![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: korki w uszach TŻ , pomocy!
Cytat:
![]() Oszalałabym z taką partnerką ![]() A po tekście, że mam mniej spać, bo to zaburza twój rytm dnia to nie byłoby już o czym rozmawiać.
![]() |
![]() |
#62 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() a co do skutkow facet uzywa stoperów jedyne 4 lata. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
P.s Dodam, że ja też muszę spac 9/10 h bo inaczej chodzę nieprzytomna.
P.s 2 Dziwię się, że facet wytrzymuje z Taką zrzędą. Przy, którejś z kolei tyradzie trzasnęłabym ją w tej wrzeszczący dziub, a potem trzasnęła drzwiami i już nie wróciła. P.s 3 To mówię ja, przeciwnik przemocy. Są jednak jak widac sytuacje, że trzeba miec świętą cierpliwośc by strzymac. Ja takiej nie mam.
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;35437835]Ja wysypiam sie najlepiej jak spie 11 godzin.
Wstajac po 4 godzinach marze o szybkiej smierci bo jestem zmeczona.[/QUOTE] Dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym polowe zycia przespala, gdybym nie miala problemow z zasypianiem ![]() Najwiekszym moim problemem sa zle nawyki i chyba dziwna natura mojego organizmu. Nienawidze porankow (poranek wedlug mnie trwa do poludnia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
Napoleon ponoć chlubił się krótkim spaniem w nocy ;-) ale dodatkowymi drzemkami w dzień już nie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;35443067]A ja Tobie z kolei zazdroszcze. Fajnie byloby potrzebowac 4h snu jak Napoleon. Pare godzinek w lozku i juz.
Ja bym polowe zycia przespala, gdybym nie miala problemow z zasypianiem ![]() Najwiekszym moim problemem sa zle nawyki i chyba dziwna natura mojego organizmu. Nienawidze porankow (poranek wedlug mnie trwa do poludnia ![]() ![]() ![]() Ja mam potworne problemy z zasypianiem. Mimo, że wracam do domu zmęczona po pracy to leżę i kulam się po łóżku jeszcze kilka godzin zanim zasnę, średnio zasypiam o 3 a na 7 mam do pracy ![]() ![]() Też czasami korki wtykam do uszu i chyba nie tracę na tym na atrakcyjności. Jak facet ma ochotę na figle to raczej widać po zachowaniu już kilka godzin przed włożeniem koreczków ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Sama śpię w stoperach i nie wyobrażam sobie że ktoś mógłby mi ich zakazać
![]() ![]() Na marginesie dodam, że u mojego taty w pracy (głośno pracujące maszyny) mają przymus noszenia stoperów i po całej fabryce porozkładane są takie podajniki właśnie do stoperów. Jak BHP-owiec zobaczy kogoś bez "korków" w uszach, to jest mandat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie tea by to irytowalo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Myślę że jak urodzi dziecko to raczej ona będzie wstawać... no chyba że obydwoje nie będą pracować, bo nie wyobrażam sobie kazać w nocy wstawać komuś kto rano idzie do pracy...
![]() |
#72 |
ma zielone pojęcie
|
Wielu młodych ojców wstaje nocą do dziecka (często na zmianę z matką). Dlaczego? Dlatego, że ojciec zwykle pracuje 8 godzin na dobę, a opieka nad dzieckiem do opieka 24 godziny na dobę. Nie byłoby w porządku, gdyby jeden rodzic pracował przez 1/3 doby, a drugi przez całą dobę.
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tematu też bym się wkurzyła gdyby mnie się ktoś czepiał że próbuje się wyspać (chociażby przez założenie stoperów) tym bardziej gdyby ktoś mi mówił ile godzin mogę spać... co innego jak rano są jakieś plany, ale zwykły dzień odpoczynku ma prawo spać i odpoczywać
![]() |
![]() |
#74 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Matka nie musi sie wyspac? Jej zajecie tez jest odpowiedzialne: musi przypilnowac dziecko, nie udusic go z nerwow, gdy wrzeszczy 3 godzine pod rzad, podac mu jakies leki, wykapac w idealnej temperaturze itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;35445375]Troche to brzmi jak Matka-Polka: "bede zasuwac jak maly samochodzik bo maz musi sie wyspac".
Matka nie musi sie wyspac? Jej zajecie tez jest odpowiedzialne: musi przypilnowac dziecko, nie udusic go z nerwow, gdy wrzeszczy 3 godzine pod rzad, podac mu jakies leki, wykapac w idealnej temperaturze itp.[/QUOTE] Do matki polki mi daleko... gdybym to ja pracowała zawodowo to też bym nie wstawała w nocy do dziecka... takie mamy ustalenia (wspólne) jeśli chodzi o nocne czuwanie nad dzieckiem w środku tygodnia... co innego po pracy i w weekendy wtedy opieka nad dzieckiem jest wspólna.. no ale nie o tym wątek...
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;35445375]Troche to brzmi jak Matka-Polka: "bede zasuwac jak maly samochodzik bo maz musi sie wyspac".
Matka nie musi sie wyspac? Jej zajecie tez jest odpowiedzialne: musi przypilnowac dziecko, nie udusic go z nerwow, gdy wrzeszczy 3 godzine pod rzad, podac mu jakies leki, wykapac w idealnej temperaturze itp.[/QUOTE] Matka może się zdrzemnąć w ciągu dnia, jak maluszek śpi. On raczej w pracy nie ma takiej możliwości. No ale to już każdego indywidualna sprawa myślę i nie trzeba od razu łatkę matki polki przypinać. Jak urodziłam mój pracował wtedy 10-12 godz. fizycznie na budowie, więc nie przyszło mi nawet do głowy prosić o wstawanie w nocy. Wieczorem kąpał ze mną dziecko, ponosił go, zabawiał i to mi wystarczyło. Edytowane przez truskawk_a Czas edycji: 2012-07-22 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
A ja rozumiem Autorkę, dużo osób zarzuca jej egoizm, ale czy jej facet też nie jest egoistą? Wszystko kręci się wokół jego snu i odpoczynku. Wkładanie stoperów w trakcie dnia , bo jeszcze w nocy to rozumiem, to dla mnie jak odcinanie się od Autorki-wkładam stopery nie ma mnie dla ciebie. A chodzenie spać zawsze codziennie na gwizdek bo nie daj Bóg o 5 minut przesunie mu się czas pójścia spać, to gorzej niż z niemowlakiem. Przecież to dorosły facet, może Autorka chciałaby z nim posiedzieć wieczorem, porozmawiać a nie jak na gwizdek rzucać wszystko bo on już natychmiast poczuł potrzebę pójścia spać, to nie biegunka że musi wszystko rzucić i od razu lecieć. To dopiero jest egoizm, całe życie ma być dopasowane do sztywnych ram jego wypoczynku i snu? Bez przesady.
I tak, wiem dobrze co to problemy ze snem, ale nie wyobrażam sobie narzucania takich zasad innej osobie jak jest w przypadku TŻ Autorki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Masakra, według mnie - przepraszam za wyrażenie - problem z pupy.
W ogóle nie rozumiem stwierdzenia "zakłada stopery nawet jak ma ciszę za oknem", tzn. kiedy? Bo ja mieszkam na dosyć spokojnym osiedlu, ale NIGDY nie ma absolutnej ciszy. A to samochód przejedzie, a to ktoś krzyknie, a to słychać telewizor u sąsiadów, takie delikatne hałasy szczególnie wieczorem dokuczają komuś z wrażliwym słuchem. Ja mam wyczulony słuch, co prawda śpię bez stoperów, ale np. do czytania książki wieczorem już je zakładam, bo nawet najmniejszy szmer (np. samochody na ulicy) mnie rozprasza. Tak samo z pracą na komputerze - jeżeli mam np. coś do napisania w ciągu dnia, to stopery to mus, inaczej się nie skoncentruję. W ogóle nie rozumiem podejścia są stopery = facet mniej atrakcyjny. A jak ma plaster na ręce, to też robi się mniej seksowny..? Współczuję chłopakowi, jakbym usłyszała od swojego partnera burkanie o stopery, to chyba bym go wyśmiała. Mam wrażenie, że autorka ma jakiś głębszy problem, bo jak się nie ma o co przyczepić, to się czepia o rzeczy absurdalne ![]()
![]() |
#79 | ||
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;35443067]A ja Tobie z kolei zazdroszcze. Fajnie byloby potrzebowac 4h snu jak Napoleon. Pare godzinek w lozku i juz.
Ja bym polowe zycia przespala, gdybym nie miala problemow z zasypianiem ![]() Kurde, gdy bym nie miała zainteresowań to prawdopodobnie bym się zanudziła na amen ![]() No to faktycznie masz ciężko. Może w zeszłym wcieleniu byłaś niedźwiadkiem ![]() Najwiekszym moim problemem sa zle nawyki i chyba dziwna natura mojego organizmu. Nienawidze porankow (poranek wedlug mnie trwa do poludnia ![]() ![]() ![]() Nooooooooo, raczej tak do 12-tej, a potem...już popołudnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() żeby nie było, nie naśmiewam się. Tak mnie po prostu to ujęło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie badzcie az takie dobre dla facetow ![]() I co z tego,ze idzie rano do pracy.Spokojnie.Nie zemdleje ![]() Sprawdzone-polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
ale fajnie się dowiedzieć, że nie tylko ja śpię ze stoperami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Autorko, wg mnie stwarzasz sobie jakieś bzdurne problemy
![]() Ty masz silny sen, nic Cię nie budzi- i super. ![]() ![]() Ma chodzić niewyspany cały dzień dla Twojego widzimisię? Aha, i problem "on śpi za długo" też jest wyssany z palca wg mnie. Każdy potrzebuje innej ilości snu, Ty nie potrzebujesz 9 godzin- on potrzebuje ![]() Skoro tyle rzeczy Ci wadzi w Twoim partnerze, to może to jednak nie jest TO ![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Też dorzucę parę groszy.
Każdy kto zastanawia się czy sypianie ze stoperami jest szkodliwe to niech zapyta się laryngologa. Zatyczki mają swoje minusy - u niektórych zwiększa się wydzielanie woskowiny i plusy - dbasz o swój słuch. Niestety nie znalazłam artykułu, więc opowiem własnymi słowami. Słuch musi odpoczywać - najlepiej w nocy. Zasypianie przy muzyce czy TV jest szkodliwe, ponieważ cały czas każemy naszemu słuchowi pracować a nie odpoczywać. Czy Twój TŻ usłyszy dziecko? Na pewno, dzieci krzyczą a tego nie powstrzyma żadna zatyczka. Zgadzam się z dziewczynami, że szukasz dziury w całym. Zatyczki Cię drażnią, on jest mniej atrakcyjny, będzie złym ojcem ![]() Sama sypiam w zatyczkach, bo drażnią mnie hałasy podczas snu i się przyzwyczaiłam. I tak, drzemki w ciągu dnia też ucinam w zatyczkach. Mojemu mężowi nie zbrzydłam, ba! Sam mi kupił opakowanie 100 zatyczek. Szkoda mi Twojego faceta, bo założę się że mu zrzędzisz, a bronienie się "martwię się jego snem" jest smutne. Daj mu żyć dziewczyno tak jak lubi, a jak Tobie się nie podoba to "chleba z tej mąki nie będzie". Zaraz się okaże, że śpi w złej/nieprawidłowej/aseksualnej pozycji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.