|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Surowi rodzice" - program na TVN
Jak dobrze jest dowiedzieć się, że jest tyle osób, które również uważają ten program za patologiczny
Wizażanki górą! A co do programu, mnie osobiście krew zalała już wtedy, kiedy zobaczyłam plakat (właściwie billboard) reklamujący ten "nowy, tvnowski hit". Wyglądał tak: zdjęcie dziewczynki(y) przepołowione, i na jednej części włosy w kucyk, bez makijażu, strój a la szkolny mundurek w stonowanych, grzecznych kolorach, z drugiej rockowy image, wyrazisty makijaż i seksowny strój. Noż wa mać! To jak dziewczyna chodzi do gimnazjum/liceum i chce się podobać chłopakom, to to jest patologia, tak? Jak dziewczyna / chłopak są pewni siebie, mają własny gust i własne poglądy, to to jest coś gorszego od bycia zastraszoną przez rodziców nieśmiałą ofiarą losu=życiową niedojdą? Ja uważam się za grzeczną córkę (nawet moja mama tak o mnie mówi, więc chyba tak jest ) i jakoś nie wykluczało to u mnie bycia metalówą. I mojej mamie nie przeszkadzało moje farbowanie sobie włosów na rudo, czarny makijaż i strój, noszenie glanów czy wracanie nad ranem z koncertów. Ba, nawet jak słuchałam rocka, to potrafiła wejść do mojego pokoju i zacząć tańczyć, twierdząc, że to "fajna piosenka". Największe schody, jakie miałam, to z zakładaniem glanów na letnie koncerty "bo przecież jest za gorąco na takie buty" - no ale w tej kwestii to przyznaję rodzicom rację (ale glany i tak zakładam ).Moim zdaniem ten program powiela szkodliwe stereotypy i może się przyczynić do wzrostu nietolerancji w naszym społeczeństwie (a i tak już z tym kiepsko wśród Polaków). Nie przekazuje żadnych godnych naśladowania wartości moralnych, wręcz przeciwnie. No i pokazuje patologiczne zachowania jako wzór. Więc suma sumarum: 3 razy NIE! PS. Chociaż może po tych komentarzach oglądnę sobie ten odcinek z despotyczną "dyrektorką", aby wyrobić sobie pełniejsze zdanie. |
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Ten plakat ma podłoże rasistowskie, ponieważ bycie czy też wyrażac poglądy "Metalówy" czy też inne ma prawo każdy. I czy uczenie się i pójście na studia to przejaw "grzeczności", ci co chcą pracować fizycznie są złe wychowani, czy też maja złe poglądy? I te wpajanie że jak się będziesz uczyć to będziesz kimś będziesz, hahaahahahaahaha.
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ☠☠☠ie nowa metoda wychowawcza -mycie i otwieranie okien
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

Wizażanki górą! 

http://www.ofertypracyza-granica.blogspot.com