![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
a normalnie...odgryzl nogi drewniane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Nie wiem czy pisałam czy nie. Weszłam dziś z Ewelinką na wagę (ale była ubrana więc waga tylko orientacyjna) i wazy ok. 4200
![]() A położna była zachwycona malutką ![]()
#63 |
Wtajemniczenie
|
A ja sie pobawilam w liczenie i z 49 rozpakowanych mamusiek u nas az 16 mialo cc, to chyba duzo, co?
A i tak przy kilku nie ma napisane, chyba nie wiadomo po prostu! czyli 33 sn i 16 cc
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jade jutro jutro swoja zwazyc - ciekawe czy tez tak profesjonalnie obsika wage jak ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Konia to straszne ze ci rodzice glodzili swoje wlasne dziecko - nie znam sprawy - ale oni to robili specjalnie? a tu w uk jest sensacja bo 19 miesieczny chlopczyk zmarl ( rok temu ). rodzice zawiezli go raz do szpitala - bo wymiotowal i byl chory, lekarze go odeslali do domu, pozniej znow rodzice po kilku dniach pojechali do szpitala - znow odeslali dziecko do domu, rodzice pojechali jeszcze do przychodni ''po godzinach'' i tam tez dziecko nie uzyskalo pomocy. po 6 dniach chlopczyk zmarl z odwodnienia i cos sie dzialo z nerkami ![]() Konia radzisz aby miec cos przeciwgoraczkowego w domu po szczepieniach?bo wiem wlasnie ze czasami moze wystapic temperatura. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karolca no nie dziwie sie ze byla zachwycona, jest sie czym zachwycac ![]() Balbinka, a moze to takie hormonalne wysypki, ktores dziewczyny o nich pisaly! Co do Zariah no to ja mysle tak samo niestety. A moze u Ciebie rozstepy potzrebuej po prostu wiecej czasu bo one chyba zawsze bledna predzej czy pozniej ![]()
![]() |
#66 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. no to ![]() My już po spacerku troszkę brzuszek mi się zaczyna stawiać zaraz ciepła kąpiel może coś się ruszy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Też się melduję
![]() Nie wiem czy czytałyście na starym wątku więc napiszę tutaj również ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zazdroszczę co do Wagi! Mi po porodzie zostało 7kg... i przez m-c straciłam tylko kilogram waga praktycznie stoi mi w miejscu! ![]() ![]() U nas jest ze spaniem bardzo podobnie ![]() ![]() dziewczyny jak Wy przewijacie maluszki w nocy? za każdym razem? przed cy po karmieniu? Balbinka Trzymaj się...dużo z Nas dopadły lub dopadną podobne uczucia i nerwy...trzeba to przeczekać ![]() ![]() ![]() ![]()
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-04-11 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przewijam malutka po 22 i karmie, pozniej 1.30 lub 2:30 przewijam i karmie i pozniej roznie po 5 lub po 6 przewijanie i karmienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
ja najczęściej przewijam między jednym a drugim cycem, a czasami też po bo kupa lubi nas zaskoczyć po karmieniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
I dobrze,ze sa wiesci od Pumy. Ja tez mam na to nadzieje,ze chociaz cos za cos. Ale wszystko sie okaze. Cytat:
![]() Czasem trzeba sie pozalic.
![]() |
#71 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zjedz tez za mnie ![]() Cytat:
![]() łapanie siku na spiocha tez mogloby się ciekawie zakonczyc ![]() Cytat:
![]() Oj Kajunia to slodka corcia skoro mamie pozwala na dluzsza kime..zazdroszcze! Moze moglaby porozmawiac z Robsonem i wyprostowac Jego wizje nocnego zycia. Co jak co, ale usypianie 45min w srodku nocy nie jest moim hobby ![]() Cytat:
Dzien strazaka to super sprawa.. strazak brzmi dumnie. Na pewno jest caly podekscytowany. Swoja droga mialam kolezanke,ktora bedac dzieckiem mowila,ze jak juz dorosnie to chce zostac kierowca smieciarki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
_____________ ja wlasnie zakonczylam wizytacje z zaskoczenia rodziny nie widzianej jakies...13 lat ;-). Jakiez bylo moje zdziwienie jak "wpadniemy tylko na 5 min, za 30 min bedziemy", przerodzilo sie w - przyjechali po godzinie i siedzili druga godzine ![]() Druga kwestia ktora mnie totalnie rozjuszyla bylo pytaniem kim jest moj maz(ktorego notabene nie poznali ,gdyz nie przyjechali na nasze wesele,bo... "jest kilka powodow") i czy dobrze zarabia. W sumie w tym miejscu mialam ochote wyjac nasz zeszloroczny PIT, skoro po tylu latach to sa informacje ktore ich ciekawia. Rece opadaja normalnie. Dodam,ze ciotka(bo byli wraz z wujkiem) nie patrzyla na Roberta twierdzac ,ze to przynosi pecha i moze Go zauroczyc....Na koniec skwitowala ,ze mamy zimno w mieszkaniu i sie dziecko przeziebi. W tym miejscu nie wytrzymalam i powiedzialam,ze "lubimy jak jest zimno,bo dluzej gladka skora pozostaje i nie chcemy aby Robert mial szybko zmarszczki" Przed chwilą uspalam tego Malego wiercipięte po 20 min walkiii...ale bylam twarda, czulam tylko jak mi mleko rozrywa brodawki z kazdym Jego kwileniem. Tez tak macie? ![]() ps.aaaa dojechala moja mata i zabawki z Lamaze ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Przyszłam się zameldować w nowym wątku i zgłosić postulat o dopisanie mnie do nierozpakowanych bo gdzieś przy przeprowadzce zginęłam
![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Monia warto mieć czopki w domu, Nina raz miała gorączkę po szczepieniu,ale nie zbijałam,bo ja zbijam jak jest pow.38 stopni ( tak mieliśmy przy ząbkowaniu), bo tak zalecają u dzieci
![]() ![]() jutro dwa ukłucia i jedno picie, mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze znosiła ta moja Królewna ![]() A z tym dzieckiem to jakaś patologiczna rodzina była ![]() Coś długo będą Iw trzymać, przeważnie wypuszczają w czwartej dobie po cc ![]() Mała ![]() ![]() ![]() ![]() O Zariah też myślałam,może coś im tu w Polsce nie idzie ( bo mieli chyba się przenosić , prawda?szukać pracy miał tż ?) , no i o Engeli też myślę, mam nadzieję wielką ,że to tylko zerwanie kontaktu z nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do przewijania ...u nas taktyka jest taka,ze zawsze PO...Przyczyny są dwie 1.przed obudzilby pol bloku,bo jak jest glodny to priorytet ma żolądek i nie ma mocnych poprostu wlacza syrene przy przewijaniu. 2.w trakcie szamania czesto uruchamia produkcje i CZUJE jak kupsztal laduje w pielusze..a po 3.moje dziecie to Maly ignorant i mokra pielucha nie robi na Nim wrazenia;-)..Przy karmieniu ok 3 w nocy w ogole Go nie przebieram często i spi ladnie.Pupa gladka nic sie nie dzieje(tak mi notabene doradzila polozna,bo rzekomo potem jak bedzie wiekszy bedzie sie domagal tego przewijania i bedzie sie rozbudzal w nocy.)Kij wie jak to bedzie naprawde..sek w tym,ze Jeog to ZAWSZE rozbudza,bo nie nawidzi ubierania,wiec sobie ten raz zawsze darujemy
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam mieć CC i chciałabym wiedzieć kiedy to będzie... aczkolwiek myślę, że już w przyszłym tygodniu... *** dobranoc ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-04-11 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() miewam tak z cycami, ale przy Ninie było częściej ![]() A dzisiaj zrobiłam w domu mleczną drogę ![]() ![]() ![]() przewijam Małą po karmieniu , ewentualnie w trakcie , po odbiciu, ale tak nie lubię, bo potem muszę iść myć łapy i Ją zostawiać napitą , a staram się Ją pilnowac po piciu A propos nalotów rodzinki jeszcze.... u mnie dwa razy tak rodzinka się nagle odezwała niewidziana ....i mam z tego dwoch chrześniaków, hihihi,razem mam już trójeczkę ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-11 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps.T. sie smial ostatnio,ze moze zrobimy miejsce i bede swoja produkcje chowac na gorszy czas do zamrazarki...Potem dodal,ze moze kupimy taka chlodnie jak jezdzi Family Frost ![]() Ty to musisz miec refleks przy swojej Malej Agentce! ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Swoja drogą lubie takie "spotkania rodzinne", gdzie na sama mysl noz mi sie w kieszeni otwiera. Mam kilku takich asów na oku z ktorymi rozmowy zawsze naleza do tych z gatunku "bezsensu" ![]() Konia...kiedy Ty ja zdarzysz w trakcie jedzenia przebrac? ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo nie warto, ja akurat sie ubawilam , ale wiadomo - to nie moja rodzina ![]() Co do szczepien to dostaja wszystkie dzieci wezwanie na szczepienie tak jak u nas, ale idzie sie i sie nawet wlasciwiwe nie wue co dizecku daja, bo wszytskie dzieci dostaja to samo i za darmo, nie ma zadnej mozliwosci dokupic jakichs szczepionek czy cos! A wiem ze dostawal min te najlepsze szczepionki hexy chyba sie nazywaja 6 w jednym, tak jak wszystkie szwedzkie dzieci ![]() No i nie szczepia przeciwko gruzlicy zaraz po urodzeniu np, nie maja tego w planie szczepien. Ale poniewaz w PL sie szczepi bo jest ryzyko to ze wzgledu na to ze mielsimy do kraju jezdzic to bez problemu Go zaszczepili! Tak , ze ja nigdy w temat szczepionek wglebiac sie nie musialam a teraz ze wzgldeu na Viki musze sie troche podowiadywac! Zjadlam za Ciebie tez ![]() Ja wiem ze to moje ostatnie takie dni rozpusty, wiec sobie dogadzam! ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-11 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
zostawić was na jeden dzien i nowy watek i do tego 3 strony!!!
![]() cotton ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki. Melduje sie w nowym watku, nie moglam was odnalezc... Mamuski jak wy znajdujecie czas na komputer? Ja ostatnio wcale nie wlaczam... :/ Przestalam odciagac mleko laktatorem i karmie tylko piersia, a malutka moze godzinami wisiec na cycku, spac tylko na rekach, w kolysce nie bardzo jej sie chyba podoba. Nocki nieprzespane, w dzien czasem sie zdrzemne, ale szczerze mowiac nic nie robie oprocz zajmowania sie corcia, na nic nie mam czasu
![]() ![]() Gratulacje dla wszystkich swiezo upieczonych mamusiek ![]() i pozdrowienia dla was wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja pije zawsze na raty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
a tutaj Robuś i Jego nowa kolezanka Panda;]. Grzechotka i szeleszczące nozki to jest to!
w sumie to sama bym taką chciala ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihi ![]() ![]() ![]() dziękuję wszystkim doświadczonym za odpowiedź ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-11 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcialam tylko pomoc, zasugerowac co innego, zebys sie tak nie meczyla ![]() Dobranoc!
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pocieszę ,że jak się ma już dwójkę to się wspomina posiadanie jednego jako wakacyjne klimaty ![]() Aaaaa no i Dziewczyny ....nigdy nie będziecie mieć więcej czasu dla dziecka jak na macierzyńskim , więc nawet jak jest ciężko to doceniajmy ten czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Balbinka oby zły humor poszedł jak najszybciej precz!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Mravka fajna panda, odpowiednie kolorki dla maluszka, a na pryszłość polecam zabawkę typu PAN METKA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobre, Tygrysek napewno sie podzieli, a jak nie to gwizdniesz mu jak padnie po mleczku ![]() Lena, a lepiej sie czujesz? Wiesz ja to taka doswiadczona inaczej bo mi pecherz przebijali ![]() Moja wypowiedz byla typu : tak mi sie wydaje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.