![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klub Pijaczek Żelatyny
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35525738]Ehh
![]() Wegetarianizm - niespożywanie produktów, przy produkcji których zostało zabite zwierzę. Weganizm - niespożywanie produktów, przy produkcji których zostało w jakikolwiek sposób wykorzystane zwierzę. Wegetarianizm wyklucza spożywanie żelatyny, bo robi się ją z chrząstek i kości zwierzęcych, a te części ciała jak wiadomo pozyskuje się pośmiertnie.[/QUOTE] Otóż to. Z tego powodu wegetarianie nie jedzą np. jogurtów z zawartością żelatyny. ![]() Moje zdanie jest takie jak Lisbeth - żelatyna nie będzie niczym innym jak dodatkowym źródłem aminokwasów w diecie. Zawsze można jednak liczyć na efekt placebo, w końcu wiara czyni cuda i jest to zjawisko potwierdzone badaniami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
hah, więc jednak nie piję. A przede mną stoi herbata z pokrzywy z dodatkiem właśnie żelatyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Ja także się dołączę, mam nadzieję że nie będę po tym miała takich problemów z żołądkiem jak po drożdżach
![]() I tak się tylko zapytam, dodajemy żelatynę do wrzątku i DOPIERO wtedy dodajemy do czegoś (np jogurtu)? Dwie łyżeczki żelatyny wsypane do 50 ml wrzątku wystarczy?
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
jakoś mnie ta żelatyna nie przekonuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
można, można... i warto wierzyć, że działa - siła sugestii jest ogromna
![]() ![]() ![]() ps. dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=chudelatte;35558504]można, można... i warto wierzyć, że działa - siła sugestii jest ogromna
![]() ![]() ![]() Haha, to tylko pozazdrościć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ja i TŻ pijemy i zamierzamy przez trzy miechy. Moja mama miała zalecaną kurację żelatyną na kolana i mówiła mi kiedyś, że chyba jej włosy mniej wypadają od tego, a nie spodziewała się takich efektów, więc efekt placebo wykluczam. Z racji faktu, że po prostu dosypuję sobie dwie łyżki do herbaty i ani nie czuję zmiany smaku ani właściwie nie jest to żadna fatyga, to zamierzam pić. Na kimś te doświadczenia trzeba robić, nie?
![]()
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Imo picie żelatyny też nie ma sensu. Zjem kawalek mięcha, wyjdzie na to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zawsze powtarzam - każdy ma swój rozum i niech robi, na co ma ochotę, dopóki sobie albo innym nie wyrządza tym szkody. ![]() A tak na marginesie to zastanawiam się, co niby w żelatynie ma powodować lepszy wzrost włosa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to trudno jest mi zrozumieć (ale w pewnym sensie podziwiam) dziewczyny, które nienawidzą drożdży, a piją z zatkanym nosem nerwowo zagryzając banana. To jest dopiero siła woli. Żelatyna jak nie podziała na włosy to i tak na stawy mi się przyda, robię ostatnio bardzo męczące treningi i jakoś czuję w kolanach... W każdym razie - dam znać co i jak ![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daj znać koniecznie i powodzenia, bo kto tak naprawdę wie... A nóż widelec zdziała cuda. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Ja pije od kilku dni i łatwo9 wchodzi. Pociągnę z 3 miesiące jak ze wszystkim
![]() Znalazłam posty o żelatynie więc podaję dalej ![]() http://zapuszczanie-wlosow.blogspot....ucyk.html#more http://anwena.blogspot.com/2012/07/a...-zelatyne.html i jeszcze żelatyna nie przyjmowana wewnętrznie : http://kosmetycznefanaberie.blogspot...-do-wosow.html Mam nadzieję, że komuś się przyda. Nie zachęcam do picia bo sama nie wiem jak to działa. Przekonam się za 3 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
http://naturalnezapuszczanie.blogspo...wa-efekty.html tutaj dziewczyna pisze o efektach, piła przez miesiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
również chcialabym sie do was przyłaczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Po 11 dniach picia żelatyny zauważyłam, że powoli poprawia się stan moich paznokci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
A ja się również tego podejmę. Z włosami problemów nie mam, ale z paznokciami czy strzykaniem w stawach już tak. Wsypuję łyżkę żelatyny do porannej zielonej herbaty, rozpuszczam i piję. Dziś już 2. dzień kuracji
![]()
Czas zakończyć obgryzanie paznokci. Czas zapuścić włosy i rozjaśnić. Czas zwalczyć rogowacenie okołomieszkowe. Czas zacząć zdrowy styl życia. Zapuszczam włochale od lipca 2010 33cm - 3.08.2011 cel 60cm ![]() Ograniczam siedzenie przy komputerze START9h-8h-7h-6h-5h-4h->META2-3h |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Ja także piję coś około 2 tygodni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zacząć pić żelatyne bo słyszałam wiele dobre w związku z czym mam kilka pytań
* jak ją pić, jak rozpuszczać itd * jak długo * jaka żelatyna jest najlepsza. Czy są tutaj może dziewczyny które już piły żelatyne? ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Jedyne informacje znalazłam na blogu www.http://anwena.blogspot.com Czym jest żelatyna? Spożywcza żelatyna to przede wszystkim świetne źródło białka, peptydów i aminokwasów (również egzogennych, ale nie wszystkich). Pozyskiwana jest w procesie hydrolizy kolagenu. O tym jak taki proces dokładnie wygląda i z czego konkretnie się go pozyskuje nie będę Wam pisała. Kto będzie ciekawy sam znajdzie ![]() Jakie ma właściwości? O tym, że żelatyna fantastycznie wpływa na włosy używana w formie kuracji zewnętrznej już na blogu wspominałam. Jednak jej podstawowe działanie opiera się na kuracji wewnętrznej. Kolagen to podstawowe białko budujące tkankę łączną. Znajdziemy go w naszej skórze, włosach i paznokciach, ale także w chrząstkach stawowych. Lekarze bardzo często zalecają picie żelatyny po wypadkach i kontuzjach, bo sprawia ona, że rany szybciej się goją, kości zrastają, a kontuzje ustępują. Kolagen odpowiada za elastyczność naszej skóry (i włosów). Jeśli w organizmie zaczyna go brakować pojawiają się zmarszczki, włosy stają się suche i łamliwe, a paznokcie słabe i kruche. Dostarczany regularnie organizmowi od wewnątrz ma szansę zatrzymać wypadanie włosów, wzmocnić je (oczywiście część, która dopiero wyrośnie), a także w dłuższej perspektywie zagęścić. Pozytywne efekty powinnyśmy zauważyć również na naszej skórze (stanie się bardziej napięta, elastyczna, a zmarszczki i rozstępy mniej widoczne) i paznokciach. Oczywiście wszystkie te zmiany nie pojawią się od razu. Najbardziej optymalnie byłoby taką kurację prowadzić przez trzy miesiące. W jaki sposób ma wyglądać nasza kuracja? Codziennie przez 3 miesiące będziemy piły po 2 łyżeczki żelatyny spożywczej. Co miesiąc wyślecie mi krótki raport o tym jakie efekty zauważyłyście. Po trzech miesiącach wszystkie wyniki zbiorę i opiszę w posumowaniu akacji (podobnym do tych drożdżowych). Czy można łączyć żelatynę z innymi suplementami/kuracjami? Pytałyście czy można pić żelatynę i równocześnie np. skrzypokrzywę czy drożdże. Jak najbardziej tak. Żelatyna to przede wszystkim białko i nie zawiera zbyt wielkich ilości witamin (jedynie nieznaczne ilości niacyny i B5), więc nie ma obawy, że skumulują nam się składniki. Przepisy Tak naprawdę nie ma znaczenia w jaki sposób będziecie przyrządzały żelatynę. Możemy dodać ją do jogurtu (wcześniej rozpuszczoną w ciepłej wodzie - dzięki temu lepiej się wchłania), mleka, herbaty czy soku. Wybrać gotową owocową galaretkę (uwaga na cukier!) albo tak jak ja planuje – zmiksować ją (również wcześniej rozpuszczoną) z owocami i zsiadłym mlekiem ![]()
![]() |
#80 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
zelatyna jest swietna, ale nie ta z torebki, ktora wiekszosc z was stosuje -.-
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarz zalecil gotowanie swinskiej nozki ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam wasze 3 strony i jestem w totalnej kropce
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a żelatynę mogłabym pić ze względu na stawy... chociąz...w sumie jest bez smaku, wiec można zaryzykować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Również się dołączę do wątku ;d pije żelatyne od 2 dni i mam zamiar przez 3 msc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
ale zaraz.. zelatyna jako mieszanina bialek i peptydow nie ulega koagulacji w temp powyzej 41*C?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
To mnie teraz zmartwiłaś , szukałam jakiś informacji , ale nie znalazłam. Fajnie by było gdyby ktoś znalazł odpowiedź. Niestety bez sensu jeśli ja piję to już miesiąc a nie będzie efektów tylko dlatego, że źle przygotowuje żelatynę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
A cóż miałoby wynikać z tej koagulacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.