![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze teściowe lubią Was? A Wasze mamy Waszych facetów?
mój ulubiony temat
![]() ![]() z teściowa niby ok, ale tak naprawdę bysmy sie najchętniej pozabijały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mówię na ty, to jeszcze za starych doberych czasow ![]() ![]() ogolnie rzecz biorąc nei jestem godna tego chodzącego cudu, ideału jakim jest mój mąż ![]() moi rodzice traktują Go jak swoje dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
High Quality Since 2007
|
passion - nie chcecie się wyprowadzić?
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Waszych chłopaków lubią Was? A Wasze mamy Waszych facetów?
Cytat:
U mnie jest dokładnie tak samo...no może z wyjątkiem tego podobania się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Hmm... Jak ja bym chciała już mówić do mamy mojego Wybranka "Mamo'. Wspaniała osoba, nie widzimy się często, ale Pani J. o mnie pyta i często zachęca syna by przywiózł mnie do rodzinnego domu Państwa W. byśmy mogły sobie porozmawiać. Chętnie zaprasza mnie na ważne rodzinne uroczystości, zdążyła się przyzwyczaić wraz z mężem, że mojego Tż-ta w domu w soboty nie ma, bo siedzi u tej nieznośnej Gośki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() passion80''ogolnie rzecz biorąc nei jestem godna tego chodzącego cudu, ideału jakim jest mój mąż'' i to też tak jak u mnie, tzn u mojej tesciowej Edytowane przez joannajj Czas edycji: 2012-07-26 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice uwielbiają mojego męża, zresztą z wzajemnością.
Ja za teściami nie przepadam, myślę, że oni za mną też nie bardzo, ale nie dają mi tego odczuć, tak samo ja im. Początkowo bardzo ich lubiłam, ale potem zrobili mi wielką przykrość przed samym ślubem i myślę, że im tego nie wybaczę, zobaczyłam jakimi są ludźmi i mi to nie odpowiada.
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Napiszę tak... Każda z Was, która nie lubi swojej teściowej nie jest raczej ideałem... Moja mama ma trzy synowe i pożal się Boże i nie słyszałam dawno o teściowej, która by się nie żaliła na synową. Bo nie oszukujmy się są niektóre zołzy, które starają się celowo zniszczyć życiową pracę starszych ludzi, wyniszczają rodzinne więzy i szanują tylko swoją rodzinkę a rodzina męża jest patologią, skończonymi idiotami itd. Więc dobrze radzę nie bierzcie sobie mężów idiotów
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
mama mojego chłopaka mnie lubi- ja jej nie za bardzo.
zaś mój chłopak ma świetny kontakt z moimi rodzicami. zazdroszczę mu, bo ja z jego trzymam raczej dystans. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
Twoja matka pewnie też nie jest ideałem, ani ty nie jesteś, ani każda z tych, które mają dobre relacje z teściami. Nie w byciu ideałem jest klucz do dobrych relacji, wiadomo, że zawsze są zgrzyty i nieporozumienia. Tyle tylko, że czasem trafi się na osobę absolutnie zamkniętą na budowanie dobrych stosunków i co zrobisz. Głową muru nie przebijesz.
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-07-26 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie jest podobnie, moi rodzice bardzo lubią mojego męża, a ja teściów tak sobie. Czy oni lubią mnie? Teść nikogo za bardzo nie lubi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
gumisia18 nie wszystko złoto co sie swieci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Za to matka TŻ, która udaje miłą, a za plecami wyraża swoje 'ale', na pewno będzie idealną teściową.
![]() |
#73 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wierzę jednak w trzykrotne złe "trafienia" jakie spotkały mamę gumisi (jako teściowej). To już raczej przypadek nie jest, a jakaś tendencja. Np. w zbyt surowym ocenianiu tych dziewczyn i deprecjonowaniu ich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i te rady, żebyśmy przed ślubem ujawniły nasze prawdziwe oblicze, albo zawsze udawały idealne synowe ![]() Wolę włączyć opcję 'w dupie to mam'. Nie szukam z nikim powodu do kłótni. TŻ sam załatwia to ze swoją matką, ja się nie wtrącam. Jak bezpośrednio do mnie uderzy z jakąś prawdą objawioną, jedyną najwłaściwszą- to kulturalnie powiem, co o tym myślę. Nie zamierzam jej nienawidzić, obgadywać etc., bo jej coś we mnie nie pasuje. Wolę być obojętna, niż zbierać negatywne emocji, choć przykre jest to, co ona mówi.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-07-26 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Widzę że szkoda się szczerze wypowiadać
![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Gumisia - macie porachunki majątkowe - a to problem na nowy temat na forum. Zresztą piszesz tak chaotycznie, że trudno się połapać o co chodzi w tym wszystkim. Pzdr
