|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
a normalnie...odgryzl nogi drewniane
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Nie wiem czy pisałam czy nie. Weszłam dziś z Ewelinką na wagę (ale była ubrana więc waga tylko orientacyjna) i wazy ok. 4200
![]() A położna była zachwycona malutką
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie pobawilam w liczenie i z 49 rozpakowanych mamusiek u nas az 16 mialo cc, to chyba duzo, co?
A i tak przy kilku nie ma napisane, chyba nie wiadomo po prostu! czyli 33 sn i 16 cc
|
#64 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jade jutro jutro swoja zwazyc - ciekawe czy tez tak profesjonalnie obsika wage jak ostatnio Hania to pewnie max 3500 wazy.---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Konia to straszne ze ci rodzice glodzili swoje wlasne dziecko - nie znam sprawy - ale oni to robili specjalnie? a tu w uk jest sensacja bo 19 miesieczny chlopczyk zmarl ( rok temu ). rodzice zawiezli go raz do szpitala - bo wymiotowal i byl chory, lekarze go odeslali do domu, pozniej znow rodzice po kilku dniach pojechali do szpitala - znow odeslali dziecko do domu, rodzice pojechali jeszcze do przychodni ''po godzinach'' i tam tez dziecko nie uzyskalo pomocy. po 6 dniach chlopczyk zmarl z odwodnienia i cos sie dzialo z nerkami ![]() Konia radzisz aby miec cos przeciwgoraczkowego w domu po szczepieniach?bo wiem wlasnie ze czasami moze wystapic temperatura. |
|
|
|
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karolca no nie dziwie sie ze byla zachwycona, jest sie czym zachwycac Balbinka, a moze to takie hormonalne wysypki, ktores dziewczyny o nich pisaly! Co do Zariah no to ja mysle tak samo niestety. A moze u Ciebie rozstepy potzrebuej po prostu wiecej czasu bo one chyba zawsze bledna predzej czy pozniej
|
|
#66 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko pewnie dobrze a te 3kg to w większości na pewno woda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. no to za CottonpumeMy już po spacerku troszkę brzuszek mi się zaczyna stawiać zaraz ciepła kąpiel może coś się ruszy w końcu 12.04 to bardzo fajna data
|
|||
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Też się melduję
![]() Nie wiem czy czytałyście na starym wątku więc napiszę tutaj również dzięki za rady co do kąpieli dałam rade było fajnie, choć muszę popracować nad organizacją i jestem dumna, że tak ładnie sama wykąpałam Tymonka Mąż zdziwiony bo uważał to za zły pomysł,,,a raczej za pomysł nie do wykonania w pojedynkę Cytat:
Zazdroszczę co do Wagi! Mi po porodzie zostało 7kg... i przez m-c straciłam tylko kilogram waga praktycznie stoi mi w miejscu! ![]() U nas jest ze spaniem bardzo podobnie już się chyba przyzwyczaiłam...ale moja noc zaczyna się o 20-21 a dzień rozpoczynam zwykle ok 5:00 rano bo wtedy synek się budzi i śpi po godzince a o 7:00 to już jestem całkiem na nogach![]() dziewczyny jak Wy przewijacie maluszki w nocy? za każdym razem? przed cy po karmieniu? Balbinka Trzymaj się...dużo z Nas dopadły lub dopadną podobne uczucia i nerwy...trzeba to przeczekać przepłakać i ulga będzie a rozstępy...na pewno w końcu zjaśnieją to dopiero początek... będzie git zobaczysz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-04-11 o 20:13 |
|
|
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przewijam malutka po 22 i karmie, pozniej 1.30 lub 2:30 przewijam i karmie i pozniej roznie po 5 lub po 6 przewijanie i karmienie. |
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
ja najczęściej przewijam między jednym a drugim cycem, a czasami też po bo kupa lubi nas zaskoczyć po karmieniu
|
|
|
|
#70 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
I dobrze,ze sa wiesci od Pumy. Ja tez mam na to nadzieje,ze chociaz cos za cos. Ale wszystko sie okaze. Cytat:
Czasem trzeba sie pozalic.
|
|
#71 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zjedzenie tego skonczyloby sie masakrycznym bolem brzucha i obawiam sie ,ze nie tylko moim.zjedz tez za mnie ![]() Cytat:
.łapanie siku na spiocha tez mogloby się ciekawie zakonczyc . Cytat:
. Oj Kajunia to slodka corcia skoro mamie pozwala na dluzsza kime..zazdroszcze! Moze moglaby porozmawiac z Robsonem i wyprostowac Jego wizje nocnego zycia. Co jak co, ale usypianie 45min w srodku nocy nie jest moim hobby ![]() Cytat:
Dzien strazaka to super sprawa.. strazak brzmi dumnie. Na pewno jest caly podekscytowany. Swoja droga mialam kolezanke,ktora bedac dzieckiem mowila,ze jak juz dorosnie to chce zostac kierowca smieciarki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
_____________ ja wlasnie zakonczylam wizytacje z zaskoczenia rodziny nie widzianej jakies...13 lat ;-). Jakiez bylo moje zdziwienie jak "wpadniemy tylko na 5 min, za 30 min bedziemy", przerodzilo sie w - przyjechali po godzinie i siedzili druga godzine . Dowiedzialam sie przy tym,ze nie powinnam dziecka nosic w pozycje pionowej,bo bedzie patrzylo do gory..Nie wiem czy mam sie obawiac tego,ze zostanie alpinista? w sumie moglam dopytac to KIEDY powinnam nosic skoro nie teraz i teraz co mam robic, turlac Go? oslabiaja mnie takie "rozumowania". Druga kwestia ktora mnie totalnie rozjuszyla bylo pytaniem kim jest moj maz(ktorego notabene nie poznali ,gdyz nie przyjechali na nasze wesele,bo... "jest kilka powodow") i czy dobrze zarabia. W sumie w tym miejscu mialam ochote wyjac nasz zeszloroczny PIT, skoro po tylu latach to sa informacje ktore ich ciekawia. Rece opadaja normalnie. Dodam,ze ciotka(bo byli wraz z wujkiem) nie patrzyla na Roberta twierdzac ,ze to przynosi pecha i moze Go zauroczyc....Na koniec skwitowala ,ze mamy zimno w mieszkaniu i sie dziecko przeziebi. W tym miejscu nie wytrzymalam i powiedzialam,ze "lubimy jak jest zimno,bo dluzej gladka skora pozostaje i nie chcemy aby Robert mial szybko zmarszczki" Przed chwilą uspalam tego Malego wiercipięte po 20 min walkiii...ale bylam twarda, czulam tylko jak mi mleko rozrywa brodawki z kazdym Jego kwileniem. Tez tak macie? Normalnie mam wtedy takie napiete mleczarnie,ze mam wrazenie ,ze zaraz wystrzeli bita smietanaps.aaaa dojechala moja mata i zabawki z Lamaze . zdecydowanie panda jest ulubiencem Robcia, spuscil Jej taki łomot z taka frajda
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszłam się zameldować w nowym wątku i zgłosić postulat o dopisanie mnie do nierozpakowanych bo gdzieś przy przeprowadzce zginęłam
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Monia warto mieć czopki w domu, Nina raz miała gorączkę po szczepieniu,ale nie zbijałam,bo ja zbijam jak jest pow.38 stopni ( tak mieliśmy przy ząbkowaniu), bo tak zalecają u dzieci
, mam też altacet na opuchliznę w razie co ![]() jutro dwa ukłucia i jedno picie, mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze znosiła ta moja Królewna ![]() A z tym dzieckiem to jakaś patologiczna rodzina była , na szczęscie uratują to dziecko, On ( bo to chłopiec ) plus siostry są już odebrane rodzicom Coś długo będą Iw trzymać, przeważnie wypuszczają w czwartej dobie po cc ![]() Mała ![]() ![]() klask i: pierwsze koty za płoty ![]() O Zariah też myślałam,może coś im tu w Polsce nie idzie ( bo mieli chyba się przenosić , prawda?szukać pracy miał tż ?) , no i o Engeli też myślę, mam nadzieję wielką ,że to tylko zerwanie kontaktu z nami
|
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do przewijania ...u nas taktyka jest taka,ze zawsze PO...Przyczyny są dwie 1.przed obudzilby pol bloku,bo jak jest glodny to priorytet ma żolądek i nie ma mocnych poprostu wlacza syrene przy przewijaniu. 2.w trakcie szamania czesto uruchamia produkcje i CZUJE jak kupsztal laduje w pielusze..a po 3.moje dziecie to Maly ignorant i mokra pielucha nie robi na Nim wrazenia;-)..Przy karmieniu ok 3 w nocy w ogole Go nie przebieram często i spi ladnie.Pupa gladka nic sie nie dzieje(tak mi notabene doradzila polozna,bo rzekomo potem jak bedzie wiekszy bedzie sie domagal tego przewijania i bedzie sie rozbudzal w nocy.)Kij wie jak to bedzie naprawde..sek w tym,ze Jeog to ZAWSZE rozbudza,bo nie nawidzi ubierania,wiec sobie ten raz zawsze darujemy
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam mieć CC i chciałabym wiedzieć kiedy to będzie... aczkolwiek myślę, że już w przyszłym tygodniu... *** dobranoc Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-04-11 o 20:34 |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miewam tak z cycami, ale przy Ninie było częściej ![]() A dzisiaj zrobiłam w domu mleczną drogę i.....cieknącym, jak zasiadłam znów w fotelu to tak patrzę a tam kleks za kleksem plus zalany rożek , w którym niosłam Kaję, a ja się dziwię ,że ona aż tak szybko się najada ![]() przewijam Małą po karmieniu , ewentualnie w trakcie , po odbiciu, ale tak nie lubię, bo potem muszę iść myć łapy i Ją zostawiać napitą , a staram się Ją pilnowac po piciu A propos nalotów rodzinki jeszcze.... u mnie dwa razy tak rodzinka się nagle odezwała niewidziana ....i mam z tego dwoch chrześniaków, hihihi,razem mam już trójeczkę
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-11 o 20:44 |
|
|
|
|
#77 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . Swoja droga u mnie tez taka produkcja,ze sika na prawo i lewo..dzis przypadkiem cala buzie Mu zalalam,a chwycilam tylko piers aby Go przystawic. Biedny wygladal jakby zrobil dzięcioła w talerz z zupą mleczna...ps.T. sie smial ostatnio,ze moze zrobimy miejsce i bede swoja produkcje chowac na gorszy czas do zamrazarki...Potem dodal,ze moze kupimy taka chlodnie jak jezdzi Family Frost ![]() Ty to musisz miec refleks przy swojej Malej Agentce! ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
. Wiedzieli po co sie odzywaja ![]() Swoja drogą lubie takie "spotkania rodzinne", gdzie na sama mysl noz mi sie w kieszeni otwiera. Mam kilku takich asów na oku z ktorymi rozmowy zawsze naleza do tych z gatunku "bezsensu" ![]() Konia...kiedy Ty ja zdarzysz w trakcie jedzenia przebrac?
||
|
|
|
#78 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo nie warto, ja akurat sie ubawilam , ale wiadomo - to nie moja rodzina ![]() Co do szczepien to dostaja wszystkie dzieci wezwanie na szczepienie tak jak u nas, ale idzie sie i sie nawet wlasciwiwe nie wue co dizecku daja, bo wszytskie dzieci dostaja to samo i za darmo, nie ma zadnej mozliwosci dokupic jakichs szczepionek czy cos! A wiem ze dostawal min te najlepsze szczepionki hexy chyba sie nazywaja 6 w jednym, tak jak wszystkie szwedzkie dzieci No i nie szczepia przeciwko gruzlicy zaraz po urodzeniu np, nie maja tego w planie szczepien. Ale poniewaz w PL sie szczepi bo jest ryzyko to ze wzgledu na to ze mielsimy do kraju jezdzic to bez problemu Go zaszczepili! Tak , ze ja nigdy w temat szczepionek wglebiac sie nie musialam a teraz ze wzgldeu na Viki musze sie troche podowiadywac! Zjadlam za Ciebie tez Ja wiem ze to moje ostatnie takie dni rozpusty, wiec sobie dogadzam!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-11 o 20:58 |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
zostawić was na jeden dzien i nowy watek i do tego 3 strony!!!
![]() cotton
|
|
|
|
#80 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
: czy za kazdym razem jest kupa?Cytat:
|
||
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki. Melduje sie w nowym watku, nie moglam was odnalezc... Mamuski jak wy znajdujecie czas na komputer? Ja ostatnio wcale nie wlaczam... :/ Przestalam odciagac mleko laktatorem i karmie tylko piersia, a malutka moze godzinami wisiec na cycku, spac tylko na rekach, w kolysce nie bardzo jej sie chyba podoba. Nocki nieprzespane, w dzien czasem sie zdrzemne, ale szczerze mowiac nic nie robie oprocz zajmowania sie corcia, na nic nie mam czasu
mam nadzieje, ze to wszystko sie ustabilizuje i wroce do was bo calkiem nie w temacie jestem na wizazu. Dzis trzeci raz pisze ta wiadomosc, bo nigdy nie zdazam wyslac bo corcia wzywa. Ogolnie jestem bardzo zmeczona, ale i szczesliwa jak widze te moja perelke jak slodko na mnie patrzy, usmiecha sie czy spi. Mimo bardzo ciezkich poczatkow juz marzy nam sie kolejne malenstwo- za jakis czas ![]() Gratulacje dla wszystkich swiezo upieczonych mamusiek ![]() i pozdrowienia dla was wszystkich
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja pije zawsze na raty i rzadko jest drąca papkę
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
a tutaj Robuś i Jego nowa kolezanka Panda;]. Grzechotka i szeleszczące nozki to jest to!
w sumie to sama bym taką chciala musze z Nim pogadac cobysmy sie bawili na zmiane
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihi nie chciałam nikogo zaginać, ale wiesz, trzeba się przygotować na wszystko![]() dziękuję wszystkim doświadczonym za odpowiedź
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-11 o 20:57 |
|
|
|
|
#85 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcialam tylko pomoc, zasugerowac co innego, zebys sie tak nie meczyla Dobranoc!
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszę ,że jak się ma już dwójkę to się wspomina posiadanie jednego jako wakacyjne klimaty ![]() Aaaaa no i Dziewczyny ....nigdy nie będziecie mieć więcej czasu dla dziecka jak na macierzyńskim , więc nawet jak jest ciężko to doceniajmy ten czas
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka oby zły humor poszedł jak najszybciej precz!
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka fajna panda, odpowiednie kolorki dla maluszka, a na pryszłość polecam zabawkę typu PAN METKA
|
|
|
|
#89 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#90 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobre, Tygrysek napewno sie podzieli, a jak nie to gwizdniesz mu jak padnie po mleczku Lena, a lepiej sie czujesz? Wiesz ja to taka doswiadczona inaczej bo mi pecherz przebijali Moja wypowiedz byla typu : tak mi sie wydaje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

Hania to pewnie max 3500 wazy.

za Cottonpume

klask i: pierwsze koty za płoty