obciąć czy nie ? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 13:11   #61
Jigoku
Zakorzenienie

Dot.: obciąć czy nie ?

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Wisz, jak to są zniszczone włosy to chyba nie widziałaś zniszczonych. Po 1 są baaaaaardzo długie co już świadczy o tym, że nie mogą być spalone , bo by odpadły i do tej długości nie doszły. Po drugie zniszczenie idzie w górę, ale tylko na farbowanych i to zwykle kilka razy. Nie przesadzaj my więc i nie wpędzajmy dziewczyny w kompleksy. Wystarczy podciąć do ze 2-3 cm na tych najkrótszych, by były idealnie równej długości i zacząć porządną pielęgnację.
Ja wierzę na słowo autorce wątku Napisała, że są "porażką", "zniszczone" i "spalone", dla mnie to brzmi jak włosy do ścięcia, chyba, że autorka trochę przesadza, ale to już kwestia błędnego opisu

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 15:20   #62
Faxu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ese14 Pokaż wiadomość
nie wiem skąd spalone są . Jak już pisałam nie używam prostownicy, suszarki itp. Może dlatego ze nigdy ich nie związuje, chodzę cały czas w rozpuszczonych (?) nie wiem, trudno powiedzieć
To znaczy, że nie są spalone Po prostu podetnij i zmień pielęgnację i będzie ok. Na pewno masz zniszczone końcówki,a to sprawia, że włosy faktycznie mogą wyglądać na zniszczone, ale po podcięciu będzie ładnie ^^

A jeśli samo podcięcie i zmiana pielęgnacji nic nie da to możesz je zawsze podciąć jeszcze raz. Chyba lepiej jest za pierwszym razem obciąć za mało niż za dużo.
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 18:14   #63
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ese14 Pokaż wiadomość
sama teraz już nie wiem, co mam robić ;d
Heh, no niezłe zdjęcie Tzn. widać na nim wszystkie mankamenty Ja bym podcięła ok. 5 cm, bo faktycznie końcówki takie postrzępione. Ale uwierz mi, że Twoje włosy są bardzo ładne, dobrze wyglądają. Jak długie włosy są w nieładzie to często wyglądają podobnie Oczywiście, zrobisz jak zechcesz, ale ja bym nie ścinała drastycznie.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-21, 08:51   #64
kamki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Faxu Pokaż wiadomość
To znaczy, że nie są spalone Po prostu podetnij i zmień pielęgnację i będzie ok. Na pewno masz zniszczone końcówki,a to sprawia, że włosy faktycznie mogą wyglądać na zniszczone, ale po podcięciu będzie ładnie ^^

A jeśli samo podcięcie i zmiana pielęgnacji nic nie da to możesz je zawsze podciąć jeszcze raz. Chyba lepiej jest za pierwszym razem obciąć za mało niż za dużo.
Zgadzam się, możesz więcej stracić niż zyskać. Chyba, że marzysz o jakiejś odmianie. Któraś tu też wspominała o ścięciu do zapięcia stanika, co jest moim zdaniem bardzo fajnym pomysłem. Jednak do ramion nie ma sensu ścinać, chyba, ze chciałabyś jakąś odmianę.
Z autopsji jednak wiem, że włos zniszczony to włos zniszczony. I nie ma sensu podcinać 1-2 cm, tylko od razu więcej. Wiem, że szkoda, ale są sposoby które zarówno przyśpieszą porost, jak i wzmocnią dotychczasowe.

- Czas wszystko zmienia.
- Tak mówią, ale to nieprawda. Konieczne są czyny. Gdy nic się nie robi wszystko zostaje jak było kiedyś.

Zapuszczam włosy
25 cm(sierpień),

I cel: 35 cm

niekosmetyczny blog dla kobiet

Kapryśne loki - blog
kamki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 12:53   #65
Kasia750103
Przyczajenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post33605580
Kasia750103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-22, 21:09   #66
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Masz ładne włosy nie widać zniszczeń, ja bym podcięła końce i wzięła się za pielęgnacje, jak się nie uda to wtedy pomyślisz o większym cięciu. Szkoda tracić taka ładną długość Ja zaczynałam z sianem na głowie, i masą rozdwojonych końcówek ale dało rade wyjść na prostą bez drastycznych cięć

Edytowane przez ewalucja
Czas edycji: 2012-04-22 o 21:11
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-24, 21:10   #67
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez narjia Pokaż wiadomość
A to w taki sposób mi się włosy nie rozdwajały nigdy, bo coś takiego im się nie działo. Mi jak włos się "rozdwajał", to takie malutkie dodatkowe rozgałęzienia wyrastały na końcu w naturalnym kolorze, jak miałam farbowane włosy to było to widoczne, ale nie realne byłoby, żeby to szło w górę, dlatego spytałam.
strasznie mnie to rozśmieszyło.... włosy nie rosną na końcówkach tylko z głowy więc jak mogły Ci "wyrastać dodatkowe rozgałęzienia na końcach w naturalnym kolorze"? mam nadzieję, że to było tylko takie uproszczenie myśli.

Do autorki wątku: masz piękne włosy - przynajmniej na zdjęciach. Ale jeśli faktycznie są zniszczone tak jak piszesz to powinnaś obciąć, ale nie za dużo - tak jak już niektóre dziewczyny pisały - mniej więcej do zapięcia od stanika (lepiej mniej niż więcej). Acha no i przede wszystkim musisz zmienić codzienną pielęgnację, żeby znowu włosy się nie niszczyły. Poczytaj trochę a ja od siebie tak na początek proponuję wiązać włosy przynajmniej na noc - najlepiej zawijać w koczka, stosować odżywki po każdym myciu głowy - przede wszystkim na długość, niekoniecznie aż do skóry głowy, delikatnie czesz włosy i zabezpieczaj końcówki jakimś serum - polecam biovax.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 08:49   #68
narjia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwka Pokaż wiadomość
strasznie mnie to rozśmieszyło.... włosy nie rosną na końcówkach tylko z głowy więc jak mogły Ci "wyrastać dodatkowe rozgałęzienia na końcach w naturalnym kolorze"? mam nadzieję, że to było tylko takie uproszczenie myśli.
Tak u mnie to wyglądało, farbowałam włosy na czarno i miałam przy skórze odrosty, to oczywiste przecież, że wyrastają od góry, ale miałam też brązowe kropki na końcach, i te odgałęzienia nie tylko na końcówkach i właśnie były brązowe. A że naturalnie mam jasny brąz a farbowałam na czarno to naprawdę gołym okiem było to widać, że rozdwojeńce są w naturalnym kolorze.

Edytowane przez narjia
Czas edycji: 2012-04-25 o 08:50
narjia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 14:58   #69
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez narjia Pokaż wiadomość
Tak u mnie to wyglądało, farbowałam włosy na czarno i miałam przy skórze odrosty, to oczywiste przecież, że wyrastają od góry, ale miałam też brązowe kropki na końcach, i te odgałęzienia nie tylko na końcówkach i właśnie były brązowe. A że naturalnie mam jasny brąz a farbowałam na czarno to naprawdę gołym okiem było to widać, że rozdwojeńce są w naturalnym kolorze.
miałam podobnie, jednak to nie jest naturalny kolor tylko zniszczona końcówka ma rozchylone łuski, jest postrzepiona i poniszczona ( barwnik farby szybciej sie wypłukuje i kolor jest spłowiały w tym miejscu w każdym razie nie jest to kolor naturalny!!
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 19:27   #70
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
miałam podobnie, jednak to nie jest naturalny kolor tylko zniszczona końcówka ma rozchylone łuski, jest postrzepiona i poniszczona ( barwnik farby szybciej sie wypłukuje i kolor jest spłowiały w tym miejscu w każdym razie nie jest to kolor naturalny!!
potwierdzam , taka końcówka praktycznie zawsze jest jaśniejsza od reszty włosów

Ja odpisuję u ciebie, Ty u mnie
HairMania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 22:21   #71
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HairMania Pokaż wiadomość
potwierdzam , taka końcówka praktycznie zawsze jest jaśniejsza od reszty włosów
tak jest, to prawda
Ale akurat nie chodziło mi o kolor "naturalny" czy nie, tylko o określenie "wyrastanie rozgałęzień na końcach" bo te rozgałęzienia nie "wyrastają" tylko po prostu włos się dzieli na części... zresztą to chyba każdy wie... tylko narjia śmiesznie napisała.

Edytowane przez malwka
Czas edycji: 2012-04-26 o 22:23
malwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-24, 17:20   #72
karolinga
Zadomowienie

Spalone masz tylko końcówki, więc możesz tylko je ściąć, a resztę włosów zostawić w spokoju Mi szkoda byłoby ściąć takie długie włosy

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości