|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przemiana materii
Ja mam takie pytanko...:P
Jak często i w jakich ilościach należy jeść te rodzynki i suszone owoce?
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
To ja odkopię wątek żeby nie zakładać nowego
Mam w zasadzie jedno pytanko, bo swego czasu zrujnowałam sobie przemianę materii przez głodówki Jestem na redukcji i wiem, że trzeba jeść 3 główne posiłki i 2 przekąski i zastanawiam się czy jedzenie niskokalorycznie ( 1200 kcal ) ale 5 razy dziennie poprawi mi przemianę materii? Może jest tu jakaś mądra główka, która wie co i jak
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Serdecznie polecam wątek o zasadach zdrowego odżywiania podwieszony na forum Dietetyka (10 przykazań żywieniowych lub inaczej Precision nutrition dr. Berardiego).
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
ja Was podziwiam. Przestrzeganie różnych rygorystycznych zasad. Ja nigdy tego nie potrafiłam. Nie umiem podejść do jedzenia inaczej niż jak do prozaicznej, niezbędnej do życia czynności. Nie potrafię się jakoś długo zastanawiać nad tym ile czego zjadłam i ile godzin temu był ostatni posiłek. Jem kiedy chcę i ile chcę, oczywiście bez przesady, ale chyba mam nie najgorszą przemianę materii, bo jakoś mocno nie tyję. Jak się mało ruszam wtedy waga skacze w górę, ale kiedy chodzę na spacery i jeżdżę na rowerze od razu leci w dół.
Dlatego Wasza determinacja i ,,koncekwencja jest godna podziwu. Pozdrawiam, |
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny znalazłam fajny artykuł o przemianie materii. Podaje linka, może się przyda:
http://www.waflewasa.pl/serwis_ekspe...oj-metabolizm/ |
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co masz na myśli "odpowiednio zaparzyć" zieloną/czerwoną herbatę? mogłabyś przybliżyć?
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż miał od jakiegoś czasu spore problemy z trawieniem, poszedł do lekarza jednego drugiego trzeciego i w końcu okazało się że to problem zakwaszenia orgaznimu. Krzyczałam na niego, że to pewnie od piwska, ale podobno nie tylko. Teraz kupiłam mu taki preparat na odkwaszanie xxx i gotuje mu warzywka i jest lepiej, chociaż trochę marudzi
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-27 o 22:24 Powód: Reklama. |
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
Nie no zakwaszenie organizmu nie musi być od piwska jak to napisałaś
No zlaeży też ile tego piwa pije i czy bardzo często. Ogólnie to wydaje mi się, że bardziej rolę odgrywa tutaj dieta. Jak się źle odżywiamy to bardzo łątwo można zakwasić organizm. Jak bym zaczęła od diety a nie od jakichś tam tabletek No ale to tylko moje zdanie
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Jestem na redukcji i wiem, że trzeba jeść 3 główne posiłki i 2 przekąski i zastanawiam się czy jedzenie niskokalorycznie ( 1200 kcal ) ale 5 razy dziennie poprawi mi przemianę materii? Może jest tu jakaś mądra główka, która wie co i jak 

No ale to tylko moje zdanie