![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Kto wylicza urlop macierzyński i kto to załatwia? pracodawca? Czy ja muszę iśc do Zusu? Dziewczyny które rodziły ok 14 czerwca, dostałyscie już kaskę? I kiedy składa się wniosek na ten dodatkowy urlop ?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piekny a jak wśród zieleni lezy-choc jak podrosnie bieda tym kwiatkom ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie w rodzinie jest malutka Hania,przybrała przez 7tyg 100g ![]() Dobra byłam na plotach u aż dwóch koleżanek ![]() ![]() ![]() Stokroteczko bardzo proste jest że jesteś na podium gaduł,ponieważ rozpakowałaś się w tamtym wątku a najpierw natrzepałaś odpowiednią ilośc postów ![]() No i dziękuję za gratulacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() Miałaś umowę do dnia porodu???Urlop wylicza Zus tzn ja poszłam do nich tam na miejscu napisałam podanie,które zresztą pani mi podyktowała z nią wyliczyłam macierzyński i ten dodatkowy też od razu załatwiłam |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Usypiam podobnie, z różnym skutkiem.... Cytat:
![]() Super, że z bioderkami dobrze. ![]() Mojego też czkawka ręczy. Cytat:
![]() ![]() Nawet jak się położę spać, to pewnie mąż mi podrzuci małego do łóżka. ![]() Cytat:
U nas kupka rzadka, ale bez grudek. Ale normalnie kupy masakra - cała pupa zafajdana...Po delicolu też. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kciuki za wizytę, coby była przyjemna! ![]() Cytat:
Buziaki! ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |||
Zakorzenienie
|
Dzięki!
![]() Cytat:
![]() Piotrek troszkę nabiera i mam wrażenie, że jest dłuższy... W każdym razie ja już odczuwam w kręgosłupie ciągłe noszenie i podnoszenie. Brawo dla Mikiego za jedzenie! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba już jestem na skraju szaleństwa... W sobotę odżyłam, jak pobyłam sama u rodziców, ale to krótkie wytchnienie... A z kwiatków to chyba niewiele zostanie, bo nawet bardzo nie mam kiedy się nimi zająć... Bo jak już mam chwilę, to nie mam siły się z fotela ruszyć. Ech... Mąż wrócił... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja w odchowalni
![]() Mała po wczorajszym szczepieniu była marudna, więc spała z nami w łóżku dopiero po karmieniu o 4 dałam ją do łóżeczka. Dziś odsypia wczorajszy dzień bo co zje to już śpi ![]() Nie dostała gorączki, nóżka troszkę spuchła i okładamy altacetem. A czy któraś starałą się o ten drugi tysiąc becikowego??
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-07-18 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Przejdz się do Zusu to ci wszystko powiedzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę, to ja zamiast iść to na dupie siedzę, myslałam, że to załatwi szefowa
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#69 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witaj Aniu oj jak ślicznie się uśmiecham na widok karuzeli ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
boje się wieczora, jestem sama i mam nadzieje, że z małym będzie wszystko ok Cytat:
![]() Zapomniałam napisać mały waży 5450 urósł 4 cm ![]() Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-07-18 o 15:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki drugi tysiąc? Ja nic nie wiem na ten temat. Zresztą jeszcze normalnego becikowego nie załatwiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Raczkowanie
|
Tacca, ale słodki Piotruś
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wróciłyśmy ze spacerku, 1,5 godziny tylko, bo deszcz padał. A jakie pustki w parku. Ja nie wiem, przecież dzieci na deszczu rosną, że też ludzie tego nie wiedzą ![]() Jestem w szoku, bo dziś pierwszy raz mała nie darła się przy wyciąganiu baboli fridą. Chyba zmądrzała i juz wie, że to jej ulgę przynosi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
witam i melduję się na odchowalni
![]() Cytat:
a jakie mleczko??? Moja Malwina jest na bebiku, bardzo sobie chwalę to mleczko, no i cena przystępna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Aleee lecicie z postami.
I ja witam się w na odchowalni ![]() Cycki mnie bolą!!!!!!!!! Z lewej znowu leci krew, a prawa już ledwo zipie ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie nadrobię teraz tego co napisałyście, bo muszę obiad robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
no to teraz 2 pyt
mała ma temp 37st czy mam cos teraz robic? mierzylam pod paszka jak karmilam bo jak chcialam w pupie to sie odpychala sweetjoy to ładnie wazy Twoj synek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co ja tam sie ogólnie nie znam.Ja miałam umowę do konca czerwca a urodziłąm w maju więc do konca czerwca wypłacał mi zakład pracy i tez niosłam akt urodzenia ale po ustaniu zatrudnienia musiałam iśc od nowa załatwiac macierzyński,albo do zakładu pracy zadzwoń i się dowiedz,Ale jak ty masz umowę to moze zakład pracy załatwia
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.becikowe.com/ ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- pielegniarka radzila dac czopek jak bedzie powyzej 38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam właśnie matę edukacyjną.
Miałam dylemat między rainforest, a kick&play. Wybrałam fisher price ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, mi również pediatra powiedział, że z gorączka u takiego maluszka walczy się dopiero jak osiągnie 38 stopni. Zresztą, chyba dzieci takie małe mają podwyższoną trochę temperaturę ciała normalnie?
Dziewczyny, czy któraś z Was używa woreczków do mrożenia pokarmu? Kupiłam z canpola, ale nigdzie nie mogę się doczytać jaką mają datę przydatności do użycia... ktoś się orientuje? czy w ogóle taką mają? |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odpowiedni kolor i nie za twarde nie za rzadkie, od razu widać ze zdrowa kupa ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2 galaretki rozpuszczasz w 1,5 szklanki wody, ostudzasz i dodajesz do tego 3 serki homo. Wymieszasz i zostawiasz az troszeczkę stężeje. Jedną galaretkę robisz normalnie. Na spód tortownicy biszkopty, zalewasz galaretkami z serkami, na to owoce i na koniec galaretka. Pyszne, łatwe i bez pieczenia ![]() Zmierz w pachwinkach (tak mi w szpitalu kazali) i powtórz po 30 minutach. W ogóle położna powiedziała mi, żeby nie mierzyć dziecku temperatury po płaczu, bo zawsze będzie podwyższona. Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-07-18 o 15:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba dać kręgosłupowi odpocząć. Czopki z paracetamolem działają cuda. Wiem coś o tym. Brawo za wagę i wzrost!!! ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Kali nie terrorystka... ? ![]() Ja nie miałam siły dziś wyjść, zresztą zimno i deszczowo... Cytat:
Mąż wrócił, przyniósł sałatkę grecką, przygotował mleko i karmi mojego Wyjca. Mogę skończyć prasowanie... ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z dziewczynami, kupka to bardzo ważna sprawa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
![]() w pachwinkach? o ciekawe ![]() bosh teściowa przyszła.... a mi się flaki przewracają jak ona gada do małej, nie wiedziałam, że ma wadę wymowy... ![]() ![]() proszę....niech ktoś mnie stąd zabierze ![]() dziecko chce spać a ona je dręczy... wychodzę do apteki ...a P wróci z pracy dopiero za godzinę najwcześniej a ona codziennie przychodzi i siedzi co najmniej 2 godz ![]() ![]() idę |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
aaa i jeszcze ktoś się pytał jak się bawimy z dzieckiem. Kali uwielbia turlanie z boczku na boczek, kładę ją na kocyku, dwa rogi biorę w ręce przetaczam ją z jednego boczku na drugi
![]() ![]() ![]() ![]() Kali teraz zaciesza do karuzeli i ja mam chwilę. o nie, 10 min gapienia się w karuzelę to za długo, juz mnie nawołuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
ja ze swoją teściową byłam 2 tygodnie, miała urlop tydzien u niej tydzien u nas. Przeżyłam i wam powiem, że odpoczełam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moj M właśnie sie zachwyca, bo Mikołaj złapał w rękę zabawkę, ale oczywiście nie wie, że ma coś w ręce.
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Andzya - super, że z Antosiem już wszystko dobrze!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dasti, a jakie mleczko teraz dajesz, że takie fajne? Bobotiki i delicole też podajesz? ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-18 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.