![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Oleje ściągają kolor włosów?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34953091]Gotujesz te suche łupiny cebuli aż woda zabarwi się na rudy kolor
![]() dzięki za przepis, wypróbuje i ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
ja mam blond i rudy (balejaż) i do tego troszkę moich naturalnych (typowy polski ciemny blond), olejuję włosy od jakiegoś miesiąca co drugi dzień i nie zauważyłam zmiany koloru ;p A używam oleju firmy alterra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
tylko się cieszyć , ale blond z balejażem to nie położona farba na całych włosach rozjaśnianych, z których najczęściej sztuczne kolory sie wypłukują.;( ja kiedys również miałam balejaż z rudością i nie wypłukiwał się , jednak jest różnica między całością farbowania a balejażem , jak również docelowym kolorem kładzionym na włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34953091]Gotujesz te suche łupiny cebuli aż woda zabarwi się na rudy kolor
![]() Dzięki Ci bardzo ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, wybrałam balejaż z tego względu, że mniej widać dzięki niemu odrosty ; ) Tak się już nauczyłam, że zawsze zostawiam na włosach trochę swojego naturalnego kolorku ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
BAN stały
|
Cytat:
prawidłowo ![]() ![]() pozazdrościć, że nie masz problemu z wypłukującą się farbą. Może czas pomyśleć o powrocie do natury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
wątpię, jak już zaczęłam farbować to raczej nie przestanę ;p wolę się w jaśniejszych kolorkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Powiem Ci, że też miałam straszną ochotę zrobić sobie rudy kolorek na wakacje, ale mój TŻ mi to wymazał z głowy. Nie wiem dlaczego faceci na początku odradzają rudy, a później są zachwyceni. Jestem przekonana, że jakbym się przefarbowała na rudo to spodobałoby mu się to ;p Chociażby dlatego, że lubi Anię Wyszkoni, a ona zawsze była ruda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
Coś w tym jest , że rudy kolor przyciąga wzrok facetów. Od dawna kobiety obdarzone tym kolorem zmuszone były walczyć z opinią wrednych, samolubnych i wybuchowych. Tymczasem podstawową cechą kryjącą się pod ognistą czerwienią jest pewność siebie i zamiłowanie do zabawy. Rudowłose piękności uchodzą za istne boginie seksu, które potrafią rozkochać mężczyzn do granic niemożliwości. Nic więc dziwnego, że rudowłose kobiety cieszą się dużym powodzeniem, natomiast wśród innych pań wzbudzają niechęć i zazdrość. poza tym rudy jest kolorem włosów tajemniczym, wyróżniającym kobietę. Sprawiającym, że staje się w oczach mężczyzn niebezpiecznym wampem. Rude zawsze panów pociągały, wzbudzały grzeszne myśli, takie chodza opinie, więc może Twój TŻ obawia się tego że będziesz pożądana przez innych a co za tym idzie , będzie czuł się zagrożony?!!!![]() - nie uważasz, że coś w tym jest ![]() Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-06-28 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
kiedyś jak włosy chwyciły mi bardziej czerwień to stosowałam olejowanie i mycie włosów szamponem p/łupieżowym,aby wypłukać trochę kolor
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
BAN stały
|
Cytat:
tak , masz racje, niechciany kolor usuwa sie szamponem z sls-ami , czyli najlepiej przeciwłupieżowym . Bardzo ładnie i szybko wypłukuje kolor. Ale nam chodzi o to , żeby olej nie wypłukiwał ![]() Ja chyba trafiłam na olejki które pomagają , przynajmniej dają poświatę i tak szybko się nie wypłukuje kolor, musze jeszcze wypróbować płukankę z cebuli ![]() pewnie odcień ciemniejszy również da i nie będzie efektu blaknięcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
myślę,że cebula jest widoczna raczej na jaśniejszych odcieniach i żeby był efekt to trzeba ją trochę stosować.Nie wiem czy jest taki olej nie znam naukowej przyczyny wypłukiwania farby,ale tak na mój chłopski rozum to olej wnika w głąb włosa i wypiera barwnik.Może nie zależy to od oleju tylko od porowatości włosa i czasu stosowania oleju
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
A ja już jestem bardzo rudo-blond. Orientujecie się może, czy kokos nie przyciemna blondu? Olej, oczywiście.
![]() ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
ja słyszałam, że kokos przyciemnia
![]() to prawda co piszesz marika ![]() ![]() jak każdy ![]() Dodam też, że ja uzywam mieszanki różnych olei. Jeśli zauważę, że moje włosy są ciemniejsze to nakładam kilka razy maseczkę z dodatkiem miodu. Świetnie rozjaśnia i nawilża włosy, polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||
BAN stały
|
Cytat:
kochana, nie zrozumiałaś mnie. Mi nie chodzi o to , żeby ufarbować włosy odcieniem z wywaru, tylko , żeby kolor rudy nie robił sie wypłowiały. Więc płukanki różnego typu, czyli ziołowe , które przyciemniają kolor włosów , nadają się na rudość , bo nie ma wtedy efektu blaknięcia . A co do wypłukiwania się farby , niestety na każdej stronie fryzjerskiej , specjaliści sie wypowiadają, że kolory sztuczne czyli rudości , czerwienie blakną szybciej .Są to kolory wyraziste, dlatego szybciej jest to widoczne. Dlatego stosuje się tonery między farbowaniami . Ja tez już sposób znalazłam żeby nie było efektu matowego .Na watku juz podawałam przykłady które można stosować, o których wypowiedziała się pani fryzjer- stylista Agnieszka: Niestety rudości są problematyczne i jeśli nie używasz odpowiednich środków, mogą się szybko wypłukać. Prawdą jest, że olejowanie odżywia włosy i sprawia, że są bardziej błyszczące i zregenerowane. Jednym z olejków stosowanych na włosy suche i zniszczone po farbowaniu jest olejek rycynowy. Ten niesamowity eliksir ma właściwości przyciemniające, ponieważ szczelnie zamyka łuskę włosa. W pielęgnacji włosów farbowanych, pomocny może okazać się również olej z orzechów włoskich, który nadaje lekkie zabarwienie ciemniejszego koloru, więc nie powinien przyczyniać się do wypłukiwania koloru z włosów itp. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
hej, musze się z Tysią nie zgodzić, ponieważ olejek kokosowy jest najpopularniejszym olejkiem stosowanym do wszystkich kolorów włosów . I nie przyciemna włosów, a wiem to stąd, że rozmawiałam z osobą która zajmuje się preparatami czysto naturalnymi . I mogę z całą pewnością powiedzieć, że właśnie nie tylko ona poleca olejki kokosowe do blond włosów. Dobry jest jaśminowy , ponieważ on nadaję się właśnie do blond koloru , i wszelkiego rodzaju kokosowe ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, Mariko
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
BAN stały
|
Cytat:
tak jak ja mieszasz olejki ![]() tu przepis, ![]() ![]() dwie garści kwiatów rumianku rzymskiego, lub skórki niepryskanych cytryn, lub 1 garść korzenia rabarbaru podaną ilość ziół dodajesz do 0,5l wrzącej wody, następnie zmniejszasz płomień pod garnkiem na minimalny i czekasz ok. 20 minut, aż zioła oddadzą swoje bezcenne składniki wodzie. Przecedzasz wywar przez papierowy filtr do kawy i wyciskasz zioła – po gotowaniu zostanie ok. 1 szklanki wywaru. W ciepłym jeszcze wywarze rozpuszczasz 1 łyżeczkę miodu.Wzmacniaczy tych używa się tak jak płukanek – wmasuj je równomiernie we włosy. Włosy uzyskują lepszy kolor i łatwiej się rozczesują. Przez to, że wzmacniacze kolorów działają dobroczynnie na włosy i skórę głowy można je stosować dowolnie często. Na rudości i brązy tez jest sposób tylko na to wszystko trzeba mieć czas ![]() Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-06-30 o 13:25 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Marika a ten sposób na rozjaśnianie nie nisz czy włosów? ;> Bo z tego co wiem cytryna wysusza, więc unikam, a o tym nigdy nie słyszałam ; p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tysia , to sposób na uzyskanie wyrazistego odcienia blondu, takie płukanki robisz, żeby blond był jasny a nie pożółkły. I płukanki nie niszczą włosów. Jeśli chodzi o dodanie do miodu kilka kropelek soku z cytryn , aż tak nie wysusza włosów, większość maseczek jest podana z sokiem i zawsze w parze z miodem , wiec jesli zachowasz umiar w dodawaniu cytrynki , nie będzie problemu , albo dodaj wywar z rumianku do płukanki- jak obawiasz się cytryny.Kwaśny odczyn cytryny niweluje odbarwienia pożółkłe włosów. Ten sposób na rozjaśnienie włosów jest bardziej szkodliwy , to mogę potwierdzić, ale za to jest mniej inwazyjny niż rozjaśniacz ![]() Rozjaśnianie włosów blond 3 garści suszonego korzenia rabarbaru, sok z 1 cytryny, troszkę olejku roślinnego. Jeśli dostaniesz zmielony rabarbar to dobrze, jeśli nie to musisz go zmielić w młynku do kawy. Do miseczki z proszkiem rabarbarowym dodaj sok z cytryny i olejek. Mieszaj aż powstanie jednorodna, gęsta papka. Do tego dodaj powoli gorącej wody mieszając. Odstaw na 10-15 minut. Jak zgęstnieje, znowu zacznij dodawać gorącą wodę. Papkę nanoś szerokim pędzlem, na włosy umyte jednokrotnie. Możesz również tym barwnikiem robić pasemka, podkładając pod wyciągnięte pasma folię aluminiową, po nałożeniu barwnika, zawijasz folię – tak jak robi to fryzjer. Ważne jest aby trzymać włosy z barwnikiem w lekko podwyższonej temperaturze. Bardzo ważne jest – aby unikną ć nieprzyjemnych niespodzianek - zrobienie testów na kolor, zwłaszcza jeżeli włosy były wcześniej farbowane chemicznie. Po około pół godzinie można przyjąć, że nastąpi pierwsze rozjaśnienie do koloru miodowozłotego. ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- albo to ![]() Płukanka rumiankowa – do włosów jasnych Działanie: Rumianek jest jedną z ulubionych roślin leczniczych stosowanych do płukanek ziołowych, ponieważ działa leczniczo i dezodorująco. Włosy stają się jedwabiste i lśniące oraz lekko rozjaśnione. Jeśli masz jasne włosy, możesz do płukania dodać również sok z cytryny, co sprawi że Twoje włosy będą piękne i lśniące. Przepis: 1 łyżeczkę suszonych kwiatów rumianku lub gotową herbatkę z apteki lub sklepu zielarskiego zalewasz 1 szklanką wrzącej wody i czekasz aż napar będzie letni. Odcedzasz i płuczesz włosy po myciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
A rozjaśniane włosy, tzn. czy rozjaśniacz też może ściągnąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Jeśli włosy były tylko rozjaśniane, to nie, bo rozjaśniacz usuwa pigment, więc nie ma czego ściągać. Mogą jednak łatwo nabrać niepożądanego żółtego odcienia.
Jeśli po rozjaśnianiu kładłaś farbę, to może wypłukać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.