![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe PM :)
My też myślimy nad okryciem wierzchnim męskim
![]() Napewno szkoda kupować na jeden raz, jeżeli już to taki co można później założyć do bardziej formalnego stroju ![]() Aha i mam jeszcze pytanie dziewczyny na którą godzine macie ślub? Ze względu na zimową aure robi się szybko ciemno. My jutro ustalamy konkretną godzine z księdzem i zastanawiamy się między 14 a 15. Jak na 15 to jak będziemy wychodzić z kościoła będzie już ciemno i fotki i nagrania nie będą za fajnie wyglądąc Jeżeli wybierzmy 14 to wychodząc z kościoła przed 15 mamy jeszcze chwile czasu aby porobić fotki jak będzie jasno, tylko że musimy jakąś niecałą godzinke dojechać do miejsca gdzie jest wesele i przed samym miejscem docelowym pare kilometrów w przypadku śniegu będzie przejazd saniami z pochodniami i wtedy byłoby już szaro i zdjęcia nie wychodzą za bardzo i teraz pytanie czy lepsze zdjęcia z przed kościoła czy w ciemności zdjęcia z przejazdu saniami z pochodniami. Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-07-25 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
O kurcze nie brałam tego pod uwagę, mam nadzieje, że u nas tak nie bedzie, większy kościół, więcej księży to może nie będą tak pośpieszać, bo to byłoby za wcześnie.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
A ja własnie chciałabym później, goście dostaną pod kościołem metrowe zimne ognie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj idziemy do księdza i zoabczymy co on powie, mam nadzieje, że nie bedzię problemów. Zdecydowaliśmy się na 15 tak w sam raz ani za póżńo ani za wcześnie. Ile dajecie czasu w zaproszeniach dla gości na potwierdzenie przybycia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ja dałam do 15 listopada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Półtora miesiąca (28.12)
![]() Ja akurat w tej kwestii szczypać się nie będę, nie zamierzam załatwiać wszystkiego na ostatnią chwilę, szczególnie, że przed naszym terminem jest trudny okres - bo święta. Jadę dziś po zaproszenia i obrączki! ![]() EDIT: wklejam nasze zaproszenia ![]() Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-07-26 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy 2 tygodnie po Was ślub ![]() Super zaproszenia z płatkami śniegu ![]() O już obrączki ![]() Pochwal się zdjęciem obrączek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, ale jak już mówiłam wesela nie ma tylko obiad, więc generalnie zaproszenia dostaną tylko osoby, które i tak przyjdą - zakrajamy do minimum, dlatego dużo tej organizacji samej w sobie nie ma. Zaczniemy załatwiać jak tylko skończa się te upały, bo raczej nie mam sily teraz biegać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
DZiewczyny a wy macie już załatwione nauki przedmałżeńskie??
Sugarfree skąd takie fajne zaproszenia?? ja szukam na allegro, ale wszystko takie oklepane;/ Właśnie wpadłam n apomysł,ze takie coś moze się przydać !! i na sesji może być przydatny ![]() http://allegro.pl/emily-white-koronk...432731183.html Co wy na to??
Edytowane przez gwiazdeczka2009 Czas edycji: 2013-07-29 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Podpatrzyłam na jakiejś stronie (chyba pinterest ?) podobne - ale to były kartki świąteczne, a ja sobie wymarzyłam, że skoro klimat okołoświąteczny, to i zaproszenia mogą takie być
![]() ![]() Jak wszyscy już potwierdzą, to wtedy myślę, że dokupię również winietki i numerację stołów ![]() Pani Zosia jeszcze wpadła na świetny pomysł, zamiast białych (zupełnie niepasujących!) kopert zaproponowała czerwone. Wygląda to ciekawie ( w załączniku jeszcze raz, tym razem moje zdjęcia zaproszeń). Co prawda śmiesznie czułam się zapraszając na święta w 30 + stopniowym upale, ale coo tam ![]() Dodatkowo ktoś prosił mnie o obrączki - też wrzuciłam w załączniku ![]() Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-07-30 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Obrączki są 4mm czy 5mm szerokie? Satynowane? Zastanawiamy się nad taki samym modelem płaskim klasycznym polerowanym lub leciutko okrągłe. Ja jestem za płaskim a TŻ za lekko okrągłymi i musimy dojść do kompromisu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dopiero potem będziemy wszystko szczegółowo ustalać, tylko pytał się o kurs przedmałżeński ze szkoly średniej czy mamy a jak ktoś nie posiada to wystarczy kopia świadectwa z oceną z religi. Tak się zastanawiamy, że troszke inne podejście ma nasz ksiądz albo już tak wszędzie jest hm...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do nauk - to my musimy mieć nauki zrobione. Mój chłop miał książeczkę w liceum, odbębnił niby, ale chodził ze mną i tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Mierzylismy całą masę tych obrączek, nawet modele których nie mieliśmy w planach z ciekawości i teraz zastanawiamy się pomiędzy tymi dwoma modelami i chcieliśmy szerokość tak 5mm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chwalcie sie sukniami! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy zamiast kwiatów proponujecie coś gościom?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
My prosimy o świeczki dekoracyjne lub butelkę wina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Pozwoliłam sobie przejrzeć wasz wątek - mój ślub co prawda nie będzie w grudniu, ale niewiele później, bo w styczniu
![]() ![]()
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Którego stycznia macie ślub? Tak samo jak Ty zastanawiam się nad obuwiem krytym typu botki jakby śnieg był ![]() A co do okrycia to wspominałam wcześniej, że taką ala kurteczke będą mi szyć w salonie według mojego pomysłu ![]() Też słyszałam od osób, któe brały ślub zimą, że wogóle z emocji nie czuć chłodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, też na to liczę
![]() ![]() Ja biorę ślub 18.01. Jak narazie mamy załatwioną tylko salę :P Całe szczęście, że zima ma ten plus, że nie trzeba tego wszystkiego z dwuletnim wyprzedzeniem rezerwować ![]()
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Suknię będę kupowała używaną na Allegro
![]() ![]()
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą to najdłużej zajeło nam szukanie kogoś kto zagra na weselu (wybraliśmy zespół ![]() Ile to my główkowaliśmy kogo wybrać, wiem co czujesz ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, oprawa muzyczna to podstawa wesela, trzeba się za to zabrać! :/
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Myśmy wzięli zespół, od koleżanki z forum odgapiliśmy pomysł
![]() U nas przestój z załatwianiem spraw ważnych (najważniejsze były obrączki i zaproszenia, więc spokój na tą chwilę ![]() ![]() A, ze spraw okołoślubnych zapisaliśmy się na czterotygodniowy kurs tańca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Też mamy zamiar ruszyć na kurs tańca koniec września plus kurs na pierwszy taniec
![]() Macie pomysły na pierwszy taniec? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.