![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzamy się w Poznaniu! Zdrowy styl, zdrowa dieta 5 posiłków!
WSS Niby tak, ale wiem już dobrze, że czuję się tak bardzo niekomfortowo
![]() Trzymam dietę przez ostatni czas, ale nie mogę zmotywować się do ćwiczeń, ehh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Nie masz dużo do zrzucenia wiec motywacja to podstawa. Przejdź się chociaż codziennie na spacer na godzinkę, skacz na skakance, ćwicz na hula hop.. Jeśli brakuje tobie towarzystwa to napewno ktoras z nas chętni ci potowarzyszy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
szkoda, ze wybieracie się na basen, bo ja nie umiem pływać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
multitasking ninja
|
choocoolate, ja bym jednak chciała na sportowe, co by tak intensywniej popływać...
nadal szukam towarzyszki do biegania w Parku Wilsona ![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Robie u takiego typa ktory juz mi robil moje poprzednie tatuaze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
multitasking ninja
|
Jakby co będę w pobliżu i Cię wyciągnę, zresztą przecież na takich basenach są ratownicy, więc na pewno nic Ci się nie stanie
![]() W takim razie zapraszam w piątek na bieganie, gdzieś koło południa może być? Kuurde, wczoraj zgrzeszyłam i zjadłam pół pizzy ![]()
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tego biegania to myslalam tak kolo 11... No max 12? Moze byc? Ogolnie jestem zalamana, moze jakos rewelacyjnie nie jem zawsze, ale robie jakies postepy a waga, nie spada.. ;/ Dziewczyny co tak cichutko jestescie? ![]() Malinova gdzie zniklas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Cześć, sąsiadki!
Mam teraz drugie podejście do odchudzania, ale coś mizernie mi to idzie. Nie wiem, czy brakuje motywacji, czy samozaparcia. Łatwo ulegam pokusom, przez co spadki na wadze nie są zbyt spektakularne. Właściwie zmiany są kosmetyczne, wskazówka wagi lekko drgnie, ale centymetrów nie ubywa. Jem około 1200 kalorii dziennie, od połowy czerwca biegałam codziennie 5-6 kilometrów, teraz wychodzę co rano na 3-godzinny marsz (15 km). Chciałabym ostatecznie zejść do 65 kilogramów do końca września, czyli do początku nowego roku akademickiego. Mam 176 cm wzrostu, ważę 73 kg. Dietę zaczęłam w sierpniu zeszłego roku ważąc niemal 115 kilogramów.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2012-07-11 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze 115 kg to świetnie zeszlas- gratuluje! Ja mam podobny do Ciebie problem, wszystko na chwile ![]() Staram sie ale waga ani drgnie, mimo ze uwazam ze cos tam do przodu robie i chociaz ten jeden kilogram mniej , a tu nic ![]() Pisz codziennie nam co jadlas- moze jak nie bedziesz ukrywac tego, to bedzie Ci prosciej sie zmobilizowac do odpowiedniej diety. Jesli chodzi o ruch to tylko pozazdroscic- z checia z Toba pospaceruje, ale moze mniejszy dystans na poczatek bo az tyle to nie dam rady;// Moja kondycja nie jest najlepsza, ale staram sie cos z nia zrobic.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczynałam dietę zupełnie bez sportu, co tu dużo gadać, wstydziłam się. Jedynie kochana kuzynka namówiła mnie do pływania. Chodziłyśmy na basen w Koziegłowach raz, czasem dwa razy w tygodniu. W końcu doszłyśmy do 100 długości basenu sportowego, ale z czasem przez natłok obowiązków przestałyśmy się tam pojawiać. Na miesiąc przed sesją nadszedł moment załamania, rzuciłam dietę, ruch, jadłam właściwie tylko niedozwolone rzeczy. W dniu ostatniego egzaminu opamiętałam się i porządnie wzięłam za bieganie. Dla mnie to był szok, nie biegałam nigdy wcześniej, a tego dnia przebiegłam 40 minut bez zatrzymania. Niosła mnie chyba frustracja. Po wszystkim prawie wyplułam płuca. Teraz 3 godziny chodu tempem 5km/h to przyjemność. Męczy, zgrzeję się trochę, ale czuję się znakomicie. Mieszkam pod Poznaniem, maszeruję malowniczymi terenami, kawałek przez las, przez łąki i pola, prosto nad jezioro. Będę się spowiadać z jedzenia, postaram się nie grzeszyć, żeby nie ściągnąć na siebie wstydu. Dzisiaj było tak: 7:30 - mrożona kawa (200ml mleka 1,5%, łyżeczka kawy rozpuszczalnej, 4 kostki lodu) Wymarsz! 11:00 - 180g jogurtu naturalnego zmiksowanego ze sporą garścią malin 13:30 - risotto z mięsem i warzywami (30g ryżu, 100g mięsa mielonego, 200g warzyw [brokuły, marchewka, groszek, kalafior, por]) 17:00 - duża szklanka soku przecierowego z jabłka i marchwi 19:30 - dwa jajka gotowane z sosem z jogurtu naturalnego i ogórków
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
multitasking ninja
|
Hm, zapomniałam przecież, że w piątek jestem w pracy
![]() plago egipska, gratuluję tak ogromnego sukcesu i straty wagi ![]() ![]() U mnie jak na razie jadłospis wyglądał tak: 9.30 - śniadanie: płatki z mlekiem 11.30 - drugie sniadanie - kawałek tarty z warzywami chińskimi i drugi ze szpinakiem 13.30 - polędwiczki z kurczaka z sosem tzatziki troszkę za małe przerwy robiłam, więc teraz kolejny posiłek dopiero o 17 ![]()
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
hej Poznanianki, można dołączyć?
![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Jasne że tak , witamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym witam Was ![]() I zycze udanego dnia ![]() 1. Sniadanie- 2 kromki chleba z ziarenkami, banan, herbata owocowa, kawa z mlekiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() U mnie na śniadanie 3 łyżki otrębów, 3 łyżki płatków gold flakes z mlekiem 2%, a zaraz po śniadaniu 9 km na rowerze ![]() No i spadek na 51,1 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa, nie żyję, nie żyję, nie żyję!
![]() Nigdzie nie zniknęłam, ale się trochę podłamałam, bo wyglądam jak ktoś kto nosi rozmiar 8XL normalnie ;/ Kupno stroju kąpielowego + ostatnie dwa tygodnie na fast foodach (w małych ilościach, nie codziennie, tylko np co trzeci dzień + ćwiczenia, ale sam fakt) = mega dół. Jeny, zawaliłam no... a obóz już tuż, tuż! Ech! :-( W dupę z tym wszystkim!!!!!!!! Mogę w sobotę na termy o ile nie będzie @, ale fajnie by było jakby ktoś jeszcze był. Zawsze raźniej.... chodźcie no, kto może? ![]()
![]() |
#79 | |
multitasking ninja
|
Cytat:
![]() Malinovva, nie przejmuj się... każdej z nas zdarzają się czasem grzeszki, niestety ![]() ![]() Na termy zamierzam się wybrać w sobotę, ale to tak w godzinach porannych, na 9.30 najlepiej. Dzisiaj byłam i było super ![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Ja przez tydzień jestem nie aktywna jesli chodzi o jakies baseny przez tattoo. Malinova co ty gadasz ze ty gruba jestes, naprawde nie wygladasz zle!
Ogolnie dzien ok, tylko co nieco nieregularne zarcie, wieczorem drobny grzeszek pol zapiekanki ktora byla totalnie zbedna. WSS ale to za za 2 tyg te bieganie bo tak jak pisalam w niedziele wyjezdzam i wracam dopiero 19 lipca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Chciałabym lepiej się odżywiać, więcej ruszać i dzięki temu troszkę schudnąć ( a raczej zgubić pare cm z ud i bioder). Mam nadzieje, że pisanie tutaj o naszych codziennych postępach zmobilizuje mnie do większej dbałości o to co jem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
multitasking ninja
|
choocoolate - spoko
![]() occhi sorridenti - zapraszamy ![]() u mnie dzisiaj waga bez zmian ;(
![]() |
#83 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
W koncu rano znow 69, a wizualnie wydaje mi sie byc chyba lepiej ![]() Postanowilam sie zmierzyc cm, ponoc ogolnie na to czlowiek powinien patrzec. bo przy cwiczeniu przeciez robia sie miesnie ktore sa ciezsze, i waga moze byc taka sama a mi szczuplejsi... Juz sama nie wiem :| ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() A co jesz ze potrzebujesz zmian ? ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Dzisiaj robie ciasto dietetyczne, wlasnie szukam latwego przepisu:P poinformuje o efektach, tymczasem sniadanko :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Przede wszystkim odżywiałam się bardzo nieregularnie. Studia, stres i brak zaopatrywania lodówki przez mame sprawił, że moje całkiem niezłe nawyki żywieniowe legły w gruzach. Przez ostatni czas grzeszyłam słodyczami, były takie dni, że jadałam 1 posiłek a później ok. 8. Poza tym za dużo węglowodanów.
Teraz staram się to zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś następująco:
I: 3 łyżki otrębów+ 3 łyżki płatków gold flakes z mlekiem 2% II: 2 małe kromki chleba żytniego z polędwicą drobiową i pomidorem III: pół woreczka brązowego ryżu z sosem śmietanowo-ziołowym i kilkoma kawałkami piersi z kurczaka IV: mały naleśnik owsiany z serkiem homo waniliowym i pokrojoną w kostkę połową nektarynki V: kromka żytniego z plastrem polędwicy drobiowej i pomidorem W ciągu dnia 2 kawy z mlekiem, kilka gorzkich herbat i dużo wody. No i na rowerze przejechane ok. 10 km ![]() Edytowane przez Sweet :) Czas edycji: 2012-07-13 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Sweet 10km na rowerze- wow. gratuluje, ja mam nie dala tyle rady!
W ogole wszystkie cos ucichly ostatnio! Nie ladnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie, co tu tak cicho ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
multitasking ninja
|
U mnie waga nadal bez zmian...
Chciałam dzisiaj od rana jechać na termy popływać, ale po tym całym tygodniu byłam tak padnięta, że jednak wybrałam łóżko i objęcia Morfeusza. Za godzinkę ruszam rowerem do rodziców - 11km w jedną stronę. A od jutra zamierzam jeździć rowerem do pracy ~8km w jedną stronę. Mam nadzieję, że dam radę, bo choć nie mam problemów, żeby przejechać taki dystans kondycyjnie, to zawsze następnego dnia tak boli mnie krocze od siodełka, że nie mogę wsiąść na rower ![]()
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Ja od wczoraj szukam stroju kąpielowego na moje wymarzone wakacje, które zbliżają się wielkimi krokami i się totalnie załamałam - jestem obleśna, gruba, tłusta i w ogóle. Najgorsze są cycki - nie mogę znaleźć żadnego stanika, HELP! Znaczy, góry od stroju. Wie ktoś może jaki model stanika zmniejsza optycznie piersi? Pomocy...
Na wadze 1kg więcej, ale w sumie mam na to olane, bo jestem przed okresem. Powiedzcie mi... za równy tydzień wyjeżdżam. Wymarzone wakacje. Obóz z przyjaciółką. I choć w planach mam lekkie odpuszczenie sobie diety - nad morzem, to wiadomo - jakieś gofry, lody - to zamierzam się ograniczać. Na zasadzie, że jak już gofry, to tylko z owocami, jak lody to sorbety, jak jedzenie na mieście - to ryby. Takie najzdrowsze z niezdrowego. I pozostaje kwestia jazdy i autokaru - wszyscy będą jeśc chipsy, batony, inne tzw. "śmieci". A ja nie wiem, co ja mogę wziąć... co polecacie na taką podróż? Myślałam o płatkach Fitness, o jakiś chlebkach ryżowych, czy choćby chrupkach kukurydzianych - bo takie mniejsze zło... ale nie wiem... ma ktoś pomysł?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.