|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie
Cześć Dziewczyny!
![]() ![]() Chcę zgubić około 4-5kg, ważę teraz 54 i mierzę 162cm, odżywiam się w sumie zdrowo i ćwiczę prawie codziennie, ktoś już wspomniał o hula hop, to niesamowite urządzenie jest! Polecam każdemu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie
Cytat:
Cytat:
![]() coraz więcej nas tutaj ![]() ciekawe ile zostanie później, bo zawsze po jakimś czasie zaczyna się przerzedzać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Melia, cały czas jesteśmy otwarte na nowe dziewczyny! Wpadaj do Nas bez krempacji
![]() Dziewczyny, jaki hula hop polecacie? Bo wiem, że są też takie z wypustkami ![]() Alice, w takim razie tanie te śliwki. Ale i tak te wszystkie suszone owoce sa bardzo drogie ![]() co do mięska to polecam tez klopsiki gotowane - ale z jakiegoś lepszej jakości mięsa mielonego, bo ono samo w sobie jest tłuste. Ale czasem sobie robiłam jak miałam smaka na mielone ![]() ![]() Edytowane przez shine_sky Czas edycji: 2012-04-17 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Oby jak najwięcej
![]() ![]() Dziękuję Wam za ciepłe przyjęcie ![]() ![]() Edytowane przez Melia123 Czas edycji: 2012-04-17 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
shine, ponawiam pytanie, bo nie widzę odpowiedzi: jakie warzywa dodajesz do omletu?
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam zwykłe, dla dzieci ze średnicą 90, ale puste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ćwiczysz? ![]() ja ogólnie jak pierwszy raz w życiu się odchudzałam to schudłam 5 kg. Wiem, że nie ma szału, bo chciałam więcej, ale też waga stała w miejscu ![]() ![]() ![]() Zrobię parędziesiąt brzuszków i koniec, boli mnie brzuch i już mi się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- pannafu, sorki, przeoczyłam Cie ![]() jakie warzywa? zawsze cebulkę, pomidora, ogórka zielonego, świetny jest też szczypiorek. No i zioła, ale te z saszetek, ale mam w zamyśle coś zasadzić. i a do omletu nie daje mąki w ogóle ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez shine_sky Czas edycji: 2012-04-17 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i do ćwiczeń też będziemy Cię mobilizować ![]() z ćwiczeniami to jest tak, że ciężko się zmobilizować, ale jak będziesz to robić systematycznie, to w końcu się wciągniesz i dzień bez ćwiczeń będzie dniem straconym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
hej hej
![]() ![]() wzrost: 175 cm waga obecna: 63kg dążę do: 59 kg w sumie nie mam dużo do zrzucenia, ale męczę się z tym już jakiś czas i póki co 1:0 wagi ![]()
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
to i ja, to i ja chcę do Was dołączyć
![]() wzrost: 162 waga: 59 (przed świętami było 55 ;/) swoją przygodę ze zdrowym trybem życia rozpoczęłam w październiku 2011, udało mi się pozbyć 19 kg ![]() ![]() ale teraz mam problem bo mam okropną chęć na słodkie, i nie mogę nad tym zapanować ![]() ![]() co do hula-hop: nic się nie martwcie jak na początku Wam będzie spadać, pomału i za parę dni się nauczycie, ja w życiu nie myślałam że umiem kręcić a teraz to w lewo i w prawo śmigam, tak więc nie poddawać się i nie zniechęcać ! ps. nie umiem jeszcze cytować waszych wypowiedzi- proszę o wyrozumiałość, do tej pory tylko czytałam rożne wątki nigdzie się nie udzielając ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Czekoladoholik
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() 28.08.2015 - 54,9 kg 28.08.2016 - 55,2 kg 28.08.2017 - 52,6 kg Edytowane przez StupidAlice Czas edycji: 2012-04-17 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poszalałaś ładnie przez święta ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
ronja - troche dużo przytyłaś po świętach. Ale spokojnie pomożemy C to zrzucić
![]() ![]() właśnie mój chłop mi przyniósł ze sklepu dwie milki ![]() ![]() ale nie zjem! dam mamie ![]() napiszę Wam jutro przepis na dietetyczny sernik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
o kurcze... świetny masz podpis
![]() też jestem po fizjo i mam takie same odczucia co Ty ![]() się uśmiałam ![]() a co do tego hula - ten z wypustkami strasznie boli...nie polecam Edytowane przez _olu_sia_ Czas edycji: 2012-04-17 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja uciekam zaraz się kąpać i poczytać..
![]() |
![]() |
#78 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
mój też mnie namawiał ![]() ![]() ![]() dobranoc Kochane ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
;/ no właśnie sernik z mazurkiem i sałatki z majonezem dały takie efekty, ehh
ja hh mam takie zwykłe plastikowe 75, puste w środku idę spotkać się z Jillian żeby nie myśleć o śliwach w czekoladzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
ja też się dołączę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że z Wami odnajdę motywację do jedzenia dużej ilości warzyw, białka i zdrowych węgli. ![]() i bardzo lubię ćwiczyć, choć przez tą kontuzję teraz trochę się boję ćwiczyć, żeby nie odnowić kontuzji albo zrobić sobie jakiejś nowej. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() StupidAlice, zielone_oko - też się tu spotykamy ![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja to mam jednak szczęście. W święta sobie nie szczędziłam... niczego
![]() Ja zmykam na Przepis, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój tak samo i niestety przy nim najczęściej zdarzają mi się różne grzeszki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Cześć Jeu
![]()
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Mój dzień jest dziś beznadziejny, to przez okres, pierwszy dzień najgorszy, w ten dzień też jestem dla siebie bardziej łaskawa. Czuję się straaaasznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Czekoladoholik
|
Cytat:
Uważasz że trafiłaś z kierunkiem? Jak praca? Ja uwielbiam fizjoterapie, pracę z ludźmi , trafiłam idealnie ale niestety to drogie hobby bo pracą tego nazwać nie można jest tak ciężko, po zwolnieniu z przychodni we wrześniu dalej nic nie mogę znaleźć , czasami nawet CV nie pozwalaja zostawić. PL to jedna wielka porażka. Dokręciłam jeszcze 30 min hh, bilans ćwiczeń mam dziś całkiem dobry .
![]() 28.08.2015 - 54,9 kg 28.08.2016 - 55,2 kg 28.08.2017 - 52,6 kg Edytowane przez StupidAlice Czas edycji: 2012-04-17 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Cześć! Też dołączam! Zabrałam się za siebie od początku tego roku. Mam 177 cm wzrostu i zaczynałam z wagą równą 80 kg. Udało mi się zejść do 70 jednak trochę ostatnio sobie odpuściłam zwłaszcza z ćwiczeniami. Także na dzień dzisiejszy myślę, że na minusie mam dobre 7-8 kg
![]() ![]() Nie jestem na żadnej diecie. Staram się jeść po prostu z głową. Dzisiejszym jadłospisem się nie chwalę bo wzorowy nie był. Bardzo chciałabym wrócić do regularnych ćwiczeń niestety na dzień dzisiejszy nie mam takiej możliwości - może moje usprawiedliwienie wyda Wam się śmieszne ale od 3 tygodni mam popsuty piec i nie mam w domu ani ciepłej wody ani ogrzewania. Temperatura oscyluje w okolicach 10 stopni także siedzę w 2 swetrach pod pierzyną. W tych warunkach ćwiczenia nie zachęcają a nawet gdybym się przemogła to nie mam jak się wykąpać po :P także łączcie się ze mną w bólu zwłaszcza, że rowerek stacjonarny i steper stoją i porastają kurzem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- O, dobrze, że mi przypomniałaś, obejrzę sobie w necie ![]()
![]() |
#87 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Szczerze to mega ciężko, bardzo mało ludzi znam co znaleźli godziwą pracę jako fizjoterapeuci. Powodzenia jutro wizażanki! Ja dzisiaj poległam co prawda (dwa malusie naleśniczki tatuś mi przyniósł - nie potrafiłam odmówić), ale jutro razem z wami dam radę ![]() Dobrej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
Hej, hej. Ja przyszłam się pochwalić że drugi dzień z rzędu nie zjadłam słodyczy.
A dzisiaj jadłam: śniadanie: chlebek(niestety biały) z serkiem (btw-można jeść serek Hochland? Wybaczcie że tak pytam, ale zupełnie się nie znam na dietach). obiad:gotowana pierś z kurczaka, surówka kolacja:kawa+jogurt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o wszelakie sery to zwracaj uwagę na zawartość tłuszczu. Takie typu almette do smarowania mają ok 20-30% niestety. Topione i żółte jeszcze więcej. Aczkolwiek jeśli lubisz to cienko na kanapkę nie zaszkodzi (nie codziennie!). A na serek koniecznie warzywka: rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek, papryka, szczypiorek - co lubisz.
Znalazłam ostatnio fajną alternatywę - ser smażony. Firma Sertop robi chudy, który ma tylko 0,5% tłuszczu i 80 kcal w 100 g (to naprawdę niewiele jak na ser). Jest w wersji zwykłej i z kminkiem. Dobry na zimno i na ciepło rozpuszczooooooony zamiast żółtego sera ![]() ![]()
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Wika - jak dla mnie to bardzo mało jedzenia
![]() a co do sera żółtego to jest zdrowy i można go nawet jeść na diecie odchudzającej - to zależy od osoby i trzeba obserwować swój organizm. ja jem kilka plasterów dziennie w kanapkach, bo lubię a i tak chudnę, czy też robię sobie devollaila i tam wkładam kilka plasterków ![]() jutro robię sobie dzień oczyszczania ![]() i jak widzicie w podpisie robię detoks odsłodyczowy ![]() ![]() ![]() dobranoc Kochane ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.