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A na wesele przyjechali spóźnieni, przez nich opóźniliśmy rozpoczęcie wesela, goście początkowo myśleli, że to spóźnienie to przez nas, a my siedzieliśmy na parkingu w samochodzie i klęliśmy. Wiecie, wesele na 20 osób, to widać, kogo brakuje i jednak głupio tak zaczynać toasty i jedzenie bez teściów. Głupia bylam, dziś punkt 17 wymaszerowałabym z samochodu i wesele by się rozpoczęło punktualnie. A teściowie przyjechali spóźnieni i ani przepraszam, ani wyjaśnień czemu się spóźnili, ani pocałujcie mnie w doopę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko dzięki babci wyrośli na mądrych, odpowiedzialnych mężczyzn, którzy przejmują się losem innych. Rodzice niczego ich nie nauczyli, no może tego jak to jest być notorycznie głodnym i jak rozwiązywać sprawy niezapłaconych przez rodziców rachunków. Dlatego moi rodzice tak lubią mojego faceta, a on ich. Moja rodzina jest strasznie ciepła, wszyscy sobie pomagamy i nikt od nikogo się nie odwraca. Troszczymy się o siebie wzajemnie, a jak już ktoś do naszej rodziny dojdzie, to jest traktowany tak samo jak pozostali. Nie ma, że synowa to jakaś obca baba. Moja mama wszystkich kocha i wszystkich karmi ![]() A, że mój mąż (przyszły) to człowiek dobry i z trudnym dzieciństwem, to moja mama traktuje go jak syna. Wiem, że po ślubie mój tż będzie mówił do moich rodziców "mamo", "tato". On sam po prostu tak czuje i tak chce. Ja na pewno nie będę w ten sposób tytułowała teściów. Edytowane przez Black Rainbow Czas edycji: 2012-07-27 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
Mówisz tak, jakby wszystkie synowe były wrednymi biczami a Teściowe to chodzące Matki Teresy. Nic bardziej mylnego ... Niejednokrotnie jest tak,że to Synowa stara się o to, żeby było w jej relacjach z teściową w miarę normalnie, a Teściowa psuje to jak tylko się da. Nie mówię jednak, że jest tak zawsze, bo niektórych teściowych po prostu znieść się nie da - wspomniały już o tym niektóre Wizażanki. Twoi pożal się losie Bracia widocznie lubią laski, typu wspomnianej wcześniej biczy, że się z takimi żenili. Ciekawe, czy Ty i może kiedyś Twoja Teściowa będziecie miały relacje jak "matka z córką", bo przecież jesteś ideałem . ![]() ps, a ten apel Twój to równie dobrze możesz skierować od każdej jednej teściowej. Ile to ja razy nasłuchałam się, że baba była przed ślubem idealną teściową a później zmieniła się we wredną zołzę. Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2012-07-27 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy to, że nie umiem śpiewać, odbiera mi prawo do skrytykowania osoby, która wyje jak zarzynana koza i mimo to idzie do Idola czy innego Mam Talent? Czy to, że nie jestem ideałem, sprawia że nie mogę nie lubić swojej teściowej, która również ideałem nie jest? Pomyśl trochę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |||
Zakorzenienie
|
marze o tym, ale zanim sie wprowadziliśmy zrobiliśmy WIELKI błąd
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja idealna to na pewno nei jestem, ile razy płakalam, zastanawiałam sie, pytałam innych czy ja naprawdę taka podła jestem ![]() ![]() podobno nie ![]() moja teściow, nawet ostatnio, powiedziała, że zazdrości nam(czyli mi i mężowi!) relacji między sobą ![]() ![]() no i na weselu przy okazji jak powiedziała, że mam nei mowić mamo, jeszcze tekst do mnie że jak Mu zrobię krzywdę to nbęde miaął z nią do czynienia, będe miała przerąbane ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() nie przyjechali na ślub?! ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale trudno. Przynajmniej mój małżonek zgadza się ze mną w tej kwestii, że to on w tym związku ma o wiele fajniejszych teściów ![]() ![]() Edytowane przez manymanyways Czas edycji: 2012-07-27 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
ale dlaczego nei przyjechali?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
znieważyła Was, oczywiście zadra zostanie...
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
O nieee.tesciowa to samo zlo. Niestety poki co jestem zmuszona z nia mieszkac i z racji tego,ze obie nie pracujemy musimy sie znosic same w domu przez caly dzien. Naprawde nie znosze tej kobiety a ona tez nie pala wyjatkowym uczuciem do mnie. Szczerze mowiac wspolczuje TZowi bo on jest miedzy mlotem a kowadlem bo ciezko mi z tesciowa przebywac w jednym pokoju a to mimo wszystko jest jego matka. Ale co zrobic...taka sytuacja potrwa jeszcze gora miesiac a potem sie wynosimy i bede najszczesliwsza osoba jak tesciowej nie zobacze juz do konca zycia.
Wszystko tej babie nie pasuje, no wszystko. Na domiar zlego gada do siebie godzinami w swoim jezyku, czasem grozac scianie tonem jakby zamierzala zaraz popelnic ludobojstwo 0_O naprawde strach wychodzic z pokoju jak sie slyszy niezrownowazona osobe za drzwami, no strach ![]() Tesc zloty czlowiek, nie wiem jak on z ta baba wytrzymuje, naprawde. No i TZ wspolczuje bo to on potem musi wysluchiwac narzekan matki bo mnie i tesciowa dzieli bariera jezykowa ( na cale szczescie. dosc,ze wysluchuje jej gadania godzinami, gdybym jeszcze je rozumiala to olaboga ). Edytowane przez Fallen2000 Czas edycji: 2012-07-27 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
zostanie, zostanie.
do dziś tylko główkuję dlaczego, kobieta naprawdę sprawia wrażenie jakby mnie lubiła/przynajmniej akceptowała, na weselu nawet moim rodzicom mówiła jak pięknie wyglądam i jak się cieszy że X (mój mąż) znalazł taką żonę itp itd., a tu takie coś. Chyba faktycznie nie pomyślała jak jej zachowanie wygląda z naszej strony? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to mam nadzieję ![]() ![]() jeszcze jutro przyjezdzają do babki na imieniny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.