Seks oralny - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 17:36   #61
PanSnape
Przyczajenie

Dot.: Seks oralny

Dla wartościowego faceta żadna kobieta nie jest łatwa. Nie są to puste słowa, tak naprawdę w większości przypadków nie mamy wystarczającej ilości informacji aby stwierdzić dlaczego niektóre kobiety tak się zachowują.

Osobiście nie chciałbym partnerki, która po pierwszej randce lub kilku spotkaniach idzie do łóżka. Jednak nie uznaję takiej kobiety za łatwą, w każdym przypadku są inne emocje oraz czynniki i nie można generalizować: o ta poszła na 3 randce to jest łatwa! a ta po 3 latach to już nie. Każdy decyduje o własnym ciele i każdego osobista sprawa co? kiedy? jak? gdzie?, ważne tylko, aby nie robić krzywdy sobie i osobom postronnym.

Co do szczęścia w związku, nie ma zależności. Są szczęśliwe pary, które uprawiały seks przed pojawieniem się miłości oraz takie, które dopiero po ślubie.
PanSnape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 17:40   #62
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Ja tez zdecydowanie.
a możecie mi wyjaśnić dlaczego wzięcie penisa do ust jest dla was "wyższym stopniem wtajemniczenia" niż penetracja? Kompletnie tego nie rozumiem, a sporo kobiet ma podobne myślenie.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 17:43   #63
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
a możecie mi wyjaśnić dlaczego wzięcie penisa do ust jest dla was "wyższym stopniem wtajemniczenia" niż penetracja? Kompletnie tego nie rozumiem, a sporo kobiet ma podobne myślenie.

Wydaje się, że usta są bardziej "higienicznym" miejscem. Czuć smak, czuć zapach.
Poza tym penetracja sprawia obopólną przyjemność. Natomiast seks oralny (w przypadku osób, które się mało znają) sprawia przyjemność tylko jednej osobie. No chyba, że robią to sobie nawzajem.

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 17:43   #64
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
IMHO seks oralny jest bardziej intymny. Potrzeba większej bliskości i zaufania. Ale to jest moje zdanie. Nikogo nie będę do niego przekonywała.
lady17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 17:46   #65
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
IMHO seks oralny jest bardziej intymny. Potrzeba większej bliskości i zaufania. Ale to jest moje zdanie. Nikogo nie będę do niego przekonywała.
Jasne, ja też nie chcę nikogo przekonywać do tego, że jest inaczej

Czyli seks "normalny" czyli penetracja to sytuacja nie wymagająca aż takiej potrzeby bliskości i zaufania... hmm... dla mnie to dziwne
Cytat:
Wydaje się, że usta są bardziej "higienicznym" miejscem. Czuć smak, czuć zapach.
Poza tym penetracja sprawia obopólną przyjemność. Natomiast seks oralny (w przypadku osób, które się mało znają) sprawia przyjemność tylko jednej osobie. No chyba, że robią to sobie nawzajem.
Z pogrubionym się w ogóle nie zgodzę. Nawet jak nie robi się tego sobie nawzajem to seks oralny powinien sprawiać przyjemność obojgu, przynajmniej tak powinno być. Jeśli tego nie ma to po co się zmuszać?

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-07-18 o 17:48
Stary 2012-07-18, 18:06   #66
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Np dlatego, ze w stosunku seksulanym obydowie osoby dostrczają sobie przyjemnisc, a nie jedna zaspokoja drugą. No i tez uwazam ze jest zdecydowanie bardziej intymny.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:

Czyli seks "normalny" czyli penetracja to sytuacja nie wymagająca aż takiej potrzeby bliskości i zaufania... hmm... dla mnie to dziwne
Z pogrubionym się w ogóle nie zgodzę. Nawet jak nie robi się tego sobie nawzajem to seks oralny powinien sprawiać przyjemność obojgu, przynajmniej tak powinno być. Jeśli tego nie ma to po co się zmuszać?
Nie sądze zeby seks oralny kiedy dziewczyna jest strona czynna a facet bierną mogłby ja doprowadzic do orgazmu. Wiec jednak patrzac egoistycznie, to jednak jedna strona korzysta, a druga pracuje
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 18:15   #67
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sądze zeby seks oralny kiedy dziewczyna jest strona czynna a facet bierną mogłby ja doprowadzic do orgazmu. Wiec jednak patrzac egoistycznie, to jednak jedna strona korzysta, a druga pracuje
penetracja także może nie doprowadzić do orgazmu Poza tym z seksu oralnego można czerpać przyjemność także, gdy jest się stroną czynną. Gdyby mi to nie sprawiało przyjemności to bym tego nie robiła i współczuję osobom, które się zmuszają.
Stary 2012-07-18, 18:59   #68
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:

