Chłopak w damskich ciuchach. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 14:58   #61
night prowler
Zadomowienie

Dot.: Chłopak w damskich ciuchach.

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
To nie zaczepki, chcemy mu pomóc, bo widać chłopak wypiera to z siebie. Na siłę chce sobie wmówić, że nie jest transwestytą . Jak to zaakceptuje, będzie szczęśliwy i da żyć innym.
Z tego co pisze można wywnioskowac, że jest złakniony uwagi tłumu. Może jeszcze kilka uprawnionych wniosków dałoby się wysnuć.

Moim zdaniem nic, o czym tu przeczytałam nie świadczy o transwestytyźmie.

I ostatnia rzecz, o którą Cię podejrzewam w tym wątku to chęć pomocy. W bardzo brzydki sposób próbujesz przeforsować swoje zdanie i zdefiniować człowieka, o którym masz strzępkowe informacje.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez pawel2012 Pokaż wiadomość
Liczyłem na zrozumienie i wsparcie, ale się przeliczyłem. Widzę, że są ludzie którzy nie są otwarci na wszelką oryginalność. Czy jest tu chociaż jednaka osoba która nie będzie mi wmawiać czy jestem transwestytą, co mnie podnieca i łapać z słówka.?
Słuchaj, to na co w końcu liczysz w związku z tym kontrowersyjnym tematem? Na szok publiki, czy na zrozumienie i wsparcie? Tu piszą ci sami ludzie, których chcesz szokować na ulicy. zastanów sie, co i DLA KOGO robisz.
Stary 2012-08-10, 14:59   #62
pawel2012
Raczkowanie

Może nie do końca szokować, ale podkreślić swą oryginalność. Lubię to nie tylko w tej dziedzinie.
pawel2012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:01   #63
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Some people automatically connect cross-dressing behavior to transgender identity or sexual, fetishist, and homosexual behavior, but the term cross-dressing itself does not imply any motives.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cross-dressing

Taktam lekturka. Osobiście bardziej obrzydzają mnie kobieciny z gąszczem na nogach/pod pachami, zdarza się wśród pań 'starszej daty'. Czy ktoś im mówi o normach społecznych? Ale jak tam chcecie. A, co do pytania w pierwszym poście - nie, nie znam amatorek mężczyzn w damskich ciuchach (zazwyczaj są bardziej obcisłe, mają mniej 'graficzne' nadruki na koszulkach itp), aczkolwiek znam kilku 'hipsterów' i bardziej zainteresowanych modą którym zdarza się kupić koszulę, kardigan, torbę na dziale damskim i nikogo to nie interesuje. Zaznaczam że ich celem jest się ubierać modnie, nie ubierać w damskie ciuchy.

Temat się robi trochę nudny, jakby chłopak śmignął obok was w legginsach i tunice pewnie byście nie zauważyły nawet. Chłopie, ubierz się w co chcesz a nie burzysz spokój wizazu (PS Tak, też myślę że to prowo ).
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:06   #64
night prowler
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
http://en.wikipedia.org/wiki/Cross-dressing

Taktam lekturka. Osobiście bardziej obrzydzają mnie kobieciny z gąszczem na nogach/pod pachami, zdarza się wśród pań 'starszej daty'. Czy ktoś im mówi o normach społecznych? Ale jak tam chcecie. A, co do pytania w pierwszym poście - nie, nie znam amatorek mężczyzn w damskich ciuchach (zazwyczaj są bardziej obcisłe, mają mniej 'graficzne' nadruki na koszulkach itp), aczkolwiek znam kilku 'hipsterów' i bardziej zainteresowanych modą którym zdarza się kupić koszulę, kardigan, torbę na dziale damskim i nikogo to nie interesuje. Zaznaczam że ich celem jest się ubierać modnie, nie ubierać w damskie ciuchy.

Temat się robi trochę nudny, jakby chłopak śmignął obok was w legginsach i tunice pewnie byście nie zauważyły nawet. Chłopie, ubierz się w co chcesz a nie burzysz spokój wizazu (PS Tak, też myślę że to prowo ).
Może nawet gorzej: to nieświadome prowo.

Chłopak potrzebował wejść za wizaż, posiać zamęt i móc sę poklepać po plecach, że oto znów szara masa, głucha na wszelką orginalność go nie zrozumiała .
Stary 2012-08-10, 15:08   #65
pawel2012
Raczkowanie

Nie chodzi o to, że chcę się ubierać w damskie ciuchy dlatego, że są damskie, po prostu podobają mi się i tyle. Są fajniejsze od męskich.
Stary 2012-08-10, 15:10   #66
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o to, że chcę się ubierać w damskie ciuchy dlatego, że są damskie, po prostu podobają mi się i tyle. Są fajniejsze od męskich.
- to o co chodzi? Noś takie, tylko potem się nie dziw, ze nie będziesz atrakcyjny dla kobiet jak mężczyzna (to a'propos tego, ze podoba ci się styl Madoxa- chłopaczka absolutnie aseksualnego)
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:13   #67
pawel2012
Raczkowanie

TO NIE JEST ŻADNA PROWOKACJA.
Chciałem dowiedzieć sie co inni o mnie myślą, co sądzą na mój temat. Liczyłem na pomoc odnoście doboru ciuchów i jak to stopniowo wdrażać.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- to o co chodzi? Noś takie, tylko potem się nie dziw, ze nie będziesz atrakcyjny dla kobiet jak mężczyzna (to a'propos tego, ze podoba ci się styl Madoxa- chłopaczka absolutnie aseksualnego)
Może Madox jest dla aseksualny dlatego, że inne są stereotypy? Może pora je zmienić?
Stary 2012-08-10, 15:13   #68
sloniatko007
Wtajemniczenie

GG do sloniatko007

Cytat:

No to ja się pytam W CZYM PROBLEM?
Skoro chcesz to nosić,nie przyjumjesz do wiadomości że takim ubiorem nie podkreślisz swojej oryginalności tylko co najwyzej się ośmieszysz leć do sklepu,pokupuj damskie ciuszki i smigaj na spacer

Nie wiem w takim razie po co ten wątek?

Nowy,jesienny wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=667473
sloniatko007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:14   #69
wieczna_urlopowiczka
BAN stały

wiecie, że spódnice są włączane do męskich kolekcji? Nie mówię już nawet o Marcu Jacobsie który na gali pojawił się w koronkowej zasłonce
marc-epa-main_2213590a.jpg
a to już Givenchy męskie na lato-spódnica, i to w first look ;p
00010m.jpg
wieczna_urlopowiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:17   #70
pawel2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sloniatko007 Pokaż wiadomość
No to ja się pytam W CZYM PROBLEM?
Skoro chcesz to nosić,nie przyjumjesz do wiadomości że takim ubiorem nie podkreślisz swojej oryginalności tylko co najwyzej się ośmieszysz leć do sklepu,pokupuj damskie ciuszki i smigaj na spacer

Nie wiem w takim razie po co ten wątek?
Chciałem po prostu poradzić się jak powiedzieć to rodzinie i znajomym, od jakich ciuchów zacząć.
Stary 2012-08-10, 15:19   #71
sloniatko007
Wtajemniczenie

GG do sloniatko007

Może Madox jest dla aseksualny dlatego, że inne są stereotypy? Może pora je zmienić?[/QUOTE]

I rozumiem że Ty mając wysokie mniemanie o sobie i poprzez noszenie damskich ubrań chcesz pozmieniać stereotypy dotyczące męskiej urody i sprawic że kobiety zaczną uwielbiać mężczyzn w szpilkach
Porażka...
Ten wątek zaczyna przypominać jedną wielką komedie,szkoda czasu na takie moim zdaniem na tak absurdalne tematy.

