|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: najbardziej absurdalne rzeczy za które oblewają
Uszy do góry znam osoby, które zdały za ósmy-dziewiątym, a teraz śmigają jak starzy szoferzy
Znam też osoby, które zdały za pierwszym, a człowiek się boi wsiąść z nimi do samochodu.Jak dla mnie to egzamin nie weryfikuje żadnych umiejętności oraz zdolności samodzielnego myślenia, a jedyne wykute na pamięć schematy. |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś to będzie ograniczeń do ilości zdawań nie ma
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej denerwuje (choć egzamin mam dawno za sobą), że WORDy robią sobie jakieś wewnętrzne regulacje, niemające nic wspólnego z zasadami ruchu drogowego. Normalnie jak państwo w państwie.
Najrozsądniej wg mnie byłoby zrobić egzamin na zasadzie normalnego kierowcy - nie tracisz prawa jazdy jak tylko zrobisz jakikolwiek błąd typu niewłączenie kierunkowskazu czy najechanie na ciągłą linię. Przerwanie egzaminu powinno być tylko wtedy, kiedy jest bezpośrednie zagrożenie kolizją/wypadkiem z pieszym. A tak to powinno być, powiedzmy, do 10 punktów karnych się zdaje. |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Nie włączenie kierunkowskazu to jest bezpośrednie zagrożenie
![]() Nawet nie wiesz ile razy od wypadku/stłuczki mnie uratował refleks, bo komuś przede mną krowa zeżarła światła i pchał się bez ostrzeżenia. |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu mówię, że egzamin powinien odzwierciedlać sytuację na drodze, a nikt nie traci prawa jazdy po jechaniu na ręcznym, najechaniu na ciągłą czy braku kierunkowskazu. Nie traci się go nawet po wymuszeniu pierwszeństwa i wyprzedzaniu na przejściu dla pieszych czy skrzyżowaniu. Widzę po prostu dysproporcję - młodzi kierowcy karani są bardzo resytrykcyjnie za najmniejszy błąd, a ci lepiej doświadczeni, wydawałoby się lepsi - nie. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

Znam też osoby, które zdały za pierwszym, a człowiek się boi wsiąść z nimi do samochodu.