Wszystko o Avonie - cz.29 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 08:42   #61
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia
Dot.: Wszystko o Avonie - cz.29

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Wiadomo, że wyższa temperatura nie działa dobrze na żaden kosmetyk, ale w temp. pokojowej (do 25C) wszystkie kosmetyki powinny zachowywać swoje właściwości, chyba że producent zaleca trzymanie w lodówce po otwarciu. Wiele naturalnych półproduktów czy wytwarzanych z nich kosmetyków w warunkach domowych trzeba trzymać w lodówce, pomimo użytego konserwantu. Wilgoć w przypadku wszelkich proszków, pudrów, również cieni - ani się waż, łazienka odpada. Ja w łazience trzymam tylko typowo łazienkowe produkty - dezodoranty, balsamy itp. Nawet kremy trzymam już w szafce w pokoju, po prostu w łazience jest zawsze cieplej i dużo bardziej wilgotno.

A jeśli chodzi o lakiery - POWIETRZE. To powietrze jest zabójcą naszych lakierów Odkręcanie, zakręcanie... Taki sam mechanizm jak w przypadku tuszu do rzęs. Za każdym razem, gdy odkręcamy lakier i wkładamy pędzelek z powrotem, wtłaczamy do niego powietrze, a im częściej, tym go więcej. Dlatego droższe/większe lakiery i odżywki warto w miarę możliwości przelać do mniejszych buteleczek, które będziemy używać częściej. Warto też co jakiś czas mocno wstrząsać buteleczkami, aby łączyć wszystkie składniki - moje niektóre lakiery, gdy długo leżą nieużywane, potrafią się rozwarstwiać, co też na pewno wpływa na ich trwałość.

Niska temperatura po prostu spowalnia wszystkie procesy psucia i utleniania, tak jak z żywnością, ale ja ogólnie kosmetyków nie trzymam w lodówce. Nie cierpię potem tej wilgoci i "szronu", gdy niektóre opakowania postoją dłużej
święte słowa
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:44   #62
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
wg mnie to tylko na słońcu nie wolno trzymać... ach te kosmetyki avonowe i nieavonowe wystawiane do sprzedaży na bazarach- kupujecie tak czasem? ja nigdy... brrr...
nie kupuję i odradzam znajomy takie zakupy

ale pamiętam jak kiesyś pan paczkowy przywiózł mi paczuszkę do domu (odbierał mąż) i zapowiedział mu, żeby nie postawił kartonika przy źródle ciepła - więc coś w tym jest
teraz jak mam paczuchę w paczkomacie to (szczególnie w lato) staram się szybciutko jechać i ją stamtąd zabrać, bo paczkomat bardzo się nagrzewa
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:44   #63
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdzi się, sprawdzi... co roku tak jest... rośnie nam sprzedaż do k17 włącznie, aby masakrycznie spaść w pierwszych trzech katalogach roku, potem podskakuje na wiosnę i w czasie urlopowym znowu spada... od września rośnie powoli, od października, czyli powrotu wielu konsultantek na studia, znowu następuje kolejny wzrost... no i nie wiem jak Wy, ale ja jeśli mam coś z Avonu wrzucić do prezentów pod choinkę to poluję na okazję motywacyjnych programów już od wczesnej jesieni- wtedy też po prostu rozkłada mi się ten koszt na 3 miesiące.... uffff....
Ja co prawda raczej nie kupuję prezentów z Avonu-klientki i tak same dużo kupują, bo właśnie moje klientki to głównie moja rodzina. Za to Babcia kupuje całej rodzinie coś z Avonu i właśnie zawsze w katalogach 15-17. Klientki to prędzej sobie coś kupują w promocjach/zestawach niż na prezenty, ale zawsze w okolicach świąt są i u mnie największe zamówienia
Choć mam też takie klientki co wiedzą, że zaraz po świętach katalog 1 to wyprzedaż i są duże promocje i na niego czekają
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:45   #64
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez _zolza Pokaż wiadomość
Właśnie przeliczyłam swoje lakiery. Mam...78
o mamo.....
Stary 2012-08-17, 08:46   #65
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie trzymam w lodówce, tylko w pokoju i nie gęstnieją ale fakt, rozwarstwiają się. Ale ja czasem je sobie przemieszam przy okazji wizyty w moim kolorowym pudełeczku.
A myślałam, że moje 38 buteleczek to dużo

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:48   #66
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
wg mnie to tylko na słońcu nie wolno trzymać... ach te kosmetyki avonowe i nieavonowe wystawiane do sprzedaży na bazarach- kupujecie tak czasem? ja nigdy... brrr...
Ja też nigdy