Moim zdaniem tak właśnie jest. Nie stawiam każdego rodzaju seksu na równi. Uważam jak wyżej pisałam - oralny bardziej intymny od klasycznego, a analny wg mnie najbardziej.
lady17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 20:19   #69
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
penetracja także może nie doprowadzić do orgazmu Poza tym z seksu oralnego można czerpać przyjemność także, gdy jest się stroną czynną. Gdyby mi to nie sprawiało przyjemności to bym tego nie robiła i współczuję osobom, które się zmuszają.
ale to, ze komuś to nie sprawia mega przyjemności nie oznacza, ze sie zmusza.
ja to akurat lubię ale bardziej na zasadzie tego, ze podnieca mnie, że partnerowi jest dobrze. wiec to taka " pośrednia przyjemność" mniejsza niż przy klasycznym stosunku czy minetce. wiec w przygodnej relacji pewnie mnie by mi się nie chciało "altruistycznie działać"
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 20:45   #70
linaya
astro-loszka

Cytat:
Ja też nie rozumiem..

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Dokładnie
Uważam, że w ciele partnera seksualnego, który nas kręci, pociąga, nie ma nic obrzydliwego. Żadna cześć jego ciała czy wydzielina nie jest "be". A jeśli by było odwrotnie, to jaki sens jest uprawiać jakąkolwiek formę seksu z kimś, kto wydaje nam się obrzydliwy? Toż to czysty masochizm!
Stary 2012-07-18, 20:55   #71
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Nadinterpretujesz. Nie napisałam, ze nie sprawia przyjemnosci, ale raczej, ze sa rzeczy przyjemne i przyjemniejsze. Sorry, ale ja np ustami orgazmów nie dostaje, nie ma szans, a od penetracji to i owszem, wiec przyjemnosc dla dwojga. Poza tym jak mowie, oralny jest dla mnie stopniem wyzszego wtajemniczenia z mezczyzną.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 21:03   #72
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
ale to, ze komuś to nie sprawia mega przyjemności nie oznacza, ze sie zmusza.
ja to akurat lubię ale bardziej na zasadzie tego, ze podnieca mnie, że partnerowi jest dobrze. wiec to taka " pośrednia przyjemność" mniejsza niż przy klasycznym stosunku czy minetce. wiec w przygodnej relacji pewnie mnie by mi się nie chciało "altruistycznie działać"
Ja tak mam. Sorry, ale nie doznaję orgazmu języka, ust, zębów czy poszczególnych kubków smakowych, nie zajadam się spermą jak najsłodszym nektarem. Robię to, nie dlatego, że sprawia mi to przyjemność, ale dlatego, że mój facet to uwielbia, a ja lubię sprawiać mu przyjemność. Co oczywiście nie oznacza, że jest to jakoś wybitnie przyjemne dla mnie. Jest neutralne.

Dlatego nie rozumiem jak można uprawiać jednostronny seks oralny z obcym facetem, po prostu nie rozumiem zachwytu nad lizaniem penisa obcej osoby, nie rozumiem dlaczego to sprawia przyjemność niektórym kobietom, bo sama nie doświadczam stanu mega przyjemności poprzez zajmowanie się sprzętem faceta za pomocą ust.

Ale są kobiety przeżywające orgazm poprzez stymulację sutków (znowu nie ja.. ), może sa też takie, które dostaja orgazmu poprzez stymulację ust, języka i gardła, oczywiście nie pomijając migdałków.

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 22:52   #73
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
IMHO seks oralny jest bardziej intymny. Potrzeba większej bliskości i zaufania.
Zgadzam się.
Stary 2012-07-18, 23:01   #74
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego zaznaczyłam, że jeżeli mało się znają. Przynajmniej ja tak uważam.
Mi w seksie oralnym podoba się to, że uszczęśliwiam mojego faceta.
Natomiast robienie dobrze facetowi, z którym miałabym ochotę na czysto fizyczną przyjemność z seksu, nie podnieciłoby mnie szczególnie.

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 23:02   #75
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
z MOJĄ kobietą poszedłem do łóżka na 3 spotkaniu z całym wachlarzem "asortymentu" jaki daje seks i zaskoczę Cię... wcale nie uważam ją za łatwą
Haha! To tak jak ja z moim obecnym TŻ'tem.
Do dziś zdarza mu się wypominać mi, że aż tak długo przyszło mu czekać na seks.
Ja się wtedy zawsze słodko uśmiecham i mówię : "Kochanie, przecież kobieta musi zachować jakieś pozory, żeby nie wyjść na kompletną zdzirę".
Do łatwych nie należę, niejeden Pan się o tym przekonał ale w przypadku TŻ'ta "trafiła kosa na kamień".
Co do pytania- trzeba mieć wyczucie co można, z kim i kiedy.
Ludzie są różni. Co do zaczynania od lodzików- też tego nie rozumiem.
Ryzyko zakażeń chorobami przenoszonymi drogą płciową jest przecież przy seksie oralnym wyższe niż przy seksie klasycznym z zabezpieczeniem. Kompletnie nie rozumiem dlaczego oralnie bez gumki to tak a klasycznie z gumką to już nie.
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 23:20   #76
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Co do pytania- trzeba mieć wyczucie co można, z kim i kiedy.
Ludzie są różni.
Dokładnie. Ja na szczęście jestem z tych, które mają świetną intuicję, która póki co mnie zawsze ostrzegała komu ufać a komu nie. Dzięki temu uniknęłam wielu nieprzyjemności i niepotrzebnych nerwów, które niestety przytrafiały się niektórym moim koleżankom, które wewnętrzny głos zignorowały i bardzo szybko wylądowały w łóżku z właściwie nieznajomym facetem.

natomiast w przypadku mojego TŻ nie miałam żadnych obaw i byłam zdecydowanie łatwa

_Marta_M_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 11:39   #77
Pudel123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Jak ktoś uznaje seks tylko w związku i powiązuje go z miłością to jest świętoszkiem uprawiającym seks w ogóle po ślubie w jednej pozycji?

W dodatku jest niewartościowym człowiekiem?

A grupy pt: dla mnie seks wiąże się z miłością i nie chciałabym byc z kimś dla kogo to równie powszechna czynnośc jak jedzenie ciastek - nie ma?

P.s Oczywiście w sytuacji autorki, jak facet uzna ją za łatwą to jest palantem, bo sama w tym łóżku z sobą nie była.

Nie powiedziałam, że jest niewartościowym człowiekiem bo ma takie przekonania.

Uważam, że jest niewartościowym człowiekiem próbując wpajać te rzeczy innym oraz wyzywając te osoby od łatwych.

Twoje zdanie - jest łatwa, ok. Tyle, a nie wielkie wywody bo kto by to widział od razu dawać dupy.

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 20:12   #78
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
A na forum o seksie jest taka, co robiła lodzika na pierwszym spotkaniu. Nie no, nic do Was nie mam, ale jedna rzecz mnie frapuje. CO WY Z TEGO MACIE? Rozumiem jakbyście uprawiały normalny seks, albo facet Wam zrobił minetkę. Ale po jaki grzyb robicie lody? Altruizm?

Serio, nie oceniam, po prostu mnie interesuje, co Wami kieruje.

wolontariat prawie

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 11:26   #79
Ana186
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Ja. I zapewniam cię, że szanuję się bardziej, niż niejedna 'cnotka' (bez urazy dla nikogo).
Nie rozumiem, dlaczego niektórzy sprowadzają szacunek głównie do seksu

I ja. I faktycznie jak Leniwca, szanuję się bardziej niz ww. "cnotka". Również nie rozumiem mentalności sprowadzającej szacunek tylko i wyłącznie do seksu. Sa pary, co uprawiały seks na pierwszym spotkaniu i dalej są razem, a minęło, w niektórych przypadkach, nawet kilka dekad.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez _Marta_M_ Pokaż wiadomość
Dokładnie. Ja na szczęście jestem z tych, które mają świetną intuicję, która póki co mnie zawsze ostrzegała komu ufać a komu nie. Dzięki temu uniknęłam wielu nieprzyjemności i niepotrzebnych nerwów, które niestety przytrafiały się niektórym moim koleżankom, które wewnętrzny głos zignorowały i bardzo szybko wylądowały w łóżku z właściwie nieznajomym facetem.

natomiast w przypadku mojego TŻ nie miałam żadnych obaw i byłam zdecydowanie łatwa
I z tą wypowiedzią w pełni się zgadzam. Można wylądować w łóżku z kimś po kilku spotkaniach, ale jak wspomniała przedmówczyni (którą de facto pozwoliłam sobie zacytować ), dobrze jest mieć intuicję i wiedzieć kiedy i z kim można czegoś dokonać.
Ana186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 11:39   #80
HolaChica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Motylkowax3 Pokaż wiadomość
Witajcie drogie wizażanki, mam pewien problem. a Właściwie nurtuje mnie pytanie, ponieważ kilka tygodni temu poznałam fajnego chłopaka. Spotkalismy sie kilka razy, i ostatnio doszło między nami do seksu oralnego, to było tak spontaniczne że dopiero później zdałam sobie sprawę, co facet o mnie sobie może pomyśleć , i czy nie uzna mnie za łatwą, noi czy nie przekreśla to szansy na zbudowanie trwalego zwiazku ? Jak uważacie ? Prosze o szczere opinie.
Tak, uznałabym Cię za łatwą. Ale jego także
Zatrzymaj, bo nie wrócę więcej..
HolaChica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości