|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe PM :)
My też myślimy nad okryciem wierzchnim męskim
czy kupować płaszcz czy nie. Zjednej strony by się przydał, wiadomo za ciepło w samym garniturze nie będzie (chociaż Ci co mieli w zime śluby nie narzekają na zimno a wręcz przeciwnie ;p )Napewno szkoda kupować na jeden raz, jeżeli już to taki co można później założyć do bardziej formalnego stroju ![]() Aha i mam jeszcze pytanie dziewczyny na którą godzine macie ślub? Ze względu na zimową aure robi się szybko ciemno. My jutro ustalamy konkretną godzine z księdzem i zastanawiamy się między 14 a 15. Jak na 15 to jak będziemy wychodzić z kościoła będzie już ciemno i fotki i nagrania nie będą za fajnie wyglądąc Jeżeli wybierzmy 14 to wychodząc z kościoła przed 15 mamy jeszcze chwile czasu aby porobić fotki jak będzie jasno, tylko że musimy jakąś niecałą godzinke dojechać do miejsca gdzie jest wesele i przed samym miejscem docelowym pare kilometrów w przypadku śniegu będzie przejazd saniami z pochodniami i wtedy byłoby już szaro i zdjęcia nie wychodzą za bardzo i teraz pytanie czy lepsze zdjęcia z przed kościoła czy w ciemności zdjęcia z przejazdu saniami z pochodniami. Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-07-25 o 12:53 |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc wyboru nie miałam, wolałabym osobiście później
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze nie brałam tego pod uwagę, mam nadzieje, że u nas tak nie bedzie, większy kościół, więcej księży to może nie będą tak pośpieszać, bo to byłoby za wcześnie.....
|
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja własnie chciałabym później, goście dostaną pod kościołem metrowe zimne ognie
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj idziemy do księdza i zoabczymy co on powie, mam nadzieje, że nie bedzię problemów. Zdecydowaliśmy się na 15 tak w sam raz ani za póżńo ani za wcześnie. Ile dajecie czasu w zaproszeniach dla gości na potwierdzenie przybycia? |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dałam do 15 listopada
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Półtora miesiąca (28.12)
![]() Ja akurat w tej kwestii szczypać się nie będę, nie zamierzam załatwiać wszystkiego na ostatnią chwilę, szczególnie, że przed naszym terminem jest trudny okres - bo święta. Jadę dziś po zaproszenia i obrączki! EDIT: wklejam nasze zaproszenia
Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-07-26 o 22:07 |
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy 2 tygodnie po Was ślub ![]() Super zaproszenia z płatkami śniegu ![]() O już obrączki my wstrzymujemy się jeszcze z zakupem, chociaż mamy już upatrzone bo na odbiór czeka się tylko miesiąc a obawiamy się o rozmiar obrączek (schudniemy lub przytyjemy hehe)Pochwal się zdjęciem obrączek
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, ale jak już mówiłam wesela nie ma tylko obiad, więc generalnie zaproszenia dostaną tylko osoby, które i tak przyjdą - zakrajamy do minimum, dlatego dużo tej organizacji samej w sobie nie ma. Zaczniemy załatwiać jak tylko skończa się te upały, bo raczej nie mam sily teraz biegać.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
DZiewczyny a wy macie już załatwione nauki przedmałżeńskie??
Sugarfree skąd takie fajne zaproszenia?? ja szukam na allegro, ale wszystko takie oklepane;/ Właśnie wpadłam n apomysł,ze takie coś moze się przydać !! i na sesji może być przydatny ![]() http://allegro.pl/emily-white-koronk...432731183.html Co wy na to??
Edytowane przez gwiazdeczka2009 Czas edycji: 2013-07-29 o 21:40 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Podpatrzyłam na jakiejś stronie (chyba pinterest ?) podobne - ale to były kartki świąteczne, a ja sobie wymarzyłam, że skoro klimat okołoświąteczny, to i zaproszenia mogą takie być
Jak wszyscy już potwierdzą, to wtedy myślę, że dokupię również winietki i numerację stołów Pani Zosia jeszcze wpadła na świetny pomysł, zamiast białych (zupełnie niepasujących!) kopert zaproponowała czerwone. Wygląda to ciekawie ( w załączniku jeszcze raz, tym razem moje zdjęcia zaproszeń). Co prawda śmiesznie czułam się zapraszając na święta w 30 + stopniowym upale, ale coo tam ![]() Dodatkowo ktoś prosił mnie o obrączki - też wrzuciłam w załączniku
Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-07-30 o 08:48 |
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Obrączki są 4mm czy 5mm szerokie? Satynowane? Zastanawiamy się nad taki samym modelem płaskim klasycznym polerowanym lub leciutko okrągłe. Ja jestem za płaskim a TŻ za lekko okrągłymi i musimy dojść do kompromisu
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dopiero potem będziemy wszystko szczegółowo ustalać, tylko pytał się o kurs przedmałżeński ze szkoly średniej czy mamy a jak ktoś nie posiada to wystarczy kopia świadectwa z oceną z religi. Tak się zastanawiamy, że troszke inne podejście ma nasz ksiądz albo już tak wszędzie jest hm...? |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przymierzaliście już?Co do nauk - to my musimy mieć nauki zrobione. Mój chłop miał książeczkę w liceum, odbębnił niby, ale chodził ze mną i tak
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Mierzylismy całą masę tych obrączek, nawet modele których nie mieliśmy w planach z ciekawości i teraz zastanawiamy się pomiędzy tymi dwoma modelami i chcieliśmy szerokość tak 5mm
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole moj zareczynowy pierscionek jest b. drobniutk wiec jakos wyglada. Natomiast nie podobal mi sie patent z noszeniem pierscionkow razem z obraczka a tu mi idealnie pasuje ![]() Chwalcie sie sukniami!
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy zamiast kwiatów proponujecie coś gościom?
|
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
My prosimy o świeczki dekoracyjne lub butelkę wina
Ja jestem wielką fanką, a zawsze mi kasy szkoda |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Pozwoliłam sobie przejrzeć wasz wątek - mój ślub co prawda nie będzie w grudniu, ale niewiele później, bo w styczniu
Także myślę, że tematyka praktycznie ta sama Powiedzcie mi nie boicie się tego, że zmarzniecie w kościele? Czytałam, że planujecie same etole/sweterki i normalnie buty - czółenka. Ja to się strasznie boję, że zamarznę podczas mszy :/ Może jakieś kozak/botki do kościoła a potem na salę dopiero szpilki. Co myślicie?
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc myślę, że w moim przypadku też tak będzie
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Którego stycznia macie ślub? Tak samo jak Ty zastanawiam się nad obuwiem krytym typu botki jakby śnieg był ![]() A co do okrycia to wspominałam wcześniej, że taką ala kurteczke będą mi szyć w salonie według mojego pomysłu ![]() Też słyszałam od osób, któe brały ślub zimą, że wogóle z emocji nie czuć chłodu
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, też na to liczę
Chociaż z drugiej strony to ja jestem straszny zmarźluch :P no nic, miejmy nadzieję, że kościół będzie dobrze ogrzewany ![]() Ja biorę ślub 18.01. Jak narazie mamy załatwioną tylko salę :P Całe szczęście, że zima ma ten plus, że nie trzeba tego wszystkiego z dwuletnim wyprzedzeniem rezerwować
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ten czas szybko leci
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
Suknię będę kupowała używaną na Allegro
Mam już nawet jedną upatrzoną, także pewnie niedługo się umówię na przymiarkę i zobaczymy co z tego wyniknie Teraz to bardziej sen z powiek zaczyna mi powoli spędzać DJ :///
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą to najdłużej zajeło nam szukanie kogoś kto zagra na weselu (wybraliśmy zespół ) trzeba brać pod uwagę, że jednak DJ czy zespół będą zabawiać całą impreze, więc trzeba wybrać najlepszych, żeby nie było klapy.Ile to my główkowaliśmy kogo wybrać, wiem co czujesz ;p |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, oprawa muzyczna to podstawa wesela, trzeba się za to zabrać! :/
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Myśmy wzięli zespół, od koleżanki z forum odgapiliśmy pomysł
![]() U nas przestój z załatwianiem spraw ważnych (najważniejsze były obrączki i zaproszenia, więc spokój na tą chwilę ), możemy odetchnąć i zacząć zapraszać ![]() A, ze spraw okołoślubnych zapisaliśmy się na czterotygodniowy kurs tańca |
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Też mamy zamiar ruszyć na kurs tańca koniec września plus kurs na pierwszy taniec
Macie pomysły na pierwszy taniec? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

czy kupować płaszcz czy nie. Zjednej strony by się przydał, wiadomo za ciepło w samym garniturze nie będzie (chociaż Ci co mieli w zime śluby nie narzekają na zimno a wręcz przeciwnie ;p )

Więc wyboru nie miałam, wolałabym osobiście później
13.12.13