![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: cytryna na rozjaśnienie włosów?jak użyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
ja też kombinowałam ze swoimi włosami,które za natury sa ciemny-mysi blond...skusiłam sie na brazowy z palette i wyszły prawie czarne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Samotnie, albo parami. Ci którzy naprawdę kochają, chodzą za muru zrębem. Niektórzy ręka w rękę, a inni większymi grupami. Wszystko co mieli -oddali. Niektórzy z nich się zachwiali, i padli pod stekiem bzdur. Bo bardzo trudno jest sercem, rozwalić kretyński mur. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
dobra dziewczyny własnie wylałam na siebie sok z 2.5 cytryn będę tak siedzieć parę godzin i zobaczymy mam niby blond ale wpadają mi w rude no nie bardzo mi się to widzi obczaję co cytryna poradzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Też chyba wypróbuję ten sposób z sokiem z cytryny. W prawdzie już stosowałam ale pół litra rumianku i pół cytryny i w sumie za bardzo mi to nie dawało. Ale kupię sobie z 2 kg cytryny i zacznę na nowo eksperymentować, bo chciałabym zejść do ślicznego białego blondu(taki mam na myśli)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;25721415]Też chyba wypróbuję ten sposób z sokiem z cytryny. W prawdzie już stosowałam ale pół litra rumianku i pół cytryny i w sumie za bardzo mi to nie dawało. Ale kupię sobie z 2 kg cytryny i zacznę na nowo eksperymentować, bo chciałabym zejść do ślicznego białego blondu(taki mam na myśli)
![]() Możliwe jest zejście od takiego jasnego koloru? jaki masz teraz ? ![]()
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
No bardzo chciałabym mieć taki kolor i mam nadzieję że zejdę ale samą cytryną to pewnie nie dam rady... Mam taki jak na miniaturce chociaż niewiele widać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
miałam rozjaśniane włosy z mysiego koloru na jasny blond rok temu, później je przyciemniłam szamponem koloryzującym ponoć (tak mówiła fryzjerka ale słabo się spłukał)na czekoladę. na razie mam 2 odcienie włosów, na odrostach ciemny, na części rozjaśnianej trochę jaśniejszy rudawy. chcę mieć takie włosy jak poniżej. zaczynam testy z cytryną, może spłucze mi się ten szampon z końcówek. wolałabym uniknąć rozjaśniacza ale chyba inaczej nie będę mieć takich włosów.
rozjaśniam cytryną i nawilżam olejem
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
ech dziewczyny nic to nie daje a właściwie daje z moich blond rudych zrobił pomarańcz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Mi płukanie włosów rumiankiem i cytryną dało przepiękny rudawy kolor taki rudy blond. Wyglądał świetnie. Moja rada jest taka, że przy robieniu tej mikstury powinnyście dodać jeszcze oliwę z oliwek, wtedy nie przesuszy wam to włosów.
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Ja mam włosy do ramion i miksturę robiłam w takich proporcjach ;
- sok z wyciśniętej jednej cytryny - łyżeczka oliwy z oliwek - ja dodawałam jeszcze do tego troszkę odżywki z biovax do włosów ze skłonnością do wypadania - mieszamy, nakładamy na głowę, zakładamy reklamówkę na włosy, ubieramy na głowę ręcznik i łazimy tak godzinę. Później spłukujemy tę miksturę i przepłukujemy włosy rumiankiem. Już po dwóch takich kuracjach widać efekty.
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
oj ale tą sodę właśnie dodaje się do szamponu co by nie ztyrać włosów no i na koniec ocet takie cuś podobno oczyszcza włosy z wszelakich cudów takie mycie sodą tylko raz na jakiś czas a tak na pozbycie się farby to szampon przeciwłupieżowy ponoć pomaga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem zaskoczona, że wychodzi wam rudawy. Ja jakieś 4 miesiące temu z włosków ciemny brąz przeszłam do takiego pomieszanego - między jasnym brązem, a ciemnym blondem ( to robiłam u fryzjera)
Ale zachcialo mi się jeszcze jaśniejszego i obecnie 3 razy zrobiłam sobie miesznkę z cytryny ( około 1,5-2 cytryn <oczywiście mam na myśli sok wyciśnięty z nich> + szklanka wody mineralnej). Trzymałam to za każdym razem pod czepkiem (takim kąpielowym) i ręcznikiem przez okolo godzinę do 1,5. I wiecie co mam znacznie jaśniejsze włosy...w tym momencie są bardzo wytraźnie bląd. Obecnie postanowiłam zrobić jeszcze raz czy dwa i na razie wystarczy mi tak jasny kolor. Ja osobiście polecam tą metodę, jeśli chcecie naturalnie rozjaśnić- aha i dodam, że włosy mam farbowane i naprawdę 0 rudości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
no co Ty
![]() ![]()
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam pytanie do osób, które używały cytryny na swój naturalny kolor;d Mój kolor włosów to ciemny blond i chciałabym je rozjaśnić w naturalny sposób. Kiedyś chciałam przefarbować je używając szamponetki jednak nie zdecydowałam się, bo bałam się zacieków, strasznych odrostów i przede wszystkim wypadaniu moich i tak już rzadkich włosów. Słyszałam od fryzjerki, że cytryna pomaga na rozdwojone końcówki, ale czy ona wysusza też włosy? Kupiłam wczoraj 4 cytryny i zastanawiam się nad tym rozjaśnieniem. Po ilu dniach zauważę efekty? I czy warto połączyć cytrynę z rumiankiem? Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Witam, co do rozjaśniania włosów cytryną nie mam jeszcze wyrobionego zdania ,,,ale postanowiłam się z wami podzieli moimi odczuciami po zastosowaniu maski z cytryn< jak na razie 3 zabiegi>. A wiec wyciskam sok z 1 cytryny dodaje to tego łyżkę maski do włosów i na 1 godzinę pod czepek. Efekt hmmm włosy lekko sianowate ale po nałożeniu jedwabiu nic nie widać wiec jak na razie mi to nie przeszkadza. Co najważniejsze włosy stały się o 1 ton jaśniejsze a to dopiero 3 zabieg. To początek poczekam wiec na dalsze efekty.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Jakiej używasz maski?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
renee blanche maska do farbowanych włosów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() - do szklanki wycisnęłam cały sok z cytryny - dolałam jedną, małą łyżkę oliwy z oliwek - resztę uzupełniłam wodą i zamieszałam potrzymałam ją mniej więcej godzinę (miałam na głowie czepek oraz ręcznik) po czym zdjęłam i umyłam włosy. efekty widać już po pierwszym stosowaniu, nie są to jednak jakieś specjalnie widoczne.. ale z takiego kasztanu przeszłam w taki bardziej ciemny blond. wydaje mi się, że przy regularnym stosowaniu rozjaśni cytrynka włosy, ale ja stwierdziłam, że przy okazji kupie w sklepie joanne w sprayu, gdyż wiele osób ją poleca.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
xxnatalia pisałaś, że do tej miksturki dodajesz oliwę z oliwek. W czym ona pomaga? Dzięki niej włosy są mniej suche?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
szczerze mowiac, to wyczytalam to na jakims forum (nie wiem nawet, czy nie byl to nasz wizaz) i wydaje mi sie, ze to ma wlasnie temu zapobiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Ja stosuję przed każdym myciem maskę z żółtka i soku z cytryny. Proporcje: jedno żółtko + wciskam sok z cytryny do poziomu żółtka (w szklance). Wcieram we włosy, skórę głowy i trzymam jakieś pół godziny pod folią. Następnie myję włosy, spłukuję, a ostatnie płukanie robię naparem z rumianku.
Efekt - z ciemnego blondu zrobił mi się średni blond - efekty widoczne po jakichś dwóch tygodniach. Poza tym włosy mają piękny połysk. Jeśli chodzi o samą cytrynę to faktycznie może wysuszać, dlatego dobrze jest coś do niej dodać - oliwę albo żółtko.
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Witam,
Przeglądałam dziś rano ten wątek i postanowiłam wypróbować cytrynkę na sobie ![]() Jeszcze wczoraj wieczorem myślałam o dekoloryzaji albo jakiś pasemkach a wszystko to za sprawą prawie czarnego czerepu, który wyszedł mi na 3 cm moich dość ciemnych odrostach. Reszta włosów szczęście w nieszczęsciu złapała na całkiem przyjemny brąz (bo była wcześniej troszke rozjaśniona) ale mocno różniący się od 3 cm przy głowie. Przez tydzień wmawiałam sobie, ze całkiem mi ładnie w tych ciemnych włosach, jestem naturalną szatynką... ale cóż postarzyłam sie tym czarnym czerepem o kilka lat ![]() Przed myciem zaaplikowałam na 3 cm ciemny kolor przy głowie sok wyciśniety z połowy cytryny (pędzelkiem do nakładania farby, pozostawiłam na 15 min. ) i o dziwo przy spłukiwaniu woda była ciemna ![]() Ha ha to działa włosy u nasady przestały świecić plastikową czernią ! momo że kolor, który kładłam to był ciemny brąz ale głupia byłam bo one zawsze tak wychodzą ![]() ![]() Edytowane przez Lusya Czas edycji: 2011-05-30 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Witam maluje włosy na czarno od 3lat i mi się znudził ten kolor przypadkiem usłyszałam o cytrynie tylko ja nie czekałam aż ktoś coś nap tylko nakładałam ją na włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.