|
|
#61 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Dot.: Mole książkowe - pogaduchy :)
można?
też bym chciała przeczytać coś po ang, ale musiałabym mieć dobry słownik ![]() chociaż jak czytałam kawałek z siostrą "Północ południe" to było w miarę. A co ja lubię czytać? Chyba nie mam jakichś specjalnych wymagań, chciałabym zacząć czytać serię 'Gra o tron" ale nie mam na razie pierwszego tomu. |
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
hej ins
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
ja jesczez taka chora jestem ze uwielbiam kopiowac na lapa czy spisywac do zeszytu cytaty @
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kupować się nie opłaca, chyba że na allegro.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
a to fajne akurat, bo można czasem takie perełki znaleźć
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ale z drugiej strony głupio tak od środka zaczynać. |
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Zgadzam się. Nawet jeśli oglądałaś serial i teoretycznie wiesz o co chodzi i tak nie ogarniesz, bo w porównaniu z książką serial jest maksymalnie okrojony, pominęli jakieś 2/3 wątków.
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
ja w PL chodzilam do biblioteki, tu wole miec wlasne by do nich wracac
![]() mam na ebayu uz kilku sprawdzonych sprzedawcow gdzie ksiazki sa w bdb stanie po 2,5-3funty a nowe ok 7-8 w sklepie wiec jest roznica![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- ja lubie jeszcez czytac ksiazki na podstawie ktorych sa filmy by sobie porownac ![]() mam wode dla sloni w kolejce do czytania
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
np pamietniki wampirow ok serial ale ksiazke jak zaczelam czytac jakos kompletnie inna, nie moglam przebrnac a mam 4 tomy
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale oczywiście też poszły się... hehe mam tak samo ![]() Aczkolwiek ostatnio się zdziwiłam, bo wyszło na odwrót - obejrzałam film i dopiero po jakimś czasie ktoś mnie oświecił, że to na podstawie książki jest
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
no wlasnie latala za nimi jak z cieczka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
Czasami jest też odwrotnie- książka na podstawie serialu, kiedyś przeczytałam całą serię Beverly Hills
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
oo tez czytalam jak jeszce nascie mialam
![]() ale moja najbardziej ulubiona ksiazka ktora uwielbialam jako nastolatka to pamietnik ksiezniczki
|
|
|
|
#78 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
zaczęłam czytać w księgarni z tyłu o czym to ejst to ajkoś mi się odechciało czytać, ale oglądam ostro
|
|
|
|
|
#81 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Reese Jest absolutnie genialna i w życiu bym nie pomyślała, że Pattinson jest takim dobrym aktorem Chyba zabiorę się za tę książkę w niedalekiej przyszłości![]() Cytat:
Serial jest ok, ale Elena mogłaby być blondynką, tak jak jest w książce.Cytat:
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
ale jednak wiecej w ksiazce sie dzialo bo film 2 czesci bardzo okrojone
Ogladalam wode dla sloni, ale ksiazke zakupilam by sobie porownac, czeka na polce 'do przeczytania'
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam! Z mojego zamiłowania do książek zaopatrzyłam się jakiś rok temu w e-readera, żeby w czasie finansowych kryzysów nie pozostać bez możliwości pochłaniania kolejnych tomów
![]() Obecnie kończę "Krucjatę przeciw maszynom"B. Herberta, K.J. Andersona, część trylogii stanowiącej prequel do "Diuny" Franka Herberta. Kroniki Diuny oczywiście lepsze, ale dzieło syna pisarza daje się lubić ![]() Dokańczam też tak boczkiem "Ostatnie życzenie" Sapkowskiego, co by sobie przypomnieć polską klasykę fantasy.
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, można dołączyć?
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść, ja też jestem molem książkowym! Czytam mniej niż kiedyś, ale za to chyba obszerniejsze tomy
Uwieeeeelbiam długie powieści, lubię zatopić sie na dłużej w danym świecie... Aktualnie czytam "Błazna królowej" - to jedna z części cyklu o Tudorach, jedna z kontynuacji "The other Boleyn Girl" - swoją drogą, czytalam i baaaaardzo mi się podobalo Czytam aktualnie wiecej po angielsku niz po polsku - kupuję ksiązki po 2 złote w pewnym suuuper lumpeksie czasem na allegro. Czekam na "McDusię" Musierowicz. Z sentymentu.
|
#86 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
jedyne co z niej pamiętam to opis masturbującego się karła dalej już nie czytałam. może dlatego, że bardzo młoda jeszcze wtedy byłam |
|
|
|
|
#87 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja fantastyke nie bardzo jakos lubie ![]() hej Cytat:
nie wiedzialam ze jest kontynuacja musze poszukac po angielsku i kupic ![]() Cytat:
przezyje to juz swoje latka mam
|
|||
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie uwielbiam. Wszelkiego rodzaju, ale akurat w sci-fi gustuję już średnio. Diuna jest tutaj wyjątkiem, chociaż to takie sci-fi/fantasy
Kiedyś zaczęłam też "Kuzynki" Pilipiuka, ale leży ta książka na razie i czeka na lepsze czasy.Oczywiście, wszelka inna literatura też wskazana, chociaż nie jestem przekonana do horrorów - ani pisanych, ani kręconych Thrillery, kryminały - jak najbardziej (zaczęłam - to moja domena
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Kacha, wstrzymaj się z czytaniem "The other Boleyn girl".
Na biblionetce znajdziesz spis książek w kolejności chronologicznej. Autorka nie pisała ich w takiej kolejności, ale fajniej się tak czyta JEst ciągłość. "The constant princess" o Katarzynie Aragońskiej, pierwszej żonie Henryka, "they other....." - o dwóch kochanicach krola, w tym jego drugiej żonie , "Boleyn Inheritance" - 4 i 5 żona. Dalej jest "The Queen's fool" - o Krwawej MAryśce i "The Virgin's lover" - o Elżbiecie. JA już czytam właśnie o Krwawej, która dopiero się rozkręca Niesamowicie mnie wciągneły te książki Takie romanse historyczne.
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
teacherka dzieki
nie mialam zielonego pojecia :Owezme kupie wszytskie i bede po kolei wiec czytac ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- o tak masz racje to jest kolejnosc 1. the constant princess 2. the other boleyn girl 3. the boleyn inheritance 4. the queen's fool 5. the virgin's lover 6. the other queen zaraz wchodze na ebay i zbankrutuje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Kupować się nie opłaca, chyba że na allegro.

niby nic, ale i tak place 52e rocznie i tak nie bardzo mi sie widzi placenie no

ale oczywiście też poszły się... 

dalej już nie czytałam. może dlatego, że bardzo młoda jeszcze wtedy byłam