Nowy,jesienny wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=667473
sloniatko007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:21   #72
night prowler
Zadomowienie

Cytat:
TO NIE JEST ŻADNA PROWOKACJA.
Chciałem dowiedzieć sie co inni o mnie myślą, co sądzą na mój temat. Liczyłem na pomoc odnoście doboru ciuchów i jak to stopniowo wdrażać.
Jeśli tak, to z mojej strony:

- myślę, że jesteś nudziarzem, który za wszelką cenę chce być "jakiś",
- myślę, że zakładając wątek na forum, by zdobyć informacje, którymi ocieka każdy serwis modowy, znów- szukałeś uwagi,

- jak mówiłam, naucz się czuć swobodnie w nowym image, chodząc tak po domu,
- zacznij od doboru dodatków bardziej typu unisex, oswój sie z szalami, biżuterią, podobnymi,
- później przejdź do tych bardziej kobiecych.
- wybieraj ubrania o neutralnym/ męskim kroju, ale w pastelowych kolorach, z delikatnymi nadrukami,
- zafunduj sobie porządna fryzurę,
- noś dopasowane rzeczy,
- ... i tak dalej, jest przecież tyle możliwości.
Stary 2012-08-10, 15:21   #73
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Mogłaby, ale męska, kilt np., ale w tym przypadku autorowi chodzi o typowo kobiece, i słowo kobiece szczególnie podkreśla,
A jak inaczej jednym przymiotnikiem miałby określić wszystkie ubrania, które chce nosić? A może miałby pisać „chcę nosić spódnice, sukienki, tuniki, obcisłe koszulki, bluzeczki na ramiączkach” zamiast skrótowo „kobiece ubrania”?

Cytat:
(facet bioder jak kobieta nie ma i kultura tego nie zmieni,)
A jakie biodra ma kobieta? Bo jak tak patrzę na to, że samych typów sylwetki jest ileś, od gruszki przez klepsydrę po jabłko, to jakoś trudno mi uwierzyć, że wszystkie kobiety mają takie same biodra Nie sądzę też, by wszyscy mężczyźni mieli podobną figurę

Cytat:
W dodatku ma to upodobanie od dzieciństwa, więć myślę, że nie o modę tu chodzi
Dlaczego nie? Nie mogły mu się już w dzieciństwie podobać spódnice czy sukienki?

Cytat:
Z jakiegoś powodu nie napisał na podforum modowym, zauważyłaś?
Już na Intymnym były wątki na temat rozjaśnia włosów, bo się komuś podforum pomyliło

Cytat:
Nie szukajcie mu wytłumaczenia, moze wtedy zaakceptuje siebie , a ze sobą autor widocznie ma też jakiś (inny) problem (to co mówiłam o jego fiksacji na własnej osobie)
Może i autor ma jakiś problem, ale to już musiałby ocenić specjalista, a nie osoba z forum, której się wydaje, że autor może być transwestytą. Pochopna diagnoza nikomu nie pomoże
Stary 2012-08-10, 15:23   #74
pawel2012
Raczkowanie

Skutek założenia tego tematu jest odwrotny od zamierzonego. Liczyłem na pomoc. Czy są osoby które mogłyby mi odpowiedzieć na pytania z pierwszego postu i te które już kilka razy zadawałem?
Stary 2012-08-10, 15:24   #75
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To, że dla Ciebie on jest aseksualny, nie znaczy, że dla innych też jest
Stary 2012-08-10, 15:27   #76
night prowler
Zadomowienie

Cytat:
Skutek założenia tego tematu jest odwrotny od zamierzonego. Liczyłem na pomoc. Czy są osoby które mogłyby mi odpowiedzieć na pytania z pierwszego postu i te które już kilka razy zadawałem?
Chłopie, dwa razy zwróciłam Ci uwagę na to, od czego mógłbyś zacząć. Konkretnie, z przykładami. Kilka innych osób też to zrobiło. Nawet nie nawiązałeś, nie zadałeś pytań, nie pogłebiłeś tematu. Teraz znów narzekasz.

Serio, śmierdzi prowo i sianiem zamętu na siłe.
Stary 2012-08-10, 15:28   #77
pawel2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez night prowler Pokaż wiadomość
Jeśli tak, to z mojej strony:

- myślę, że jesteś nudziarzem, który za wszelką cenę chce być "jakiś",
- myślę, że zakładając wątek na forum, by zdobyć informacje, którymi ocieka każdy serwis modowy, znów- szukałeś uwagi,

- jak mówiłam, naucz się czuć swobodnie w nowym image, chodząc tak po domu,
- zacznij od doboru dodatków bardziej typu unisex, oswój sie z szalami, biżuterią, podobnymi,
- później przejdź do tych bardziej kobiecych.
- wybieraj ubrania o neutralnym/ męskim kroju, ale w pastelowych kolorach, z delikatnymi nadrukami,
- zafunduj sobie porządna fryzurę,
- noś dopasowane rzeczy,
- ... i tak dalej, jest przecież tyle możliwości.
Dzięki, ale nie podoba mi się styl unisex. Wolałbym zacząć od razu od ciuchów damskich. Od czego najlepiej zacząć? Od dżinsów, skórzanej kurtki i balerin? Czy od czegoś innego?
Stary 2012-08-10, 15:36   #78
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
To, że dla Ciebie on jest aseksualny, nie znaczy, że dla innych też jest
- no to oczywiste, że dla mnie ja jestem dla siebie w tym względzie punktem odniesienia.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Dzięki, ale nie podoba mi się styl unisex. Wolałbym zacząć od razu od ciuchów damskich. Od czego najlepiej zacząć? Od dżinsów, skórzanej kurtki i balerin? Czy od czegoś innego?
- to zaczynaj, bo na razie przypominasz zrzędzącego dzieciaka.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:37   #79
night prowler
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że dodatki typu unisex są bardzo na miejscu w charakterze oswoiciela Ciebie i otoczenia. Nauczysz się, że masz coś na ręce, znajomi nauczą się, że masz fantazyjnie powiązane apaszki a szok nie będzie tak duży.

Ale jeśli chcesz od razu od damskich- myslę, że warto zacząć od bardzo dopasowanych spodni, połaczyć je z butami o delikatnej, lekko obłej linii. Do tego koszula, wzorzysta, dopasowana, luźna, jedwabna.. jest sporo wyboru, albo tunika, też fajnie. Ładnie wycięte body z głebszym dekoltem..? Do tego rozpinany sweterek z delikatnej, układającej się po ciele tkaniny.

TK Maxx ma półkę z damskimi butami w bardzo dużych rozmiarach.
Stary 2012-08-10, 15:39   #80
wieczna_urlopowiczka
BAN stały

Cytat:
Ładnie wycięte body z głebszym dekoltem..?
wyobraziłam sobie to

zacznijmy od tego, że mężczyźni nie mają talii i trzeba ją jakoś nadrobić
Stary 2012-08-10, 15:40   #81
night prowler
Zadomowienie

Cytat:
- to zaczynaj, bo na razie przypominasz zrzędzącego dzieciaka.
Tak.

Choć powoli coraz bardziej skłaniam sie do trollingu. Kto wie, czy moje luźne piątkowe popołudnie nie zaowocuje przełomem w czyichś "badaniach naukowych", jak to na wizażu bywało .
Stary 2012-08-10, 15:41   #82
arbuziak
Zadomowienie

Cytat:
Proponuję zacząć od uciachania sobie ptaka szanownego, bo może mieć problemy z miejscem w damskich dżinsach. No chyba, że problem kolegi nie dotyczy...

Śmierdzi to straszną prowokacją ...
arbuziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:41   #83
wieczna_urlopowiczka
BAN stały

Cytat:
Kto wie, czy moje luźne piątkowe popołudnie nie zaowocuje przełomem w czyichś "badaniach naukowych", jak to na wizażu bywało .
dokładnie
Cytat:
Proponuję zacząć od uciachania sobie ptaka szanownego, bo może mieć problemy z miejscem w damskich dżinsach.
chyba, że ptak ten jest tak niepozorny, że trzeba go przez lupę oglądać
Stary 2012-08-10, 15:45   #84
pawel2012
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że dodatki typu unisex są bardzo na miejscu w charakterze oswoiciela Ciebie i otoczenia. Nauczysz się, że masz coś na ręce, znajomi nauczą się, że masz fantazyjnie powiązane apaszki a szok nie będzie tak duży.

Ale jeśli chcesz od razu od damskich- myslę, że warto zacząć od bardzo dopasowanych spodni, połaczyć je z butami o delikatnej, lekko obłej linii. Do tego koszula, wzorzysta, dopasowana, luźna, jedwabna.. jest sporo wyboru, albo tunika, też fajnie. Ładnie wycięte body z głebszym dekoltem..? Do tego rozpinany sweterek z delikatnej, układającej się po ciele tkaniny.

TK Maxx ma półkę z damskimi butami w bardzo dużych rozmiarach.
Body raczej nie. A jeżeli chodzi o rozmiar to pasuje na nie 40-42 więc nie ma problemu.
Stary 2012-08-10, 15:47   #85
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arbuziak Pokaż wiadomość
Proponuję zacząć od uciachania sobie ptaka szanownego, bo może mieć problemy z miejscem w damskich dżinsach. No chyba, że problem kolegi nie dotyczy...

Śmierdzi to straszną prowokacją ...
Nie ma to jak kultura wypowiedzi
a34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 15:49   #86
pawel2012
Raczkowanie

Nie jestem żadnym trollem, ani prowokatorem. Szukam pomocy? A mojego ptaka zostawcie w spokoju.
Stary 2012-08-10, 15:55   #87
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Co powiedzieć rodzinie? Nic.
Zacznij nosić co chcesz, na pytania dlaczego, mów że tak Ci się podoba. Chyba inaczej tego im nie powiesz.

Co nosić? Może zacznij powoli, bo jak wyskoczysz nagle w czerwonych szpilkach i obcisłej małej czarnej to może być problem...
Obcisłe jeansy, bardziej dopasowane pastelowe bluzeczki. Z czasem dodaj powoli inne elementy, co by bliscy nie padli na zawał od razu jak tak wystąpisz.

Szczerze? Żadna tam oryginalność. Taki cudaków pełno na świecie.
Ludzie nigdy w czymś takim nie dostrzegą czegoś nie stereotypowego, nie kanonowego, czegoś 'ponad'.
Nie będziesz szokował tylko wzbudzał litość.

Swoją drogą- lubisz damskie ciuchy- a nie możesz ich lubić na kimś? nie koniecznie na sobie. Ja np kocham męskie perfumy. Ale nie na sobie. Lubię je czuć na kimś Sama używam damskich i nigdy nie przeszło mi przez myśl by to zmienić.

Mimo wszystko ciężko mi uwierzyć, że to nie prowo. Chyba, że sam nie wiesz o co Ci właściwie chodzi.
Stary 2012-08-10, 15:56   #88
arbuziak
Zadomowienie

Ale serio, nie uważasz że tak dopasowane stroje (jak damskie dżinsy) mogą Cię gnieść tam ? Nie cenisz sobie wygody ?
arbuziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 16:00   #89
pawel2012
Raczkowanie

Włośnie takich odpowiedzi oczekuje. Dzięki wielkie. Co po tych dżinsach? Mógłby ktoś pokazać jakieś konkretne ciuchy np. z allegro?
Lubie damskie ciuchy na sobie i na dziewczynach też.
Damskie dżinsy mnie nie gniotą.
Stary 2012-08-10, 16:09   #90
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Chcesz ubierać się w damskie ubrania, ale nie typowo kobiece=podkreślające kobiecość, a takie bardziej na luzie, sportowe, na codzień, np jak panie na tych zdjęciach np: http://www.cloudfactorydesigns.com/w...inny-Jeans.jpg
(tylko zamiast szpilek baleriny) bo uważasz, że są ładniejsze niż te proponowane dla mężczyzn?

Przez ubrania podkreślające kobiecość rozumiem np:
http://szafa.pl/c1345429-rozowo-czar...-cekinami.html
http://szafa.pl/c843259-nowa-zwiewna...ka-rozm-s.html
http://www.dlazmyslow.pl/grafika/fot...beige_zoom.jpg
http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290...a-dekolt-w.jpg

Mógłbyś pokazać kilka przykładów strojów (z internetu), które chciałbyś założyć?
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości