![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30tki - nasze style i ulubione sklepy z ciuchami
Cytat:
Jak w angielskim powiedzeniu "jestem zbyt biedna by kupować tanie rzeczy" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() ![]() a powiem wam, że mi ciuszki ogólnie, czy te droższe czy te tańsze służą na prawdę długo, często wywalam ciuchy, albo te lepsze oddaję wtedy kiedy już mnie nudzą, albo wyszły z mody...
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Duże 36/38, spokojnie
![]() Cytat:
Swoją drogą, fajnym rozwiązaniem są na Wyspach (pewnie nie tylko ale tam widziałam) charity shops. Może kiedyś i u nas...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Zwykle kupuję w sieciówkach ale ostatnio "zabłądziłam" do india shopu, który mijałam już jakieś tysiąc razy i nigdy jakoś nie chciało mi się tam wchodzić. Tym razem weszłam i wyszłam z dwiema ślicznymi tunikami
![]() Kiedyś w takich sklepach można było znaleźć całkiem fajne rzeczy potem jakoś podupadły i przestałam tam zaglądać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
india shop chetnie bym odwiedzila, ale wedlug wujka google nie ma zadnego w Düsseldorfie, albo ja sirota nie umiem szukac, wiec moje szarawary kupowalam na ebayu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie kiedys india shopy były bardzo popularne, nawet miałak kilka (nb koszmarnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
W Warszawie sa i kolo mnie w Köln, ale przeca nie bede specjalnie ani tu ani tu jechac.
Patrzylam na Opole, ale niestety w necie nic mi nie wyskoczylo, a w mojej polskiej miescinie to wogole nic nie ma, nawet sieciowek, trzeba jechac do Konina, czego ja specjalnie nie bede robic bedac w Pl. jakies indyjskie sklepy ale z jedzeniem czy restauracje owszem sa i nawet jeden online sklep znalazlam, ale mnie jedzenie wogole nie interesi, ani ksiazki, tylko ciuchy i bizuteria. Jednak jak tak szukalam po necie co tez ja tutaj mam, to znalazlam sprzedawce na ebayu. Moze nie ma wiele rzeczy na ktore bym sie rzucila ( ubrania gora do rozmiaru 42 i po opisie wnioskuje ze moze w cyckach byc mi za ciasno, a spodnie pumpy na 105 cm czyli za krotkie dla mnie), ale spodobal mi sie jeden wisiorek i kilka branzoletek, a takze torba http://www.ebay.de/itm/140745045908?...84.m1438.l2649 http://www.ebay.de/itm/250570533327?...84.m1438.l2649 http://www.ebay.de/itm/260616430621?...84.m1438.l2649 http://www.ebay.de/itm/400161072503?...84.m1438.l2649 http://www.ebay.de/itm/400259746368?...84.m1438.l2649 http://www.ebay.de/itm/400294297279?...84.m1438.l2649 a zabitowalam juz na http://www.ebay.de/itm/400294899448?...84.m1431.l2649 jak mnie przebija to pomysle o tym sloniu i te drewniane branzoletki sie do mnie smieja i wolaja mamusiu ;o) torebka pasowala by do slonikowego wisiorka, na obu slon jest ;o) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Hehe, kurczę, przypominają mi się czasy młodości... Kiedyś codzień wchodziłam do tych sklepików i zawsze coś wyszperałam. I ten zapach kadzidełek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja też kiedyś często zaglądałam do takich sklepów. Ale odkąd pojawiły się sieciówki zwykle do nich zaglądałam. Szczególnie, że w india jakoś już nic nie mogłam znaleźć.
Ale teraz chyba będę tam jednak co jakiś czas zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio znalazłam coś takiego zastanawiam się czy nie zafundować sobie tylko do czego je nosić
http://www.karoka.pl/seria-classic-k...02_110239.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
jakie mordy kochane ;o)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
I co tam u was zakupowo i sytylistycznie?
ja wczoraj zakonczylam zakupy u jednego sprzedawcy na ebayu z indyjskimi rzeczami. zaplacilam przez PayPal i widze ze dzis juz wyslal. No, ale przeciez jak oni zakonczaja aukcje to wyswietla sie kilka podobnych i tak odkrylam innego sprzedawce. przygladajac sklep natknelam sie na piekny duzy jedwabny szal za ok 24€ z kosztami przysylki ok 27€ a ze byl piekny cieniowany od ecru poprzez sredni bez po ciemny i do tego ostatnia sztuka to mi sie kliknelo ;o) No gdzie ja dorwe jedwab za taka cene? ;o) a dzis kliknelam ostatnie dwie sztuki chusty pareo ( kazda po mniej niz 10€) z ktorych sobie dluga spodnice uszyje. Jest jeszcze kilka innych rodzaji pareo i z nimi poczekam do przyszlego tygodnia blizej wyplaty. Mam na to 10 dni i wtedy wszystko zaplace za jednam razem i raz tylko koszty przesylki bede miala i jak dobrze pojdzie ze 3 amoze i 4 spodniece ;o) Sari tez ten sprzedawca ma, tanie bo ok 20-24€ zalezy jakie dlugie, to ponad 5 m jest drozsze, ale jest to polyester. marzy mi sie z takiego sari dluga spodnica, ale chyba sobie poczekam, moze w nastepnym miesiacu. chusty pareo sa z wiskozy, beda przewiewniejsze na cieple dni, a spodniece z sari to bym mogla zalozyc na chlodniejsze dni, ale ten pasek z ornamentami... widze go na samam dole spodnicy http://www.ebay.de/itm/370545072024?...84.m1438.l2649 http://www.ebay.de/itm/360395967508?...84.m1438.l2649 czarne tez sliczne czy turkusowe, ale chusty pareo... to moje faworytki http://www.ebay.de/itm/360313312200?...84.m1438.l2649 http://www.ebay.de/itm/370563799052?...84.m1438.l2649 http://www.ebay.de/itm/370480940210?...84.m1438.l2649 http://www.ebay.de/itm/370480940488?...84.m1438.l2649 a ta co juz kliknelam ma stanowany niebieski kolor z bialymi malowanymi wzorami taki niebieski, ale inne wzory http://www.ebay.de/itm/Batik-Sarong-...item53e610826b nareszcie bede miala orginalne kolorowe dlugie kiecki do ziemi ;o) edit. znalazlam takie wzory http://www.ebay.de/itm/Batik-Sarong-...item5642708945 Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2012-05-09 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Irenosława Pierwsza
|
ja kupiłam dwa szale: morski i malinowy/ koralowy z brązem
a z tydzień wcześniej dwa szaliczki groszkowe ![]()
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
te groszki sa slodkie
moj jedwabny szalik co sobie kliknelam na ebayu wyglada tak http://www.ebay.de/itm/370545079123?...84.m1439.l2649 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
taki byl zamiar ;o)
tylko niech czasem moja mama go zobaczy... oj zacznie sie nagabywanie zebym jej oddala hihihi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() i prezent z głowy ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Ni ma ;o( to byla ostatnia sztuka i chodz dopiero co za ta sama sume kupilam u innego sprzedawcy moje indyjskie rzeczy( dzis przyszly i jestem zadowolona), to sie nie zastanawialam jak zobaczylam ze to ostatnia sztuka. Gdzie ja kupie taki cieniowany szal w takim rozmiarze i z jedwabiu za taka cene? A kolory jak najbardziej mojej mamy ;o)
Ale poki co nie martwie sie. Do Pl jade w lipcu wiec szal zostanie w domu, za cieplo bedzie na niego i poczeka sobie do jesieni, wiec mama nie bedzie widziala ze cos takiego w jej guscie posiadam hihihih. u mnie dzien matki teraz 13-tego jest, ciekawe co mi dziecko podaruje. 17-tego dzien ojca, jak mu o tym powiedzialam to on tylko powaznym glosem: ooooo to musze dwie rzeczy zrobic. wiec nie wiem czy mi cos narysuje czy cos zmajstruje ;o) Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2012-05-10 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
BAN stały
|
Moje ulubione sklepy to Taranko (tu głównie kupuję suknie, żakiety, płaszcze i torebki), Camieu (czy jak to się tam pisze) - swetry, topy i udało mi się tam parę razy upolować fajny płaszczyk na jesień i zimę, Orsay - spodnie i bluzki koszulowe, czasem żakiety, Green Point - ciuchy na lato, bo mają fajne i dobrze uszyte - spodnie, szorty, spódnice, Esprit - czasem coś upatrzę, ale mają zayebiaszczo wysokie ceny i zawyżoną rozmiarówkę, co mnie wkurza, bo zawsze o tym zapominam i przyliczam wtopę w przymierzalni - niech mi ktoś wytłumaczy po kigo grzyba ze standardowego 38 robić 36 ? I mieszać niepotrzebnie ?
![]() Nie odpowiada mi asortyment w H&M i w tych wszystkich Mangach i Zarach, ale nie wiem - może mało wyrąbany mam styl ubierania się ![]() Swój styl określiłabym jako...miejski casual z dozą klasycznej elegancji bez grama ciotkowatego zacięcia ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-05-11 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak napisałaś o nim kiedyś na Wizażu to go "zauważyłam" i się spodobało. Więc jak idę zrujnowana zakupami do domu, to sobie myślę: "I znów jestem bankrutem, ale to Sine wina, nie moja". ![]() Ja po 30tce, polubiłam kolory, ale jednocześnie bardziej zdryfowałam w minimalizm formy. Koronka, falbanka czy biżuteria większa niż samotny wisiorek czy broszka, chyba by mnie zabiły, a na pewno by mi od nich noga albo ręka uschła albo i odpadła. ![]() Spódnice - głownie ołówkowe, sukienki, lepsze swetry, bluzki kupuję głównie w Solarze, Monnari, Tatuum, Gantosie - teraz jeszcze doszedł Taranko ale wciąż tak trochę na zasadzie eksperymentu. Tańsze bluzeczki i sweterki "na jeden sezon" w Orsayu, Reeservcie i Camieu. Jeans w Lee, Mustangu, Wranglerze, Big starze. Buty na więcej niż sezon (kozaki, pantofle) w Wojasie i Ryłko. I jeszcze w jednym lokalnym butiku który sprzedaje włoskie pantofle i one mnie rujnują - nie wiem po co tam w ogóle łażę. Cichobiegi miejsko-sportowe w ECCO lub Wojasie. Buty na sezon (sandałki na obcasie i płaskie, jakieś baleriny, czy inne ale ewidentnie bardzo wystylizowane, że wiadomo ze po sezonie wyjdą z mody) w CCC ale tylko Lasockiego, Daichamnie i mam jeszcze jeden sklep który sprzedaje nie wiem jakiej marki- chyba różnych, ale mają przystępne ceny i rewelacyjnie ładne butki. Nie noszę marynarek. Nigdy nie skalałam się trampkami, koturnami i rzymiankami (przepraszam wielbicielki- ale każdy czegoś tam nie uznaje) Nie lubię bluzek koszulowych- mam tam jakieś ze 4 ale noszę chyba tylko do kościoła albo na imprezy typu: imieniny u cioci - po prostu nie mogę znieść obecności kołnierzyka - gdyby nie on, bym nosiła. Nie noszę czerni- w ogóle, nawet w dodatkach i butach. Raczej nie noszę rzeczy wzorzystych i w kratkę (no mam 1 mega wściekle wzorzystą spódnicę bombkę od Taranki i 1 bluzkę w kwiatki utrzymane w 1 tonie) - zdarza mi się mieć jakiś wzorek na letnich sukienkach. Torebki od paru lat nosiłam chyba tylko Nine West, ale od 2 sezonów jakoś się skiepścili ze stylistyką i NIC nie mogę wybrać. Wkurza mnie to. ![]() Może faktycznie zajrzę do Taranki bo nawet mi tam ostatnio jakaś wpadła w oko ale jakoś nie mogłam się zdecydować ![]() ![]() Oglądałam tez tydzień temu za namową mamy torebki Kemmera i nawet, nawet mi parę wpadło w oko a ceny tez mnie nie odstraszyły a torebki były skórzane. Paski lubię z Solara. Apaszki mam głównie z Tatuum - nie żebym była uparta na ich noszenie, ale zawsze mi wcisną przy okazji ![]() I kupowałabym torebki Wojasa hurtowo, ale zabijają cenami ![]() Płaszcze, kurtki- jak bozia da. Uwielbiam płaszcze i kurtki z Kokkai, ale też potrafią zabić ceną. Inna sprawa że noszą się potem całymi latami - trencz mam od wielu lat i ciągle jest w doskonałej formie i modny. ![]() czy ja mam styl po 30tce? A bo ja wiem? Ale jakiś tam swój rys chyba mam i opiera się on chyba głównie na prostocie kroju i bardzo mocnych akcentach kolorystycznych. Z lubością noszę wściekłe czerwienie, fiolety, turkusy, pomarańcze, ale nie łącze kolorów ze sobą. jak zakładam wściekle czerwoną spódnicę to do neutralnej w kolorze i kroju bluzki, butów , torebki. Jeśli mam wściekle turkusową sukienkę- to ma ona bardzo prosty krój i nie mam już nic innego kolorowego- reszta jest w "niewidzialnych" kolorach. Wcześniej bardziej podchodziłam pod ogólny brak ogarnięcia z dryfem pod klimaty artystyczno-handmaidowe - no ale co chcieć, się było z zawodu artystką-plastykiem, to zobowiązywało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Taranko ma w sobie też tę fajną cechę, że szyje w krotkich seriach i jak się coś stamtąd czapnie to jest szansa, że połowa miasta nie będzie chodzić w tym samym. O właśnie, zapomniałam o Tatuum, bardzo lubię ten sklep. Też noszę kolory, uwielbiam. Zwłaszcza w butach i dodatkach. Maciejka robi ciekawe kororowe buty ![]() ![]() Bluzki koszulowe lubię, bo mam ładną i zgrabną "górę" ![]() ![]() Poza tym dodają mi też nieco powagi, bo ja niestety (no, dobra - kokietuję - stety ![]() ![]() Żakiety lubię ale takie z jajem - nie nudne, klasyczne...muszą mieć to "coś" - jakieś ciekawy fason...nie wiem...choćby jakiś jeden niebanalny detal np. ciekawą z wyglądu kieszonkę, jakieś przeszycia czy cuś. A w ogóle to lubię właśnie takie ubrania o ciekawym kroju, a to z ukośnie wszytym zamkiem, a to z ciekawymi w kształcie guzikami, z jakimś fajnym dekoltem. Takie tam. Aż się podjarałam ![]() ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-05-11 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buty Maciejki są w tym butiku o którym pisałam, przypomniało mi się że to sieć "Flippo", fajne są tam też buty Marko Tozzi i różnego rodzaju "ciapy" typu tenisówki i baleriny w kolorach cudnych ![]() A te na które sie rujnuję to buty Unissa, nawet znalazłam stronę, tylko że nie polską: www.unisa.co.uk/ Kurde i po co ja tam zaglądałam, jakie piękne granatowe "piptosy" tam są, te Nitri Patent, albo Nimita Kid Suede w wersji czerwonej. Dzięki bogu jestem tak leniwa jeśli chodzi o zakupy, że może nieprędko dotrę do sklepu który je sprowadza. A może będą wtedy już wyprzedaże albo nie będzie modelu, rozmiaru? Oby. Mnie to lenistwo ratuje, bo ja tak nie lubię chodzić na zakupy, że wywlekam się tylko tak ze 4 razy w roku i kupuję całe zestawy na sezon wtedy, nawet jeśli mi to zajmuje bite 3 dni. Ale mam wtedy paskudny humor. A przez net nie kupuję, bo wszytko muszę zmierzyć jak leży i jak się w tym czuję. Choć zdarzają mi sie pojedyńcze strzały, idę , coś zobaczę na wystawie i już jest moje, nawet jeśli muszą mi to sprowadzić z innego sklepu, albo ja muszę tam pojechać. Mnie się bluzki koszulowe bardzo podobają, widzę po zdjęciach że dobrze wyglądam, zwłaszcza w wysokich kołnierzykach a jeszcze lepiej w stójce i też mam ten typ tułowia i długą szczupłą szyję. No ale nie mogę, golfy noszę nawet obcisłe, kołnierzyków nie mogę znieść. A po co sobie nogę łamałaś? Za mało atrakcj masz w życiu? ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() ![]() podobnie było z rzymiankami, gladiatorkami, nie wyobrażałam sobie jak można to nosić, zobaczyłam w tych butach koleżankę, miała takie porządne z grubymi paskami, bo te z milionem pasków na krzyż to nie... i co? i kupiłam... i się zakochałam ![]() ![]() motto: kobieta zmienną jest ![]() sama jestem ciekawa czym się jeszcze w życiu zaskoczę ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
czerwone rzymianki? Gdzie takie maja? ja sobie kupilam czarne ze srebrnymi i zlotymi cwiekami, ale nadal na lato nie mam czerwonych butow, wiec chetnie bym kolejne przygarnela . Klapek(japonek) juz nie chce mam pod dostatniem. Marzylam o sandalkach, ale nie te klasyczne,mi na mnie sie nie podobaja ,to nosilam japonki. Marzylam o czyms na wzor rzymianek i sie wkoncu doczekalam.Teraz mamy tyle modeli takich sandalkow ( preferuje tez te japonkowe i nie reszta paskow wkolo kostki, tylko jeden w kolo, a pozostale ze stopy przechodza na kostke), to znalazlam te moje, ale niestety jesli chodzi o kolory, to juz ciezej. Nie pogardzilabym takimi, w ktorych kazdy pasek ma inny kolor.
szmaciane piptolki tez mi po glowie chodzili, ale nie na lato, tylko jak juz jest w miare cieplo, ale jeszcze nie upalnie. Niestety mam pocace sie stopy i nie dala bym rady w takich zakrytych butach w upaly chodzic ;o( Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2012-05-12 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIENAWIDZĘ PRASOWAĆ, uprasowanie takiej bluzki doprowadza mnie do szału, ograniczam tę czynność do niezbędnego minimum. Za to golfy bardzo lubię, od tych grubych po cienkie.
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Rzecz jasna bardzo lubię styl retro/pin up.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
I mam zawsze stresa, że źle taką chustę zawijam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
Normalnie, obkrecam dookola szyji, co by mi wiatr nie wial, inaczej bedzie mi zimno. Z chusta robie tak samo z tym ze ten trojtak mam z przodu a pozostale rogi sa na krzyz z tylu i z produ pod tym trojkatem zawizuje co by mi sie to trzymalo. Czasami skladam tez szal na pol i przez ta petelke przekladam drugi koniec, wiele osob tak nosi szal na ulicach, wiec powinnas wiedziec o co chodzi.
Jak mam male chusteczki to nawijam w rulonik i zawiazuje w kolo szyji dla ozdoby |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
nie jestem fanką wszelkich supełków, pętelek, dziwnych zawijasów, po prostu zarzucam szal i już
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.