![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Baby za kierownicą ;D
Oj coś pokręciłam
![]() Anetko (nie Agato) życzę powodzenia na egzaminie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Rozumiem Autorkę wątku bo też niebawem czeka mnie egzamin na prawko
![]() Najbardziej to chyba boję się oblać testy i plac, z miastem powinno jakoś pójść. Nie ukrywam, że fajnie by było zdać za 1 razem (oszczędność nerwów i pieniędzy). Widze, że wiele z Was zostało nazwanych przez instruktorów piratami drogowymi ![]() ![]() Jak nie zdam za 1 razem, to za drugim ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia na egzaminie!! ![]()
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Tez zycze powodzenia na egzaminie.
![]() A co do mnie to prawo jazdy mam od 6 lat. Samochodem jeżdze codziennie, kiedyś to uwielbiałam, a teraz fanie by było mieć własnego kierwcę tak na stałe. A co do jazdy to ne ważam, że kobiety są gorszymi kierowcami, ale po prostu jest dużo jak ja to nazywam "niedzielnych kierowców". Za kierowncą muszę sie przyznać czuję świetnie, ale często zachowuje siępo męsku, za co jestem ła sama na siebie. Niestety sporo przeklinam... A najgorzej na drodze wkurzają mnie dziadki za kierownicą. Moim zdaniem prawo jazdy powinno być do jakiegoś wieku. Naprawde taki 70-letni dziadek to duże zagrożenie na drodze. Wniskuję z własnych obserwacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
No i wasze zyczenia powodzenia niesety nie poskutkowały - oblałam na placu i to na łuku który zawzse wydawał mi sie banałem...Jednak nerwy robią swoje... No nic trzeba probowac po raz kolejny.... tylko kasy szkoda..
pozdrawiem ( jak coś to aneta jestem ;D) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Oj Aneta głowa do góry!!
![]() ![]() Za pierwszym razem zdają tylko prawdziwi szczęściarze ![]() Dobrze Cię rozumiem bo ten stres dla mnie zbliża się wielkimi krokami ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
ehh. baby za kierownicą... nic do was nie mam bo wiem ze nie jedna baba 100 x lepiej jezdzi niz facet. Choćby Martyna Wojciechowska.. ja sie do was jednak nie zaliczam. boje sie prowadzic auto
![]() ![]()
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
dzięki Mojra
![]() za ciebie tez bede trzymac kciuki ;D papatki |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
mam p.j. już 8 lat. kategorie a i b. czyli na motorek też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
mała księżniczka
|
![]()
hejka.... to ja opowiem o swoich przezyciach... kurs robiłam poltora roku temu... podeszłam do 3 egzaminow _ wszytskie oblałam...
1. błąd- drugi raz mi zgasł samochód 2. błąd - wymuszenie pierszenstwa (to było straszne) 3. bład - nawet nie zdałam placu Najlepsez jest to że ja byłam najlepsza na kursie... manewrówkę mogłam robic z zamkninętymi oczami (ZONK) ... a teraz dla mnie egzamin i sama jazda samochodem jest koszmarem.... nie wiem czy kiedykolwiek odważę się jeszczepodejść do egzaminu... może w przyszłości... na samą myśl o tym nogi mi się trzęsą ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
A ja dzis zaczynam jazdy.
Na zewnatrz 38 stopni (w sloncu pewnie z 50, jak nie wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Aneto - 12 sierpnia będę trzymać kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Miniquee naprawde współczyje- biedactwo.... Ale na pewno sobie poradzisz- jak wrocisz opisz wrażenia
![]() Firletko bardzo dziękuje, też mam nadzieje że się uda. Jadzy mialam w moim misateczku ( ok 20 tys meiszkancow) i nie ma tu zbyt dyuzego pola do popisu - wpadłam wiec na pomysł zeby odwiedzic babcie w Lubline i tak wykupić kilka godzin (nie dosc ze wiecej sie naucze to i ceny przystepniejsze ![]() No ale zadje w Tarnobrzegu... No nic zobaczymy jak to bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
hm.. a ja dzisiaj zdalam prawko w zielonej gorze... w osrodku ktory ma najwieksza NIEZDAWALNOSC.... zdalam za 5 razem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Gratuluję ;D
A co do tych nerwów to masz racje- bo ja zawaliłam łuk co mi sie wczesniej NIGDY nie zarzało, trzesła mi sie reka jak sie podpisywalam na poczatku (az się egzaminator śmiał) i noga mi troszke skakała... Ogolnie porażka... pozdrawiam ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Na recznej nauczylam sie jezdzic w Polsce, gdzie najpierw robilam prawko. Obecnie jezdze na automacie i nie zamierzam tego zmieniac. Mylnym jest twierdzenie, ze na automacie prosciej sie jezdzi - jezdzic trzeba umiec tak czy siak, pilnowac drogi, miec refleks, byc opanowanym itp. niezaleznie od skrzyni biegow. Wypadkow pelno jest i w takich, i w takich autach. Natomiast automat cenie sobie za komfort jazdy, zwlaszcza w korkach. Nie wyobrazam sobie wiecznie zmieniac w takiej sytuacji biegow. To dla mnie jak jazda do Warszawy z Krakowa przez Moskwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Automat jest tez dobry dla ludzi, ktorzy nie umieja jezdzic ekonomicznie (w Stanach ten problem odpada, bo benzyna tania), odwala cala robote z dopasowywaniem predkosci do spalania za kierowce ![]() Uwazam, ze reczna skrzynia to cala przyjemnosc jazdy, gdy naciskasz sprzeglo i czujesz auto pod palcami... ech ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
svenja, mnie zawsze fascynowalo zachowanie niemieckich kierowcow na autrostradach
![]() za kazdym razem jak tam jezdze, to jestem pod wielkim wrazeniem, osiagaja niemazle kosmiczne predkosci, a przy tym jezda bezpiecznie, niesamowicie plynnie zmieniaja pasy, jeden drugiemu ustepuje, to taka jedna wielka harmonijka ![]() ![]() u nas nawet przy zolwich predkosciach, trzeba sie dobrze nawygimnastykowac ![]() kultura jazdy zypelnie inna.... marzy mi sie cos takiego w polsce ![]() zazdroszcze, ze masz okazje na codzien poruszac sie w takich warunkach, taka jazda to marzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mnie to rajcuje ![]() i jest jeszcze jedna wyzszosc manualnej nad automatyczna skrzynia biegow ![]() ![]() w zeszlym roku mialam goscia ze stanow, mial cos do pozalatwiania na miescie, mowie zeby wzial samochod i pojechal ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Ja za kierownica czuje sie jak ryba w wodzie..niestety teraz nie mam czym jezdzic ,bo musielismy sprzedac auto,ale jak widze gdzies jakis extra samochodzik to bez wahania bym wsiadla i pojezdzila sobie chociaz przez 15 minutek
![]() ![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Smoczyco faktycznie straszn ata Twoja historia... JAk to jedno wydarzenie mzoe wpłynąc na całe nasze żeycie..
Ale moze jeszcze keidyś siądziesz za kierownicą- nie po czyichs namowac lecz z własnej potrzeby "dodania gazu", osobiście z całego serca Ci tego zycze ![]() Pozdrawiam ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bylo niezle pomimo wszystkiego. Od razu na dzien dobry wyruszylam na miasto, spodziewalam sie, ze bedzie gorzej, ale bylo ok. Mam swietnego instruktora i dobrze mi sie jezdzi tym autkiem. Szkoda, ze ta godzina tak szybko minela..... bo ja chcialam jeszcze i jeszcze jezdzic...Nastepna jazda w poniedzialek.... nie moge sie doczekac, choc czeka mnie krecenie sie godzine po placu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Ja rozpoczęlam kurs teraz!Dziś jeżdzilam(w tym upale).
P.S.Smoczyco nie dziwie Ci sie że nie chcesz jeżdzić.To trudne się przemóc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Mam prawo jazdy od 7 lat (przed chwilą sprawdziłam, bo nie byłam pewna
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Moniquee na drugiej godzinie juz plac? <wow>
U nas na plac jedziemy około 10 lekcji, no i wogole pierwsze 2 lekcje to po wioskach sie jeździ - ale skoro takie sa "realia" nauki jazdy w wiekszym miescie to sie nie dziwie ze nie zdałam hehe... ![]() Bo u nas poziom jakby mniejszy... A Tobie neonka powodzenia zycze - co by ci to jakos wychodziło i zeby instruktor za bardzo nie krzyczal (bo sa tacy co drą sie bez powodu...) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Dziękuja KAROLA.Narazie jest miły.Najbardziej to placu sie boje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Moniquee na drugiej godzinie juz plac? <wow>
U nas na plac jedziemy około 10 lekcji, no i wogole pierwsze 2 lekcje to po wioskach sie jeździ - ale skoro takie sa "realia" nauki jazdy w wiekszym miescie to sie nie dziwie ze nie zdałam hehe... Bo u nas poziom jakby mniejszy... Szczerze mówiac nie wiem jakie sa realia nauki w wiekszych i mniejszych miastach, ja bede sie krecila po placu niestety... bo mój instruktor twierdzi, ze na razie nie ma sensu jezdzic ze mna po miescie, bo niby dobrze mi to idzie.. i dlatego zabieramy sie za plac na nieszczescie dla mnie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
![]()
Jeśli chodzi o mnie to uwielbiam jeździć samochodem! Kocham motoryzację i wszystko co jest z nią związane. Mogę śmiało powiedzieć, iż mam bardziej męskie zainteresowania
![]() Drogę po upragnione prawojazdy rozpoczęłam najszybciej jak tylko mogłam (tuż po 18. urodzinach). Najnudniesze dla mnie były "jazdy"......słuchanie,gd zie mam jechać...manewrowanie wśród pachołków....nudziłam się jak mops ![]() Egzamin zdałam za pierwszym razem i nigdy nie zapomnę mojego egzaminatora, z którym przez całą drogę rozmawiałam o sporcie. O żużlu (miejscowy Włókniarz właśnie zdobył mistrzostwo Polski), siatkówce (wtedy Galaxia Częstochowa) ![]() Samo prowadzenie auta uważam za najwspanialszą rzecz na świecie. Gdy mam doła przekręcam kluczyk w stacyjce i od razu mi lepiej. Przyznaję, jeżdżę szybko i sprawnie, co wcale nie znaczy agresywnie. Obowiązkowo radyjko, śpiewanie piosenek i cały świat należy do mnie. Nie znoszę maruderów, ale przyznaję,że większą satysfakcję sprawia mi wyłapywanie błędów kierowców-facetów niż kobiet. Mam opla corsę i to małe cudo na trasie jedzie spokojnie 160km/h..... Gdybyście widziały miny facetów w hondach,mercedesach,którz y muszą zjeżdżać na prawy pas! REWELACJA!!! Tak więc kto żyw niech robi prawo jazdy, uczy się jeździć (jedni wsiądą raz do auta i już czują się jak ryba w wodzie, inni potrzebują na to wielu miesięcy,czasem lat), ale broń Boże nie rezygnujcie z przywileju i niewątpliwej przyjemności, jaką daje prowadzenie samochodu. A teraz wybaczcie.....zjeżdżam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.