|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wizażowe pierworódki :)
Cytat:
![]() Ufff, przeczytałam ponad 30 stron forum o moim szpitalu i porodówce, wypisałam wszystkie potrzebne nam rzeczy i jakoś tak lepiej się czuję, choć od dziś za 4 miesiące mam tam trafić!!! U nas też bedzie chłopiec, poki co Dominik Siusiaka pokazał w 12tc i dzielnie go trzyma na razie, tez mam nadzieję, że nie zniknie, głownie ze względu an wyprawkę, bo płeć nam jest obojętna.
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale już wszystko w porządku? |
||
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
advena - tak, już teraz jest ok
tylko jak zaczynam się stresować to od razu skurczy dostaję, a niestety mamy z mężem trochę problemów no i bez stresu się nie obejdzie. Ale w razie skurczy biorę nospę i leżę, i przechodzi
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Mój mały mnie dzisiaj skopał rano, chyba z 15 minut szalał....w każdej mojej pozycji (no oczywiście poza "na brzuchu"), teraz się chyba zmęczył i śpi
![]() Wczoraj czytałam też o lewatywie przed porodem - co Wy na to? Nigdy nie miałam robionej, mam zamier rodzić sama, więc personelem się nie przejmuję, ale chyba dla własnej swobody lepiej ją zrobic? No i większość z nas rodzi w zimie - kiedy planujecie chrzciny? Gdzie planujecie je robić - w lokalu czy w domu? |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My chrzciny planujemy w wielkanoc, ale że chcemy je zrobić razem z naszym ślubem kościelnym (jesteśmy po cywilnym) to możliwe że zrobimy to w czerwcu. Moja siostra ma ustaloną datę w kościele, ale że rozstała się z mężem (też byli po cywilnym) to chce nam oddać termin na 30 czerwca, dzień po naszej pierwszej rocznicy cywilnego
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie ta swoboda chyba jest ważna, choć lewatywa to chyba nic przyjemnego - musze się dowiedzieć, jak to jest u nas w szpitalu.
Dobrze, że siostra Wam odstąpiła termin, choć szkoda, że w takich okolicznościach. Dziecko będzie juz duże, wspaniała uroczystość ![]() U nas robią hurtem w parafii kilka chrztów w którąś niedzielę miesiąca, miałam plan, żeby robić na święta, ale jeśli będę prosić np. przyjaciół., to nie chcę im psuć planów swiątecznego spotkania z rodzinami. Pewnie jakoś wcześniej spróbujemy. Tylko się zastanawiam, gdzie - czy w mieszkaniu dla najbliższej rodziny, czy może w lokalu na maks. 30 osób. |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wesele po cywilnym robiliśmy w lokalu, wyszło 110zł za osobę. Wszyscy byli mega najedzeni - najpierw dwudaniowy obiad (i maaasa mięska), potem kawa, ciasta, przystawki, tort, i dwie kolacje jedzenie wyniosło nas to troszkę drożej niż by wyszło w domu, ale w sumie licząc jeszcze przygotowania - ugotować trzeba, a trochę by tego było, do tego zmywanie itp... to wyszło praktycznie tyle samo
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie - praca tez się liczy. Nie wiem, teraz trochę żałuje, że od września nie wracam do szkoły - jest nas tyle babek, większoć niedawno urodziła dzieci, dopytałaym o szpital, położne, pediatrów, lokale w naszej okolicy....a tak wydzwaniać przecież do nich nie będę.
Własnie rozmawiałam ze znajomymi - mówią, że pierwszy fotelik-nosidełko i wózek gondola moga być gorsze, bo służa na krótko, tak naprawdę liczy się drugi fotelik - po ok. 8 miesiącach i dobra spacerówka, która będzie służyc ponad dwa lata. To trochę upraszcza sprawę, możnaby postawić na tańsze polskie marki. |
|
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Ci zazdroszcze tego skopania ![]() Ja praktycznie nie czuje ruchów ,może z 2 razy dziennie co troche zaniepokoiło mojego lekarza...Więc teraz czekają mnie częstsze wizyty kontrolne ![]() Ja chrzciny planuje zrobić gdzieś w lokalu,najlepiej pózną wiosna lub latem. (O ile Nasz ksiądz wogóle bedzie łaskaw dać chrzest naszemu dziecku-mamy ślub cywilny )---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Pewnie że można,zapraszamy Powiedz nam coś o sobie,jak się czujecie Ty i maleństwo?
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio coraz czesciej czuje, bo wcześniej to tylko po jedzeniu ![]() my robimy w domu chrzciny
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do chrzcin, my chcemy ochrzcić małego jak będzie miał gdzieś miesiąc. Chrzciny na pewno będą małe, sami najbliżsi, ale i tak robimy w lokalu, zwyczajnie z wygody.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu ich nie pomieszczę |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
witamCytat:
My raczej nie będziemy spraszać rodzeństwa swojego z rodzinami, tylko rodzice, my i chrzestni, czyli max 10 osób |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Hej Bagheera!
