Grudniowe PM :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 09:25   #61
kuli1986
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe PM :)

My też myślimy nad okryciem wierzchnim męskim czy kupować płaszcz czy nie. Zjednej strony by się przydał, wiadomo za ciepło w samym garniturze nie będzie (chociaż Ci co mieli w zime śluby nie narzekają na zimno a wręcz przeciwnie ;p )
Napewno szkoda kupować na jeden raz, jeżeli już to taki co można później założyć do bardziej formalnego stroju

Aha i mam jeszcze pytanie dziewczyny na którą godzine macie ślub?

Ze względu na zimową aure robi się szybko ciemno.

My jutro ustalamy konkretną godzine z księdzem i zastanawiamy się między 14 a 15. Jak na 15 to jak będziemy wychodzić z kościoła będzie już ciemno i fotki i nagrania nie będą za fajnie wyglądąc
Jeżeli wybierzmy 14 to wychodząc z kościoła przed 15 mamy jeszcze chwile czasu aby porobić fotki jak będzie jasno, tylko że musimy jakąś niecałą godzinke dojechać do miejsca gdzie jest wesele i przed samym miejscem docelowym pare kilometrów w przypadku śniegu będzie przejazd saniami z pochodniami i wtedy byłoby już szaro i zdjęcia nie wychodzą za bardzo i teraz pytanie czy lepsze zdjęcia z przed kościoła czy w ciemności zdjęcia z przejazdu saniami z pochodniami.

Edytowane przez kuli1986
Czas edycji: 2013-07-25 o 11:53
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-25, 12:21   #62
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
My też myślimy nad okryciem wierzchnim męskim czy kupować płaszcz czy nie. Zjednej strony by się przydał, wiadomo za ciepło w samym garniturze nie będzie (chociaż Ci co mieli w zime śluby nie narzekają na zimno a wręcz przeciwnie ;p )
Napewno szkoda kupować na jeden raz, jeżeli już to taki co można później założyć do bardziej formalnego stroju

Aha i mam jeszcze pytanie dziewczyny na którą godzine macie ślub?

Ze względu na zimową aure robi się szybko ciemno.

My jutro ustalamy konkretną godzine z księdzem i zastanawiamy się między 14 a 15. Jak na 15 to jak będziemy wychodzić z kościoła będzie już ciemno i fotki i nagrania nie będą za fajnie wyglądąc
Jeżeli wybierzmy 14 to wychodząc z kościoła przed 15 mamy jeszcze chwile czasu aby porobić fotki jak będzie jasno, tylko że musimy jakąś niecałą godzinke dojechać do miejsca gdzie jest wesele i przed samym miejscem docelowym pare kilometrów w przypadku śniegu będzie przejazd saniami z pochodniami i wtedy byłoby już szaro i zdjęcia nie wychodzą za bardzo i teraz pytanie czy lepsze zdjęcia z przed kościoła czy w ciemności zdjęcia z przejazdu saniami z pochodniami.
My niestety mamy na 13 bo potem ksiądz chodzi po kolędzie Więc wyboru nie miałam, wolałabym osobiście później

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-25, 13:34   #63
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
My niestety mamy na 13 bo potem ksiądz chodzi po kolędzie Więc wyboru nie miałam, wolałabym osobiście później
O kurcze nie brałam tego pod uwagę, mam nadzieje, że u nas tak nie bedzie, większy kościół, więcej księży to może nie będą tak pośpieszać, bo to byłoby za wcześnie.....
Stary 2013-07-26, 09:33   #64
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

A ja własnie chciałabym później, goście dostaną pod kościołem metrowe zimne ognie Ale jeszcze się nie umawialiśmy konkretnie, do końca lipca mamy labę, a potem będziemy brać się za organizację.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 09:57   #65
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
A ja własnie chciałabym później, goście dostaną pod kościołem metrowe zimne ognie Ale jeszcze się nie umawialiśmy konkretnie, do końca lipca mamy labę, a potem będziemy brać się za organizację.
Za długo laby nie zostało

Dzisiaj idziemy do księdza i zoabczymy co on powie, mam nadzieje, że nie bedzię problemów. Zdecydowaliśmy się na 15 tak w sam raz ani za póżńo ani za wcześnie.

Ile dajecie czasu w zaproszeniach dla gości na potwierdzenie przybycia?
Stary 2013-07-26, 10:50   #66
sugarfreeee
Zakorzenienie

Ja dałam do 15 listopada

Stary 2013-07-26, 11:10   #67
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Ja dałam do 15 listopada
To więcej niż miesiąc? Też tak chciałam ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie...
Stary 2013-07-26, 15:08   #68
sugarfreeee
Zakorzenienie

Półtora miesiąca (28.12)

Ja akurat w tej kwestii szczypać się nie będę, nie zamierzam załatwiać wszystkiego na ostatnią chwilę, szczególnie, że przed naszym terminem jest trudny okres - bo święta.

Jadę dziś po zaproszenia i obrączki!

EDIT: wklejam nasze zaproszenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7144744.jpg (76,0 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez sugarfreeee
Czas edycji: 2013-07-26 o 21:07
Stary 2013-07-27, 09:53   #69
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Półtora miesiąca (28.12)

Ja akurat w tej kwestii szczypać się nie będę, nie zamierzam załatwiać wszystkiego na ostatnią chwilę, szczególnie, że przed naszym terminem jest trudny okres - bo święta.

Jadę dziś po zaproszenia i obrączki!

EDIT: wklejam nasze zaproszenia
No i racja, też chciałam taki długi termin ale najbliższa rodzinka mówi, że to stanowczo za szybko hehe
My mamy 2 tygodnie po Was ślub

Super zaproszenia z płatkami śniegu

O już obrączki my wstrzymujemy się jeszcze z zakupem, chociaż mamy już upatrzone bo na odbiór czeka się tylko miesiąc a obawiamy się o rozmiar obrączek (schudniemy lub przytyjemy hehe)

Pochwal się zdjęciem obrączek
Stary 2013-07-28, 10:54   #70
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Za długo laby nie zostało

Dzisiaj idziemy do księdza i zoabczymy co on powie, mam nadzieje, że nie bedzię problemów. Zdecydowaliśmy się na 15 tak w sam raz ani za póżńo ani za wcześnie.

Ile dajecie czasu w zaproszeniach dla gości na potwierdzenie przybycia?
Wiem, ale jak już mówiłam wesela nie ma tylko obiad, więc generalnie zaproszenia dostaną tylko osoby, które i tak przyjdą - zakrajamy do minimum, dlatego dużo tej organizacji samej w sobie nie ma. Zaczniemy załatwiać jak tylko skończa się te upały, bo raczej nie mam sily teraz biegać.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2013-07-29, 19:56   #71
gwiazdeczka2009
Zadomowienie

DZiewczyny a wy macie już załatwione nauki przedmałżeńskie??

Sugarfree skąd takie fajne zaproszenia?? ja szukam na allegro, ale wszystko takie oklepane;/

Właśnie wpadłam n apomysł,ze takie coś moze się przydać !! i na sesji może być przydatny

http://allegro.pl/emily-white-koronk...432731183.html

Co wy na to??

Edytowane przez gwiazdeczka2009
Czas edycji: 2013-07-29 o 20:40
gwiazdeczka2009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-30, 07:45   #72
sugarfreeee
Zakorzenienie

Podpatrzyłam na jakiejś stronie (chyba pinterest ?) podobne - ale to były kartki świąteczne, a ja sobie wymarzyłam, że skoro klimat okołoświąteczny, to i zaproszenia mogą takie być Rozesłałam po kilku różnych grafikach ( w swoim regionie) i jedna Pani żywo zainteresowała się projektem

Jak wszyscy już potwierdzą, to wtedy myślę, że dokupię również winietki i numerację stołów

Pani Zosia jeszcze wpadła na świetny pomysł, zamiast białych (zupełnie niepasujących!) kopert zaproponowała czerwone. Wygląda to ciekawie ( w załączniku jeszcze raz, tym razem moje zdjęcia zaproszeń). Co prawda śmiesznie czułam się zapraszając na święta w 30 + stopniowym upale, ale coo tam

Dodatkowo ktoś prosił mnie o obrączki - też wrzuciłam w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1915.jpg (52,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1914.jpg (50,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1904.jpg (106,3 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez sugarfreeee
Czas edycji: 2013-07-30 o 07:48
Stary 2013-07-30, 10:14   #73
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Podpatrzyłam na jakiejś stronie (chyba pinterest ?) podobne - ale to były kartki świąteczne, a ja sobie wymarzyłam, że skoro klimat okołoświąteczny, to i zaproszenia mogą takie być Rozesłałam po kilku różnych grafikach ( w swoim regionie) i jedna Pani żywo zainteresowała się projektem

Jak wszyscy już potwierdzą, to wtedy myślę, że dokupię również winietki i numerację stołów

Pani Zosia jeszcze wpadła na świetny pomysł, zamiast białych (zupełnie niepasujących!) kopert zaproponowała czerwone. Wygląda to ciekawie ( w załączniku jeszcze raz, tym razem moje zdjęcia zaproszeń). Co prawda śmiesznie czułam się zapraszając na święta w 30 + stopniowym upale, ale coo tam

Dodatkowo ktoś prosił mnie o obrączki - też wrzuciłam w załączniku
Zaproszenia ładniutkie, obrączki też super
Obrączki są 4mm czy 5mm szerokie? Satynowane?
Zastanawiamy się nad taki samym modelem płaskim klasycznym polerowanym lub leciutko okrągłe.
Ja jestem za płaskim a TŻ za lekko okrągłymi i musimy dojść do kompromisu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 332.jpg (21,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blog_sv_1341315_6991862_tr_obraczki1.jpg (20,9 KB, 4 załadowań)
Stary 2013-07-30, 10:20   #74
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka2009 Pokaż wiadomość
DZiewczyny a wy macie już załatwione nauki przedmałżeńskie??

Sugarfree skąd takie fajne zaproszenia?? ja szukam na allegro, ale wszystko takie oklepane;/

Właśnie wpadłam n apomysł,ze takie coś moze się przydać !! i na sesji może być przydatny

http://allegro.pl/emily-white-koronk...432731183.html

Co wy na to??
My jak byliśmy u księdza to oczywiście zapisał sobie wszystko, date ślubu godzine i nasze dane a potem mówił, że widzimy się w polowie października, na tym koniec.
Dopiero potem będziemy wszystko szczegółowo ustalać, tylko pytał się o kurs przedmałżeński ze szkoly średniej czy mamy a jak ktoś nie posiada to wystarczy kopia świadectwa z oceną z religi.
Tak się zastanawiamy, że troszke inne podejście ma nasz ksiądz albo już tak wszędzie jest hm...?
Stary 2013-07-30, 10:59   #75
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Zaproszenia ładniutkie, obrączki też super
Obrączki są 4mm czy 5mm szerokie? Satynowane?
Zastanawiamy się nad taki samym modelem płaskim klasycznym polerowanym lub leciutko okrągłe.
Ja jestem za płaskim a TŻ za lekko okrągłymi i musimy dojść do kompromisu
Satynowane, 4 mm A przymierzaliście już?

Co do nauk - to my musimy mieć nauki zrobione. Mój chłop miał książeczkę w liceum, odbębnił niby, ale chodził ze mną i tak

Stary 2013-07-30, 13:34   #76
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Satynowane, 4 mm A przymierzaliście już?

Co do nauk - to my musimy mieć nauki zrobione. Mój chłop miał książeczkę w liceum, odbębnił niby, ale chodził ze mną i tak
Mierzylismy całą masę tych obrączek, nawet modele których nie mieliśmy w planach z ciekawości i teraz zastanawiamy się pomiędzy tymi dwoma modelami i chcieliśmy szerokość tak 5mm
Stary 2013-07-30, 15:28   #77
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Mierzylismy całą masę tych obrączek, nawet modele których nie mieliśmy w planach z ciekawości i teraz zastanawiamy się pomiędzy tymi dwoma modelami i chcieliśmy szerokość tak 5mm
Ja chcialam 5mm ale mam serdelkowate palce, wiec problem z wygladem byl w ogole moj zareczynowy pierscionek jest b. drobniutk wiec jakos wyglada. Natomiast nie podobal mi sie patent z noszeniem pierscionkow razem z obraczka a tu mi idealnie pasuje

Chwalcie sie sukniami!

Stary 2013-07-31, 11:42   #78
kuli1986
Raczkowanie

Dziewczyny czy zamiast kwiatów proponujecie coś gościom?
Stary 2013-07-31, 11:51   #79
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

My prosimy o świeczki dekoracyjne lub butelkę wina Ja jestem wielką fanką, a zawsze mi kasy szkoda
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-01, 10:07   #80
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
My prosimy o świeczki dekoracyjne lub butelkę wina Ja jestem wielką fanką, a zawsze mi kasy szkoda
My jednak zdecydowaliśmy się na książki z dedykacją
Stary 2013-08-03, 16:17   #81
grewana
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny! Pozwoliłam sobie przejrzeć wasz wątek - mój ślub co prawda nie będzie w grudniu, ale niewiele później, bo w styczniu Także myślę, że tematyka praktycznie ta sama Powiedzcie mi nie boicie się tego, że zmarzniecie w kościele? Czytałam, że planujecie same etole/sweterki i normalnie buty - czółenka. Ja to się strasznie boję, że zamarznę podczas mszy :/ Może jakieś kozak/botki do kościoła a potem na salę dopiero szpilki. Co myślicie?

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-04, 09:54   #82
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grewana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Pozwoliłam sobie przejrzeć wasz wątek - mój ślub co prawda nie będzie w grudniu, ale niewiele później, bo w styczniu Także myślę, że tematyka praktycznie ta sama Powiedzcie mi nie boicie się tego, że zmarzniecie w kościele? Czytałam, że planujecie same etole/sweterki i normalnie buty - czółenka. Ja to się strasznie boję, że zamarznę podczas mszy :/ Może jakieś kozak/botki do kościoła a potem na salę dopiero szpilki. Co myślicie?
Moja mama też brała ślub w grudniu i mówi, że z emocji w ogóle nie czuła zimna Więc myślę, że w moim przypadku też tak będzie

Stary 2013-08-05, 10:08   #83
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
No to nie jestem sama też bierzemy ślub w styczniu
Którego stycznia macie ślub?
Tak samo jak Ty zastanawiam się nad obuwiem krytym typu botki jakby śnieg był
A co do okrycia to wspominałam wcześniej, że taką ala kurteczke będą mi szyć w salonie według mojego pomysłu
Też słyszałam od osób, któe brały ślub zimą, że wogóle z emocji nie czuć chłodu
Stary 2013-08-05, 18:22   #84
grewana
Wtajemniczenie

Hehe, też na to liczę Chociaż z drugiej strony to ja jestem straszny zmarźluch :P no nic, miejmy nadzieję, że kościół będzie dobrze ogrzewany
Ja biorę ślub 18.01.
Jak narazie mamy załatwioną tylko salę :P Całe szczęście, że zima ma ten plus, że nie trzeba tego wszystkiego z dwuletnim wyprzedzeniem rezerwować

Stary 2013-08-05, 21:01   #85
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Hehe, też na to liczę Chociaż z drugiej strony to ja jestem straszny zmarźluch :P no nic, miejmy nadzieję, że kościół będzie dobrze ogrzewany
Ja biorę ślub 18.01.
Jak narazie mamy załatwioną tylko salę :P Całe szczęście, że zima ma ten plus, że nie trzeba tego wszystkiego z dwuletnim wyprzedzeniem rezerwować
My zaczeliśmy planować wcześniej, odrazu po zaręczynach, myślałaś nad suknią? W niektróych salonach trzeba zakupić sukienkę z 4 miesięcznym wyprzedzeniem a do stycznia pozostało 5 miesięcy jak ten czas szybko leci
Stary 2013-08-05, 22:44   #86
grewana
Wtajemniczenie

Suknię będę kupowała używaną na Allegro Mam już nawet jedną upatrzoną, także pewnie niedługo się umówię na przymiarkę i zobaczymy co z tego wyniknie Teraz to bardziej sen z powiek zaczyna mi powoli spędzać DJ :///

Stary 2013-08-06, 10:57   #87
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Suknię będę kupowała używaną na Allegro Mam już nawet jedną upatrzoną, także pewnie niedługo się umówię na przymiarkę i zobaczymy co z tego wyniknie Teraz to bardziej sen z powiek zaczyna mi powoli spędzać DJ :///
Zdecydowliście się na DJ'a? nie braliście pod uwagę kapeli weselnej?
Swoją drogą to najdłużej zajeło nam szukanie kogoś kto zagra na weselu (wybraliśmy zespół ) trzeba brać pod uwagę, że jednak DJ czy zespół będą zabawiać całą impreze, więc trzeba wybrać najlepszych, żeby nie było klapy.

Ile to my główkowaliśmy kogo wybrać, wiem co czujesz ;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 19:17   #88
grewana
Wtajemniczenie

No właśnie, oprawa muzyczna to podstawa wesela, trzeba się za to zabrać! :/

Stary 2013-08-07, 07:56   #89
sugarfreeee
Zakorzenienie

Myśmy wzięli zespół, od koleżanki z forum odgapiliśmy pomysł

U nas przestój z załatwianiem spraw ważnych (najważniejsze były obrączki i zaproszenia, więc spokój na tą chwilę ), możemy odetchnąć i zacząć zapraszać

A, ze spraw okołoślubnych zapisaliśmy się na czterotygodniowy kurs tańca

Stary 2013-08-07, 09:37   #90
kuli1986
Raczkowanie

Też mamy zamiar ruszyć na kurs tańca koniec września plus kurs na pierwszy taniec
Macie pomysły na pierwszy taniec?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości