|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czytanie na sedesie.
I tak z czystej ciekawosci zapytam, to Wy idziecie usiasc na ten sedes kiedy macie nastroj czy potrzebe?
Bo czytac w wannie to ja rozumiem ale na toalecie to dla mnie strata czasu i zbedne naduzywanie kregoslupa . No chyba ze ktos prosto tam siedzi...
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Idę kiedy mam potrzebę, przy okazji zabieram lekturę, żeby nie tracić bez sensu czasu.
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie że ktoś założył taki wątek, ostatnio sobie nad tym właśnie dumałam
![]() Strasznie mnie to intryguje - czytanie w kibelku. Jak już ktoś wcześniej napisał - ja wchodzę, robię co mam zrobić i wychodzę, zanim bym książkę otworzyła to już byłoby po wszystkim. Osoby czytające w toalecie mogłyby nas trochę oświecić Czy Wy tak siedzicie na sedesie hmmm... bezczynnie, że to tak ujmę i czytacie? Czy siadacie i czekacie aż nadejdzie co ma nadejść? Czy jak...? No naprawdę nie potrafię sobie tego wyobrazić... Rozumiem, że są książki bardzo wciągające, no ale wyjście na minutę do kibelka to chyba nie tragedia? Przerywam czytanie, idę do łazienki, wracam do pokoju, znowu biorę książkę i czytam A już robienie biblioteki w klopie to dla mnie zupełnie niepojęte Chyba jednak mam jakieś takie przekonanie, że miejsce książek jest na półce, tak jakoś bardziej hmm... z szacunkiem?
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zwykle czytam gazety, gdyż nie wciągają na długo U mamy zawsze znajdzie się jakaś gazeta bo korzystają wszyscy domownicy. U siebie mam oddzielny kibelek i nie mam miejsca na gazety, więc zabieram ze sobą ebooka
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co jadasz ale niektórzy nie wydzielaja zapachów mają dobą wentylację, odświeżacz czy co tam to razdwa -jak sie ma dziecko to wycieczka do wc jest jak wygodny fotel,ksiazka i kilka minut blogiej ciszy i spokoju bez :"mamaaaa!!" ![]() Ja nie czytam -chyba, ze etykiety kosmetyków ale moi współlokatorzy owszem ,córka jest w tym mistrzem .Czasami TŻ, mysli, że ona juz wykapana w łóżku a ona nadal siedzi na tronie
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jednak chyba przyjemniej jest poczytac przy otwartym oknie a nie w oparach odswiezacza
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Czytam. Czuję, że czegoś mi brak, gdy tego nie robię i jakoś nie potrafię się skupić na "tworzeniu"
Kręcę się wtedy i nudzę, dłużej mi zajmuje. Poza tym, nie wiem dlaczego, ale nawet wygodnie się tam czyta.Wcześniej zdarzało mi się czytać książki, ale mi przeszło, bo za szybko musiałam kończyć. Najczęściej czytam etykiety wszystkiego co dorwę. Lubię, gdy są w różnych językach, bo można sobie słowa porównać i czasem coś zabawnego się trafi. Albo porównuję sobie składy kosmetyków ![]() Lubię czytać na kibelku jeszcze słowniki, można w każdej chwili przestać a dodatkowo to pożyteczne
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z myślą, że może się coś jeszcze po drodze wykluje książki już nie biorę bo niewygodna, teraz tylko telefon i fajek
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Nie praktykuję, u mnie w rodzinie też nie ma takiej tradycji. Ja bym nawet tytułu nie zdążyła przeczytać
Za to mam inny zwyczaj: nie zjem niczego bez książki/gazety/czegokolwiek do czytania. Jak jestem gdzieś w towarzystwie na mieście/u kogoś i coś jem, to odruchowo szukam wzrokiem jakichś liter, żeby poczytać |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za cholerę nie mam na tyle podzielnej uwagi, by robić te dwie rzeczy na raz jak jem a się zaczytam to ustaje mi też ruch żujący ale to tylko przy daniach obiadowych i fast foodach ![]() Dlatego żywię się głównie przekąskami
|
|
|
|
#73 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Siedzą w oparach odświeżacza? xD
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Czytam. Najlepsza gazeta albo poezja, jak nie ma, to i książka się nada. Jest to u mnie rodzinna tradycja. Czyta mąż, a tata nawet bierze sobie laptopa, przysuwa kosz na brudy i siedzi w internecie
|
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
Nie czytam. Zaparcia macie?
![]() Czytam na kanapie Wc to 5 minut, nie zdążyłabym książki otworzyć.
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Przez 5 minut to ja mam 3 strony przeczytane ;p
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam, wszystko, co mi w ręce wpadnie: gazety, książki, wizaż
, etykiety. Na WC i w wannie
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Nie czytam w takim miejscu i nie rozumiem trzymania gazet i ksiazek w toalecie. Kiedys ogladalam dokument o bakteriach i pokazali droge jaka bakterie z kalu odbywaja, gdy ktos czyta na kiblu, podciera sie, trzyma gazete, wychodzi z gazeta i odklada ja w kuchni, lub zostawia w toalecie. Nawet po umyciu rak ksiazka czy gazeta ma juz na sobie mikroczasteczki kalu. To po prostu niehigieniczne imo i tyle.
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli mam być szczera, to dopóki nie zamieszkałam z moim Tż, nigdy nie czytałam w kibelku. Po prostu wchodziłam i wychodziłam
Ale mój Tż potrafi siedzieć godzinę w toalecie, bo zainteresowała go książka i musi skończyć, na początku dla mnie to było mega dziwne bo nie można było się doprosić by w końcu wyszedł. Teraz się przyzwyczaiłam i co najgorsze w tym wszystkim robię to samo. Złapałam się nawet na tym że w sklepie wybieram gazetę, której miejsce będzie w kibelku. Masakra...
|
|
|
|
|
#80 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez O moj borze Czas edycji: 2013-04-07 o 18:32 |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to straciłam cierpliwość. Często się zdarzało, że targałam jakąś fajną książkę do toalety. Strasznie nie lubię jak mi coś przerywa w czytaniu, więc maszerowałam z nosem w książce prosto do kibla, obijając się często o futryny i to co spotkałam na przedpokoju. Ale gdy już zasiądę, to nie lubię tam trwać w nieskończoność, 3min i po sprawie no i tak trzeba przerwać czytanie na moment.
Ale tak mi przyszło do głowy, że dla tomiku poezji to by było idealne miejsce.
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Należę do czytających na sedesie
Nawet męża tego nauczyłam, bo On w domu takiego zwyczaju nie miał ![]() Nudzi mnie trochę gapienie się w ścianę, jak przez 3-5 minut mogę coś przeczytać. Od gazet po etykiety + krzyżówka
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale ja należę do tych osób, które czytają wszędzie: w autobusach, tramwajach, poczekalniach, w pracy nie czytam tylko dlatego, że sama sobie jestem sterem i okrętem i nie muszę 8 godzin siedzieć. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- ot, co.
|
|
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
co za temat
bez katalogu avonu ja się nawet do kibelka nie wybieram leży sobie na półce po drodze do klopa i czeka na swoją kolej a jak nie ma go w pobliżu to etykiety kosmetyków, lub gierka w telefonie jak nic nie mam w rękach to po prostu dłużej mi to schodzi. Wiercę się i kręcę, gapię się w sufit, jestem rozkojarzona, dumam, myślę zamiast robić to, po co przyszłam.A mam znajomego, który na tron zabiera komórkę, bo mówi, że rekordy w gierkach bije tylko w klopie
|
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
nie czytam w toalecie. ;D mój tata czytał, z tego co pamiętam.
ja jakoś nie, nie potrafię. w ogólności nie lubię zaczynać i kończyć czytania w przypadkowych miejscach - w połowie zdania, akapitu, etc. raczej więc nie zacznę takiego czytania, bo nie lubię przesiadywać w toalecie.
Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. / Andrzej Sapkowski |
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Nie no racja.
Chodziło mi o to, że nie lubię przesiadywania w toalecie. Szybko wychodzę i nie wiem po co miałabym brać na tą króciutką chwilkę książkę . Ale wierzę, że można i tak.Co do czytania w autobusie: czytać uwielbiam, ale niestety nie mogę tego robić podczas jazdy, bo mnie mdli jakoś tak. Muszę mieć spokój i nie być w ruchu .
Edytowane przez 201611241302 Czas edycji: 2012-06-24 o 17:44 |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, no to był żart
Chodzi o to, że gdy mnie coś wciągnie chodzę po domu czytając (kiedyś również do toalety) i zdarzało mi się na coś wejść.
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie! Gierki też nieźle wychodzą To miejsce skupienia daje wiele możliwości dla graczy telefonów komórkowych
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam ADHD muszę coś robić, nie znoszę bezczynności nawet na kibelku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

. No chyba ze ktos prosto tam siedzi...

Czy Wy tak siedzicie na sedesie hmmm... bezczynnie, że to tak ujmę i czytacie? Czy siadacie i czekacie aż nadejdzie co ma nadejść? Czy jak...? No naprawdę nie potrafię sobie tego wyobrazić... Rozumiem, że są książki bardzo wciągające, no ale wyjście na minutę do kibelka to chyba nie tragedia? Przerywam czytanie, idę do łazienki, wracam do pokoju, znowu biorę książkę i czytam
Chyba jednak mam jakieś takie przekonanie, że miejsce książek jest na półce, tak jakoś bardziej hmm... z szacunkiem?