Ja już byłam na takich 10-osobowych chrzcinach w naszej rodzinie i powiem szczerze, że żadna to była impreza - siedzenie przy stole, te same oklepane tematy....ale to moze kwestia towarzystwa.... To były chrzciny pierwszej wnuczki moich teściow i oni bardzo chcieli zaprosic wiecej gosci - swoje rodzenstwo. Teraz będzie drugi wnuk, a w mojej rodzinie pierwszy, wiec sama chcialabym zaprosic babcie, ciocie i wujkow, a takze kilkoro znajomych. No i z tego robi sie mała impreza na maks.30 osob. Mysle, ze gdyby za talerz było w granicach 80zl, i moznaby zabrac ze soba nadmiar przygotowanego jedzenia, to sie nawet zastanawiac nie bede. Ale jeszcze duzo czasu
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Neipys - u nas z wesela została cała masa jedzenia. Tylko za pojemniki musieliśmy dopłacać. W piątek ślub i wesele, w sobotę poprawiny - jedzenia wogóle nie musieliśmy przygotowywać, bo tyle zostało
i w niedzielę jeszcze jedliśmy ciasta i tort, bo potem by się zepsuło calutki weekend mieliśmy pełne brzuchy, ja to z obżarstwa ledwo się ruszałam, takich smakołyków kobiecie w ciąży się nie daje bo się nie powstrzyma (byłam wtedy jakoś w 18 tc)
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak że też dojadaliśmy "resztki" z weselicha. ![]() A co do chrzcin, to jak dla mnie nie jest to impreza, żeby spraszać całą rodzinę i się bawić... ale każdy ma swoje zdanie i zrobi po swojemu. Nam wystarczy obecność dziadków, chrzestnych. Kurcze, ale mi dzisiaj synek daje popalic, moje żebra są zmasakrowane. A w ogóle jakaś zmęczona dzisiaj jestem, więc teraz tylko prysznic i wyrko.
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dostaliśmy od znajomych łóżeczko, śpiworek, karuzelkę i rożek, czyli kilka wydatków mniej
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się, że to nie powód żeby tańce uprawiać (choć byłam na takich, które trwały do północy i młodzież się bawiła przy muzyce z kompa - fajnie było). Ja lubię kiedy nasze rodziny i znajomi razem siedzą przy stole - zawsze jest mnóstwo śmiechu, kiedy są tylko rodzice i my - jakoś tak mi to już obrzydło.
Gratuluję niedawnego zamążpójścia
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że prawie same znajome i podobne terminy
![]() Cytat:
---- Jeśli chodzi o lewatywę to zdania są podzielone. Podobno i tak można coś niecoś zrobić, z tym że na rzadko w rozprysku i wstyd może być większy niż jakby to było normalnie. Choć może zależy to od rodzaju lewatywy. Mnie to raczej zniechęca
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Ja lewatywy nie robiłam ale na szczęście żadnych niespodzianek nie było
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
O co chodzi z tym ingorowaniem?
![]() Dowiedziałam sie, że u nas jednak robią, jeśli zdążą, choć te ktore rodziły twierdzą, że w bólach porodowych nie ma czasu na wstyd przed lewatywą czy "niespodzianką "
|
|
|
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dostaliśmy rożek i trochę ciuszków, resztę kupowaliśmy sami. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Heej
Ja nie wiem jak to u mnie będzie z chrzcinami.. Zrobimy jak się ogarniemy z dzidzią Ja mam nawet sporą rodzinę i też nie wypada jednego brata zaprosic, a drugiego nie.. wiec raczej impreza na ok 20 osob i napewno nie w mieszkaniu bo nie wiem gdzie by tu się wszyscy pomiescili... Dziewczyny byłam wczoraj w Pepco tylko pooglądać sobie ciuszki bo niestety pieniedzy juz brak ;(( kurcze... powiem Wam, ze bardzo duzo jest fajnych rzeczy... i pajacyków i body i spodenek i czpeczek.. i wcale nie są drogie... eh eh... jakbym miala pieniadze to duzo bym tego kupila... mam nadzieje, ze we wrzesniu jeszcze będą takie ceny..
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
cóż tu powiedzieć o sobie mam 24 lata, jestem w 31 tygodniu+3dni o ile się nie mylę, będzie synuś. Czujemy się świetnie, chociaż małemu chyba bardziej podoba się z naszej strony, bo rozpycha się jak szalony i już jest małe rozwarcie, także teraz się więcej oszczędzamy
|
||
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To oszczędzaj się, jak najwięcej. |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie, że chłopcy! ja już to zauważyłam u mojego lekarza - z którąkolwiek babką nie rozmawiam, to mówi, że będzie chłopiec!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

My dostaliśmy rożek i trochę ciuszków, resztę kupowaliśmy sami.