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
nie kupuję i odradzam znajomy takie zakupy

ale pamiętam jak kiesyś pan paczkowy przywiózł mi paczuszkę do domu (odbierał mąż) i zapowiedział mu, żeby nie postawił kartonika przy źródle ciepła - więc coś w tym jest
teraz jak mam paczuchę w paczkomacie to (szczególnie w lato) staram się szybciutko jechać i ją stamtąd zabrać, bo paczkomat bardzo się nagrzewa
U mnie pamiętam, że w upał był nadmuch na paczkomat, ale wiadomo, że to taka puszka co się szybko nagrzewa. I zimą i latem wraca ten problem.
Stary 2012-08-17, 08:54   #67
_zolza
Zadomowienie

Cytat:
o mamo.....
ja też się przeraziłam a tak niewinnie wyglądają w pudełeczku

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
U mnie pamiętam, że w upał był nadmuch na paczkomat, ale wiadomo, że to taka puszka co się szybko nagrzewa. I zimą i latem wraca ten problem.
ja na szczęście nie mam takiego problemu, bo mój paczkomat jest od strony północnej, więc słonka nigdy nie widzi i nie jest w nim gorąco
_zolza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 08:57   #68
gosius91
Zakorzenienie

Dokia - jest okey, każdy uparcie trzyma swojego zdania

Hmm, u mnie lakierów około 50 (+ zrobiona paleta kolorów lakierów z numerkami, odpowiadającym numera na lakierach - polecam - szybko znajduje lakier :P )

Te, swiatła to dziajała ? Zołte mnie przerazaja !
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:03   #69
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Te, swiatła to dziajała ? Zołte mnie przerazaja !
dziś jeszcze niezbyt poprawnie.. wysyłaj spokojnie ... dziś nie powinno być jeszcze jakiś mega braków
Stary 2012-08-17, 09:08   #70
meggykotka
Rozeznanie

Policzyłam i ja. Jestem z siebie dumna bo tylko 32 w tym 10 z Avonu

Światła to chyba im się porąbały, bo ja wczoraj miałam żółte przy paskach dla dzieci i bransoletkach nimes. Dzisiaj juz są zielone.

woda Avon Slip Into Daring 50l - kilka razy psiknięta

Yves Rocher woda Naturelle - nowa
meggykotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:09   #71
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
dziś jeszcze niezbyt poprawnie.. wysyłaj spokojnie ... dziś nie powinno być jeszcze jakiś mega braków
oby - bo wszystko co klijent zamowil - ma zolte swiatło - i przypał by był jakby nic nie dostał (tym bardziej - ze był tak uprzejmy i od razu zapłacił z gory, hehe)
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:30   #72
katniewojt
Zakorzenienie

Przy składaniu zamówienia na paczkomat żółta kropa pojawiła się przy tych zapachowych kremach do rąk. Przy zamówieniu na regularną była przy szminkach z demo: apricot, ruby oraz rouge.
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:33   #73
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie trzymam w lodówce, tylko w pokoju i nie gęstnieją ale fakt, rozwarstwiają się. Ale ja czasem je sobie przemieszam przy okazji wizyty w moim kolorowym pudełeczku.
ja te trzymam w lodowce bo potem jak potrzebuje lakiery np 2 godziny na stoliku to bylo by dla nich zabojcze taka temeperatura latem pokojowa.

a co do lakierów to ja mam 93
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:48   #74
megarra
Przyczajenie

hej
nowy tusz superdrama jest w katalogu 12 promowany prawda? to w 12 jest program motywacyjny zamów 4 a piątą sztukę dostajesz gratis tak?
proszę o odpowiedź
megarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:48   #75
meggykotka
Rozeznanie

tak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 10:14   #76
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
Policzyłam i ja. Jestem z siebie dumna bo tylko 32 w tym 10 z Avonu
Ja mam 18, z tego 9 jest z Avonu.

Kto ma mniej?
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:19   #77
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
ja nie z takich co sie upierają przy swoim (więc nie miej mi tego za złe), tylko z tych co szukają logicznego wytłumaczenia wszelkich teorii (w niedzielę nie byłam w kościele )
a co kościół ma do tego?

Cytat:
Napisane przez kosmetoholiczka Pokaż wiadomość
Wstawiłam link do lepszej jakości katalogu 14/2012 do pobrania w pdf na katalogowym

Ja właśnie mam zamiar zacząć robić listę z 13stki Boże, ja zbankrutuję przez ten swój zakupoholizm
za katalog dzięęki

co do list to tutaj każda prawie robi wish listy jak tylko pojawi się nowy katalog w necie u mnie zwykle do czasu złożenia zamówienia lista zmienia się bardzo,dużo rzeczy muszę wykreślać ale zawsze dojdzie coś nowego co dziewczyny polecają

Cytat:
no i nie wiem jak Wy, ale ja jeśli mam coś z Avonu wrzucić do prezentów pod choinkę to poluję na okazję motywacyjnych programów już od wczesnej jesieni- wtedy też po prostu rozkłada mi się ten koszt na 3 miesiące.... uffff....
Ja też prezenty pod choinkę,urodzinowe (mam 3 imprezy urodzinowo-imieninowe w grudniu) kupuję od października

Cytat:
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

to u mnie tylko 56 czy jakoś tak
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:22   #78
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
a co kościół ma do tego?
bo to wg mnie właśnie przykład nielogicznego istnienia instytucji takowej...
a jak wspomniałam ja szukam wszędzie i we wszystkim logiki (lodówki nie kupuję do kosmetyków tylko do żywności)

wg mnie swiat powstał w 3 minuty ... a nie w 7 dni i nie z palca
Stary 2012-08-17, 10:23   #79
mariot605
Rozeznanie

Jak myślicie kiedy będą pierwsze fakturki z katalogu 12?
mariot605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 10:24   #80
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

co do list to tutaj każda prawie robi wish listy jak tylko pojawi się nowy katalog w necie u mnie zwykle do czasu złożenia zamówienia lista zmienia się bardzo,dużo rzeczy muszę wykreślać ale zawsze dojdzie coś nowego co dziewczyny polecają
Skąd ja to znam? Niby listę mam, a jak przyjdzie co do czego, to lista rośnie, bo czymś skusicie, a potem dziwię się, że nie zarobiłam nic z katalogu

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:26   #81
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez mariot605 Pokaż wiadomość
ja spodziewam się ich wieczorem... ale pewnie wtedy będą Not Found.. rano zobaczymy co nam dadzą a co nie dadzą
Stary 2012-08-17, 10:32   #82
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
ja na szczęście nie mam takiego problemu, bo mój paczkomat jest od strony północnej, więc słonka nigdy nie widzi i nie jest w nim gorąco
Ja w sumie nie wiem od jakiej strony mój stoi
Ale w takie upalne dni gdy jest duszno to nawet jak na niego nie świeci słońce to kosmetyki się pewnie gotują

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Mi zawsze jak oglądam przez internet to prawie nic się nie podoba i nie ląduje na liście, ew. jakieś nowości A potem jak dostaję w łapki katalog to lista rośnie, po przyjściu tutaj jeszcze bardziej rośnie, a przeważnie jak składam zamówienie to niestety dorzucam kolejne produkty i przeważnie mam w planie nic nie zamawiać, a potem lista długa
Stary 2012-08-17, 10:34   #83
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariot605 Pokaż wiadomość
dzisiaj
Stary 2012-08-17, 10:44   #84
JestesmySobiePrzeznaczeni
Raczkowanie

Avatar JestesmySobiePrzeznaczeni

Cytat:
niezle. A Tż się dziwi, że mam ich "aż tyle" a w porównaniu z waszymi zasobami to pikuś mam 12 avonowych i 12 nieavonowych. Ale mam ten luksus, że mam dwie siostry i jak nam się jakiś znudzi to się wymieniamy albo po prostu przechodzi z rąk do rąk. zamówienie z 12 na 483zł ale spokojnie dobije do progu 30 %

M.

Edytowane przez JestesmySobiePrzeznaczeni
Czas edycji: 2012-08-17 o 10:46
JestesmySobiePrzeznaczeni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:52   #85
meggykotka
Rozeznanie

złożyłabym już zamówienie z 12 ale czekam aż mi zwroty rozliczą - dzisiaj jeszcze nie mam, może w poniedziałek

druga sprawa, że tak przemyślałam sobie pod prysznicem te ostatnie działania Avonu, czyli cofanie nam przywilejów i przez kilka lat skurczyły się one do minimum
- zlikwidowali przechodnie opusty
- płatna MAM
- płatne prezenty w programach lojalnościowych
- dużo gorsze programy TPS
- płatne dostawy regularne, choć to dopiero wejdzie
- poczta polska zamiast kuriera (sorki ale PP mnie nie kręci bo żeby odebrać list czekam zaledwie 30-40min w kolejce ZAWSZE)
- kiedyś była biżuteria po osiągnięciu KR a teraz głupi zestaw filiżanek
- kiedyś to była zabawa, a teraz nie wejdziesz do COK spokojnie, bo zewsząd atakują liderki i pytają "czy jest Pani konsultantką?"
- no i same COK'i miały mądrzejsze godziny otwarcia, a jeden był nawet czynny w sobotę
- pamiętam jeszcze te czasy kiedy zamawiałam na 3 termin ze starego katalogu, i tego samego dnia mogłam pojechać na słowiczą i kupić produkty z nowego katalogu
- no i tempo było mniejsze bo 13 katalogów/rok (bo cięzej uzbierać tysiaka 17 razy do roku niż 13 razy do roku)
- no i brakuje mi atmosfery dawnych spotkań - wtedy na spotkaniach było dużo pogaduszek o kosmetykach i nasza okręgowa chyba mendżerka, nagradzała prezentami każde osiągnięcie, zawsze była skora do pomocy, podpowiadała jak radzić sobie w różnych sytuacjach; a teraz to spotkania są czysto marketingowe, takie wysławianie Avonu pod niebiosa
- kiedyś w netto naprawdę można było kupić coś atrakcyjnie, teraz ceny sa tam pożal się boże
- zwroty były rozliczane nawet w 3 terminie
- i nie mieli takie pierdzielnika, wszystko było zaplanowane z góry, a teraz oni sami nie wiedzą co będzie za tydzień, nie wspominając już o tych nieszczęsnych mini katalogach
Tak mi się zebrało na wspomnienia, brakuje mi starego Avonu

Edytowane przez meggykotka
Czas edycji: 2012-08-17 o 10:56
Stary 2012-08-17, 11:04   #86
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
- kiedyś to była zabawa, a teraz nie wejdziesz do COK spokojnie, bo zewsząd atakują liderki i pytają "czy jest Pani konsultantką?"
- no i same COK'i miały mądrzejsze godziny otwarcia, a jeden był nawet czynny w sobotę
Z tym to mnie zdziwiłaś. 2 lata studiowałam w Poznaniu i byłam w COKu często i nigdy mnie nikt nie atakował. Ba, kupowałam jakimś obcym osobom kosmetyki i też wychodziły z nimi spokojnie i nikt ich nie namawiał na bycie konsultantami. No i w sobotę był krócej czynny, ale był otwarty

Co do reszty to się zgadzam, w Avonie coraz gorzej jest.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Uzbierałam zamówienie na 156zł. Przynajmniej za darmo Ale warto by do tego 200 dobić. Nie wiem czy ktoś się na późniejsze terminy odezwie i czy warto czekać czy teraz dobić
Stary 2012-08-17, 11:11   #87
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kairra Pokaż wiadomość
Ja mam 18, z tego 9 jest z Avonu.

Kto ma mniej?
Ja mam mniej chyba 5-6
Stary 2012-08-17, 11:11   #88
JestesmySobiePrzeznaczeni
Raczkowanie

Avatar JestesmySobiePrzeznaczeni

Cytat:
Napisane przez kosmetoholiczka Pokaż wiadomość

W ogóle też tak macie, że jak jest wcześniejszy katalog, to robicie sobie listę kosmetyków, które zamówicie w następnym? Ja właśnie mam zamiar zacząć robić listę z 13stki Boże, ja zbankrutuję przez ten swój zakupoholizm
Ja to robię conajmniej 3 ;] jak tylko się pojawi nowy katalog, później jak widzę dokładnie co jest ;p czyli jak jest w dobrej jakości no i przy zamówieniu ostateczna, która zazwyczaj jest inna niż pierwotna
A teraz właśnie zrobiłam wish listę z 14-stki i to nawet bardzo krótką:
Pędzelek do zdobienia paznokci+ jakiś lakier
Krem do skórek
I zestaw Tusz Super Full i perfumki
A wy macie już gotowe wish listy z 14-stki, czy jeszcze delektujecie się 13-stką?

M.
JestesmySobiePrzeznaczeni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:14   #89
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JestesmySobiePrzeznaczeni Pokaż wiadomość
A wy macie już gotowe wish listy z 14-stki, czy jeszcze delektujecie się 13-stką?
Ja czekam na papierową 13tkę
Z minikatalogu chciałabym parasolkę z kotem i lusterko, ale to się jeszcze zastanowię.
Stary 2012-08-17, 11:31   #90
Avonak
Raczkowanie

TOREBKA DARCY w ofercie internetowej 59.99 i oczywiście żółta kropa....
w sumie katalog 15 tez z kropą....
cały avon

Avonak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości