japońska popkultura :) :) "ganguro" i "yamamba" zobaczcie i oceńcie fotki - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-22, 11:07   #61
neitka
Zadomowienie

GG do neitka
Dot.: japońska popkultura :) :) "ganguro" i "yamamba" zobaczcie i oceńcie fotki

Nie, nie, nie, to nie tak, zastanówmy się - wszyscy lubimy inność, naprawdę! Dlaczego we Wloczech popularne są blondynki a w Szwecji brunetki? To jest prawda, że ludzie lubią inność - rasy inne od swojej. Wystarczy się zastanowić, co robimy my, kobietki, jak widzimy czarnowłosego chłopca (naturalny kolor) o bardzo ciemnej naturalnej karnacji, albo dlaczego tak wiele kobiet lubi czarnoskórych mężczyzn...

Ginger---> i te Hide-go żółto- zielone lateksowe garniturki ( w takim stroju go pamiętam najlepiej), swoją drogą wiedziałaś, że gdy żył był bliskim przyjacielem Mansona?

p.s. a z anime widziałaś NGE (Neon Genesis Evangelion)?
neitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 11:27   #62
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neitka

Ginger---> i te Hide-go żółto- zielone lateksowe garniturki ( w takim stroju go pamiętam najlepiej), swoją drogą wiedziałaś, że gdy żył był bliskim przyjacielem Mansona?

p.s. a z anime widziałaś NGE (Neon Genesis Evangelion)?
Tego Mansona? Marilyna Mansona? Bo słucham go od bardzo dawna, a nie wiedziałam o tym, jeśli to o niego chodzi
Stary 2005-07-22, 12:02   #63
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Bo to jest w ogóle człowiek pełen sekretów Loviso A pamiętasz może taki serial "Cudowne lata"? (nie myslić z miodowymi) Pamiętasz tam takiego okularnika, przyjaciela głównego bohatera? Miał na imię Paul... żeby nie być gołosłowną...
Stary 2005-07-22, 12:10   #64
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neitka
Bo to jest w ogóle człowiek pełen sekretów Loviso A pamiętasz może taki serial "Cudowne lata"? (nie myslić z miodowymi) Pamiętasz tam takiego okularnika, przyjaciela głównego bohatera? Miał na imię Paul... żeby nie być gołosłowną...
Przepraszam Cię, ale muszę Cię wysmiac nawet w swojej biografii Manson pisze, ze nie jest Joshem Saviano [Paulem], ani tez nie jest Winnie Cooper, a po koncertach nie wyjmuje sobie butelek z colą z tyłka [to tez kolejna plotka , byłam - widziałam, nic takiego nie miało miejsca ] Jest Brianen Warnerem, gdybys czytała biografie i obejrzala jego zdjecia z dziecinstwa, zauważyłabyś, że nie był ani trochę podobny do Paula z "Cudownych lat" Manson jako dziecko był piegowatym blonydnkiem, a nos powiększył sobie w latach 90. To smieszne, że można uważac go za kogoś, do kogo nie jest podobny, myślałam, że to już przbrzmiała plotka Polecam jego autobiografię "Long, hard road out of hell", po jej przeczytaniu można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy z życia MM.
Stary 2005-07-22, 12:14   #65
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

No cóż, najwyraźniej nie przebzrmiała... Hmm... Mnie tam przekonało zdjęcie, może to "wmówione" podobieństwo, ale ja je wdzię, co wcale nie znaczy, że mam rację, którą zapewne Ty masz... Przepraszam :emarassment:

Natomiast ta o Hide-m jest prawdziwa, bo tamtą postać znam duuużo lepiej niż postać P. Mansona, za to mogę ręczyć

Jeszcze raz sorek, za błąs - dobrze, że mnie poprawiłaś, żyłabym w niewiedzy.... (a możesz tu wrzucić jakieś jego zdjęcie z dzieciństwa?)
Stary 2005-07-22, 12:16   #66
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neitka
No cóż, najwyraźniej nie przebzrmiała... Hmm... Mnie tam przekonało zdjęcie, może to "wmówione" podobieństwo, ale ja je wdzię, co wcale nie znaczy, że mam rację, którą zapewne Ty masz... Przepraszam :emarassment:

Natomiast ta o Hide-m jest prawdziwa, bo tamtą postać znam duuużo lepiej niż postać P. Mansona, za to mogę ręczyć

Jeszcze raz sorek, za błąs - dobrze, że mnie poprawiłaś, żyłabym w niewiedzy.... (a możesz tu wrzucić jakieś jego zdjęcie z dzieciństwa?)
Nie ma sprawy, jeśli sa jeszcze jakieś pytania odnośnie MM, to chetnie odpowiem na tyle, na ile mi wiedza pozwala. Zdjęć poszukam w necie, bo nie mam skanera wiec nie mogę tych z książki bezpośrednio pokazać, ale myślę, że gdzieś sa tak owe, zaraz poszukam

Mam [cięzko było znaleźć, jednak przydałby mi się skaner ]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Brian-marilyn.jpg (44,2 KB, 93 załadowań)

Edytowane przez Lovisa
Czas edycji: 2005-07-22 o 13:23
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 12:46   #67
nobilistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
A ja znalazłam jeszcze inną odmianę japońskiego stylu, zdjęcia pochodzą z książki "Biblia gotyckiej lolity", znalazłam je na jakiejś włoskiej stronie. Te suknie nawet fajnie, podobają mi się, w ogóle wszystko by gralo, bo taki styl lubię, gdyby nie było takie przerysowane - te koturny, czarne usta i namalowane ordynarnie brwi
chyba mylisz Glam Gothic z ta japońską.."szmirą".....to 2 zupełnie różne kultury i nie mają nic wspólnego....
nobilistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-22, 12:51   #68
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nobilistka
chyba mylisz Glam Gothic z ta japońską.."szmirą".....to 2 zupełnie różne kultury i nie mają nic wspólnego....
O co Ci chodzi? Nic nie myle, gdyż napisałam tylko skąd pochodzą zdjęcia i je wkleiłam, nie musisz się zaraz czepiac, tylko dlatego, że coś Ci nie pasuje Akurat wiem co to jest gotyk, nie musisz mnie pouczać, nie lubię czegoś takiego. Może miałam założyc osobny watek, żeby wkleić pięć zdjęć? Przesada. Chciałam pokazać, że Japonki preferują również inne style, od tego, które pokazała Ginger w tym wątku, to, że nie zrozumiałas moich intencji nie oznacza, że zaraz możesz mi wmawiac, że cos z czyms pomyliłam. Później sie wszyscy się dziwią, że jestem nerwowa. No trudno nie być, wiele zniosę, ale wmawianiu mówię stanowcze 'nie'.

Edytowane przez Lovisa
Czas edycji: 2005-07-22 o 15:16
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 12:54   #69
anita_w
Rozeznanie

GG do anita_w

Bardzo ciekawe te zdjęcia!

Swoją drogą - można by napisać na ten temat bardzo ciekawą pracę magisterską z antropologii kultury. Warto przyjrzeć się temu, w jaki sposób te kolorowe Japoneczki postrzegają amerykańską kulturę, co uznają ze jej wyznaczniki i czemu chcą się tak upodobnić do kogoś, kim nie są. Trochę to podobne do drag queens - mężczyźni przebrani za kobiety też wyolbrzymiają kobiece cechy, mają gigantyczne biusty, noszą przerysowany makijaż z istami w serduszko, nio i wielgachne obcasy.

Bardzo ciekawe!
anita_w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 15:10   #70
nobilistka
Raczkowanie

ehh..............n.c.
nobilistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 15:17   #71
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nobilistka
ehh..............n.c.
ECH, zgadzam się.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-22, 18:23   #72
manila.sosil
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Trochę im współczuję, bo jakby nie było, wszyscy sa do siebie bardzo podobni - skośne czarne oczy, czarne włosy. W innych krajach jednak ludzie bardziej się różnia od siebie pod względem wygladu, łatwiej się wyróznic, a w takich krajach jak Japonia, to utrudnione.
Oj!
Muszę się wtrącić...
Moja Pani z angielskiego mówiła kiedyś, że miała w grupie Koreańczyka, czy Japończyka... zresztą mniejsza z tym chodzi o to, że "skośnookiego
Zapytała go, co mysli o polskich dziewczynach, kobietach... czy mu się podobają... a on na to - "wszystkie wyglądają tak samo!"
W cZym rzecz... Nam się wydaje (co niektórym), że każdy z Azji czy z Afryki niczym się nie rózni natomiast dla nich każdy Europejczyk też wygląda tak samo
Stary 2005-07-22, 18:40   #73
Lovisa
Zakorzenienie

Hmm, to jaki jest powód, że Japonki tak bardzo chca sie upodobnić do Amerykanek, czy Europejek? Czemu farbują włosy na blond i noszą niebieskie szkła kontkaktowe? Mnie to zjawisko bardzo ciekawi, bo nie rozumiem aż tak przesadnego ukrywania cech swojej rasy u tak dużej liczy osób, w końcu nie sa to jednostkowe przypadki Może ktos ma inną koncepcję od mojej, przedstawionej wczesniej? Bo chyba nie trafiłam
Stary 2005-07-22, 18:41   #74
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

Cytat:
A poza tym, ogląda ktoś anime? Te bajki sa pokazywane dzieciom, a wywierają tak silny wpływ na psychikę... Serio, wzruszają, przerażają, fascynują bardziej niż najlepsze nasze filmy... to też jest w nich ciekawe....
oj moje kochane anime uwielbiam je oglądać szkoda ze w Polsce puszczaja ich tak malo dlatego też ściągam je z internetu.
chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 18:51   #75
Guni
Wtajemniczenie

GG do Guni

To troche jak w watku z tymi clownami, boje sie takich japonek :| przechodzi mnie po ciele gesia sporka, to przerazajace. Btw nie chce nikogo uazic, ja tak czuje To kompletnie nie jest trafione w moja estetyke.

Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny
http://nwpass.qnt.pl/
Guni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-22, 19:03   #76
manila.sosil
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Hmm, to jaki jest powód, że Japonki tak bardzo chca sie upodobnić do Amerykanek, czy Europejek? Czemu farbują włosy na blond i noszą niebieskie szkła kontkaktowe? Mnie to zjawisko bardzo ciekawi, bo nie rozumiem aż tak przesadnego ukrywania cech swojej rasy u tak dużej liczy osób, w końcu nie sa to jednostkowe przypadki Może ktos ma inną koncepcję od mojej, przedstawionej wczesniej? Bo chyba nie trafiłam
trzeba by się zapytać psychologa jakiegoś
ale pewnie im w jakiś sposób imponują te kobiety z Kaliformii... tzn... podobaja im się i chciałyby tak wyglądać... w jakiś sposób upodobnić się do nich. Pewnie oglądają amerykańskie filmy, mtv... w gazetach wszyscy się zachwycają pięknościami z Europy... większość modelek to "rasa biała"... wszędzie Ci biali - pewnie sobie myślą - żartuję oczywiście... ja musze przyznać się, że był czas, że w googlach przeglądałam strony chińskie i patrzyłam jak upodobnić się makijażem do Chinki No coś mi odbiło chyba
ale myslę, że to taka moda... chcą się czymś wyróżniać, w jakiś sposób zaszokować... a szokowac można właśnie innością, odmiennością wyglądu...
Ale żadnej koncepcji nie mam Trzeba by dorwać jakąś Japonkę na zagranicznym forum i popytać
Stary 2005-07-22, 20:20   #77
sylwiamaria
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do sylwiamaria GG do sylwiamaria

BAby CZy mozesz podac mi link do tego zdjecia?
sylwia

1. " W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
George Bernard S

sylwiamaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-23, 11:03   #78
Mariti
Wtajemniczenie

Bez urazy dla miłośniczek tej kultury, bo w tym zakresie to zresztą ciekawe zjawisko, ale dla mnie to poprostu tandeta. Chcą się upodobnic do Europejek a większość robi z siebie Clowny. Myslę, że ukłon w stronę naturalności przydałby się bardzo....Trudno zoabaczyc człowieka pod tym przebraniem. Ale jednak jestem w stanie ich zrozumieć.

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-23, 11:55   #79
tarakatatula
Rozeznanie

one wygladja jak mi sie panda -te z tym uroczym"delikatnym" makijazem bo reszta ok , jak lubia niech sobie tak chodza ale bez przesady

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-23, 13:00   #80
Blondie19
Raczkowanie

a wedlug mnie te fotki sa cudne! takie kolorowe i wesole! swietne... bardzo mi sie podoba taki styl, choc niektorym te biale oczy nie bardzo pasuja ale i tak uwazam ze to fajny trend przynajmniej jes kokorowo na ulicach
Blondie19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-13, 21:31   #81
Napoleonkaperdzasti
Raczkowanie

Mo8im zdaniem Japonki w ogóle są

ładne sama bym tak chciała wyglą

dać i mają

bardzo ładne włosy pozdrawiam a watek bardzo fajny
Stary 2005-08-13, 22:13   #82
Jej_Ekscelencja
BAN stały

Zdjęcia są super. Wreszcie coś innego w obyczajach stylizacyjno-ubraniowych. Mają w sobie dużo humoru i o to chodzi w życiu - dość zamartwiania. Zastanawiając się nad psychologicznym aspektem tego trendu moje zdanie: oczywiście wielki wpływ mangi (podkreślone wielkie oczy), lekka satyra na komercyjno-billbordową modę w Europie i Stanach. Czy nasze gotki to nie pewnego rodzaju protest przeciwko obowiązującym kanonom w modzie? Chodzę sobie ulicami i widzę 70% kobiet wygląda identycznie. Myślę, że i gotki i te Japonki chcą być inne. Inne z przesadą. Jestem jak najbardziej za, bardzo mi się miło to ogląda. O wiele lepiej niż kolczyk w pępku co 5 pani, którą spotykam i wszechwładne przesadnie długie tipsy, pod którymi boję się wiedzieć co jest.
Jej_Ekscelencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-13, 22:17   #83
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta
Smile Dot.: japońska popkultura :) :) "ganguro" i "yamamba" zobaczcie i oceńcie fotki

ech Japonia to kraj który najbardziej mnie fascynuje....i ja rozumiem ten trend.To jest tam po prostu modne.Jak sie tak malujesz to jesteś akceptowana ,jesteś "trendi".Tak jak jest u nas modnych wiele rzeczy to czy chcesz tego czy nie gdy je posiadasz w oczach innych-wizualnie jesteś "lepsza".Rozumiem ale mi sie nie podoba chociaż jakby coś takiego pojawiło się na polskiej ulicy pewnie była bym wśród osób które "uległy modzie"...
n@ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-13, 22:27   #84
-=Reyka=-
Raczkowanie

Ach... Japonki sa takie sliczne z natury, nie podoba mi sie to co robia z soba, ale to moja opinia A Japonia to rzeczywiście niezwykly i fascynujacy kraj kiedys bardzo sie nim interesowalam nawet chcialam sie japońskiego nauczyć ehh to byly czasy
-=Reyka=- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-14, 15:55   #85
bemolka
Zakorzenienie

ja bardzo lubie tą bardziej tradycyjną kulture japonską i cenie za oryginalnosc, ale to co jest na tych fotkach tutaj jakos mi nie pasuje bo to juz nie jest ten cudowny Kraj Kwitnącej Wiśni :/

ps. manga rulez
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-14, 16:08   #86
Nadin
Zakorzenienie

Ta dziewczynka jest super słodziutka, i nawet jej w tym ładnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg u.jpg (52,1 KB, 203 załadowań)

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-14, 16:13   #87
Nadin
Zakorzenienie

Wesoło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg g.jpg (3,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ganguro2.jpg (27,4 KB, 129 załadowań)

Stary 2005-08-14, 16:19   #88
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadin
Ta dziewczynka jest super słodziutka, i nawet jej w tym ładnie
Hmm.. Zalezy co kto rozumie przez pojęcie "ładnie"
Stary 2005-08-14, 16:28   #89
Nadin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Hmm.. Zalezy co kto rozumie przez pojęcie "ładnie"
nawet ładnie czyli nie naj gorzej jak na ganguro

Stary 2005-10-01, 22:09   #90
Kloe
Zadomowienie

Kocham Japonię, mangę, anime i ogólnie ich kulturę .
Stroje są cudne.
Nie przepadam za różem, wszystkimi słodkimi rzeczami, ale te ubrania mają to coś... Japonia ma to coś... ci ludzie nie są tacy jak my... oni są po prostu oryginalni, to widać po strojach i nie tylko.
Swoją drogą niektóre projekty ubrań tego typu można zauważyć w mangach ( Paradise Kiss <3 ).

EDIT: Dodałam kilka fotek... mam ich troche na kompie ^^ kocham japoński styl ubierania... te ubrania są po prostu boskie!

Edytowane przez Kloe
Czas edycji: 2005-10-01 o 22:41
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości