|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dlaczego ludzie są tacy?
Czemu nic z tym nie robisz, przecież to może naraić Ci kiedyś ogromnych kłopotów.
Cytat:
Coś tam wcześniej wspomniałaś o tym, że ludzie czują się bezkarni. Czy nie jesteś na to idealnym przykładem (i nie tylko na to) ? Retorycznie zapytam. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5523118 6]Czemu nic z tym nie robisz, przecież to może naraić Ci kiedyś ogromnych kłopotów.
Trafisz kiedyś na taką 'chojraczkę' jak Ty i zobaczysz co można będzie Ci zrobić. Coś tam wcześniej wspomniałaś o tym, że ludzie czują się bezkarni. Czy nie jesteś na to idealnym przykładem (i nie tylko na to) ? Retorycznie zapytam.[/QUOTE] Tak sie sklada, ze akurat mam g5 w KM i tluke sie na sparingach i czesto mam obrazenia. Morda nie szklanka. Z reszta bez powodu nikt w jape nie dostaje, nie oszukujmy sie. Widze Tobie frajde robi wstawianie takiego ,,o jeny '' ... ;] Nie mam ochoty juz tu dyskutowac, zegnam Idz straszyc KK kogos kto sie tego boi hahah ;]
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też żegnam
|
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Piszesz o agresji a sama jesteś agresywna. Ponawiam pytanie: czy Angielkę, która zajedzie Ci drogę też byś trzepnęła, czy tylko w Polsce czujesz się wyjątkowo zwolniona z panowania nad sobą? ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
|
|
|
|
#65 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5523019 6]Takie tam gadanie. Wiadomo, że nie jest tak, że WSZYSCY to 'nieskrobane chamy', ale np. jak porównać ilość bluzgów w różnych kombinacjach jakie latają w Polsce w przestrzeni publicznej i prywatnej, z mentalnością innych europejskich społeczeństw w tym względzie, to przykro mi - jesteśmy chamami najwyższej próby.
To wszystko z wychowania do egoizmu, byle tylko patrzeć swojego zadu, inni to tylko takie przeszkadzacze, cholera wie po co to się porodziło, chyba żeby wkurzać No i wkurza. I poziom agresji i frustracji aż uszami wycieka większości szanownych Rodaków.Zaczyna się już w szkole, gdzie nie ma w ogóle wychowanie do pracy w grupie, w zespole, uczniowe pracują indywidualnie na swoje wyniki. Potem zamykają się w rodzinie, na rzecz np. lokalnych społeczności mało kto się udziela, społeczeństwo obywatelskie leży i kwiczy. Ale jak może być inaczej skoro najważniejsze jest JA. U starych ludzi dochodzą jeszcze zaburzenia psychiczne - oczywiście nie leczone i niezdiagnozowane, bo do psychiatry taki wstyd iść, 'przecież nie jestem głupia/głupi'.[/QUOTE] The grass is always greener on the other side. ![]() Jesteś ciut niesprawiedliwa. Nie chodzi o żadne wychowanie tylko o historię. Polska nie jest nie typowa. Po reżimie zawsze jest kryzys zaufania społecznego, jednostki nie ufają masie, komunikują się tylko z innymi jednostkami (poszanowanie, nawet jeśli tylko deklaratywne dla rodziny itd.), a między jednostką i przedstawicielami struktur (np. samorząd gminy) nie tylko nie ma zaufani ale i pęd antagonistyczny. To dopiero 26 lat z kawałkiem. A realnie raczej 20. Jeszcze mamy szansę na społeczeństwo obywatelskie. Co prawda długa i ciężka droga, ale zaklinam niech żywi nie tracą nadziei. Z moich doświadczeń wynika że Polacy są postrzegani jako przyjaźni ale zdystansowani.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Masz rację, że sytuacja polityczno - historyczna kształtuje mentalność ludzi. Mówię przecież, że to z wychowania się bierze, również w zakresie edukacji. Tylko kiedyś trzeba zacząć to zmieniać, a jakoś tego nie widzę. No i Polacy wobec obcokrajowców bywają zupełnie inni niż wobec siebie na wzajem (to przez kompleksy). |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
Tak naprawdę nie wiem, w Warszawie to potrafi być dziko w komunikacji miejskiej, ale już na osiedlu każdy mówi dzień dobry choć mnie nie zna, pani w sklepie mnie pierwszy raz na oczy widzi, ale mówi żebym jej przyniosła pińc złotych do 15 (Biedronka), w mięsnym zadawałam idiotyczne pytania (dla psa kupowałam kurczaka, który musi spełniać wyśrubowane standardy, a to nie ja się tym zwykle zajmuje) i pani się zaangażowała jakby dla własnej matki wybierała.
Nie raz luzie podchodzą pogadać o psie jak jestem z nią na spacerze. W sumie na przystankach też mi się nie raz zdarzyło że ktoś o pogodzie chciał gadać. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
No wiadomo, że jest różnie, ale tendencja jest raczej w stronę 'nieprzyjemnie' niż 'miło' albo chociaż 'neutralnie'.
Polacy są bardzo nerwowi, z nerwami na wierzchu chodzą. Wystarczy iskra i się zaczyna rzucanie mięchem, głupie komentowanie, przewalanie gałami i darcie japy. Wszystkim się wiecznie spieszy, no normalnie wieczne napięcie. Gdyby tutaj posiadanie broni było powszechne to by nam populacja spadła o 50%
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co Twoim zdaniem usprawiedliwia użycie siły wobec 2giago człowieka? |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę napisać za co kiedyś sama zostałam "trzepnięta" przez takiego agresywnego kierowcę jak AngielskaPogoda. Mianowicie wyprzedzałam autobus lewym pasem w mieście przy ograniczeniu 70 km/h, jechałam jakieś 80, ale z tyłu jakiemuś młodemu (max 20 lat) się spieszyło, bo z kumplami na majówkę jechał. Próbował mnie wyprzedzić z prawej strony najpierw (nie wolno, bo tylko dwa pasy), ale się nie zmieścił, więc musiał poczekać aż skończę wyprzedzać. Potem on wyprzedził autobus i mnie (byłam już na prawym pasie), zajechał mi totalnie drogę i się zatrzymał. Ja przytrzymałam klakson, a on wysiadł i wystartował z pięściami przez otwarte okno. Uderzył mnie w kość policzkową, więc otworzyłam drzwi z taką siłą, że aż się wywalił. W tym czasie moja mama zadzwoniła na policję.
Co do naruszenia nietykalności cielesnej to macie rację, ale trzeba zrobić obdukcję - tak mi powiedzieli na policji. Nie zrobiłam, zresztą pewnie by nic nie wykazała, bo nie miałam nawet siniaka, ale policja się nim zajęła, bo wstał, pojechał, a za chwilę na sygnale minęła mnie policja i potem widziałam, że stał na poboczu ten samochód i radiowóz. |
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam taka sytuacje, że sąsiadka popchnęła mnie na schodach... Była psychicznie chora... ja nie reagowałam na jej zaczepki i mnie pchnęła... Było to przy dwóch świadkach... I co ? Przyjechali policjanci i NIC Nie mogli nawet wejść o szanownej pani sąsiadeczki z nią porozmawiać, bo teraz nic sie nie dzieje i nie słychać żeby się w mieszkaniu awanturowała to oni nie mogą jej zakłócać spokoju |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pouczenie to minimum, a o ew. obrażeniach może się wypowiadać tylko lekarza i nikt ich o konsultacje nie pytał. Moja babcia miła problem z sąsiadem, łącznie z próba zabicia jej kota i też nie mogli nic zrobić. Do chwili kiedy okazało się że ona zna kodeks karny i rozumie język prawniczy, a numer do komendy stołecznej już zna.
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o to pouczenie to gdyby człowiek wcześniej wiedział co nie zmienia faktu, że to jest żenada jakaś... ktoś mnei może popchnąć na schodach czy uderzyć i w sumie żadnej kary dotkliwej nie poniesie...
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
W przypadku osób psychicznie zaburzonych (takich, u których oficjalnie stwierdzono chorobę) sprawa rzeczywiście może ujść bez echa. Taka osoba ma bowiem zaburzone postrzeganie otaczającej ją rzeczywistości i nie do końca rozumie znaczenie swoich czynów. Smutna prawda: dopóki kogoś rzeczywiście nie uszkodzi lub faktycznie nie zagraża sama sobie i otoczeniu nie da się jej zmusić do leczenia zamkniętego ani w ogóle jakiegokolwiek (nawet do przyjmowania leków).
W sytuacji opisanej przez Pogodę mamy jednak do czynienia z osobą absolutnie poczytalną, która nie potrafił zapanować nad agresywną reakcją bo "morda to nie szklanka".
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2016-02-06 o 15:22 |
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
Która wręcz jest dumna ze swojego patologicznego funkcjonowania...
|
|
|
|
|
#77 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Im mocniej tym lepiej. Wskazane co najmniej złamanie nosa i wybicie minimum dwóch zębów.
|
||
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Z jednej strony bronienie nienarodzonego zlepku komórek a z drugiej latanie po ulicy i bicie ludzi. Ciekawe spojrzenie na świat.
Godnaś, Lucyperowi żeby cię dać w dary, Boś jest wyobrażeniem a właśnie owego, Co wieniec ma na wierzchu z szybu smrodliwego, Popraw się, babo, na tej swojej wdzięcznej twarzy Albo mi się za jedno tysiąc złych słów zdarzy. |
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Racja. Im więcej ludzi do tłuczenia tym lepiej. Jest się na kim wyładować
Godnaś, Lucyperowi żeby cię dać w dary, Boś jest wyobrażeniem a właśnie owego, Co wieniec ma na wierzchu z szybu smrodliwego, Popraw się, babo, na tej swojej wdzięcznej twarzy Albo mi się za jedno tysiąc złych słów zdarzy. |
|
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Odpowiedni pies i partner to zawsze + 100 punktów do szacunu na dzielni albo w ustawkach.
|
|
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
O Jezu kochany, dajcie już spokój. Odmeldowała się kobita z rozmowy, po co dalej targać łacha.
|
|
|
|
|
#84 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
|
|
|
|
#85 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#87 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najgorzej to w pracy mieć takie księżniczki skupione na sobie i swoim złym humorze, który przecież musi znaleźć ujście. Tragedia. |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
Ja tam uważam, że większość ludzi jest po prostu wredna albo wręcz zła z natury i to wszystko. Jedyne co nas hamuje to pewne mechanizmy wypracowane na przestrzeni wieków oraz normy społeczne. Bez tego ludzie by się pozagryzali. A i narodowość nie ma tu nic do rzeczy. Śmieszą mnie takie egzaltowane teksty jak wpis którejś dziewczyny powyżej, o cudownych ludziach z Wlk. Brytanii tańczących na ulicy
no proszę Was, Brytyjczycy kojarzą mi się głównie z zarozumialstwem i lekceważącym stosunkiem do innych, poza tym nie lubią Polaków (co mnie jakoś specjalnie nie dziwi), o ludzie napływowym typu Pakistańczycy i Hindusi wolę nawet nie mówić. Mam do czynienia z ludźmi z naprawdę wielu stron świata i większość jest tak samo beznadziejna (są chlubne wyjątki). Polacy nie odbiegają tutaj ani na plus, ani na minus. Dlatego wolę zwierzątka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

Idz straszyc KK kogos kto sie tego boi hahah ;]

No i wkurza. I poziom agresji i frustracji aż uszami wycieka większości szanownych Rodaków.

co nie zmienia faktu, że to jest żenada jakaś... ktoś mnei może popchnąć na schodach czy uderzyć i w sumie żadnej kary dotkliwej nie poniesie...
Im mocniej tym lepiej. Wskazane co najmniej złamanie nosa i wybicie minimum dwóch zębów.