1200 kcal, czyli chudniemy przez wakacje i wchodzimy w nowy rok szkolny odmienione!!! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-24, 18:33   #61
anetka257
Przyczajenie

Dot.: 1200 kcal, czyli chudniemy przez wakacje i wchodzimy w nowy rok szkolny odmieni

Cytat:
Napisane przez callit Pokaż wiadomość
Mogę dołaczyć?
wzrost - 162
waga - na dole

Od dzisiaj oficjalnie dietka + ćwiczenia
Do 02.09 akurat będzie 10 tygodni, więc idealnie aby zrzucić 10kg
Pewnie! Dołączaj się
No drabineczka dzisiaj trochę mało zjadłaś. Ale ja mam czasem taki sam problem... Po prostu czasem nawet nie mam czasu na jedzenie. Ale chyba dzisiaj aż tak mało nie zjadłam. Tak mi się wydaje, bo na śniadanie zjadłam 3 kawałki chleba: dwa z pomidorem, sałatą i szczypiorkiem, a jeden z sałatą i rzodkiewką.
Na drugie śniadanie 2 kawałki chleba z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką.
Na obiad to samo co wczoraj. (zasmakowało mi to )
I w między czasie jadłam czereśnie
anetka257 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 19:27   #62
cielo89
Raczkowanie

Dot.: 1200 kcal, czyli chudniemy przez wakacje i wchodzimy w nowy rok szkolny odmieni

Ja dzisiaj zaszalałam z jedzeniem -> sezon grillowy łącznie zjadłam ok 1600kcal ale stwierdziłam że nie ma co rozpaczać, raz na jakiś czas trzeba sobie pozwolić na szaleństwo żeby nie zwariować
cielo89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 20:15   #63
choco star
Raczkowanie

wiecie co...niedziele są straszne.. te obiadki i wogóle :/ no i poszło makaron z bolognese, kawaleczek ciasta z truskawkami na zimno, maślanka + 2 kromki chleba i dużo dużo czereśni i truskawek..ehh cienizna.. zmotywujcie!
choco star jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 20:38   #64
201604181004
Konto usunięte

Koko koko choco spoko dieta leci hen wysoko wszyscy razem zaśpiewajmy diecie doping dajmy
No ale co, maślanka dobrze, owoce dobrze. Makaron bolognese, odkujesz się

Oj tak jeśli chodzi o sezon grillowy to moje piersi z kurczaka tylko czekają na grilla ;d
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 20:48   #65
callit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez An969 Pokaż wiadomość
Witamy!
Jakie masz zamiar stosować ćwiczenia?
Wszystko po trochu . Tzn z aerobów: bieganie, skakanka, basen, rower, może tenis itd. + siłowe z ciężarkami i jakieś na mięśnie brzucha

Później jeszcze chciałabym rozpocząć program Insanity (cardio i interwały) bo kiedyś zaczęłam, ale nie dokończyłam

Dzisiaj kiepsko z ćw - tylko 15 min skakanka ;d
kcal: 1150

choco star raz na jakiś czas mały odskok nie zaszkodzi, ważne jedynie aby potem szybciutko wrócić do diety pozdrawiam i trzymam kciuki
callit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 22:03   #66
deszczowa_nimfa
Raczkowanie

Moge dołączyć?

Waże 59 przy wzroście 155. Ogólnie sylwetka jest ok, tylko brzuszek i uda... Od dawna łącze sport i ograniczenie jedzenia, jednak słodycze są moją zmorą. Co robicie kiedy macie ochotę na nie?
deszczowa_nimfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 22:09   #67
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Cześć dziewczyny, wpadłam na chwilkę tylko
Ostatni gorący tydzień i nie mam kurczę czasu, żeby się po tyłku podrapać... no nic, jeszcze tylko 5 dni

Dziś nawet moja dieta podupadła a wczoraj pierwszy raz od bardzo dawna piłam alkohol Ale tańczyłam pół nocy, więc jakaś forma ruchu zachowana 3km wracałam z siostrą z bucika o 2 w nocy, bo nie chciałyśmy taty budzić
Jakby ktoś Was kiedyś zapraszał na party wiejskie - ubezpieczcie się w wygodne obuwie
Stary 2012-06-24, 22:50   #68
choco star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Koko koko choco spoko dieta leci hen wysoko wszyscy razem zaśpiewajmy diecie doping dajmy
No ale co, maślanka dobrze, owoce dobrze. Makaron bolognese, odkujesz się

Oj tak jeśli chodzi o sezon grillowy to moje piersi z kurczaka tylko czekają na grilla ;d
tak sobie wyobraziłam Ciebie z pomponami i jakos mi lepiej dzieki

co do grilla wydaje mi sie że to nie jest az takie złe, lepiej zjeśc ten kawałek mięsa z którego ścieknie troche tłuszczu niż bez tej rusztowej obróbki

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez deszczowa_nimfa Pokaż wiadomość
Moge dołączyć?

Waże 59 przy wzroście 155. Ogólnie sylwetka jest ok, tylko brzuszek i uda... Od dawna łącze sport i ograniczenie jedzenia, jednak słodycze są moją zmorą. Co robicie kiedy macie ochotę na nie?
oczywiście ,witamy

ja siegam po owoce albo ogórki kiszone napewno znajdzie sie jakis zamiennik, jeśli już nie mozesz tego opanować myslę ze zawsze lepszym rozwiązaniem bedzie maly lizak niżeli batonik czekoladowy naładowany kaloriami

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, wpadłam na chwilkę tylko
Ostatni gorący tydzień i nie mam kurczę czasu, żeby się po tyłku podrapać... no nic, jeszcze tylko 5 dni

Dziś nawet moja dieta podupadła a wczoraj pierwszy raz od bardzo dawna piłam alkohol Ale tańczyłam pół nocy, więc jakaś forma ruchu zachowana 3km wracałam z siostrą z bucika o 2 w nocy, bo nie chciałyśmy taty budzić
Jakby ktoś Was kiedyś zapraszał na party wiejskie - ubezpieczcie się w wygodne obuwie
witamy moją zmora właśnie są imprezy wszelkiego rodzaju na których masa niezdrowego jedzenia i alkoholu tu sie skubnie tam sie skubnie... ale w Twoim przypadku myslę ze spora częśc kalorii odpracowana spacerkiem
Stary 2012-06-25, 00:30   #69
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Co robicie kiedy macie ochotę na nie?
herbata z większą ilością słodzika. zasłodzenie japy murowane

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

kurcze jedziemy na wakacje w góry... martwię się bo na wyposażeniu nie ma roweru ale myślę że wezmę kijki do nordic walkingu. tak myślę. czy ktokolwiek tutaj się na tym zna i jakoś to skomentuje?

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

kurcze jedziemy na wakacje w góry... martwię się bo na wyposażeniu nie ma roweru ale myślę że wezmę kijki do nordic walkingu. tak myślę. czy ktokolwiek tutaj się na tym zna i jakoś to skomentuje?

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

łałąłąłąłąa jak super zamiast kupować drogi licznik do roweru zainstalowałam na telefonie sport tracker! mierzy mi dystans, prędkość i w ogóle w bieganiu chodzeniu jeździe na rowerze i innych.
tylko jeszcze nie rozgryzłam gdzie jest opisane spalanie kalorii
Stary 2012-06-25, 05:15   #70
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Zakochałaś się w rowerze Fajna aplikacja, też chcę taką... Ciekawe czy w Windows Phone ją znajdę
Nordic polecam strasznie mocno w ogóle, a chodząc po górkach będzie Ci dużo łatwiej z kijami - te wszystkie zalety łażenia na nordicu wykorzystasz
Polecam Karpacz w zestawie z Western City
Stary 2012-06-25, 10:54   #71
An969
Przyczajenie

Dzisiaj po raz pierwszy czuję, że mam mięśnie brzucha.
Au!
Stary 2012-06-25, 13:10   #72
201604181004
Konto usunięte

Ooo to dobrze to wezmę kijki ze sobą na miejscu będzie internet więc jak będę miała problem będę pytać

Tylko kurde ten program mi nie chodzi trochę. U chłopaka w blackberry śmiga i w ogóle a u mnie dupa

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

mmmmm pierwszy bób w tym sezonie

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Ale się wściekłam :[ chciałam sobie zaoszczędzić czasu i zamiast trzeć w domu jabłko z marchewką kupiłam gotowe w słoiku.
To jest tak obrzydliwe i niezjadliwe że musiałam cały słoik wywalić. O-H-Y-D-A ohyda
Stary 2012-06-25, 13:52   #73
choco star
Raczkowanie

wiecie ja od wczoraj testuje pewną stronkę która zlicza nam dzienne spożycie kalorii w danych produktach, poprostu odnajdujecie produkt ktory zjadlyscie, wybieracie w jakiej objętości(ile tego było - szklanka,lyżka, talerz etc.) a kalkulator wam to wszystko zlicza i zapisuje w dzienniku jak narazie mi sie to podoba, mysle że to dobry sposób na kontrolowanie pochłoniętych kcal wkleilabym linka ale chyba tak nie można bo to podchodzi pod reklame i będzie bura :/
Stary 2012-06-25, 13:54   #74
An969
Przyczajenie

Exclamation Dot.: 1200 kcal, czyli chudniemy przez wakacje i wchodzimy w nowy rok szkolny odmieni

Dzisiaj moja rodzicielka kupiła ciasto i kabanosy.
Jak tu nie zwariować? Jestem sama w domu...Trzymajcie mnie, bo się zaraz na to rzucę!

Edytowane przez An969
Czas edycji: 2012-06-25 o 13:56
An969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 14:48   #75
choco star
Raczkowanie

u mnie do tej pory 3 kanapki z jajkiem na twardo i keczupem + kubek herbaty, do tego mały grzeszek w postaci GRANDA czekoladowo orzechowo smietankowego aaah czyli ogólnie rzecz biorąc ponad 800 kcal na dziś juz mam z głowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-25, 16:05   #76
anetka257
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez deszczowa_nimfa Pokaż wiadomość
Co robicie kiedy macie ochotę na nie?
Ja na przykład po każdym posiłku myję zęby i potem mi się już nie chce jeść. Nawet słodyczy. Po prostu wtedy zmienia się ich smak i nie są już takie dobre Na mnie to działa. Nie wiem jak u ciebie
A dzisiaj:
Śniadanie- 2 bułki- 2 połowy z szynką, jedna z ogórkiem i jedna z dżemem.
Drugie śniadanie- bułka z szynką
Obiad- ziemniaki, klops i surówka. (ale zrobione w miarę dietetycznie) i czereśni kilka.
Dzisiaj taki obiad, ponieważ nie mogłam zrobić nic sama, bo byłam w szkole i wróciłam głodna i padnięta
Drabineczka- zazdroszczę ci tych wakacji. Uwielbiam góry. A co do tych kijków, to niestety nie mam pojęcia
anetka257 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 16:49   #77
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Choco dawaj linka najwyżej usuną
Widziałam kiedyś podobną stronkę, ale Twoja wydaje się fajniejsza

Drabineczka - masz za karę!
Stary 2012-06-25, 17:51   #78
deszczowa_nimfa
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za rady, postaram sie wprowadzić je w życie. Gorzej kiedy jest się ze znajomymi, wtedy nie tak łatwo odmówić sobie czegos słodkiego :P

Właśnie Choco podeślij linka!
Stary 2012-06-25, 18:20   #79
201604181004
Konto usunięte

choco star! dawaj linka!

a ja się wam pochwalę ten izuulka już wie zapisałam się na wolontariat, mam się opiekować wolontariuszami zza granicy na wymianie, mam Hiszpana pod opieką - dzisiaj go poznałam jeszcze dojedzie Ukrainka. Na szczęście świetnie mnie rozumie po angielsku i się nie muszę z hiszpańskim kompromitować jestem jego tłumaczem a jutro zaczynamy naukę polskiego ale mam dobry humor a zaraz na rower spadam
Stary 2012-06-25, 18:45   #80
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Jej... zazdroszczę tego Hiszpana
Ukrainka ujdzie i po Polsku Cię zrozumie jak będzie trzeba

TŻ myje naczynia, ciekawe ile szklanek do kompletu trzeba będzie dokupić
Stary 2012-06-25, 18:56   #81
choco star
Raczkowanie

http://exerceo.pl/index.php mam nadzieje że mnie razem z nią nie usuną
ale mam jedno ale co do niej, za szklanke waniliowego cappucinno policzyło mi 1000 kcal! czy to możliwe? :/
Stary 2012-06-25, 19:20   #82
deszczowa_nimfa
Raczkowanie

drabineczka oddaj tego Hiszpana !

Cytat:
Napisane przez choco star Pokaż wiadomość
http://exerceo.pl/index.php mam nadzieje że mnie razem z nią nie usuną
ale mam jedno ale co do niej, za szklanke waniliowego cappucinno policzyło mi 1000 kcal! czy to możliwe? :/
Nie wiem, bo nie pijam takich rzeczy, ale podejrzewam, że to jest możliwe jeśli je jeszcze dodatkowo słodziłaś.
Stary 2012-06-25, 19:45   #83
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

E... musiałabyś 2l tego wypić
Raczej nie jest to możliwe, przecież to 200ml jest w porywach do 300 ;p
Stary 2012-06-25, 21:59   #84
choco star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
E... musiałabyś 2l tego wypić
Raczej nie jest to możliwe, przecież to 200ml jest w porywach do 300 ;p

no też mi się tak wydaje właśnie, tym bardziej że nie doliczałam już do tego cukru tak sie wystraszyłąm że aż sobie odmówilam tego picia, mimo wszystko
Stary 2012-06-26, 00:37   #85
201604181004
Konto usunięte

ojezu w życiu ciekawe czy kubek smalcu ma tyle kcal

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

Jezu oglądam wróżkę na tvn style i duszę się ze śmiechu
-czy mój mąż ma romans
-no jest tam jedna blać która się czai

-uprawiałam seks bez zabezpieczenia, zaszłam w niechcianą ciążę?
-nie rób takich głupot ale karty ciąży nie widzą

-czy mój mąż ma romans?
-no jakaś mu wchodzi w tyłek bez mydła

Stary 2012-06-26, 07:02   #86
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Beznadziejny jest ten kalkulator kalorii, kłamca jeden
Moje dzisiejsze planowane śniadanie: jajecznica z 3 jaj, 3 plasterki sopockiej - razem 294 kcal, a kalkulator mówi, że ponad 500
Coś jest nie tak

1 jajko ma 78 kcal (normalnej wielkości), plasterek sopockiej 20 kcal

Polecam ile wazy pl ;p
Stary 2012-06-26, 10:10   #87
An969
Przyczajenie

Hej!
Jak chocostar napisała, że znalazła stronę z dziennikiem kalorii, to sama takiej poszukałam. Uznałam, że przydałoby się wiedzieć ile kiedy zjadłam.
Tą exerceo też widziałam, ale mi się nie spodobał kolor .
Trafiłam na dieta.pl.
Fajna stronka. Na niej jest też dziennik ćwiczeń, który oblicza ile spaliłaś.

Jak coś, to to usuną.
Stary 2012-06-26, 11:50   #88
milenaLenka
Raczkowanie

GG do milenaLenka

Cześć dziewczyny, mogę dołączyć? Jestem nowa na tym forum, ale chętnie wezmę udział w dyskusji?
milenaLenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 11:52   #89
choco star
Raczkowanie

właśnie ten kalkulator jest dobry bo nam zawyża kalorie przez co mniej zjemy jak juz sie przestraszymy jak dużo wpałaszowałyśmy

a tak po za tym u mnie dziś na wadze nie 57 a 56 nie wiem czy to woda ze mnie zeszła, czy poprostu wysikałam ten kilogram w każdym razie cieszy i motywuje

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez milenaLenka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mogę dołączyć? Jestem nowa na tym forum, ale chętnie wezmę udział w dyskusji?

jak najbardziej, witamy
Stary 2012-06-26, 12:01   #90
mamadlo
Przyczajenie

Hej, ja mam plan dziennie 1200 kcal i 30 min rowerku. I staram się niem siedzieć ciągle na tyłku w domu, to jest chyba najgorsze wogóle podrzucam wam przepis na pyszne batoniki owsiane, dla takich co bez słodyczy życ nie mogą

2 szkl płatków owsianych (najlepiej górskie, byle nie błyskawiczne)
1/2 szkl mąki pełnoziarnistej
2/3 szkl wiórków kokosowych
1/2 szkl orzechów (u mnie nerkowce i laskowe)
1 szkl suszonych owoców (u mnie śliwki, morele i daktyle)
2 białka
2 łyżki miodu
2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego
2 łyżki oleju
1/4 szklanki ciepłej wody

Miód rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajmy olej i łączymy. Mieszamy w misce wszystkie suche składniki. Białka ubijamy mikserem. Polewamy wodą z miodem naszą suchą mieszankę i mieszamy drewnianą łyżką. Dodajemy białka i mieszamy jeszcze. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem. Ja robiłam w prostokątnej formie, wyszły chyba trochę za cienkie.
Pieczemy około 30 minut w 170 stopniach.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Pieczemy około 30 minut w 170 stopniach.[/QUOTE]
jeden batonik wielkości mniej wiecej takiej jakiego można kupić w sklepach ma ok 150-170 kcal

Edytowane przez mamadlo
Czas edycji: 2012-06-26 o 12:00
mamadlo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości