Będą się za mną faceci oglądać jeszcze bardziej, niż teraz no i cóż - poczuję się jak jakieś super dowartościowane mięso dosłownie (już się czasem czuję)
![]() Dobrze, że chociaż filtry póki co średnio mnie interesują ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szykanowania pulchnych dziewczyn tez jakos nie zauwazylam, moze jakies konkretne przyklady? ![]() nie wiedzialam tak w ogole, ze bycie blada i uzywanie filtrow jest trendy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo prosze was wszystkie zebyscie nie obawialy sie zasugerowac mi czegokolwiek w watku zalozonym przeze mnie. kto wie, moze sie czegos naucze? a jak nie to po prostu podziekuje za rade. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja również czuję sie sexy, mam duży ładny biust, jestem ładnie opalona( a nie spalona!!) ale nie wypisuję czegoś w stylu "deski nie sa sexy, jak one moga sie na plaży pokazywać, po co im góra od stroju ?"
najbardziej do napisania tego wątku skłonił mnie wlaśnie ostatni długawy watek o małych biustach, strojach kąpielowych i wiele innych ubliżających solariowym skwarkom, nie daj Bóg zajżeć na fitness i przeczytać że wypukły brzuch dyskwalifikuje do wyjścia na plaże , jest nieatrakcyjny i w ogóle.
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie Sarenko dokładnie o to mi chodziło ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też nie wiedziałam, ale dowiedziałam sie na Wizazu dzięki "życzliwej" większości ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
i nie prowokuję, bo gdybym chciała podałabym cytaty dokładnie z tych wątków, ale licze na domyślność niektórych yntelyyygentnych
![]() ![]()
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Jestem szczupła, biust mam mały ale ładny
![]() A filtrami chronię głównie buźkę -Iwostin na dzień do twarz mi wystarcza- czasem jesli planuję dłuższy wypad na plażę- to krem z filtrami. Ot, tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
ja nie mam czasu sie opalac bo na sloneczku lubie ale solarium mnie odstrasza, a nie mam czaus bo pracuje i co zrobie , mam jasna cere i to wcale nie znaczy ze jestem przeciwniczka opalania, po prostu nie mam czasu , moj biust tez nie nalezy do najwiekszych no i co z tego, nie przeszkadza mi to ani sie nei chelpie z tego powodu, wiec wez moze pod uwage ze to naturalny wyglad neiktorych ludzi dorixxx a nie trend!!!
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Hmm ... kurcze, trochę mnie szoknęło, bo nie spotkałam się z czymś takim, jak wychwalanie małych biustów, płaskich brzuchów i braku opalenizny, poważnie.
![]() Oki, raz sama pojechałam po pewnej 'wizażance' za co dostałam bana i wspominałam tam o opalenizny (ale sorry - tego już opalenizną bym nie nazwała). Osobiście się nie opalam, bo nie lubię. Chciałabym być delikatnie opalona. ![]() ![]() Biust mam najzwyklejszy - rozmiar C i przynam, że chciałabym mieć odrobinę większy, a nie mniejszy. Co do brzucha - nie mam płaskiego (wklęsłego ![]() ![]() Takie jest moje zdanie. Nikomu go nie narzucam, po prostu go wyrażam, zawsze zaznaczając, że jest to moja, osobista opinia. No ale poważnie nie spotkałam się z takimi falami na wizażu ...
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
ja tez ale najwyrazniej jestesmy ślepe...
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
a Ty tarakatatula zanim coś napiszesz przeczytaj dokladnie wątek i zrozum sens
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dorixx ... sorry, ale o wiele bardziej wkurza mnie Twój niemiły ton pisania niż wyrażanie opini na temat opalenizny, poważnie.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
niemiły , gdzie pokaż? czyżbym ja wkońcu uraziła jakiś płaski biust ?
![]()
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
no widzisz więc nie mam ochoty z Tobą rozmawiac przezlosliwa
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Niemiły sposób odnoszenia się do np. tarakatatula, a teraz i do mnie.
Może tak założyć wątek o niemiłym odnoszeniu się do wizażanek?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
bo tak już mam , że jak mnie ktoś atakuje nie pozostaję bierna
![]()
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, że jeśli jakaś nastolatka o bardzo jasnej karnacji, z pieprzykami itp., z trudem się opalająca, pyta jak tu uzyskać czekoladkę, to mamy jej wszystkie radzić smarowanie olejem napędowym lub fryturą i smażenie na słońcu lub solarium godzinami? To juz chyba lepiej przekonać, że nieopalenizna może być trendy (jazzy) lub doradzić filtry + ew. samoopalacz..
To sa tylko przestrogi, w dodatku w dobrej wierze - jak ktoś chce to skorzysta z rad, a jeśli nie - jego sprawa. Nie ma o co sie kłócić. A biust - sprawa indywidualna, nie zauważyłam nagonki na duże biusty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
A kto Cię tu atakuje? Ani tarakatatula ani ja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Buahah ja nie wiem wogole zabardzo o co chodzi w tym watku!
![]() ![]() ![]() A co do sedna sprawy to ja osobiscie kilka razy bylam w solarium ale wiem jakie sa tego negatywne efekty. I sadze ze osoby, ktore dokladnie zapoznawaly sie z dzialaniem tych promieni (chociazby u nas na forum) beda wiedzialy jak sobie je dawkowac aby nie "przegiac". A biust to sprawa zupelnie indywidualna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
KasiaKatarzynka
"ale to fakt - wole byc szczupla i nie miec cyckow niazeli miec balony ale nie tylko wiecej tluszczu w piersiach "ale i tak lubie moj biust, bo z tego co ogladalam to takie cycate wygladaje ble w ladnych trojkatnych kostiumach , wylewa im sie wszystko i wogole, takei nienaturalne sa" Ewcia1111 "Przynajmniej jak będę biegać to nie będzie mi wszystko latać" GosikK "Większego biustu nie chciałabym mieć, bo to później problemy z plecami i wogóle" Paula00 "zreszta wydaje mi sie ze mniejszy biust zawsze odmladza" paula78 "naoglądałm sie na plazy tego wszytskiego z wielkimi biustami w stanikach bez uszywien to dopiero jest tragedi,wylewa sie to wszytsko po bokach a nie daj boże obic sie o fale" "w strinagach wielkie dupska z cellulitem po pachy i usmiech na twarzy" to tylko kilka ostatnich postów, nie chce mi sie więcej szukać rzeczywiście kulturalne wypowiedzi, rzeczowa wymiana poglądów, jak mogło mi sie to niespodobać ![]() a ja dzis jade nam morze i mam nadzieje ze będzie pogoda i bedę mogła paradować z moim dużym biustem z kilkoma rozstępami po plaży i ewentualnie poobijam sie o fale trzymając biust żeby mi nie "wypadł" bo jeszcze potem musiałby mój mąż nurkowac i go szukać ![]() ![]()
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Te cytaty to raczej nie piętnowanie, czy podązanie za modą, tylko krytyka (pewnie młode dziewczyny się wypowiadały, bo na starość każdy pokornieje ;-) traktujmy je z dystansem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tym biustem? Jedni wolą tak, drudzy tak. I już. To tak samo jak niektórzy lubią niebieskie oczy, a inni zielone. Masz biust jaki masz i już. Dlaczego myślisz, że komentowanie Twoje dużego biustu to wyraz kompleksów? Ja osobiście nie lubię za dużych biustów, a jeśli już takie są, to bardzo nieestetycznie wyglądają w nieusztywnianych stanikach. Każde piersi mogą być piękne, trzeba tylko umieć je ładnie podkreślić i wiedzieć, co nam wolno, a co nie (np. duże piersi bez stanika są nieestetyczne). Poza tym czy te cytaty nie są wyciągnięte z kontekstu? Ja też czasem walnę trochę brutalne zdanie, jednak zawsze po nim dokładnie tłumaczę dlaczego tak myślę itd, co zmienia wydźwięk całej wypowiedzi.
Twoich wypowiedzi nie trzeba wycinać, by brzmiały jak jakaś chamska odpowiedź na 'atakowanie'. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to co jest teraz trendy?? Opalenizna czy jej brak??
Z natury jestem bledziuch bledziuchowaty, wszyscy sie mnie pytaja czemu na słońce nie wychodze ![]() Poza tym czy to wazne co jest trendy?? Jestem nie za chuda nie za gruba, blada / tzn. teraz krzywo wysmarowana balsamem brazujacym i mam nogi w roznych odcieniach, udka ciemniejsze od lydek ![]() Za dwa tygodnie wyjezdzam nad morze i co powinnam plakac? Unikac plazy? Bo nie_daj_Bóg nie spodobam sie jakiejs kobiecie lub facetowi???!!! W nosie to mam! ![]() Jestem taka a nie inna i nie wygląd się liczy, ale to kim sie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Prawdę powiedziawszy, to wcale mi się tu nie chce dopisywać, bo Nan i Pixie napisały w zasadzie wszystko co chciałabym wyrazić, ale jednak złość mnie trochę trzęsie. Nie wpadł mi w oko watek o biustach ani o brzuchach tym bardziej no ale ja ostatnio czytam oprócz kosmetycznego inne fora raczej z doskoku. Za to jestem jak najbardziej winna filtromanii jaka wybuchła na wizażu, bo sama używam i propaguję wśród innych, smaruję się nawet w domu, czym zaskarbiłam sobie już opinię paranoiczki. Dlaczego się filtruję pisałam nie raz i nie dwa, mam najgorszy fototyp, białą skórę która momentalnie ulega poparzeniu a sie nie opali nigdy, mam pękające naczynka i silną alergię na słońce przebytą w dzieciństwie - może dlatego nie mam zaszczepionej potrzeby wychodzenia na plażę, bo jak byłam mała to nikt ze mną nie chodził... Tak więc używam. Czy inni muszą robić to samo co ja? Nie muszą, przecież nie ma przymusu, każdy ze swoją skórą zrobi co zechce. Zaznaczam, iż nie używam filtrów tylko w celu uniknięcia zmarszczek, bo nie boję się oznak starzenia, chodzi mi tylko o zdrowie i zycie. Czy agresywnie narzucam innym swoje zdanie?! Do tej pory byłam pewna że nie. Staram się zawsze pisać tak, żeby nikogo nie urazić. Użyłam ostatnio określenia glupota, tylko dlatego że zostałam sprowokowana - niestety, jak ktoś mnie próbuje zaatakować, nie pozostaję mu dłużna (ot, taka wrednia skorpionia cecha).
Dorixx, zanim zaczniesz ferować pewne wyroki (zwlaszcza w sposób przykry dla innych) naprawdę radzę poczytać więcej na kosmetycznym - był watki o spaleniu na słońcu i autorka pytała się czy już następnego dnia może wyjść na słońce. Ktoś poradził żeby poszła do solarium. W innym bliźniaczym wątku wymieniane są opinie jak uzyskać najtrwalszą opaleniznę i pomysły wymienione tam są szokujące (smarowanie nóg olejem czy ropą). Jak widzę takie wątki to uważam za moralny obowiązek się wtrącić i napisać że to nie jest dobry pomysł, że można sobie bardzo w ten sposób zaszkodzić - bo czyta nas wiele osób i mogą podchwycić te pomysly... Jestem przeciwniczką bezmyślnego smażenia się, po wiele godzin, bez sensownej ochrony. Nie podoba mi się też bardzo ciemna opalenizna, ale to już kwestia moich indywidualnych preferencji. Nigdy nie namawiałam do obsesyjnego chronienia się przed słońcem, przemykania pod ścianami, opatulonym w 5 warstw ubrania bo to przecież niemożliwe... Sama spędzam na wakacjach dużo czasu na świezym powietrzu, na plaży nei leżę, ale dużo chodzę, pływam i na słońce się wystawiam (silnie zafiltrowana, z powodów o których mowa wyżej). Jak czytam takie wątki to naprawdę się mocno zniechęcam do wypowiadania się, po prostu mi się odechciewa czegokolwiek. W wypowiedzi Dorixx zabrakło mi tylko jednego koronnego argumentu, który niechybnie się pojawia w podobnych hmm, opiniach - że te blade, zafiltrowane, zlośliwe i chude i bez biustu (to jednak nie do końca do mnie, bo ja nie jestem chuda i biust mam bardzo duży) są tak naprawdę cholernie sfrustrowane, nie mają co robić, nie mają faceta i szukają innego ujścia dla swojej energii ![]() ![]() I naprawdę Dorixx, jak chcesz być na topie, to nie używaj słowa TRENDY - teraz tylko JAZZY jest in! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "chamskie" to Ty używasz mocnych słów zresztą sam nick ![]() żegnam Panie , pozostawiam z Waszymi kompleksami pod osłoną filtrów, widzę, że bycie mniejszością jeszcze raz mija sie tu z celem.Nie można napisac co sie myśli bo odrazu jest sie "chamem" ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.