Biżuteria. :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-31, 18:59   #61
atroks
Raczkowanie

Dot.: Biżuteria. :)

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
O ktora Ci dokladnie chodzi?
Wiekszosc to obraczki ,pierscionki(oprocz zdjec w 1 poscie-to sa bransoletki-te 2 pierwsze)
Ja sie zakochalam w tym pierscionku ze srebrnym motywem kwiatowym i w srodku jakis bialy kamien -niewiem co to dokladnie jest,podoba mi sie tez ten zloty pierscien z duzym zoltym czyms w srodku i naokolo brylanciki.
Elfiku na 99 procent to białe to naturalna perła , a to żółte to bursztyn szlifowany fasetowo
atroks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-31, 19:06   #62
atroks
Raczkowanie

pomyliłam się żółte okazuje się być po prostu cytrynem, u nas mało popularnym w przeciwieństwie do bursztynu....przepraszam
Stary 2005-07-31, 19:07   #63
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atroks
Elfiku na 99 procent to białe to naturalna perła , a to żółte to bursztyn szlifowany fasetowo
dziekuje

ten zolty ma opis 14K gold citrine Ring-jest sliczny pierwszy raz w zyciu mi sie tak zloto podoba-tylko drogi strasznie $179 Trzeba bedzie szukac tanszego odpowiednika

Co do tego drugiego srebrnego to jest tani tylko $25
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-31, 19:08   #64
CzarnyElf
Zakorzenienie

jeszcze jedna stronka z bizuteria

http://www.overstock.com/cgi-bin/d2....ELIST&STO_ID=4
Stary 2005-07-31, 19:10   #65
atroks
Raczkowanie

to dlatego, że fasetowy cytryn jest znacznie droższy od pereł których jest teraz baaaaaardzo dużo
Stary 2005-07-31, 19:38   #66
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atroks
to dlatego, że fasetowy cytryn jest znacznie droższy od pereł których jest teraz baaaaaardzo dużo

kurcze czemu mi sie zawsze podoba to co jest drogie?

(ale musze powiedziec ze nie zawsze tak jest czasami mi sie podoba b tania bizuteria)
Stary 2005-07-31, 19:42   #67
CzarnyElf
Zakorzenienie

no nie nastepne pierscionki, ahhh jakie ladne
Stary 2005-07-31, 19:46   #68
CzarnyElf
Zakorzenienie

i bransolety
Stary 2005-07-31, 19:50   #69
CzarnyElf
Zakorzenienie

i jeszcze kilka jak wklejac to wklejac
Stary 2005-07-31, 20:14   #70
CzarnyElf
Zakorzenienie

no i juz na koniec
Stary 2005-07-31, 20:29   #71
livy
BAN stały

Ja lubilam bizuterie jak bylam mala teraz mi jakos przeszlo. sama nie wiem dlaczego
wole kosmetyki
livy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-31, 20:30   #72
livy
BAN stały

chociaz jak tak popatrzylam na te zdjatka, ktore powklejalyscie, to chyba sie nawroce. sa piekne
livy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-31, 21:12   #73
martinique
Raczkowanie

ja wlasnie uwielbiam zloto. a juz najbardziej to polaczenie zoltego zlota z bialym <marzy> sama nie nosze duzo bizuterii, jedynie z bransoletka od ukochanego sie nigdy nie rozstaje
martinique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-31, 22:16   #74
nan
Wtajemniczenie

Nie jestem jakąś wielką fanką biżuterii. Jak założę kolczyki, to zazwyczaj chodzę w nich przez następne pół roku. Kiedyś nosiłam wyłącznie złoto, nie tylko dlatego, że mi się podobało (chociaż przyznaję, że lepiej wygląda na ciemniejszej niż moja karnacji), ale też dlatego, że byłam ciężko uczulona na wszystkie inne metale. Od jakiegoś czasu mogę już nosić srebro (kiedyś nie mogłam, czerniało na mnie w ciągu kilku godzin od założenia), poza tym nie toleruję zestawień typu srebro+złoto jednocześnie.
Od czasu odkrycia, że już nie mam uczulenia na srebro sprawiłam sobie kilka świecidełek. Na co dzień noszę trzy pierścionki, kolczyków od jakiegoś czasu nie, czasem coś na szyję. Mam kilka fajnych zawieszek: krzyż ankh (budzący u wszystkich dużą ciekawość), triplę celtycką i takie coś elfie (jak to nazywa mój ukochany), kupione na Allegro (piękne rzeczy ma sprzedający glass, polecam, jeżeli jeszcze jest na Allegro, to wkleję linka). Moim najukochańszym kamieniem jest ametyst, uwielbiam tę barwę, jeden z noszonych przeze mnie pierścionków ma 5 ametystów (żaden nie wypadł). Poza tym lubię też obsydian oprawiony w srebro, pięknie to razem wygląda. Cyrkonie też są piękne.
Załączam linka do biżuterii Glass na Allegro. Bardzo oryginalne rzeczy:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=32358
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-31, 22:19   #75
nan
Wtajemniczenie

No i co ja narobiłam! Dawno nie zaglądałam a tam tyle ametystów! Ratunku!!! Interwencja! Interwencja!
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-01, 21:41   #76
logest
Zadomowienie

Ja lubie srebro i biale zloto ale cos ostatnio zolte zloto mnie kusi.A na fotce prezent urodzinowo-rocznicowy od meza: biale zloto z 33 diamentami- tu dokladniejszy opis pierscionka: http://www.helzberg.com/hdsim/jsp/ca...programId=9352
logest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 00:01   #77
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lil' sexy
Ja nie marzę, tylko od razu się w tym wszystkim zakochuję. W sklepach z biżuterią zawsze jest niezły ubaw ze mną, bo jak coś mi się spodoba (czyli bardzo się świeci ) to wyglądam jakbym miała zemdleć i takie maślane oczka mi się robią

Dzięki za ten wątek - super pomysł miałaś
Lil dzięki. Pomysł mi sie zrodził podczas przegladania róznych fotek. Wtedy to zachorowałam i postanowiłam założyć wątek i Was trochę pozarażać biżuteriomanią.

Poza tym ciesze się, że już wróciłam....ufff całe dni bez Wizażu to gorsze jak wiezienie.
Stary 2005-08-02, 00:05   #78
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze czemu mi sie zawsze podoba to co jest drogie?
Elfie wkleiłas fajne gadżeciki. Zaraz je dokładnie przesledzę, co to za cudeńka. No i mam podobnie jak TY, wszystkie fajne cacka są drogie, a te tanie średnio mi się podobają, choć czasami można wybrac coś naprwdę fajnego. AAA my baby. Producenci dobrze wiedzą, że kobiety są w stanie zapłacić każdą cene za błyskotki, jak tylko im się spodoba.
Stary 2005-08-02, 00:12   #79
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nan
Załączam linka do biżuterii Glass na Allegro. Bardzo oryginalne rzeczy:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=32358
Nan ja także przegladałam kiedyś dawniej aukcje Glassa. On rzeczywiście ma fajne i ciekawe wyroby. Poza tym są oryginalne pod względem wzoru i istnieje duża szansa, że nie spotkamy 100 dziewczyn z taką samą zawieszką albo pierścionkiem. Taka sytuacja natomiast istnieje w momencie jak na rynek wejdzie jakiś hit. I wtedy noszą go wszyscy. Kiedyś parę lat temu takim hitem były oczka krzemowe. NO wprost każda miała coś z krzemowym okiem. Nieawno minęła też moda na onyxy. Mnie się one do tej pory podobają, ale jakoś nic nie upolowałam takiego co pasowałoby do mnie i na mnie.

Z oczek, które sie bardzo mi podobają jest aleksandryt. Dość rzadko występujący kamień we wszelakich wyrobach jubilerskich. Jest naprawdę niesamowitym, zjawiskowym wręcz kamykiem, bardzo oryginalnym, bo posiada wiele zabarwień oczka. Wszystko zależy od światła. Fajny... Jak znajdę jakieś zdjęcie to załącze.
Stary 2005-08-02, 00:17   #80
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logest
Ja lubie srebro i biale zloto ale cos ostatnio zolte zloto mnie kusi.A na fotce prezent urodzinowo-rocznicowy od meza: biale zloto z 33 diamentami- tu dokladniejszy opis pierscionka: http://www.helzberg.com/hdsim/jsp/ca...programId=9352
Logest śliczny masz ten pierścionek. I paznokcie też masz niezłe... OJ chiałabym mieć takie 2 rzeczy razem w duecie.
Stary 2005-08-02, 00:50   #81
atroks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomadka

Z oczek, które sie bardzo mi podobają jest aleksandryt. Dość rzadko występujący kamień we wszelakich wyrobach jubilerskich. Jest naprawdę niesamowitym, zjawiskowym wręcz kamykiem, bardzo oryginalnym, bo posiada wiele zabarwień oczka. Wszystko zależy od światła. Fajny... Jak znajdę jakieś zdjęcie to załącze.
Pomadko nie chcę się wymądrzać, ale muszę Cię sprostować. Aleksandryt jest odmianą chryzoberylu i jest rzeczywiście intrygujący mianowicie zmienia barwę przy zmianie oświetlenia . Przy świetle naturalnym jest niebieskozielony lub zielony przy sztucznym fioletowoczerwony.
Stary 2005-08-02, 01:02   #82
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atroks
Pomadko nie chcę się wymądrzać, ale muszę Cię sprostować. Aleksandryt jest odmianą chryzoberylu i jest rzeczywiście intrygujący mianowicie zmienia barwę przy zmianie oświetlenia . Przy świetle naturalnym jest niebieskozielony lub zielony przy sztucznym fioletowoczerwony.
Tak, wszystko się zgadza. Jednak znany jest pod nazwą "aleksandrytu", przynajmniej ja go tak "poznałam" i sam jubiler, z kótrym kiedyś tam gadałam również tak się wyrażało o nim - aleksandryt.
Chyba nic nie pomyliłam??
A kamień cuuudo.

Zaczepiam fotki, bo właśnie znalazłam swojego "alka". Nie za ładne te cacka, ale chodziło mi o pokazanie Wam tego oczka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aleksandryt.1.jpg (29,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aleksandryt.2.jpg (31,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aleksandryt.3.jpg (49,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aleksandryt.4.jpg (40,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aleksandryt.5.jpg (40,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aleksandryt.6.jpg (35,8 KB, 5 załadowań)
Stary 2005-08-02, 01:23   #83
atroks
Raczkowanie

sprostuję jeszcze raz:

Istnieją dwie odmiany chryzoberylu o znaczeniu gemmologicznym cymofan czyli kocie oko i aleksandryt - nie gniewaj sie proszę ale kamyczki to moja druga miłość. Osobiście posiadam alesandryt gdzieś w swoich zbiorach, ale tylko okaz kolekcjonerski i rzeczywiście jest niesamowity.
Stary 2005-08-02, 01:29   #84
atroks
Raczkowanie

A co powiecie o opalach?
Stary 2005-08-02, 01:36   #85
atroks
Raczkowanie

i jeszcze kilka
Stary 2005-08-02, 01:41   #86
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

A ja szaleje za tymi pierscioneczkami z kolorowymi opalami. Niestety sa bardzo drogie.
jenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 03:13   #87
BaByCaKe
Zadomowienie

A ja mam fioła na punkcie kolczyków . Najlepiej długie, szerokie, bądź koła, z koralikami, bez , plasitkowe KAŻDE ! Uwielbiam
Własnie w weekend jak byłam w Drohiczynie, akurat trafiłam na festyn, więc było dużo straganów. Troche sie obkupiłam na bazarkach
Stary 2005-08-02, 03:49   #88
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atroks
i jeszcze kilka
ohhhh sliczny ten w srodku
Stary 2005-08-02, 10:36   #89
Bąbel
Raczkowanie

Uwielbiam biżuterię!!!
KOmpletuję jak oszalała wszystko, co mi sie podoba. najchętniej sama sobie projektuje i daję do wykonania. Mam w dmonu kilkadziesiąt różnych kompletów.
Na Allegro jest facet, ktory robi bardzo oryginalna biżuterię ze srebra - Glass. Polecam. Sama zakupiłam już kilka drobiazgów u niego i jestem bardzo zadowolona.
Ostatnio zakochałam sie w kamieniach - najlepiej dużych oraz w muszlach.
Bąbel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 12:12   #90
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atroks
sprostuję jeszcze raz:

Istnieją dwie odmiany chryzoberylu o znaczeniu gemmologicznym cymofan czyli kocie oko i aleksandryt - nie gniewaj sie proszę ale kamyczki to moja druga miłość. Osobiście posiadam alesandryt gdzieś w swoich zbiorach, ale tylko okaz kolekcjonerski i rzeczywiście jest niesamowity.
Tak, tak. Czy kocie oko, to to samo co tygrysie oko?? Bo jeśli tak, to mam go w swoich zbiorach. CHyba nie wierzę w magiczną moc kamieni.

Natomiast z aleksandrytem jakoś nie bardzo, pytałam u jubilera, ale jakoś nie był w stanie go załatwić od razu. Musiałabym czekać dość długo i zrezygnowałam z poszukiwań. W sumie chciałabym coś z tym oczkiwem, ale w formie ozdoby. Interesuje mnie rzecz jasna oryginalne oczko w sensie naturalne. Raz nawet spotkałam się z tym, że są imitację aleksandrytów. Nie wiem na ile to możliwe, ale takie padło podejrzenie?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości