|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: erotyczne sesje w internecie
ja tylko konczac te wymiane zdan dodam ze nie napisalam ze zdjecia sa wspaniale i modelka tez - sa akty i Akty nie wszystkie wychodza, nie wszystkie podinny trafiac do internetu. ja na przyklad nie traktuje portalu maxmodels powaznie - kiedys bylo na duzo wyzszym poziomie, teraz kazda laska ktora ma zdjecia to modelka a kazda osoba z aparatem w komorce to fotograf. ALE
sorry obrazanie pani na zdjeciach - jakkolwiek nie byloby ono zle w odczuciu estetycznym - jest nie na miejscu. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3573017 2]nie sa wysokich lotow, ale jakos trzeba sie nauczyc. wiekszosc wielkich artystow zaczynala od kiepskich zdjec czy obrazow
a i zeby nie bylo: nie powiedzialam ze wszyscy na maxmodels to przyszli wielcy artysci a wszyscy "modele" to rzeczywiscie modele :P[/QUOTE] A wg mnie albo sie ma oko do fotografii, albo nie. Pewnych rzeczy mozna sie nauczyc- tj technika, jak dopracowac zdjęcia, jak kadrowac, ale pewnych nauczyc sie nie idzie. Jak wymyslec dobry temat, motyw, mysl przewodnią zdjęcia. Jak dobrze oswietlic modelkę, zeby jej ciało miało interesujący kształo. Fotografia to przeciez malowanie swiatłem. Gdzie na tych fotach jest dobre swiatło? Mozna poczekac w naturze na bardziej korzystne oswietlenie. Tak robią fotografowie.Kazde zdjęcie to osobna historia, która cos opowiada- co tu niby opowiadaja te zdjęcia za historie? szła maryska w krzaki siku i sobie gacie oblała, napotkała fotografa i zrobiła sobie super focię do albumu rodzinnego. Inaczej wytłumacze Szła maryska sobie w krzaki napotkała dwa pijaki i staneła rozesmiana będe dzis fotografowana No i to jest prawdziwa poezja, sztuka, no bo przeciez kazdy ma swoj gust i ten poemat jest wg mnie prawdziwą sztuką. No jak nie jest, jak jest. Na tej samej zasadzie te zdjęcia nie są beznadziejne i oblesne. Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2012-08-06 o 20:52 |
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co ma do tego amatorstwo? Może ta pani im się po prostu podoba, mają prawo do swojej opinii |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
wiesz laska wrzuci sobie takie zdjecie takiego fotografa na maxmodels i przyciagnie innych fotografow na tym poziomie... jeden na 100 zrobi dokladnie tak srednie zdjecia obejzy je i stwierdzi "stac mnie na wiecej" i nastepna sesja bedzie duzo lepsza... ale 99 stwierdzi ze to jest ok i nic z nich nie bedzie. jesli "modelka" jest z tych zdjec dumna - good for her. jesli nie to sie tym nie pochwali....
|
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3573036 6]a Ty jestes jakims mega znawca? nie jestes jedynym bogiem sztuki zeby mowic co jest ladne a co nie, przyjmuj zdanie innych, a nie trollujesz. napisalam co mysle, a Ty zaczelas ublizac pani na zdjeciach i zaczelas ublizac mi[/QUOTE]
Daruj sobie ten zenujacy, przerysowany, patetyczny styl. ![]() nikt tu z nas nie jest znawca, ale ile mozna pisac o tym? kazdy laik widzi jakie sa te zdjecia ( no powiedzmy ze kazdy) jakies wyczucie wypada miec! sa pewne normy Nie, nie mozna powedziec tu ze kazdy ma swoj gust, w zyciu nie jest mozliwe sensowne popadanie w skrajnosci. Nie, to nie jest twoje zdanie, to jest twoje bezguscie. I nie, inni sie nie moga mylic w twoim odczuciu inni maja racje. Ba, ty jej nie masz. Zdziwiona? Zbulwersowana? Jak ja moglam, co? No widzisz, tak to jest, nie zmienisz tego, tak bylo jest i bedzie, nie wiem jakie masz pojecie o swiecie, ale jak wrzuce zdjecie swojej zurzytej podpaski, to nie mozesz powiedziec ze to jest ladne! nie bedziesz miala racji Bo to odnosi sie do tych norm o ktorych powiedzialam. I dzieki bogu tacy ludzie jak ty nie zostaja artystami, bez tych norm nie bylo by artystow. Jednym slowem tragedia. Pozdrawiam wszytskie estetki |
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
co do zurzytej podpaski - taka sztuka juz byla i to byli artysci moja droga zarabiali miliony na swoich obrazach malowanych krwia czy kalem
nie jestem bezgusciem, nie mowie ze te zdjecia sa super ale Ty za to jestes wg swoich wlasnych norm srednio artystyczna dusza bo masz bardzo niewielka tolerancje na inne zdanie. co do gustu - o nim nie powinno sie dyskutowac i w tej dziedzinie zycia moja droga nikt nigdy nie ma racji. cos sie moze podobac lub nie ale nigdy Twoje niepodobanie sie nie bedzie mialo wiecej sensu niz czyjes podobanie sie. ah jeszcze - artysci nigdy nie zostaliby artystami gdyby zawsze stosowali sie do norm i kanonow piekna. Edytowane przez e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 Czas edycji: 2012-08-06 o 20:53 |
|
|
|
|
#67 |
|
BAN stały
|
Mha618-Nie masz o tym pojecia widocznie. Ja mowie wlasnie o tych normach, zaden ceniony, prawdziwy artysta jeszcze poza nie nie wykroczyl moja droga. Mylisz sie. Pewnie nawet nie wiesz o czym mowie. Nie wiesz, bo nei wiesz cyzm sa te normy. Alez moga sobie kalem malowac i to nadal nie bedzie wykroczenie poza normy, ale ty tego nie rozumiesz, prawda ? Nie wiesz o cyzm mowie? Nie bede jednak filozofowac, jesli chcesz sie douczyc to nie u mnie
Wszystko rzadzi sie swoimi prawami. Poczawszy na fizyce,nauce, sztuce, konczac na wierzeniach. Tak juz jest we wszechswiecie. Inaczej takie zdjecia nie budzily by kontrowersji http://img.wiocha.pl/images/1/6/1674...1a54c4f8a2.jpg Ale tacy ludzie jak ty mogliby dyskutowac godzinami, dniami i nocami o tym, jaka to kwestia gustu ocenianie tych zdjec. Inni i na szczescie znaczna wiekszosc nie ma watpliwosci i dla nich prawda jest oczywista I nie porownuj dawnej sztuki do tego czegos. Tak, jestem artystyczna dusza i jestem z tego dumna. W sumie to dobrze, ze istnieja takie bezguscia jak Ty, bez tego nie byloby artystow. I wiekszosc tutaj o tym wie, po prostu tobie trzeba powtarzac milion razy, ale po co? chcesz miec koniecznie ostatnie slowo? okay. Swiat sztuki na szczescie na tym nie ucierpi ehehehhehehe. Nie kazdy posiada dar widzenia harmonii i tak dalej, i tak dalej
Edytowane przez littlemagdalena Czas edycji: 2012-08-06 o 21:21 |
|
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
wtf najpierw mowisz ze podpaska bedzie fu a teraz mopwisz ze smarowanie sie kalem to nie wykraczanie poza normy? ja dziekuje koncze z Toba dyskusje bo mam wrazenie jakbym gadala z 5ciolatka ktora zaleznie od tego co sie napisze dostosowuje swoje argumenty.
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- i to smutne ze musisz uciekac sie do obrazania mnie. ja ani razu Cie nie obrazilam a Ty robisz to juz kolejny raz. nie zbawie swiata i mysle ze zycie nauczy Cie ze inni moga miec swoje zdanie a Ty musisz je uszanowac |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź przestań się ośmieszać,bo gust jest niemierzalny. mnie wiele rzeczy oburza i szokuje,a dla innych są dziełąmi sztuki. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
BAN stały
|
Swoje zdanie? Wciskanie na sile farmazonow w czyjes usta. A wiedzialam ze nie zrozumiesz o tym kale
Kompletnie nie zrozumaials nic o cyzm pisalam- ale tak jak mowie, nie masz za grosz zmyslu estetycznego wiec nie dziwne. Jesli nie widzisz roznicy miedzy wielkimi slynnymi artystami a tym czyms.......zamilcz lepiej
|
|
|
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
oh tak bo Ty jestes od tego zeby mi mowc kiedy mam milczec - wez sie moja droga ogarnij zanim zrobi sie nieprzyjemnie, przyszlas i wyzywasz mnie od bezguscia bo co? bo sie z Toba nie zgadzam? to sie nazywa wlasne zdanie, ludziom dookola tez swoje wciskasz na sile? bo widze, ze masz do tego sklonnosci ostre
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak odniesiesz się do tego.czy to stsandart-norma,czy kontrowersja? |
|
|
|
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
Ok oglosze gdzies publicznie ze to zdjecie http://img.wiocha.pl/images/7/5/750c...d5999b6340.jpg jest dla mnei dzielem sztuki, a ci co nad tym ubolewaja - osmieszaja sie po prostu i tyle
Kochana nie poradzisz nic na to, ze sztuka nigdy nie bedzie to nazywane Mozesz zrobic protest gdzies albo wezwac ducha wielkiego artysty i tupac nogami, ale ten swiat zawsze bedzie sie dzielil na piekno i kicz Opublikuj gdzies indziej te swoja artystyczna focie na tle morza ![]() ![]() ktora mas z w albumie.............I neich inni ja zweryfikuja.......Gwarant uje ci ze to jak i focia panny z maxmodels nigdy nie zmienia pewnych naturalnych praw ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Tamargot, podpisujesz sie swoja twarza ktora masz w albumie pod porownywaniem tego do laski na foci miedzy sraniem w lesie a zbieraniem jagod ? Wiesz co to jest przekaz? ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Myha, nie bede sie powtarzac w przeciwienstwie do Ciebie ![]() zamilcz jak nie masz co powiedziec ja z takimi osobami nie bede rozmawiac Moge jedynie dziekowac bogu za przywilej widzenia roznicy miedzy tym co jest biale a tym co jest czarne ![]() Mam rozum- korzystam z niego Wy nie mozecie, no coz, powodzenia |
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
mysle ze to nadaje sie do zgloszenia tylko nie wiem czy jako trolling czy jako obrazanie
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
post zgłoszony |
|
|
|
|
|
#77 |
|
BAN stały
|
http://i.pinger.pl/pgr423/2af5ac5000...336fcbeaa7.jpg Nie wiedzialam, ze sa na swiecie ludzie dla ktorych pojecie piekna podlega dyskusji wtedy kiedy moga bez zadnych watpliwosci skorzystac z danych czlowiekowi uczuc wyzszych
![]() Z kim ja pisze? ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Yhym, zycie mi sie zawali! Od dzisiaj nie podolanie komus w dyskusji- trolling ![]() Doprawdy, swiat mi sie zawali |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy zadałam ci pytanie,żebyś się wypowiedziała to zwinnie zaatakowałaś,a miałm cię za znawcę estetyki to jakby powiedzieć,że kanonem piękna jest tylko blondynka o jasnej karnacji Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-08-06 o 21:58 |
|
|
|
|
|
#79 |
|
BAN stały
|
Jedyne co czuje to zniesmaczenie ze znizylam sie do waszego poziomu- inne nie byly tak glupie
Tamargot, zaluje, ze Cie zobaczylam- chodzi o ten kicz w albumie- pomyslalabym jeszcze, ze moze udajesz, bo to co piszesz jest az nieprawdopodobne, ale widocznie nie ;D No tak jak kazdy wie- sa tandeciarze i esteci ; )
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
a nie jest? no helou to sie nie znasz i bezguscie jestes jesli tak nie uwazasz:P
|
|
|
|
|
#81 |
|
BAN stały
|
Nikt nie mowil o kanonach tego typu- ty na prawde nie rozumiesz nawet o czym mowa
ale potarzam- nie dziwne...---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Tamargot mowisz o wciskaniu racji, a brak argumentow rekompensujesz pisaniem o inteligencji, osmieszaniu i zdaniami typu nie bo nie wez juz skoncz pokazujesz tylko swoja slabosc
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
czy jest na sali Moderator?
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dalej czekam na analizę porównawczą.sztuka,czy profanacja? |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
Te zdjęcia tutaj pokazane w ogóle mi się nie podobają, są strasznie amatorskie
ALE nie rozumiem też często wyrażanego w tym wątku poglądu iż do aktów powinny pozowac tylko kobiety o nienagannej sylwetce i młode. Chyba niektórym myli się prawdziwa sztuka z tą komercyjną. Dobry fotograf potrafi każde ciało ukazac jako piękne, jeśli chce, ale w fotografii nie chodzi tylko o ukazywanie wszystkiego jako najpięknięjsze, ale uchwycenie również innych rzeczy.
|
|
#86 |
|
BAN stały
|
ojej, chialabys, zebym o czyms innym sie wypowedziala : (
moze, za odpowiednia oplata
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3573289 3]czy jest na sali Moderator?[/QUOTE]
sezon urlopowy,ale nie obawiaj się,w innym wątku zgłoszona ją kilkakrotnie. |
|
|
|
|
#88 |
|
BAN stały
|
W dodatku mam gadac z kims kto twierdzi, ze w tym moze byc artyzm? (wkleojone wczesnoej fotki). Nie bede sie powtarzac, spadaj na drzewo albo idz na kurs restuszowania zdjec
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
BAN stały
|
everdream, oczywiscie, ale nie o tym tu mowa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

I co ma do tego amatorstwo? Może ta pani im się po prostu podoba, mają prawo do swojej opinii
nie jestem bezgusciem, nie mowie ze te zdjecia sa super ale Ty za to jestes wg swoich wlasnych norm srednio artystyczna dusza bo masz bardzo niewielka tolerancje na inne zdanie.