Przemiana materii - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-12, 16:11   #61
nedvedzia
Rozeznanie

Dot.: Przemiana materii

Ja mam takie pytanko...:P
Jak często i w jakich ilościach należy jeść te rodzynki i suszone owoce?
nedvedzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-12, 17:19   #62
sansimila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda.p Pokaż wiadomość
Wode z cytryna pije rano codziennie z rana raczej dla przygotowania zoladka "do pracy"
heh a nie nyje was w brzusiu i nie chce się wam szybciej jesc po tej miksturce?
Stary 2008-10-13, 21:34   #63
Tereskaa
Zakorzenienie

To ja odkopię wątek żeby nie zakładać nowego

Mam w zasadzie jedno pytanko, bo swego czasu zrujnowałam sobie przemianę materii przez głodówki Jestem na redukcji i wiem, że trzeba jeść 3 główne posiłki i 2 przekąski i zastanawiam się czy jedzenie niskokalorycznie ( 1200 kcal ) ale 5 razy dziennie poprawi mi przemianę materii? Może jest tu jakaś mądra główka, która wie co i jak

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-13, 22:20   #64
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Mam w zasadzie jedno pytanko, bo swego czasu zrujnowałam sobie przemianę materii przez głodówki Jestem na redukcji i wiem, że trzeba jeść 3 główne posiłki i 2 przekąski
Nie wiem, skąd taki pomysł, ale to nieprawda. Poza jakimiś konkretnymi wskazaniami (indywidualne przypadki) należy unikać przekąsek, zwłaszcza na redukcji, jeść co 2,5-3,5 godziny normalne pełnowartościowe posiłki - wychodzi ok. 6 dziennie.

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
i zastanawiam się czy jedzenie niskokalorycznie ( 1200 kcal ) ale 5 razy dziennie poprawi mi przemianę materii?
1200 wydaje się raczej strasznie mało, więc przemianę materii spowolni. Ale przecież nie jesteśmy jasnowidzami, żeby wiedzieć, jakie masz zapotrzebowanie, a bez tego nie da się ustalić, ile energii powinnaś dostarczać

Serdecznie polecam wątek o zasadach zdrowego odżywiania podwieszony na forum Dietetyka (10 przykazań żywieniowych lub inaczej Precision nutrition dr. Berardiego).
Stary 2008-10-13, 22:32   #65
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
Nie wiem, skąd taki pomysł, ale to nieprawda. Poza jakimiś konkretnymi wskazaniami (indywidualne przypadki) należy unikać przekąsek, zwłaszcza na redukcji, jeść co 2,5-3,5 godziny normalne pełnowartościowe posiłki - wychodzi ok. 6 dziennie.

1200 wydaje się raczej strasznie mało, więc przemianę materii spowolni. Ale przecież nie jesteśmy jasnowidzami, żeby wiedzieć, jakie masz zapotrzebowanie, a bez tego nie da się ustalić, ile energii powinnaś dostarczać

Serdecznie polecam wątek o zasadach zdrowego odżywiania podwieszony na forum Dietetyka (10 przykazań żywieniowych lub inaczej Precision nutrition dr. Berardiego).
Dziękuję za odpowiedź, na pewno zajrzę Ech, dużo się jeszcze muszę nauczyć

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 11:35   #66
majowaPanienka
Przyczajenie

ja Was podziwiam. Przestrzeganie różnych rygorystycznych zasad. Ja nigdy tego nie potrafiłam. Nie umiem podejść do jedzenia inaczej niż jak do prozaicznej, niezbędnej do życia czynności. Nie potrafię się jakoś długo zastanawiać nad tym ile czego zjadłam i ile godzin temu był ostatni posiłek. Jem kiedy chcę i ile chcę, oczywiście bez przesady, ale chyba mam nie najgorszą przemianę materii, bo jakoś mocno nie tyję. Jak się mało ruszam wtedy waga skacze w górę, ale kiedy chodzę na spacery i jeżdżę na rowerze od razu leci w dół.
Dlatego Wasza determinacja i ,,koncekwencja jest godna podziwu.

Pozdrawiam,
majowaPanienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 17:02   #67
lyster
Przyczajenie

dziewczyny znalazłam fajny artykuł o przemianie materii. Podaje linka, może się przyda:
http://www.waflewasa.pl/serwis_ekspe...oj-metabolizm/
lyster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 09:48   #68
SweetCzarnulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agneska Pokaż wiadomość
Zdecydowanie herbatka zielona, ale również czerwona regulują przemianę materii. W ogóle picie tych herbat jest bardzo zdrowe, więc warto się przyzwyczaić. Jednakże trzeba pamiętać o odpowiednim ich parzeniu, bo inaczej można zrobić sobie więcej krzywdy niż pożytku. Zresztą jak ze wszystkim

Niewątpliwie na poruszenie tzw. słabej przemiany materii ma wpływ ruch. Widzę to po sobie. Ogólnie jem mało, jestem wegetarianką, więc mało diet wchodzi w rachubę. W zasadzie w moim przypadku żadna ze znanych mi diet - nie odpowiada mi po samym przeczytaniu metodologii działania ... Ale ruch - to jest to. Przyspiesza przemianę materii i wyzwala dodatkowe pokłady energii, które zalegają w moim organizmie. Niestety czasem o tym zapominam i nie mam czasu tylko dla siebie, żeby zmusić do wysiłku moje ciałko.

Zatem dziewczyny - dużo ruchu i dla wspomagania zielona i czerwona herbatka wpłyną zapewne korzystnie na przemianę materii.

co masz na myśli "odpowiednio zaparzyć" zieloną/czerwoną herbatę? mogłabyś przybliżyć?
Stary 2016-10-27, 15:40   #69
paulin
Raczkowanie

Mój mąż miał od jakiegoś czasu spore problemy z trawieniem, poszedł do lekarza jednego drugiego trzeciego i w końcu okazało się że to problem zakwaszenia orgaznimu. Krzyczałam na niego, że to pewnie od piwska, ale podobno nie tylko. Teraz kupiłam mu taki preparat na odkwaszanie xxx i gotuje mu warzywka i jest lepiej, chociaż trochę marudzi

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-10-27 o 22:24 Powód: Reklama.
paulin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-31, 10:58   #70
martuska8881
Przyczajenie

Nie no zakwaszenie organizmu nie musi być od piwska jak to napisałaś No zlaeży też ile tego piwa pije i czy bardzo często. Ogólnie to wydaje mi się, że bardziej rolę odgrywa tutaj dieta. Jak się źle odżywiamy to bardzo łątwo można zakwasić organizm. Jak bym zaczęła od diety a nie od jakichś tam tabletek No ale to tylko moje zdanie

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości