|
|
#61 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria. :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
pomyliłam się żółte okazuje się być po prostu cytrynem, u nas mało popularnym w przeciwieństwie do bursztynu....przepraszam
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ten zolty ma opis 14K gold citrine Ring-jest sliczny pierwszy raz w zyciu mi sie tak zloto podoba-tylko drogi strasznie $179 Trzeba bedzie szukac tanszego odpowiednika![]() Co do tego drugiego srebrnego to jest tani tylko $25
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jedna stronka z bizuteria
http://www.overstock.com/cgi-bin/d2....ELIST&STO_ID=4 |
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
to dlatego, że fasetowy cytryn jest znacznie droższy od pereł których jest teraz baaaaaardzo dużo
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze czemu mi sie zawsze podoba to co jest drogie? (ale musze powiedziec ze nie zawsze tak jest czasami mi sie podoba b tania bizuteria) |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
no nie nastepne pierscionki, ahhh jakie ladne
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
i bransolety
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka jak wklejac to wklejac
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
no i juz na koniec
|
|
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
Ja lubilam bizuterie jak bylam mala
teraz mi jakos przeszlo. sama nie wiem dlaczego![]() ![]() wole kosmetyki ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
chociaz jak tak popatrzylam na te zdjatka, ktore powklejalyscie, to chyba sie nawroce. sa piekne
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
ja wlasnie uwielbiam zloto. a juz najbardziej to polaczenie zoltego zlota z bialym <marzy> sama nie nosze duzo bizuterii, jedynie z bransoletka od ukochanego sie nigdy nie rozstaje
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jestem jakąś wielką fanką biżuterii. Jak założę kolczyki, to zazwyczaj chodzę w nich przez następne pół roku. Kiedyś nosiłam wyłącznie złoto, nie tylko dlatego, że mi się podobało (chociaż przyznaję, że lepiej wygląda na ciemniejszej niż moja karnacji), ale też dlatego, że byłam ciężko uczulona na wszystkie inne metale. Od jakiegoś czasu mogę już nosić srebro (kiedyś nie mogłam, czerniało na mnie w ciągu kilku godzin od założenia), poza tym nie toleruję zestawień typu srebro+złoto jednocześnie.
Od czasu odkrycia, że już nie mam uczulenia na srebro sprawiłam sobie kilka świecidełek. Na co dzień noszę trzy pierścionki, kolczyków od jakiegoś czasu nie, czasem coś na szyję. Mam kilka fajnych zawieszek: krzyż ankh (budzący u wszystkich dużą ciekawość), triplę celtycką i takie coś elfie (jak to nazywa mój ukochany), kupione na Allegro (piękne rzeczy ma sprzedający glass, polecam, jeżeli jeszcze jest na Allegro, to wkleję linka). Moim najukochańszym kamieniem jest ametyst, uwielbiam tę barwę, jeden z noszonych przeze mnie pierścionków ma 5 ametystów (żaden nie wypadł). Poza tym lubię też obsydian oprawiony w srebro, pięknie to razem wygląda. Cyrkonie też są piękne. Załączam linka do biżuterii Glass na Allegro. Bardzo oryginalne rzeczy: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=32358 |
|
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
No i co ja narobiłam! Dawno nie zaglądałam a tam tyle ametystów! Ratunku!!! Interwencja! Interwencja!
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Ja lubie srebro i biale zloto ale cos ostatnio zolte zloto mnie kusi.A na fotce prezent urodzinowo-rocznicowy od meza: biale zloto z 33 diamentami- tu dokladniejszy opis pierscionka: http://www.helzberg.com/hdsim/jsp/ca...programId=9352
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i postanowiłam założyć wątek i Was trochę pozarażać biżuteriomanią. Poza tym ciesze się, że już wróciłam....ufff całe dni bez Wizażu to gorsze jak wiezienie.
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AAA my baby. Producenci dobrze wiedzą, że kobiety są w stanie zapłacić każdą cene za błyskotki, jak tylko im się spodoba.
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieawno minęła też moda na onyxy. Mnie się one do tej pory podobają, ale jakoś nic nie upolowałam takiego co pasowałoby do mnie i na mnie. ![]() Z oczek, które sie bardzo mi podobają jest aleksandryt. Dość rzadko występujący kamień we wszelakich wyrobach jubilerskich. Jest naprawdę niesamowitym, zjawiskowym wręcz kamykiem, bardzo oryginalnym, bo posiada wiele zabarwień oczka. Wszystko zależy od światła. Fajny... Jak znajdę jakieś zdjęcie to załącze.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nic nie pomyliłam?? A kamień cuuudo. Zaczepiam fotki, bo właśnie znalazłam swojego "alka". Nie za ładne te cacka, ale chodziło mi o pokazanie Wam tego oczka.
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
sprostuję jeszcze raz:
Istnieją dwie odmiany chryzoberylu o znaczeniu gemmologicznym cymofan czyli kocie oko i aleksandryt - nie gniewaj sie proszę ale kamyczki to moja druga miłość. Osobiście posiadam alesandryt gdzieś w swoich zbiorach, ale tylko okaz kolekcjonerski i rzeczywiście jest niesamowity. |
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
A co powiecie o opalach?
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze kilka
|
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
A ja szaleje za tymi pierscioneczkami z kolorowymi opalami. Niestety sa bardzo drogie.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam fioła na punkcie kolczyków
. Najlepiej długie, szerokie, bądź koła, z koralikami, bez , plasitkowe ! Uwielbiam Własnie w weekend jak byłam w Drohiczynie, akurat trafiłam na festyn, więc było dużo straganów. Troche sie obkupiłam na bazarkach
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam biżuterię!!!
KOmpletuję jak oszalała wszystko, co mi sie podoba. najchętniej sama sobie projektuje i daję do wykonania. Mam w dmonu kilkadziesiąt różnych kompletów. Na Allegro jest facet, ktory robi bardzo oryginalna biżuterię ze srebra - Glass. Polecam. Sama zakupiłam już kilka drobiazgów u niego i jestem bardzo zadowolona. Ostatnio zakochałam sie w kamieniach - najlepiej dużych oraz w muszlach. |
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy kocie oko, to to samo co tygrysie oko?? Bo jeśli tak, to mam go w swoich zbiorach. CHyba nie wierzę w magiczną moc kamieni. Natomiast z aleksandrytem jakoś nie bardzo, pytałam u jubilera, ale jakoś nie był w stanie go załatwić od razu. Musiałabym czekać dość długo i zrezygnowałam z poszukiwań. W sumie chciałabym coś z tym oczkiwem, ale w formie ozdoby. Interesuje mnie rzecz jasna oryginalne oczko w sensie naturalne. Raz nawet spotkałam się z tym, że są imitację aleksandrytów. Nie wiem na ile to możliwe, ale takie padło podejrzenie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

pomyliłam się żółte okazuje się być po prostu cytrynem, u nas mało popularnym w przeciwieństwie do bursztynu....przepraszam