![]() |
#61 | ||
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
Dot.: Utrzymanie wagi, grupa wsparcia :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
S_Candall-dlaczego jesz tylko 1000-1200 kalorii? Jedz więcej! Przy 1400 np nie bedziesz miala wiecznie ochoty na cos,lepiej wykorzystasz te kalorie a potem bedzie łatwiej wyjsc z diety
![]() Ja od wczoraj sumiennie i "na powzanie"rozpoczelam stabilizację i juz nie moge doczekac się jej konca ![]() ![]() Dziewczyny,jak wy dokładacie/dokładalyscie kalorie? Do sniadania,do obiadu,wszędzie po trochu?Codziennie inaczej czy np codziennie do sniadania + 100 kalorii? Dzis nawiedziła mnie @,doslownie rozsadza mnie z bólu brzucha ![]() Edytowane przez greeny666 Czas edycji: 2012-07-10 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Ja też mogłabym żyć słodyczami
![]() Na chudzinkę nie wyglądam bo niestety tłuszcz zbiera mi się na udach przez co nogi wyglądają dość ciężko i dają optycznie +5 kg. No ale będę ćwiczyć, może tak to załatwię ![]() Greeny, póki co dodaję kalorie do drugiego śniadania lub na podwieczorek, którego wcześniej nie jadłam. Obiad i tak wychodzi mi około 300 więc wystarczy a na obfite pierwsze śniadania nie mam ochoty.
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też mam zdjecia,ale twoich nie widzę.
Grenny666 Jem 1000-1200 kcal.bo jak więcej to waga idzie w górę,niestety mam słabe spalanie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Wyslalam Ci zaproszenie do znajomych bo mam album prywatny
![]() Ale z Ciebie laska, wlosy, twarz i figura! ![]()
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Musisz cos z tym zrobic-czesto przy podwyzszaniu kalorii waga idzie lekko w górę ale to dlatego,że więcej tego jedzonka znajduje się w jelitach,nie zniechęcaj się,da się nadreperowac metabolizm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Grenny666moze masz rację.Też irytuje mnie to że muszę bez przerwy liczyć kcal.Waga mnie nie obchodzi tak jak wymiary
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak dlugo juz jestes na 1000-1200 kcal? To przeciez ponizej podstawowej przemiany materii :/Jeszcze gorzej rozregulujesz sobie metabolizm, daj mu jakiegos kopa bialkiem albo cwiczeniami ale nie tkwij na glodowych racjach...
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
znowu kolacja nie zjedzona....muszę się od jutra ogarnąć ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Eee, phi
![]() Ja właśnie wciągnęłam około 1200 kcal i wypadałoby coś dorzucić. A chciałam zapytać jak radzicie sobie ze słodyczami? Zastanawiam się czy nie urządzać co tydzień jednego lub dwóch dni dyspensy i wtedy nie pożerać czegoś zakazanego?
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
fatalnie... dorwałam się do czekolady. Jezusie... muszę się opamiętać
---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ---------- Eivor dyspensę mam od 3 dni ![]() Cytat:
i niestety do domu wróciłam o 20. zjadłam kurczaka z ryżem i warzywami. a potem zjadłam pół tabliczki czekolady. tragedia kiła i mogiła wszystko od d... strony. a na rowerze tylko 10 km zrobiłam, jakieś śmieszne 200 kcal spalone tylko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
słodycze? jem codziennie albo co drugi dzień. Moim zdaniem lepiej zjeść batona typu grzesiek lub pasek czekolady codziennie niż rzucić się na całą tabliczkę albo na jakieś inne słodycze np po tygodniu nie jedzenia ich.
Słodycze są dla przyjemności ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Jak tam po nocce, ja już o 5 wstałam,zresztą jak prawie zawsze... Ale w czoraj się nachodzilismy, fajnie było.Na mieście jakiś zestaw surówek(ale na majonezie), nom ale byłam taka głodna, ponadto z6 jabłek i 2gruszki,2 śliwki. Też nieciekawy jadłospis, ale cóż, dziś postaram się poprawić. Ja słodyczami też mogłabym się tylko żywić mmm, tylko wiadomo czym to grozi. Wy to macie tak, że zjecie batona i macie dość, a ja zaraz chcę więcej i więcej...paluszki,krakers y, płatki, ciasteczka, ojjjj...nie mówi już. Ja po prostu nie mogę ich widzieć... Też jestem od nich uzależniona jak countdown. A drabineczko lepiej 10km niż nic! Pamiętaj przecież 200kcal to niemało.
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Z tymi słodyczami to ja mam tak,ze dosc szybko wpadam w słodyczowy nałog.Jeśli np codziennie pozwalalabym sobie na małego wafelka NIE MA SZANS,żeby potem np po kolacji tez mi się nie chciało
![]() ![]() No ale tak jak mówię,to naprawdę zależy od osoby-jęsli np dodanie paska czeko do owsianki rano całkowicie Wam wystarcza-pewnie,ze jedzcie! Za to postanowiłam,że czas najwyzszy jadac "normalniejsze"produk ty i raz na tydzień(póki co)udzielam sobie dyspensy np na pizzę z chlopakiem,bardziej tłuste spagetti,kopytka ziemiaczane ze śmietaną,kawał zapieczonego sera pleśniowego z żurawiną itp.Nawet na którymś z wątków fitness czytałam wypowiedz trenerki kulturystyki,która w ciągu tygodnia dietę ma dopiętą na ostatni guzik,za to co weekend pozwala sobie na jeden taki sluszny, grzeszny posiłek,np wypad na jedzenie na miasto itp-tak dla zdrowia psychicznego i kopa dla metabolizmu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Cześć chudzinki.
Ja wczoraj udzieliłam sobie dyspensy na Mataxę z Colą
![]() Od dzisiaj piję ocet,czerwoną i zieloną herbatę. Z słodyczami też tak mam,że jak dorwę czekoladę to jak zacznę żreć to oderwać się nie mogę-dopiero jak mi nie dobrze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 | ||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jeśli długo nie jem i nic w domu nie ma to tak jak Greeny mogę długo jechać bez słodyczy i nawet mnie nie ciągnie. Wczoraj TŻ podlec kupił lody więc poszło 250 ml o 23 w nocy ale o dziwo na wadze malutki spadek.
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A czekolada, batony prince pola itp - też nie jem oduczyłam się, bo mi potem strasznie niedobrze... Co dziś na obiad? Ja serwuję zupę brokułową, do tego pierś z kurczaka z grilla ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
U mnie na obiad (gotuje na 2 dni) leczo:
-4 pieczarki-3 cebule
-2 duże papryki -cukinia filet gotowany z kurczaka -zioła torebka brązowego ryżu.
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
ja dzis na obiad wcinam cos pysznego-omlet na slodko,z twarogiem aksamitnym,jagodami
![]() ![]() Ja nie mam problemu ze śniadaniami,obiadami-zawsze cos tam wymodzę z tego jest w lodówce ale kolacje i drugie śniadania to masakra-ciągle brak pomyslów i ciągle tylko twaróg+dodatki,chleb+doda tki.A gdy jestem poza domem to już w ogole masakra.Co jecie na drugie sniadania i kolacje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
na 2 śniadanie jakiś owoc,kanapka z szynką bądź serem i do tego sałata czy tam pomidor zależy co mam w lodówce
![]() ![]() kolację to jadam rzadkoo,jak już to jajecznica na wodzie albo serek wiejski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Konto usunięte
|
uhhh ja dzisiaj na śniadanie owsianka jabłkowo cynamonowa 200 kcal
i na obiad poszlam do baru mlecznego. ziemniaki gotowane, pieczarki w smietanie, surówka z marchewki, kotlet jajeczny iiii koktajl jagodowy. na oko 600 kcal. więc mam 800 kcal na dziś. jeszcze tak 400. powoli wychodzę na prostą bo czuję że dosłownie puchnę! ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- a na wagę wejdę jutro... ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio nie pracuje wiec nie mam problemu z jedzeniem na wynos ale moge podrzucic kilka pomyslow mniej i bardziej dietetycznych:
- jogurt naturalny z jagodami, malinami - mozarella z pomidorami, oliwkami, bazylia - salatka: gotowane brokuly, prazony czsnek, migdaly, feta, jakies daktyle lub sliwki - salatka: tunczyk, ser zolty, groszek, kukurydza, rzodkiewka, pietruszka, majonez light - wszelkie omlety, jajecznice - podsmazony baklazan na to mozarella, pomidory, bazylia, czosnek - podsmazony tunczyk, pomidory, kapary, oliwki, bazylia (ostatnio moje ulubione danie) - podsmazone paluszki krabowe z awokado, ogorkiem, wasabi, sosem sojowym do moczenia - twarog rozrobiony z mlekiem i odzywka bialkowa
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaką odżywkę bialkową pijesz(jadasz?)-jestem kompletnie zielona w tym temacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam waniliowy i mi bardzo smakuje ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
boję się strasznie wejść na wagę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
myśl pozytywnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj zero pomysłu na jadłospis
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
ufff 50,3 czyli wahania wagi 0,5 kg jest ok. wczoraj było już normalne utrzymanie dzisiaj mam nadzieję że też. ten pierwszy tydzień kiedy rzuciłam się na jedzenie to był koszmar...
dzięki za wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.